- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- 3D nyomtatás
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
neumanki
tag
válasz
neumanki #3407 üzenetére
sziasztok!
pár hete írtam, hogy iszonyú zajos p5e-vm lapomon a hangkártya, minden belehallatszik, és nem tudtam mi a gáz. Azóta történtek dolgok, leírom, mert hasznos.
Elvitettem szervízbe eltelt 1,5 hét, azt a választ kaptam, hogy jó az alaplap, mást nem mondtak, h mi lehet, vagyis mondtak, hogy rakjak alaplap alá távtartokra olyan piros műanyagot, dehát az hülyeség mint kiderült, meg egyb is megnézném, h ők hogy raknák rá.
Úgyhogy hazahoztam és nekiálltam. Összeraktam a cuccot ház nélkül az asztalomon. Bekapcsolom, feltekerem max hangerőre. Van egy lágy alapzaj, ami közepes erőséggű de ez egy integrált hangkártyába belefér. Amit előtte tapasztaltam, hogy serceg, meg belehallatszik hdd, modem, ablakon a scroll az nincs...Na akkor szereljük be, beszerelem, megint minden a régi. Gondolkozok mi a franc lehet, mondom kihuzom az alaplapról az ház előlapi gombokat meg ledeket, és láss csodát eltüntek a kellemetlen zajok, és megint ugyanazt hallottam amit házon kivül, van zaj, de egyenletes, nem sercegő, és tűrhető. Szóval az power reset gomb, meg ledek kábelei vették fel a zajt. Ez egy cooler master elite 330as ház, és olvastam prohardver tesztben hogy van rajta egy gyűrű, de azt írták, h az arra való, h véletlenül ne reseteljen, arról nem, h felszed minden féle zajt. Szóval nekem az a gyűrű elveszett a boltban gondolom, úgyh majd kell szereznem egyet.
Viszont itt még nincs vége, ez az érdekes benne. Még másik hibája is volt a dolognak, hogy hyper tx2 venti meg intel c2d 6750 procira 8-10 fokot írt bios, meg asus programok, mondom ez így biztos nem jó. Megnéztem most, végre van új bios, felülírtam, restart. Proci hőmérsékletére most 10 helyett mutat 22 fokot, szerintem ez még mindig nem jó fura módon, na mind1. Az érdekes az, hogy visszadugtam a gomb/led kábeleket (gyűrű nélkül, tehát megint nagyon zajosnak kellett volna lennie), feltekerem maxra a hangot és néma csönd nulla zajjal, semmi még annyi se mint amikor házon kivül volt a dolog, vagy nem voltak a kábelek bekötve :S Számomra ez érthetetlen, hogy ennek bioshoz mi köze van??? Azóta visszadugtam az elülső aux kivezetést, abban ezek a modem, hdd scroll zajok még hallatszanak, de nagyon halkan, és ott egyb se érdekel, nem oda fogom kötni fülest, de majd szerzek gyűrűt.
Na gondoltam leírtam a tapasztalataim, hátha valakinek jól jön még. Az mindenesetre bizarr, hogy szervízesek egy bios update-t nem voltak képesek csinálni, és eszükbe se jutott, hogy jó földelés mellett is felvehet a ház ilyen zajokat, ha mondjuk nincs ilyen gyűrű rajta. Azért ilyen tapasztalati dolgokat szervízesektől elvárna az ember :S
üdv. balázs
-
Omega81
senior tag
válasz
neumanki #3411 üzenetére
Passz, hogy hova jutott... de mindig a mélyére kéne nézni a dolgoknak. Miért történt az, ami? Miért köcsög egy kereskedő/kereskedelmi lánc hozzáállása? És hát nekem sem szimpatikus a Mistral a sok elszenvedett sérelem olvasása után, de azt kell mondjam, a forrás a vevők hozzáállása volt. Szándékos tönkretétel, kamugariztatások. Ja, mert a másik fontos dolog, ilyen esetben meghallgatni a másik felet. Én megtettem.
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
skoos
őstag
válasz
neumanki #3412 üzenetére
Nem erősségem az audio rendszerek ismerete, ezért is kérdeztem meg. Nálam csak az egérzaj és az is igen haloványan jön csak át, így nem tudom érdemes lenne-e váltanom. Először megpróbálom a régi SB live! 5.1emet, az sima pci, ha azzal jó, lehet, hagyom a cserét.
Mellesleg a BIOS verzio is számít, neked hanyas van fent?
P5Kra semmi pénzért nem cserélnék. -
Omega81
senior tag
válasz
neumanki #3409 üzenetére
A stílus az lehetett seize. Viszont mindig gondold bele magad a másik fél helyzetébe. Neked ez egy gond, a Te gondod. Nekik meg egy ügyfél gondja a sok közül, esetleg már megégették a kezüket, nem hiába mondták, hogy visszaélhetsz a dologgal. Ld. Mistral garis ügyintézésről szóló sok oldalas topikokat. Ott sem úgy ment először.
Amúgy én megértelek, sajnálom./OFF off
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
_ak_
addikt
válasz
neumanki #3402 üzenetére
Úgy értettem, h reméld, h nem 1 db központi szervíz van, csak sazul fogalmaztam...
Volt egy időszaka az enyémnek ,amikor néha elment pl a front jobb, néha vissza jött. Baldurs gate2 nem indult el fullscreenbe (?!?!), ha bent volt a kártya. (tom most jönne az h lehet irq prob, de köze nem volt a vga irqhoz), ha áttettem fülesre a beálításokat, akkor egy idő után besípolt, hagy ne mondjam este codozás közben h fogadtam a dolgot.. szal ilyenek után jött a szervíz, nem tom, hova vitték, de úgy jött vissza, h a kártya hibátlan, jahh, sztem a többit nem kell mondanom...
Let's begin, de gozaimasu!
-
Klinyo
csendes tag
válasz
neumanki #3391 üzenetére
Nekem sikerült a gyári driverrel hangot csikarni a Creative Xtreme Gamer kártyámból, a 64bites Vista alatt. De nem teszteltem sokáig (a vista bénaságai miatt), visszatértem az XP-re, így nincs sok tapasztalatom a kérdésben.
De szerintem ugyan arra számíthatsz mintha a 32bites op.rendszert használnál.Már az előző életemben sem hittem a reinkarnációban.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Gurulunk, WAZE?!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix X570-E Gaming
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest