- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
válasz
Tommmysun #3045 üzenetére
Igen valami ilyesmin gondolkodtam én is, mert hiába mozgattam a kábelt, nem volt megtörve vagy ilyenek, nem ettől függött, hogy van-e kép vagy nincs. Inkább valami mintha lekapcsolta volna időnként.
De most hogy írod összeáll, hogy nem csak a kép szakadozott, hanem a hang is. Tehát a Pi és a soundbar közötti kapcsolattal volt gondja. (eddig ezzel a HDMI vezetékkel azért nem volt gond, mert a TV nem tudott semmi ilyen CEC, ARC fícsört, úgyhogy nem számított)Hmmm... Azt hiszem beszerzek egy (két?) új HDMI kábelt.
Szerinted mindenképp 1.4-est vegyek, vagy valamiben ronthat a helyzeten a "túl sok információ" átküldése? -
DonCosta
tag
válasz
Tommmysun #3041 üzenetére
Semmi gond, örülök hogy próbálsz segíteni. Csak azért pontosítottam, hogy másnak is érthetőbb legyen. (a ki/be kapcsolás már csak ilyen próbálkozás volt amikor nem tudtam mit kellene tenni és akkor vettem észre, hogy valami jelet küld vissza a Raspberrynek is, mert az is lereagálta hogy ki van kapcsolva a soundbar)
HDMI kábelekkel lehet esetleg valami trükk? Egyik ethernet képes a másik nem (ezt írja rajtuk). Egyébként nem tudom ez miben befolyásolhatja, csak próbálok magyarázatot találni arra, hogy miért dobálja el a képet...
-
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
A hardveraprón hirdetett példányt tegnap megvettem.
De rögtön van egy problémám is: szerintetek mi okozza azt, hogy ha a Raspberry Pi2 + Kodi-s "médialejátszómat" ha HDMI-vel bekötöm a Soundbarba, majd onnan HDMI-vel be a tévébe, akkor néha van kép, néha kiírja, hogy nincs jel? (a tévé egy 5 éves Samsung plazma, nincs CEC, ARC, stb)
A háttérben a RPi megy de pl ha a soundbar-t ki-be kapcsolom megáll a videólejátszás.A HDMI kábelekkel külön-külön megy a direktben a tévével. Valami olyasmire gyanakszom, hogy valami energiagazdálkodás miatt lekapcsolja /nem érzékeli a Raspberryt.
Egyébbként most úgy működik, hogy közvetlenül a tévére kötöm és Optikán a tévé hangját ba a soundbarba, de a vásárlás egyik oka volt, hogy tévé nélkül tudjak zenét hallgatni...Van valakinek ilyen tapasztalata, vagy más topikban érdeklődjek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest