- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
A sebessegeknel Nekem is csak pwm1, 2, 3 van egymas alatt. Nincs olyan, hogy cpu.
Akkor nem is tudom allitani? Thermaltake Big Thypoon van rajta es maxon megy kb 1300.
Vegulis nem olyan hangos de ha lehetne lejjebb venni az sem artana. AIDA szerint cpu 28 fokos.Masik kerdes, hogy van meg egy masik venti is a hazban ami kb 870 korul megy. ( zaward golf 3 14es )
Most a pwr fan -ra van kotve, ezen sem lehetne allitani?Koszike
-
GergoHD
tag
Sziasztok már visszaolvastam a topikban és beállítottam a cpu ventijét úgy ahogy nekem megfelelő de azt vettem észre hogy egy bizonyos hőfok/terhelés után felmegy fix 1800RPM-ig a venillátor és elég hangos. :S. Esetleg nincs valami más megoldás a szabályzásra?
-
old-dog
aktív tag
Gyorsan ugrott kettőt a verzió SpeedFan 4.49 Kissebb nagyobb javításokkal.
-
kvio1
tag
Sziasztok! A speedfan segítségével sikerült a cpu ventijét leszabályozni , de azt vettem észre h ha játszok és nő a hőmérséklete a cpu-nak akkor nem pörög gyorsabban a venti pedig kellene. Azt h tudom beállítani h automatikusan növelje a venti fordulatszámát?
-
old-dog
aktív tag
-
rob72
tag
Üdv nem tudja valaki hogy mi lehet az a AUX? terhelésre 50re csökken annyit tudok de ha üresjáratban van 120ig is felmegy...
-
canniball
nagyúr
válasz
trialboj #834 üzenetére
Én a minap szedtem le az aktuális verziót, ez alapján beállítottam majd beraktam az indítópultba. Így a rendszerrel együtt indul majd szépen leveszi a fordulatot ahogy illik. A lap egy FM2A85X-ITX, az áldozat pedig az A4-5300 mellé adott stock hűtő pwm-es ventije.
-
laacika
tag
Engem is érdekelne hogy hogyan lehetne rávenni ezt a progit hogy restart után is visszaálljon minden a beállitott értékre.Ez igy nem fasza hogy minden egyes inditáskor állitgatni kell.
-
ryori
senior tag
kész. megfagyott az aux
mitől vannak ezek az érdekes hőmérsékletek?
Asrock fm2a75m-dgs - amd a6-5400k - fsp hexa 400w
-
trialboj
őstag
A speedfan nevű átok programról lenne szó, és hogy miként lehet rákényszeríteni, hogy induljon a windowsal együtt, vagy legalább a beállított értékeket tartsa, restart után is.
Jelenleg, teljesen elfelejt mindent ha újraindul a gép, és újból be kell állítani az advanced menüben, hogy software controlled, s csak utána lép működésbe, egy haz ventilátorát szeretném vele szabályozni arctic F 13/12cm. 22db es zajszint volt megadva de ez szerintem simán ráveri a dupláját is. A zajszint nem maximális teljesítménynél van mérve?
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Érdeklődni szeretnék, hogy véleményetek szerint speed fan-al hogyan lehetne azt meg csinálni, hogy ha tölt le a gép vagy ugye idle állapotban van akkor a cpu hűtő ventilátorát le tudjam kapcsolni? Tehát álljanak mert akkor passzivban is elbírná, és akkor csöndesebb is a gép és az élettartama is nő a ventiknek! arra gondolok h pl kézzel garfikonon vagy valahogy meg lehessen adni a fordulatszám és hőfok viszonyát, pl 50fokig 0 és utána egy karakterisztikát beállítani és ha kész menteni és alkalmazni! És ha indol a windows akkor betölt és leszabályozza ennek megfelelően! Köszönöm előre is!
-
old-dog
aktív tag
Két beállítás szükséges. Katt. a Beállítás/hőmérsékletek/ CPU-ra. CPU-nál katt a +-ra CPU0 kijelölése. Alul megjelenik a Kívánt és a Figyelem rublika amibe beírhatod a neked legalkalmasabb értéket. A másik a Sebességek /CPU0-ra szintén alul a minimum és max értékeket %-ban. Itt automatikus beállítást is választhatsz.
-
Bishoop
tag
Az ASROCK Z77 extreme gen 4 alaplapom CPU ventilátor szabályzásához kérnék segítséget. Sajnos játék közben túl hangos, 70 fok körül maxon pörgeti a ventit, és kicsit be akarom fékezni. Arra gondoltam hogy elég hogy ha 75-80 fok kürül kezd el maxon pörögni, de nem tudom hogy hogyan tudnám ezt megvalósítani. Az AXTU-ban level 5-re van állítva CPU FAN1&CPU FAN2 a target temperature meg max. ami 65 fok, gondolom ezt kéne magasabbra állítani, de nem tudom.Éppen ezért akarom speedfan-nal megoldani a dolgot.Letiltottam a BIOS-ban az automatikus szabályzást, de speedfannal csak manuálisan tudom szabályozni. Hogyan lehet beállítani, hogy bizonyos hőmérsékleteken milyen sebességgel pörögjön a venti?
-
lazlo16
aktív tag
Ninc silyen lehetőség. Én is ismerem a beállításokat. Ezért kérdeztem. Viszont a cpu venti szabályzás alapjáraton maxon pörgeti. Max sebességet tudok beállitani manuállísan de úgy meg azon pörög csak.2 lehetőség van amint irtam full on meg automata amibe kiválaszthatom a hömérsékletet mit szertnéák. A többit már nem h milyen módon menjen..
-
old-dog
aktív tag
Belépsz a BIOS-ba F2. Megkeresed a hardver monitort, mint ahogy az a nevében is benne van, a rendszerelemek állapotát figyeli. Ebben a menüben ellenőrizhetjük az egyes feszültségértékeket, a ventilátorok aktuális fordulatszámát.Az egyes egységek hőmérsékleténél beállíthatunk figyelmeztető szintet, sőt, megadhatjuk, hogy a ventilátorok miként változtassák fordulatszámukat a hőmérséklet függvényében. Az AMI BIOS beállításai között Standard, Silent és Turbo módokat találunk. Ezeket a módokat a processzorventilátor és a rendszerhűtő ventilátor esetében egyaránt alkalmazhatjuk.
Valószínű neked turbó módban van a beállítás. Elég a silent is.A proci melegedésével atomatikusan változik majd. hagyd a BIOSra a CPU szabályozását. -
old-dog
aktív tag
válasz
Arburgnagyúr #816 üzenetére
Az alaplapon lévő ventillátor helyek közül nem mindegyiknek lehet szabályozni a fordulatszámát. Ami a BIOS-ban nincs akkor lehet még a Speedfan-nal próbálkozni. Ebben az esetben a programban vagy a weboldalán lehet megkeresni a támogatott alaplapok tipusát.
-
lazlo16
aktív tag
Hello!Kéne egy kis segítség(szálybarágósan)
Asroc 960gm-gs3 fx lapon van egy athlon II x3 proci. Első inditástól kezdve 100% pörgeti a ventit ..Fölöslegesen .Biosba meg nem lehet állítani a sebességet. Felraktam a speed fant. Na most amibe segítség kéne.
Hogy állítsam be azt h:
- Induljon automatikusan a progi azokkal a beállításokkal amiket én állítottam be (mivel ha újra indítom a gépet nulláza a fan sebesség értékeket és újra 100% indul)
- Illetve azt hogyan kell beállítani,hogy ha szükséges pörgesse jobban a ventiket.Legújabb speedfan van fent.
-
Arburgnagyúr
csendes tag
-
old-dog
aktív tag
válasz
Tepsifüles #814 üzenetére
Én átnézném a ventillátorok állapotát, újra pasztáznám a procit és a chipsettet. A chipsetre ventit tennék. Nézd meg az Aida 64 milyen értéket mutat.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
A húgom gépe kb 30-40 percenként totál belassul, majd lefagy. Feltettem a Speedfun-t és a következő értékeket dobj ki:
http://kepfeltoltes.hu/121222/speedfun02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az lenne a kérdésem, hogy a 127 / 64 fok az minek a hőmérséklete? Valami alaplapi chippé? Ez okozhatja az állandó leállást? Mit lehet tenni? Zárlatos az alaplap? vagy kell rá aplikálni valami plussz hűtőventilátort?
-
isti101
tag
Udv
Van ez a venti szabályzó , http://www.bluechip.hu/termek/zalman-zm-mfc1-plus-elolapi-panel-ezust#specifikacio ha jól tudom ennek 3 pines csatija van, nekem a ventijeimnek 4-pin Molex es dugója van.
Szóval azt kérdezném , hogy hogyan lehetne öszekötni ezeket, milyen lehetőség van erre
bocs ha nem jó helyre irtam -
bozig
tag
Sziasztok!
Felraktam a 4.47-et. A helyzet a következő: Van egy Asus P8P67 Pro Rev 3.1-es alalapom, amin van 2 4 pin-es (Cpu Fan, CHassi 1 fan) és 2 3 pin-es (Chassi 2 fan, Power fan). A Speedfan-ban tudok elvben állítani Sys-t, CPU-t és Aux-ot. EZ a valóságban úgy materializálódik, hogy bármivel próbálom a 3 pines Power fan-ra dugva nem tudok szabályozni, az Aux szabályzó nem csinál semmi, a Sys pedig egyszerre szabályozza a 2 Chassis-t. Van valakinek esetleg ötlete, mit kellebe beállítani, hogy tudjam őket külön szabályozni, egyátalán lehetséges-e? -
old-dog
aktív tag
Csak saját felelősségedre, én nem mertem csak a Speed fan-ra bízni a CPU szabályozást, Így én ezeket a BIOS beállításokat atomatic módban hagytam. Ha állítani szeretnél, akkor ezeket figyelmen kívül kellene hagyni. A BIOS beállításai, ahogy látom nem engedik meg, hogy csak külső programmal vezéreld a CPU hőmérsékletét. Meg lehet próbáni a Cool'n'quiet nem aktív módot.
-
mokiber
tag
a biosban ezt találtam:
H/W monitor menüpontban:
CPU FanSetting
1. Full
2. Automatic mode
target cpu temperature (45-60 fokig állítható)
target fan speed (level1-10ig állítható)Advanced menüpontban:
CPU Configuration
cpu thermal throttle
auto vagy
12,5%-87,5% közt állíthatóCool'n'quiet
aktív
nem aktív.mit hogy állítsak, hogy a fanspeed progi beállításait vegye figyelembe?
köszi!
-
mokiber
tag
az automatikus beállítás pipával kizárom, hogy én szabályozzam?
most 46%-n áll és kb. 3000 pörög. cpu így 39 fok.
az lenne a célom, hogy csak 1000-t pörögjön, megnézném úgy meddig megy fel a cpu hőfok.
ehhez le kell vennem a reading oldalon a %-t mondjuk 15%ra, vagy hogy kell a gyakorlatban? -
mokiber
tag
sziasztok,
fanspeed4,44ben beállítottama konfigurációban a cpu és system hőmérsékletnél 40/50 (desired/warning) fokot. a speed fülön 55%t. a kezdőlapon (reading) a cpu fan 0 rpm-t mutat, a speed2 (ez van cpuhoz rendelve) %-os állítgatásánál semmi nem történik. Mit kéne még ahhoz tennem, hogy a cpu ventijét szabályozni tudjam?
-
old-dog
aktív tag
válasz
Dominiator #801 üzenetére
Ilyen extra hőmérséklet fals is lehet, vagy vonatkozhat az érzékelő chip egy nem bekötött vezetékére is, és így mutathat véletlenszerű, értelmezhetetlen értékeket is.Amit előzőleg írtam, tehát 80-90 fok is előfordul, ezt az Everest topicban olvastam. Nem vészes de nagyobb hűtő jobb hőmérsékletet hozhat.
-
old-dog
aktív tag
válasz
Dominiator #801 üzenetére
Az integrált videókártyát és a chipset hömérsékletét jelenti.Ez nVidias chipnél lehet 80-90C fok is. Tegyél rá egy nagyobb hűtöbordát vagy egy ventillátort.
-
Dominiator
aktív tag
válasz
Dominiator #800 üzenetére
senki? : /
Új hozzászólás Aktív témák
- gerner1
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest