Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokiber
tag
Remélem azért olvassa valaki mostanában ezt a topikot is.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell beállítani, ha cpu ventiket akarom szabályozni.
Ott tartok, hogy a hőfokot kiírja, de hogy hol tudnék az rpm-be belenyúlni az nem világos.
Köszi előre is. -
mokiber
tag
Meg tudnátok mondani, hogy kell beállítani, hogy a speed fan automatikusan induljon ha bekapcsolom a gépet? köszi előre is.
-
martin.p
tag
válasz
Palesztin994 #964 üzenetére
Szia!
HP laptopomon én sem tudom állítani, pedig rengeteg szoftvert végigpróbáltam most, gyakorlatilag mindent, amit a google első három oldala ajánlott "fan control" címeken.
Nem igazán akar összejönni.
Én pedig most kezdek rájönni, hogy a laptopom valószínűleg azért ilyen bazihangos, mert a második ventilátor egyszerűen nem megy, és így egy ventinek kell hűtenie, ami viszont nehezen tudja ellátni a feladatát. Most igyekszem valami megoldást találni, hátha nem kell visszaküldeni, de azt hiszem nem igazán lesz más választás... Bár végre használhatóvá válna a 300e forint kiadás után, nem csak netezni lenne jó.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek vettem egy Hp Envy x360 15-öt, a nyári kiadást. Gyönyörű a gép, tök jó, de egy dolog idegesít: állandóan megy a ventilátor benne, túl hangos. Biosban a fan always on-t disable-re raktam, de semmi nem változott. Modernebb fajta uefi kezelőfelületet nem találok benne csak a régi bios felületet. viszont uefiből bootol a gép, legacy offon van, szóval nem teljesen értem. Van egy notebook fan controller nevű program, az én asus ux410esemet úgy lehalkította, hogy valami csoda, de a hp ventijét egyáltalán nem tudja szabályozni, bármit csinálok vele se fel,se le nem állítja. Nem értem ezt, van valami ötlet? Hogy a rákba halkítsam le? 33 fokos a proci, mégis pörög a venti, bőven elég lenne,ha pl 60 fok körül kapcsolna csak be. I5-7200U van benne amúgy, szerintem 60 fokig alig melegedne fel néha használat közben is. Csak integrált vga van a gépben amúgy, tehát dedikált vga-nak sem kell hűtés. Fel van rakva a HP cool sense,de kb semmit nem csinál az se, kikapcsolva és bekapcsolva is ugyan olyan hangos a gép. Légyszi,ha tudtok segítsetek, mert amúgy baromi jó lenne a gép! Köszi! -
savior
őstag
Helló.
Lehet ezzel a Speed fan-al 3 pines proci hűtőt szabályozni?
Az alaplapom ASRock 960GM-VGS3 FX. -
Gjani01
csendes tag
Üdv, skacok!
Láttam ezt a témát, és próbálok nem tolakodni, de lehet, hogy van megoldásom pár elhangzott problémára. Egy hűtésszabályzót fejlesztek főként léghűtéshez, ha érdekel, tegyetek egy próbát!
A Feverkill egy átlátható, mégis komplex szabályzási sémákat használó automatizált SW+HW eszköz a ventilátorok/vízhűtés teljesítményének szabályzására és a hardverek túlmelegedés elleni aktív, eseményekkel történő védelmére. Az opcionális USB hardver plusz kimeneteket és szenzorokat is biztosít az alaplapiakon túl.
Sokkal könnyebben kezelhető és komplexebb szabályzást lehetővé tevő szoftver, mint pl. a Speedfan. Az USB hardverrel ráadásul extra venti/pumpa kimenetek és hőszenzorok kezelhetőek, a precíz alaplapi hőmérsékletekkel is. Nem említve a rakat rendszer-monitorozó funkciót!
Még folyamatban a fejlesztés, de már elég jó a támogatottság. Szoftver Béta verzióért küldj privit, vagy dobj egy üzit ide!
Mivel a fejlesztésnek is jót tesznek a bétatesztelők, ajándék lifetime premium annak, aki időben írHa még nem szántad el magad, itt a hivatalos oldalunk, bár egyenlőre elég csonka
Egy úttal azt is nagyon köszönöm, ha kitöltitek ezt a google ívet. -
kasamaki
csendes tag
sziasztok, valaki megtudná mondani, hogy a temp2 miért mínusz értéket jelez?
köszi
-
old-dog
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy a CPU0 fan sebességét nem tudja beolvasni csak, ha az AIDA el van indítva akkor látja. Minden a Speedfan- hoz tartozó érzékelőt kijelöltem, de mégsem mutat csak 0-át? Mi lehet a hiba? -
DZs
senior tag
Ugyanez a lapom, de kiszereltem, ezért nem tudom megnézni, hogy működik pontosan, de úgy emlékszem, minden ventit, vagy pwm, vagy feszültség szabályoz, vagyis, vagy két három tűset, vagy két négy tűset. Neked pwm-re van állítva, ezért a ház venti állandó 12v-ot kap. Viszont, ha voltage-ra állítod, akkor a proci hűtőd pörög fel 12v-on.
-
aerol
tag
Sziasztok,
Az alábbi konfigom van:
Alaplap: Gigabyte P35c-DS3 (BIOS F7)
CPU: Intel Xeon E5450 (nincs húzva)
CPU Cooler: LC-CC-95 (4pin)
System Cooler: Artic F8 (3pin)A problémám az, hogy a system cooler max fordulaton pörög és így már elég hangos. Probáltam Speedfan-nel beállítani, de sehogy sem megy. Egy fórumon olyasmit találtam, hogy a Gigabyte a bios frissítésevel kicsit átalakította a ventillátorok szabályozását.
BIOS-ban annyit tudok állítani, hogy a Smart Fan az Auto - Legacy - Disable legyen, valamint a Smart Fan mode az Auto - PWM - Voltage. Azt szeretném elérni, hogy a system cooler kb 800-1600-as fordulaton menjen. Tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszi!
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék: több mag esetén ti hogy állítottátok be a speedfant? Melyik core-ra? Vagy sima CPU-ra? /4 magos processzorom van.
Másik, hogy Speedfan néha random felpörgeti a ventimet. Megnézem és mindezt annak ellenére, hogy CPU 55 fok alatt marad. Ez mi miatt lehet?
Köszi
-
tpeter77
addikt
szia
Milyen alaplapod van? milyen ventiről van szó, PWM vagy normálról? a venti kis 3 vagy 4 tűs (pin) csatlakozós, mint amit az alaplapra kell dugni, vagy széles molex csatis?
Ha ugyanis bedugod közvetlen a tápegység molex csatlakozójába a ventiket, akkor azok nem lesznek vezérelhetők, azaz 12V-ról legnagyobb fix fordulaton fognak üzemelni.
Mi a célod? Ha ez, akkor semmi dolgod, csak összedugni őket.
Ha viszont kis sebességgel, vagy a proci terhelésével azonosan szeretnéd hogy forogjanak, az másik történet.4 pines csatlakozón erre gondoltál? Azt igen, fel kell dugni az alaplapra.
-
cica25
újonc
Hello. Elég noob vagyok itt, és szükségem lenne segítségre. Az alaplapon van egy 4 pines ventilátor csatlakozó (chassis fan 1), a tápegységen pedig egy olyan kábel ahová molex csatlakozókat lehet dugni, és a végén egy 4 pines csatlakozó. Arra lennék kíváncsi hogy ha a ház ventillatorait bedugom a tápegység molex csatlakozoiba, utána a tápegység végén lelhető 4 pines cuccot is be kell-e az alaplapba
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
HP Elite 8300 CMT gépem van és nem tudom a ventiket rajta szabályozni, de a fesz. értékeit sem látom.
Speedfan alá hogy lehet manuálisan berakni egy ventit? köszi. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #936 üzenetére
tárgytalan, rájöttem
-
FireKeeper
nagyúr
hali!
be lehet állítani ezt a szutykot hogy ne kezdje el búgatni a ventit maxon, ha véletlen 50 fok fölé megy a proci? beállítottam neki szépen egy automata profilt, de úgy vettem észre, ha 50 fok fölé megy a CPU, azt leszarva elkezdi hajtani a CPU ventit amíg 50 alá nem viszi. ráadásul ebben a nyári melegben kb az az offset, szóval rohadt idegesítő hogy kb 5 másodpercenként csinálja
-
tgabe25
tag
Üdv!
Szerintettek melyik a pontos cpu terén? Nekem gyanús, hogy az Everest mér jól, alaphelyzetben nem kéne 45+ fokosnak mindig lennie a cpu-nak heatpipe-os új hűtéssel jó légáramlással. Játékban meg 78-80 fokot mutat a Speedfan nincs húzva és nincs piszkálva semmi sem és érzékelhetően nem jön nagy meleg a cpu felől. Játék közben 55-60 fok között van Everest szerint, egy E8400-ról van szó, nem érezni, hogy szenved a gép. -
törölt tag
Hali.
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy a kilépésnél a 40%-os ventik a program újraindítása után is 40%-on menjenek? Mert minden alkalommal 100%-ra pörgeti őket.
Nem az automatikus szabályzással akarnám megoldani, mert az másra kell. Azt kéne átírni valahol, hogy indításnál ne 100% legyen az alapértelmezett minden ventire. -
canniball
nagyúr
válasz
zsoltnyiri #932 üzenetére
Persze, működik 3pinesekkel is.
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Speedfannal tudok 3 pin-es ventikhez profilt beállítani? Pl valamilyen hőmérséklet függvényében változzon a fordulatszámuk. Házhűtésre akarok venni új ventiket de a PWM-esek valahogy egyáltalán nem szimpatikusak, mindegyiknek van vmilyen idegesítő motorzaja a 3 pines társához képest stb, úgyhogy gondoltam lehet vennék sima 3-asat és valahogy manuálisan megoldanám a PWM-et..
Ráadásul a 4 pinesek 90% radira való magas nyomású, és még drágább is.
-
mekker
őstag
Valaki tudna segíteni?
PWM-es rendszerventit akarom beállítani, hogy fix 30%-ról induljon.
Most vagy indul 60%-ról, amit nem tudok állítani, vagy beállítok neki egy profilt, hogy automatikusan szabályozza.
Igen ám, de ha automatikus profilon van, akkor néha csak úgy elkezd felpörögni 1-2másodpercre 100%-ra, ha hírtelen terhelést kap a proci. (pedig max. 50% rpm van neki megadva)
Légyszíves valaki segítsen, vagy írjon privátot, mert halál otromba ennek a programnak a kezelőfelülete és egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. -
fannidorka
újonc
válasz
kenesei1982 #903 üzenetére
udv uj vagyok de ajanlanam a HIRENS BOOT CD VALAMEKYIKET AZON MEG TUDSZ MINDENT CSAK NEM 300 gepet pofaztam ki es jol futnak ramok cpu ,gpu ,stb ... siman letoltheto a windowsokon pedig jol futathatok a CACHMEN VAGY PEDIG az advance system care verzioi...udv
-
old-dog
aktív tag
Az új verzió megjelent, hosszú várakozás után. Itt írnak az újdonságokrol
-
TIT
veterán
Üdv!
A gpu fan miért 0-át ír?
-
Hege1234
addikt
ha nem csak a speedfan -al csinálná akkor egyből azt mondom hogy a ram rossz
azokat csekkolnám először mindenképp
de így hogy csak a sf-nál van passzezeket próbáld meg
rendszergazdaként indítod ?
kompatibilitást tedd vissza win7-reezt installáld
mivel amikor csekkol akkor van a gond lehet hogy alaplapi drivereket is installálni kellene
raid,sata,chipset
+ nézz rá arra is hogy az eszközkezelőben van e sárga háromszög ha van javítsdesetleg ez
[link]ha ezek nem akkor ventiszabályzó
van olyan is amit a cdrom helyére tudsz betenni általában 4 et lehet rákötni -
Devil81
csendes tag
Hali!
A Win8.1 alatti kékhalál problémát megoldották már?
Sajna a külföldi oldalakon csak hablatyolnak erről de semmi konkrétum.Esetleg van alternatíva amivel ki lehet váltani a SF-t? Persze a venti szabályzás lenne a lényeg.
-
shootme2
senior tag
válasz
canniball #916 üzenetére
Nyilvánvaló hogy amíg nem fut a program addig nem is vezérel. A probléma az hogy amint elindul felnyomja a ventilátort 100%-ra és azért az hogy egy alaplap által vezérelt 1000rpm-el forgó ventilátort hirtelen feltol 3000rpm-re elég feltűnő jelenség ahhoz hogy meg tudjam jegyezni eddig ez nem ilyen volt.
-
shootme2
senior tag
Sziasztok!
Itt a topicban keresgélve nem találtam választ ezért kérdezek. Mikor elindul a speedfan feltekeri a ventilátor sebességet maximumra kb 2 másodpercre majd szépen beáll a beállított értékre. Régen ezt nem csinálta csak simán beállt felpörgetés nélkül amióta újra telepítettem a windowst azóta csinálja. Hogyan lehet ezt kikapcsolni?
Köszönöm
Üdv
-
Hege1234
addikt
megoldva ezt kellett telepíteni hozzá
sfsvcsetup.zipés most már egyből indul is a windows-al együtt!
canniball
köszi hogy próbáltál segíteni! -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
valaki megfejtette már hogy a rákba lehet megoldani azt hogy a speedfan 4.49 (próbáltam a régebbieket is)
a windows-al együtt induljon ?a neten lévő összes leírást kipróbáltam már de semmi
van valami csodaszer hozzá?
-
tombar
senior tag
sziasztok!
olyan problémám van, h a gépben van egy nonpwm coolink swif2 1200 illetve egy antec gyári pwm hűtő. eredetileg volt egy nonpwm ac hűtő is, de azt kicseréltem coolinkra, mondván ha nem is tudom szabályozni, legalább halk. na most itt kezdődnek a problémák, mert amíg ac-m volt, addig azt a fos antecet le tudtam szabályozni speedfan 4.49-cel úgy, hogy biosba bele se nyúltam. nah most h kicseréltem az ac-t, a coolinkot tudom szabályozni, az antecet meg nem. minden pwm manuáli szal nem tudom h mi a baj. jah igen bios csak 50%ig tudja leszabályozni. -
-
old-dog
aktív tag
válasz
kenesei1982 #903 üzenetére
"én azt akarom elérni, hogy a venti álljon ha a proci hűvös."
Ez szerintem nem valósítható meg más programmal sem. A BIOS nem engedi. A #900 hozzászólásomban leírtam GPU-ra, de úgy kell a CPU-ra is a szabályzást beállítani, legfeljebb a min értéket variálod.
-
Sziasztok,
Felraktam a speedfan progit. A gondom az, h nem csinál semmit. A venti, amit szabályoznék pwm-es és pwm-es vezérlőre is van dugva.
Az alaplapom ilyen: LINKPróbáltam már a biosban ki-be kapcsolni a qoolnquietet is, akkor sem csinál semmit.
Átdugtam nem pwm-esre és másik pwm-re is, akkor se jó. A fordulatszámot látja, de nem szabályoz semmit, se autómatán, de manuálisan.
Ma feltettem az alaplaphoz járó progit (Easytune 6). Abban van egy ventiszabályzó funkció, de az nem engedi 10% alá vinni. Az viszont szabályozza szépen ezzel a limittel. Az alaplap magában is szabályozza, ha a coolnquiet megy, de én azt akarom elérni, hogy a venti álljon ha a proci hűvös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest