- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
Segítségeteket kérném,
Sajnos rossz a hallásom és a Samsung UE40F6400 tévémet igencsak fel kell hangosítanom hogy értsem a párbeszédeket.
Néha hálózati filmlejátszás (NAS) esetében a 100-as hangerő is kevés.
Ezt orvoslandó vettem egy HW-T650-et.
Kipróbáltam mind HDMI-ARC, mind optikával összekötve, de sajnos a tévéadások és jópár film esetében nem javult az érthetőség/hangerő..
(sok esetben a film "háttérzaja" sokkal hangosabb, mint a dialógus)
Telefonnal BT összekötve pedig igencsak hangosan szól a muzsika, ergó lenne benne potenciál..
Mit kellene tegyek, hogy a tv-műsorok (PR-TELECOM/digitális adás) estében is elérjem ezt a hangerőt/érthetőséget, mert így szinte kidobott pénz volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.. -
proly01
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy LG SN7Y soundbar hátsó SPK8-S hangfalakkal kiegészítve (5.1.2) és egy LG C8 oled TV. Nem tudom a soundbar tud e eARC-ot de tök mind1 is mert ugye a TV- sajnos nem csak C9-tőlSzóval....
Szeretnék valahogyan(a legolcsóbb módon) ebből a kettősből losless hangot kicsikarni.Akár TRU-HD akár DTS-HD. Tudnátok ebben nekem segíteni?
Előre is nagyon köszönöm!
-
válasz
Keksz03 #9989 üzenetére
Az eARC-nek akkor lenne előnye,ha a nagyfelbontású hangokra lenne szükséged.
Dolby TrueHD,DTS HD-MA,Dolby Atmos.
Na ugye a mai napig legnépszerűbb hangformátum a DTS HD-MA (és ennek a magja a sima DTS) kilőve a tv miatt.
Az egyetlen ami kimenne nagyfelbontású hangként az a Dolby Atmos és a TrueHD.
Ha neked kellene ez akkor érdemes egy eARC-s soundbart venni,ha nem akkor teljesen mindegy.
Amúgy én Netflixnél és pendrive-os filmezésnél elégedett vagyok a T650 hangjával.
Azt tudom javasolni amit feljebb is írtak.
Netes vásárlás,aztán ha nem jön be ott a 14 nap.
Nincs veszteni valód,sőt nyerhetsz,mert ha bejön a hangja és nem vágysz többre,akkor spóroltál egy csomó pénzt azzal,hogy nem a drágábbat vetted.Ha mégsem jönne be,akkor nulla forint bukóval tudsz feljebb lépni kategóriában.
Puding próbája az evés,ki kell próbálnod. -
mexel
veterán
Van itt olyan akinek volt JBL bar 2.1 és Samsung T650 is? Kíváncsi lennék a mélyek különbségére. Én szeretnék akkor a mélyet mint egy JBL-ben van, de kellene center is . ( Lehet hogy rendelek online egy T650-et és kipróbálom, de nem biztos hogy ez a legjobb ötlet.
-
pajorgergo
aktív tag
-
Keksz03
senior tag
persze, teljesen érthető amit mondtál és nem vetettem el a lehetőséget, inkább csak abban nem vagyok biztos h a netflix biztosít-e olyan minőségű hangsávot ami mellett lenne értelme.
mert egy 150 ezres sennheiser fejhallgatón is máshogy szól az MP3 mint egy 5 ezer forintos agybadugóson, de igazán akkor van értelme venni ha valami lossless zenére használod mert amúgy egy 30ezres jobb fejhallgató is elég az MP3 zenékhez
nem tudom mennyire érthető amit összehablagyoltam
-
Mauzes
addikt
válasz
Keksz03 #9991 üzenetére
Hát nézd, itt már más vizekre evezünk, ha az a kérdés, hogy kell-e. Alapvetően nyilván igaz, hogy minél drágább, annál jobb. A Q800T a surround-on kívül is érezhetően jobban szól. Hogy ez kell-e neked, az tök szubjektív, meg pénz kérdés.
Amire én gondoltam, hogy TV-d minőségéhez jobban illene egy magasabb kategóriás soundbar, nem pedig egy alacsony kategóriás. De simán lehet, hogy elégedett leszel a T650-nel is. Szóval ha spórolni akarsz, akkor első körben neten vedd meg a T650-et, és 14 napon belül elálhatsz tőle, ha nem tetszik.
-
Keksz03
senior tag
az a helyzet h ha flmet nézek akkor netflix ha játszom akkor PS4 Pro (később majd PS5), talán néha PC-re rákötöm de ott van külön hangkártya + jó fejhallgató.
nem tudom netflixen jön-e át olyan minőségű hang h ez már számottevő legyen, plusz lesz h nem ágyból hanem előtte ülve kb 1 méterről fogom nézni, ezért sem annyira fontos a surround és egyebek
ezek mellett is azt mondod h kéne egy Q800T?
-
válasz
Keksz03 #9984 üzenetére
Lehet sávosan is EQ-zni.
150-300-600-1200-2500-5000-10000Hz,+/-6 lépésben,plusz ott a Treble és a Bass +6/-12 (vagy +6/-6,most így meló közben nem ugrik be) között,és még külön lehet a sub-ot is,meg van 4 hangzásmód is(Standard,Game,Surround,Virtual X).
Teljesen mindegy milyen tv-vel használod,max annyi hogy az újabb modellek (tv) nem támogatják a DTS-t,az nem fog sehogy sem szólni ha a tv a hang forrása is.
Én LG-vel használom (2018-as modell),hibátlanul üzemel és ez még tudja a DTS-t is. -
Keksz03
senior tag
Közben megvilágosodtam, alapvetően LG hangprojektorokat néztem tekintve h a tv is LG, nem tudom h ennek bármi jelentősége van-e egyáltalán.
Ami neked van T-650 az 3.1 tehát van benne center, ahogy gondolom, ilyeneket kéne nekem is néznem ha a középhang/beszédhang a fontos.
Te milyen TV-vel használod? Számít h milyen a TV meg a soundbar? -
Keksz03
senior tag
-
Keksz03
senior tag
A héten megérkezett az LG CX tévém ami bekerült a szobámba (14 nm) és most ehhez szeretnék hangrendszert, hangprojektort.
Mivel a PC volt eddig a media központ egy XONAR XD kártyával és egy 5.1 fadobozos hangfal szettel, kérdezném, hogy megfizethető árban (100ig) van rá esély h vegyek valamit a TV-hez ami minőségben tudná ugyanezt? Nem annyira a térhatás a szerep inkább a precíz, megfelelő közép, magas hangok. -
Gino20
őstag
A napokban is volt róla szó, így ha valakit esetleg érdekel [SWA-9000] (igaz nem teljesen világos, hogy lehet rá 2 év gari ha 19-es vásárlás, de az eladó biztos megírja érdeklődés esetén
)
-
mexel
veterán
Ismét egy JBL Bar 2.1-et tesztelgetek. Ha jól emlékszem itt semmi de semmi lehetőség a hangszínek állítására ( pl magas hang), csak a távon lévő előre beállított hangszínek vannak. ( a movie + sorround off a jó, csak kevés a magas hang, a sorround-al van magas hang de kicsit olyanvisszhangos vagy fura lesz.)
Mások is írták hogy a közép hang az kb hiányzik. Nagy mély, de közép nuku. valahogy egy kis magas hangot kellene rátenni akkor jobb lenne.
( ezzel a sub-al lenne jó a Samsung 550-es 3.1-es hangrúdja, kár hogy nem lehet párosítani az eszközöket sehogyan sem) -
Mauzes
addikt
válasz
Daneee14 #9976 üzenetére
Igen, minden kérdésedre. Amit látok a távirányítón, hogy nincs dedikált bluetooth gomb, hanem input gombbal tudod változtatni a forrást, de elég egyszerűen kell működnie. Ha elég okos, akkor a bluetooth leválasztása után nem is kell váltanod a tv-re, hanem magától vissza fog állni TV bekapcsolásnál.
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Sony KD-49XH8096BAEP tv-t.
Tervezek vásárolni hozzá egy Sony HT-SF150 2.0 soundbar-t. Ezt ha minden igaz hdmi-arc kábellel csatlakoztatva tudom a tv-hez csatlakoztatni és amikor pedig nem a tv-t akarom hallgatni rajta, akkor telefonhoz tudom bluetooth-n keresztül kapcsolni és zenét hallgatni? A soundbar távirányítójával egyszerűen tudom váltogatni, melyik eszközhöz (tv vagy telefon) csatlakozzon?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
proly01
őstag
Sziasztok!
LG SN7y al valakinek bármi tapasztalat?
Esetleg best hang kalibráció?
-
Ombi5
őstag
SWA-8500S es SWA-9000S tudja vki , hogy mi a kulonbseg, mert nem talalom a honlapjukon?
Q70T- hez szerintetek mind 2 jo? -
Vastika
tag
Amíg ilyen területen dolgoztam, én is belefutottam csoda Logitech szettekbe (az ügyfél megrendelte, mert a neten csak jókat írtak róla, hurrá) , a tapasztalatom ugyanez...
A hatásvadász a legjobb szó rá valóban :-)Egy nagy nulla, röviden és tömören. Ahogy mifelénk mondják, cicceg-brummog ;-) , de közben meg nem is hallod, hogy mi szól?! Amúgy meg minden egyforma rajta, akkor is döngenek a mélyek, ha a felvételen nincsenek is döngő mélyek, stb.
Na pont ezért lepődtem meg a T650 hangján! Totál ilyen hatásvadász, vakulj (akarom mondani süketülj ;-) paraszt hangra készültem fel, de gondoltam mozizni talán jó lesz.
Aztán nem akartam hinni a fülemnek, miután összedugtam: na jó, persze nem azért, mert annyira hihetetlenül jó, hanem mert tényleg rossznak a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatnám.Mondjuk ez tényleg nagy előny volt a vásárlásnál, és ezért nem is ért kellemetlen meglepetés, meg csalódás: nem vártam sokat ;-)
-
Gino20
őstag
Ha nem óckodunk a nem bolti vásárlástól, akkor van itt egy Q70T elég kedvező áron [link]
-
katakis79
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy van-e itt olyan aki vett-e egy Bose 500 soundbar-t? Érdemes-e beruházni rá? Vagy hogy mélynyomó nélkül is tud adni annyi basszust, mint egy olcsóbb soundbar+mélynyomó?
Előre is köszi. -
user01
aktív tag
Egy új játékos. Jókat írnak róla.
[Denon DHT-S416] -
A tesztek és vásárlói vélemények csak amolyan kiindulópontnak jók,ha valamelyik terméknél többségében negatív,vagy kevésbé elégedett tesztek/vélemények vannak,akkor lehet nem érdemes vele próbálkozni.Mondjuk arra érdemes figyelni,hogy egy highend cuccokat tesztelők többségének minden gyenge és szar lesz ami az átlagpolgár számára megfizethető.
A többségében pozitív teszteket/véleményeket is érdemes erős szkepticizmussal kezelni,futottam már össze az agyon istenített Logitech Z906 5.1 szettel.
Borzalom ahogy szól!
Hangos és hatásvadász az tény,de a sub egy rakás sz@r,nagyon nem szép a mélye csak dübörögni tud (azt viszont mindig,ha kell ha nem,de házbontósan),centerje is egy nulla,sovány a hangja,nagyon nem jó hallgatni a dialógusokat(magas kevés,középtartomány sem a legszebb,minimálisan se megy mélyebbre és nem is adja át a mélynek a kiegészítő szerepet ha már ő nem képes rá),tisztára gagyi hangja van!
Ennyit a jobbára istenítő tesztekről és vásárlói véleményekről! -
mexel
veterán
Mivel én is nagy tesztelésekben vagyok azt javaslom mint Gixxer: vedd meg online, szépen bontsd ki hogy minden csomagolóanyag sértetlen maradjon és teszteld le. Ez az a termék aminek a megítélése valóban nagyon szubjektív. Teszteket én már nem is nézek, és az hogy ki mit mond az érdekes, de nem biztos hogy te is éppen úgy gondolod. Van akinek a sok mély nézhetetlenné teszi, valaki a sok magasat nem szereti, ráadásul nagyon függ a szoba elrendezésétől. Ki kell próbálni és ha tetszik meg kell tartani, ha vállalhatatlan számodra akkor tovább kell keresni. Én éppen ezt teszem, már sokadikat próbálom, de azt tudni kell hogy szeretek tesztelgetni nagyon. Talán a tesztelés részét én jobban szeretem mint használni
Akármilyen jó is kerül ide hozzám úgyis kipróbálok másikat is. -
Vedd meg neten főleg ha akciós és szánnál is rá annyit,aztán ha mégsem jönne be ott a 14nap,aztán tehetsz próbát másik típussal.
Nem feltétlenül alapoznék más fülére,mindenki más!Lehet valaki imádja,valakinek meg jobban tetszik a hangja az olcsóbbnak.
Meg minden szoba más,más a méret/berendezés/falazat-mennyezet anyaga és vastagsága,emiatt az akusztika is más,nagyon máshogy tud szólni,emiatt ki kell próbálni nálad.Bocs,nyesixnek akart menni!
-
Vastika
tag
Helló!
Sajnos csak akkor tudod meg igazán és biztosan, ha meghallgatod mindkettőt - hogy másnak melyik mennyire tetszik, az erősen szubjektív ;-)
Pl. van, aki az egyik típust a több basszus miatt mondta jónak, de nekem meg pont az jön be, ha kevesebb, de gyors, dinamikus.Csak mozizásra kell? Akkor szerintem A T650 is simán elég lesz, nem tudom, mit tudhat a Q70T, ami miatt megéri a dupla árat: és ha mégis, akkor meg biztosan van olyan cucc, ami 2x annyiba kerül, min a Q70T, és jobb is. Sőt, annál is van 2x annyiért még jobb, és így tovább, csillió forintot el lehet költeni egy "vacak" hangprojektorra, de attól az még egy hangprojektor marad ;-)
Az ilyen plafonról meg falakról visszavert hangokat fenntartásokkal kezelném, mert pl. nekem a hangprojektortól balra jó sok hely van, nincs fal, jobbra meg nem messze ott a fal - de végig függönnyel. Na ezt a feladatot oldja meg ;-)
Én kb. egy hónapja használom a T650-et. Amúgy kb. 25 éve "hifizek" (de a sztereót nem akartam piszkálni, az jó úgy, ahogy van) És moziba is szeretek járni ;-)
De egy hónap után is teljesen elégedett vagyok vele: mozin bőven tudja azt, amit vártam, sőt, igazából nem vártam tőle, hogy ennyit hozzá fog adni a filmnézéshez.
Tiszta, dinamikus hangja van (a mélyeket visszafogva: nekem -3 és -6 között tetszik, éjszaka -12, az EQ-t kipróbáltam, de inkább visszaállítottam 0-ra, annyi, hogy a fogaskerékkel kapásból elérhető két sávos hangszínszabályozón a magasat +2-re állítottam) , érthető dialógusok, gyors effektek, nagy hangerő, ennyi.
Baromi jó döntés volt, hogy megvettem, az is, hogy ezt vettem (3.1) , és egyáltalán nem motoszkál a gondolat a fejemben, hogy "de egy drágább biztosan még ennél is jobb lenne" ;-)Üdv: Vasti
-
nyesix
senior tag
Sziasztok,
Egy LG SJ5 -öt (320W, 2.1) szeretnék Samsungra cserélni. Amit nézegettem (ár szerint növekvő sorrendben 80/100/150e Ft): HW-T650, HW-Q60T, HW-Q70-t.
Itt a fórumban utána olvasva, és az Rting teszt alapján a T650 elég jónak tűnik (7.2 pont vs 6,8 pont) de nem tudom, hogy pl a Q70T (7.7 pont rtings) majdnem dupla ára megéri e? -
pajorgergo
aktív tag
JBL bar 5.1-ről mi a véleményetek? (Levehető hangszórós verzió)
-
bikfic1
tag
igen, én is olvastam valahol hogy a plafonra is kéne hangszóró. az a baj hogy nem tudom kozelemben kipróbálni boltban hogy egy ilyen soundbar mire képes,hogy mennyivel több mint az 5.1. külföldi csoprtban dicsérik, meg youtube teszteken is, de azért nem mindig hiszek ezeknek. a sony 5.1 en jol szolnak az elülső hangszórók is. egy soundbarnal jobb persze. volt előtte az is. de mindegyiknek külön szabályozható az erelye. van egy felesleges hasonló szettem erősítő nélkül. ha érdekel irj.
-
bikfic1
tag
i
-
mexel
veterán
válasz
bikfic1 #9950 üzenetére
Kb valami ilyen szettre gondoltam én amit írsz ( bdv e2100). Ezeknek a centerét és frontját használnám valami egyszerű de tv távval irányítható erősítővel, plusz egy erősebb ládával.
Mennyire szól jól az első 3 doboz ezeknél? Annyit tud gondolom mint egy sima soundbar. -
válasz
bikfic1 #9950 üzenetére
Ezek a plafonról visszaverődéses megoldású Atmos-os soundbarok koránt sem adnak akkora élményt!
Szép és jó a marketing rizsa,de nem fog 100-ból 100 szobában működni,vagy legalábbis értékelhető módon működni.
Sajnos itt is úgy van mint a hangzatos virtuális térhangzás funkcióknál egy csak elölről szóló soundbarral,hogy azt mondják körülvesz a hang,aztán jön a csalódás,hogy bizony kell a dedikált hátsó szett,mert meg sem közelíti a virtuális csoda hangzás a rendes 5.1/7.1/stb elrendezés hangjàt.Na én azt mondom Atmosnál is kell egy dedikált,magasan elhelyezett hangszóró pár,ha az ember normális élményt akar.
Csodát ne várj tőle!
Új hozzászólás Aktív témák
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest