Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
itt fent vannak a legismertebb/legjobb helyek. Ajánlom a Minipivovar u Medvídků nevű helyet
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
adster
tag
Nem titok egyébként, azért az étlapot még megnézheted.
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
jookomak
őstag
-
tag
két csapolásnál is van különbség, de még akkor is, ha hidegen iszod, vagy ha hagyod kicsit melegedni (ez utóbbikor sok sör esetében jön még elő íz, nevezzetek sznobnak, de akkor is. Más kérdés, hogy én sem szoktam várni ), arról nem is szólva mit fogyasztottál közvetlen előtte.
Ami még elkerülhetetlen az ilyen kis főzdéknél, hogy minden egyes főzet, valamennyire más lesz, mint az előző. Az az Angry Beast még az első főzet miatt lett Angry.
új főzet problémát főleg Legendáéknál veszem észre. Szuper jó söröket dobnak piacra. Aztán elrontják az összeset. Kivétel nélkül, még nem jött ki olyan sörük, melynél a 2. v. a 3. főzet, ne lett volna gyengébb, jellegtelenebb, vagy akár hanyatt homlok teljesen más. Még szerencse, hogy mindig van valami újdonságuk, mely első főzetét nem szabad kihagyni (meg szerencsére a gyengébbek se jelentik azt hogy rosszak, régi sörükből is van szép számmal ajánlható).
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
looser
addikt
Hopfanatic fb üzenete:
Hopfanatic Pub
Holnap érkezik a palackos Campanie Cervisia a Pubba.
Aki még nem szerezte be, nálunk megtalálja.Szóval holnaptól :-)
Én csütörtökön megkóstoltam és szerintem az eddigi második legjobb söre Tominak. Fűszeres, boros, nagyon belga :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
I hardcore you-t múlt hétten ittam, kegyetlen. Az már annyira gyümölcsös, hogy szinte nem is ipa. Brewdog-tól érdemes a klasszikus hc ipa-t, van nagy palackban is
Barnák közül lehet bevállalnék valami mikkeller stout-ot.
Pardubicky porter eddig nekem kimaradt, de azt vallom, hogy a cipész maradjon a kaptafánál, a csehek meg főzzenek rendes ivós lagert, (ahogy a búzasört is hagyjuk meg a bajoroknak) cseh barna...kommerszebb a primator, krusovice, ezekkel nem nagyon lehet mellényúlni. Ismerősöm kedvence a barna Bernard. Csehekből itt is: [link], meg a különlegesben is nagy választék van. -
Dr.Zoo
őstag
Esetleg a venenumban is nézz szét, bár ott most karácsonyi sör őrület van...
Akinek viszel lánynak sört, a meggyes, vagy az áfonyás dolgokat nem komálja?? A Békésszentandrásiaknak van pár jó gyümis söre.A Katalint meg idd meg Te!
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
MODERÁTOR
Szerintem igen. Bár nem tudom, hogy a csakajósörben mennyi az annyi, de pl a venenumban 499 a keserű méz, itt 495 volt. Nincsenek elszállva az árak, bár volt 1-2 belga amit láttam máshol olcsóbban.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jookomak
őstag
Innen néznék valamit: [link]
Inkább aroma, vagy kettős komlót használnék, hogy inkább ízt adjon neki, mint keserűséget.Kövezzetek meg, de elkezdtem gondolkodni (ahelyett, hogy csak innám a sört). Szóval miért hívunk magyar kézműves sörnek valamit, amikor a vízen kívül gyakorlatilag nincs benne semmi magyar?
-
Daneeka
senior tag
Ha nem akarsz keseruseget csak illatot akkor aztasd a komlodat 70-80 fokos vizbe 20-30 percig. Ha akarsz izt is akkor menni fog vele nemi keseruseg is, 10-20 perc forralastol mar menni fog iz is de nem tul sok keseruseg. Ha tovabb forralod akkor se iz, se buz csak keseruseg lesz.
Utana ebbol a teabol ontsel hozza a leveshez amig jo nem lesz, vagy ha mar eleg jo belotted mennyi komlot akarsz beleteheted a levesbe is szerintem.
Komlot itthon a beerodalomtol vagy innen vehetsz, nala tobb fele van mint a beerodalomnal amugy a beerodalom vagy tole szerzi vagy mindketten ugyanonnan, a brouwlandtol.
-
Daneeka
senior tag
Amugy azok kozul amiket itthon vehetsz kiprobalnek tobbet is, eleg eros karaktere van ezeknek: citra, galaxy, simcoe, amarillo, elso korben semmilyen europai fajtaval nem probalkoznek.
Tarold oket lezarva melyhutoben, probald mindnel hamarabb felhasznalni felbontas utan, szord bele a poharadba mikozbe iszol egy IPA-t vagy valami mert elszall az aromaja mint a kavenak.
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Akkor megveszem.
Ezen meg eleg jot rohogtem, ez a par Goose Island sor itthon szerintem legalabb 50k-ba kerulne ha lenne legalabbis azok az arak alapjan amit neten talaltam. (sokat nem kerestem mondjuk meg lehet nem is az van az uvegben)
-
MODERÁTOR
-
tag
És ez már a kibővített
Korában fele ekkora volt, a sok nyaggatás után megvették a szomszédot és lebontották a falat. Most a pincére vagy az emeletre kell rábeszélni
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Daneeka
senior tag
Regebben ittam egy ilyet, nekem az remlik, hogy viszonylag artalmatlan alapsort elsavasitottak masodlagos fahordos erjesztes soran, engem pezsgore/ciderre emlekeztetett. Ez volt eletem masodik vagy harmadik szandekosan savanyu sore, tetszett azert de en valami extrabb dolgot csinalnek amikor elkezdem ezt a sour temat, valami bor szeru durvabb barrique hordos, 10% folotti alkoholu de szaraz dolgot. Aztan majd meglatjuk.
-
-
Jhonny06
veterán
-
NoLF
veterán
Nekem mind izlik, persze a bitterek igen alacsony alkoholtartalmuak es jo keseruek, az EPAeg szinten egy eleg gyengusz ale, 3,6 az alkohol assze. Node sut a nap, ilyenkor az ember csak kiul a kertbe es jo zene mellett kortyolgat lassan nyilvan a hobgoblin lesz az utolso, barna is, erosebb is, sotedeshez perfekt.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
na ezek jó kérdések kérlek, én egy ideje nem élek az országban így nem nagyon tudok neked segíteni, de szerintem ha felhívod a főzdét, tuti tudnak segíteni mert a srácok nagyon profik és segítőkészek voltak most hétvégén, tuti nem hajtanak el. nyilván ahogy mondod, csaperndszer kell ami általában már a hűtővel együtt van, hordó és co2. hogy ipari áram kell-e, nem vágom, de szerintem nem.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
icepuck
csendes tag
Voltam a KREDENC-ben a Fehérvárin, Vörösbegyük volt, Kolibrit előre láthatóan 2 hét múlva kapnak Bäderéktől, addigra lesz új, kész főzet.
[ Szerkesztve ]
-
tag
FB-n a főzde oldala elég szépen részletezett jó sokat a felhozatalból, de az oldalukon elérhető a "teljes" lista
a saját kóstolási listám jelenlegi állapotban meg itt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kés topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hálózati / IP kamera
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest