- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
Új hozzászólás Aktív témák
-
A21
tag
Sziasztok, PS5-höz, valamint filmekhez/sorozatokhoz (eredeti nyelven) mi lenne az ajánlott soundbar jelenleg? Köszi!
-
válasz
falabu88 #10148 üzenetére
Nem tudom a tv mennyire szól bele a hangba,de a soundbar maga sem tudna komolyabb hangsávokat megszólaltatni,nincs se DTS HD-MA,se DD TrueHD,se Atmos.Ha tudna a hdmi 4K-t és közvetlen arra kötnéd a boxot se lenne jobb hangod.A 4K és a nagyfelbontású hang nem jár mindig kéz a kézben.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Redneck #10146 üzenetére
Samsung HW-T650? Euronicsban 80ezer, 3.1-es, vezeték nélküli mélynyomó, 340W. Amit így 1 héttel vásárlás után bánok, hogy nem néztem, hogy 4k-t nem továbbít hdmi-n. Jó lett volna mert android boxról nézem a filmeket, és ha jól sejtem, ha tvről van küldve a hang akkor komolyabb hangsávokat csak lebutítva fog küldeni a projektorra.
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy pc jatekok terhangzasat, hogyan lehet hdmi-n keresztul kikuldeni egy LG SN7Y+SPK8-S soundbarra?
Dolby Atmost probaltam, az mukodik szepen pl Shadow of The Tomb Raiderrel, amit sajnos az Assassin's Creed 3 Remastered nem tamogat, viszont 5.1-et elvileg igen, legalabbis az ajanlott rendszerigenyben 5.1 kompatibilis hangkartyat irnak.
Rtx 3070 hdmi-n megy a soundbarba, onnan pedig hdmi arc-on tovabb a tv-be.
Assassin's Creednel azt vettem eszre, hogy hiaba szolnak a hatso hangszorok, az csak valami stereobol kikevert jel lehet, mert csak a jobb-bal oldal valtakozik, ahogy a kamerat korbeforgatom a karakter korul, de ez is csak akkor, ha Bass boost, Movie vagy Music modban van a soundbar, AI es standardnel nem szolalnak meg a hatsok egyaltalan. A jatek menujen belul pedig nem talalok beallitasi lehetoseget.
Elore is koszonom, ha valami ki tudna segiteni nehany tanaccsal, hogy merre keressem a hibat
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Apukám szeretne egy hangprojektort, 50-100k között aránylag kicsi, talán 3x4 méteres szobába. 2.1-es modelleket néztem, vezeték nélküli mélynyomóval.
HDMI ARC és optikai bemenet legyen rajta, és lehetőleg minél több hangkodeket, szabványt ismerjen. Filmezésre, TV nézésre kell, a zenei hangminőség nem fontos.
Ezt néztem ki, mert most jó áron van, bár tudom hogy nem nagyon van oda a Philips márkáért.Tudnátok valami elfogadhatót ajánlani? Előre is köszönöm!
-
Zotyipotyi
tag
válasz
laci12234 #10144 üzenetére
Hát, őszintén ezeknek utáns kellett olvasnom. 😊
Lehet más séróból okosabb válaszokat tud adni.
Ami olvastam, az alapján a Dolby Digital veszteségesen tömörített PCM (míg pl. a Dolby True HD meg veszteségmentesen tömörített).A bass állításával nem csak a subwoofer által kiadott mélyhangok hangerejét állítod, míg a subwoofer hangerejével kizárólag annak a hangerejét.
Források:
PCM vs Dolby: [link]
Bass vs subwoofer hangerő: [link] -
laci12234
tag
válasz
Zotyipotyi #10143 üzenetére
Meg azt furcsálom hogy 2 helyen is lehet állítani a mélyet
és az miért van hogy elvileg dolby digitálos de a tvén ugyan úgy szürke az az opcio nem lehet bekapcsolni csak ez a pcm van
optikai kábelen van bekötve -
laci12234
tag
válasz
Zotyipotyi #10141 üzenetére
Csak sima tv nézésnél vagy filmet is ?? Pl netflix vagy más filmeknél ??
-
cucumber87
tag
válasz
cucumber87 #10136 üzenetére
Illetve a kérdésem nem csak arra a tipusra irányúl hanem erre is:
-
-
laci12234
tag
Sziasztok van egy samsung hw-t450 és az lenne a kérdésem hogy mennyit ér ez a smart hangzás ér valamennyit érdemes azon hallgatni ??
meg elvileg birja a dolby digitált de a tv én nem lehet bekapcsolni esetleg tud valaki segíteni ??
meg lehet állítani hogy hány hz menyen azt hova érdemes állítani 150hz-5khz ig lehet állítani
meg lenne még 1-2 kérdésem -
cucumber87
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi most jelenleg a legjobb soundbar ami viszonylag normális térhangzást ad?
most kezdtem el teszteket nézni [link]
Erre hallottam eddig hogy valamennyire beszélhetünk normális térhangzásról is. De persze jó lenne ha kiderülne van egy olcsóbb megoldás is esetleg.
-
Vastika
tag
válasz
falabu88 #10133 üzenetére
Halló!
Kattanásgátló nem hiszem, hogy van ezekben... Ha keresed, akkor egy relét keress a végfok kimenetén. Ha van benne, elég kicsi a valószínűsége, hogy az ment tönkre ;-)
Sok erősítőben nincs, mert úgy gondolták, hogy minek? Az a kattanás kb. semmi egy zenehallgatás közbeni nagyobb dinamikacsúcshoz, dobütéshez, basszusgitár pendítéshez képest ;-)
Csak emiatt nem kell szerintem lecserélni semmilyen zenecuccot: kikapcsoláskor (esetleg bekapcsoláskor is) el lehet viselni azt a kis pukkanást ;-)
Üdv: Vasti
-
falabu88
aktív tag
válasz
scabi78 #10132 üzenetére
Elvileg a kattanás normális a hangszórókon kikapcsolásnál. Viszont erre van egy elektronika, ami lekapcsolja a hangszórókat és csak utána kapcsol ki a készülék. Valószínű ez adta meg magát. Mi szétszedtük, de nem találtuk meg a hiba okát. Volt egy kondenzátor ami fel volt púposodva, azt kicseréltük (nem volt egyszerű, az új forrasztás nem akart megtapadni a nyákon, gondolom a nyomorult LG nem szerelhetőre csinálta meg direkt..), de nem oldotta meg a problémát..
-
shark300
tag
válasz
eszgé100 #10123 üzenetére
Nekem is egy SN8Y-om van, inputra rákötve a gépem HDMI kimenete. Filmet Media Player Classic-kal nézek, LAV kodekkel. Abban beállítottam, hogy menjen a passthrough, mást pedig nem. A soundbar így mindig kijelzi az Atmost, sőt, ez akkor is működik, ha a TV-re kötöm rá a gépet, mert akkor átküldi eARC-on keresztül.
Tesztfájlok közül egyedül a DTS nem megy, új LG tv, és azt nem támogatja... -
falabu88
aktív tag
válasz
Mauzes #10127 üzenetére
Lehet feléérthető amit írtam :) működik a hangerő szabályzás, ráadásul számszerűleg is mutatja a projektor hangerejét optikával összekötve. Az lett volna a kérdés, hogy van e bármi plusz amit a hdmi-arc tud (pl dts vagy bármi más, amit csak a hdmi tud, az optika nem) ,tehát van-e értelme inkabb hdmi-vel összekötni, vagy jó lesz ez így? :)
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Ma beszereztem egy Samsung HW-T650 hangprojektort. Samsung UE55TU8502 mellé lett véve. A kérdés az lenne, hogy elég optikai kábellel összekötni (így is működik a hangerő szabályzás tv távval), vagy a hdmi-arc tudna valami pluszt?
-
scabi78
senior tag
Sziasztok. Az LG LAS550H 2.1 soundbar része néha kattan egyet és gyakran kikapcsolás után is. Elég hangos, nem állandó hang, 30 percenként egy reccsenes, kattanas. Ez normális?
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Következő a felállás: új Sony 75XH90 TV, régi Sony CT790 sounder és Apple TV 4K a lejátszó.
Kábelek a következők: CSL - 8k HDMI Cable 2.1-8K @ 60Hz 4K @ 120Hz with DSC.
Vannak itthon Audioquest Pearl kábelek, de azok még a régi szetthez voltak (W805C TV) és oda elég volt a 18Gbps kábel.Szóval az Apple TV 4K azt írja, hogy nem tudja a 4K HDR-t bekapcsolni, csak a 4K SDR megy.
MIndenhol (Soundbar és TV) az ARC portot használtam.
Szerintem a sounder-nál lehet valami gubanc... a HDMI-knél engedélyeztem az Enhanced módot, de még mindig azt írja, hogy csak SDR mehet...
Van valami tippetek? Milyen beállítást kellene megnézem?
-
eszgé100
őstag
Szia,
nekem SN7Y van, kiegeszitve SPK8-S szettel, hdmi-arcon csatlakozik a tv-hez, a tv masik hdmi csatlakozojaba a Firestick, a soundbar hdmi-jebe a pc. Firestickrol csak a Prime Videot nezve jon ki a Dolby Atmos, tehat attol fuggetlenul, hogy a tv nem tudja meg tovabbkuldi a hangot, viszont 3rd party appokkal mar nem mukodik, sajnos ez Firestick limitacio, nVidia Shielddel elvileg pl kodis lejatszas is menne nehany forumbejegyzes szerint.
Ugyanezt pc-vel mar nem tudtam valamiert eljatszani, ha kozvetlenul tv-be dugom nem jon fel a Dolby Atmos opcio a hangbeallitasoknal, kozvetlenul soundbarba dugva a Windows felismeri a Dolby Atmos hangeszkozt, es a Microsoft Store-os Dolby Access appal par perc alatt be is lehet allitani.
Firesticken a Prime Videon talalhato Jack Ryan sorozattal probaltam, pc-n pedig a Shadow of The Tomb Raiderrel. A soundbar kijelzojen mindket esetben megjelent a dolby atmos felirat.
Egy 20nm-es szobaban hasznalom, boven kiszolgalja az igenyeim
zolka1982: a Dolby Access appert nem csak akkor kell fizetni, ha fejhallgatoval hasznalod?
-
pws
aktív tag
válasz
Zotyipotyi #10119 üzenetére
köszi, a dedikát center kell nekem szerintem, mert elsősorban filmezésre használnám
-
mexel
veterán
válasz
Zotyipotyi #10120 üzenetére
Zenére talán valóban a yamaha a legjobb. A YAS207 másban is jó, de az összkép szerint nálam nem az első. De zenére jó a JBL is mert igazi zenehallgatásra azért egyik sem való maradjunk annyiban. Háttér zenélésre, dübörögtetésre jók, de ez nem hifi zenehallgatás. Arra kell egy sztereó rendszer.
Egy ilyen Samsungot már nagyon ki kell próbáljak majd, ha hazaérek lehet hogy veszek egyet, a 3.1 csábító nagyon, félek nekem a mély kevés lesz benne kis hangerőn. ( én általában kis hangerőn használom amikor filmezek is) De ki kell próbáljam
-
Zotyipotyi
tag
válasz
Gerizx10er #10115 üzenetére
Szia!
Szerintem zenére a Yamaha lehet a legjobb. Bár ezt csak teszteket olvasva mondom.
De Gixxer88 kollégának volt is.Nekem T650 van, és elégedett vagyok vele. De bluetooth-szal nem használom, csak HDMI-vel, illetve tesztek szerint Yamaha-nak szebb a sztereó hangképe (viszont ugye filmekhez T650-nek meg van dedikált centere, meg emellett jóval olcsóbb is).
Üdv!
Zoli -
zolka1982
csendes tag
Nekem is ilyen LG SL8Y szettem van és egy régebbi tévé.
Atmos hangot csak úgy tudtam összehozni hogy megvettem a win 10-re a Dolby Access nevű kodek progit , ezután a PC-ből a VGA kártya HDMI kimenetét összekötöttem a soundbarral és a soundbaron lévő HDMI kimenőt pedig a TV HDMI ARC csatlakozójával. Aztán a letöltött demo videókkal kipróbáltam ( https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/) -
Gerizx10er
újonc
válasz
Gerizx10er #10107 üzenetére
Senki?
-
pws
aktív tag
Sziasztok
3.1 v 3.0 konfig, max 100k pénzig mi az ajánlás? T650 v Q60T esetleg más?
köszi -
Breaker
tag
Sziasztok,
PC-hez, a jelenlegi Logitech 5.1 setupomat szeretném kevésbé kábeles verzióra cserélni, elsősorban bluetooth-os soundbarra gondoltam.
Érdeklődnék, hogy van e ajánlott minőségi wireless soundbar most PC-hez, illetve mennyire gyakori az a hibajelenség amiket hallok a neten hogy késik a hang a bluetoothos soundbarokon?
Előre is köszi
Üdv
Breaker -
Habell
tag
válasz
Laca19 (a) #10109 üzenetére
Kialakítása miatt mivel van kis kijelzője úgy gondoltam csak előre nézhet.
A tv hdmi állítást megtaláltam, de eddig csak rosszabb irányba tudtam elállítani. Nálam mintha 0-tól indulna a skála és úgy megy +ba. Így állítom akkor csak rosszabb lesz, ahogy tapasztaltam.
Az is érdekes számomra, hogy a tv műsor alapból jó a kép és hang. De amint alkalmazást használok a tv-n már van csúszás. Eddig a HDMI ARC kapcsolat volt a legjobb... -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Habell #10098 üzenetére
Ahogy előttem is írták, próbáld meg helyezgetni. Jól látom, hogy előre szól a mélynyomó? Nálam mindig azok voltak a legrosszabbul teljesítőek. Persze nem kell pánikba esni, fordítsd el 90 fokkal és lehetőleg valamilyen tárgy felé(vagy fal) nézzen 50-60 cm távolságra. Alapból is vannak ugye oldalra szóló mélynyomók, vagy éppen lefele nézők. Furcsán hat a szemnek elsőre, de csodákra képes.
A csúszást pedig tudod szabályozni a TV hang beállításnál egy szűk tartományban, nálam -5 és +15 érték között. Ha tippelnem kellene, akkor ezek " adott érték x 10ms"-ot jelenthet, de ez csak tipp. -
Gerizx10er
újonc
Sziasztok!
Kissé sok volt a review olvasgatás a különböző soundbarok-ról
és most a véleményeiteket szeretném kérni
Az alábbi modellekkel szemezgetek:
Samsung HW-T650
Yamaha YAS-207
JBL Bar 2.1 Deep Bass
LG SK8 2.1
Lényegében egy nagyjából 35nm-és nappalis van és szeretek sokat zenét hallgatni Bluetooth-on meg néha filmezni.mit gondoltok melyik a nyerő választás?
köszi
-
mexel
veterán
Én azt vettem észre, ha a sorround módot nem használom akkor nincs ekkora beszéd elnyomás, azaz nincs akkora dinamika különbség, érthető lesz a beszéd.
( jbl-nél soroound-nak hívják, yamahánál valami dtsx vagy mittudomén, lg-n és samun is talán más a neve) Plusz amelyik SB-n lehet érdemes a DRC-t bekapcsolni. -
-
Vastika
tag
válasz
zolszi #10099 üzenetére
Helló!
Nekem T650 van, és ha a film hangja 5.1-es, akkor dts-re állítom, úgy szuper.
Viszont úgy meg - szerintem - borzalmas a TV sztereó hangja, ezért tévézésnél visszaállítom Standard-ra.
Ha így elindítok egy filmet, akkor van az, hogy nem értem a párbeszédeket!Hozzáteszem, nekem valamiért túl sok a mély: általában -6 álláson van a mélynyomó, éjszaka -12, néha, ha olyan a film, -3 is lehet, de ennél több nem. A magasakat meg feljebb állítottam, +3 ha jól emlékszem. Az EQ-val még nem szórakoztam...
Üdv: Vasti
-
-
Mauzes
addikt
Én is egy csomó tartalomnál tapasztalok ilyesmit, pedig csak eredeti hangsávon nézek mindent. Nem mondom, hogy nagyon durva a különbség, de ha a hangerőt a beszéd/center szerint állítom, akkor sokszor érzem, hogy a zene és effektek már kicsit (vagy kényelmetlenül) hangosak. Ja és mindezt egy Enchant 1300-zal, szóval szerintem nem eszköz függő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest