-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
ebből maharadzsa és balkezes felejtős, a szülinapi hopfanatic viszont jó lett, bár az már inkább dupla ipa, belgás stílusú, édes és erős.Sudan viszont a legjobb (persze ízlések és pofonok).
Pár általam kedvelt talán kevésbé populáris ajánlat, a teljesség igénye nélkül:
Port Brewing Wipeout IPA és Mongo IPA
Dark Horse Brewing - bármi amit találsz tőlük
BrewDog Jack Hammer, Hoppy Christmass
Mikkeller Sort Kaffe, Mosaic Black (ezek kicsit stoutosabbak), 19, 1000, Crooked Moon (ezek viszont ütnek)
Camba Bavaria Ei Pi Ai, Imperial IPA,
Fourpure - tőlük bármit, ők az új kedvenceim. A southern laitute és az alap IPA-juk talán a legjobb. Nem megijedni a dobozos verziótól, sőt, őrülni neki, mert nagyon megőrzi az illat és ízjegyeket - beerodalomban és régi manuban (ganz sörözőben) fellelhetőek.Magyarból:
armando_otchoa bármelyik Rasta verzió (Winter, Santa, Honey..) és a Grabanc (ezek időszakosan a Csakajóba és a Macskamiaú-ba megtalálhatóak)
Zip's WereWolfKét hónap és itt a magyar főzdefesztívál, biztos lesz kint egy tucat új érdekesség is.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Dilikutya
félisten
A tavalyi Hidegkomlós nekem jobban ízlett, vagy kevés benne a komló, vagy a Calypso nem elég karakteres ahhoz, hogy a legjobb magyar rosszsörben elfedje a kukorica ízét. A tavaly a Citrával legalább az ivás pillanatában be tudott csapni, és csak a másnap reggel juttatta eszembe, hogy gagyit ittam az este. Hihetetlen, hogy szinte Pilsner, Krusovice árban van a Dreher kukoricás vacka. Ha már ennyire nagyra tartja magát a Dreher, akkor illene kispórolni a kukoricát belőle. Olyan szép, ahogy az új Hidegkomlós reklámszövegében leírják, hogy tele van vízzel, komlóval és malátával, ahogy kell, a dobozon meg ott virít a kukoricagríz...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
looser
addikt
Nem felejtem el, még régebben olvastam egy Dreher akárkivel egy interjút, ahol rákérdeztek a kukoricára, hogy az mégis minek, és a válasz ez volt: "tükrösít". Szóval hogy tisztábbnak látszik a sör. Ezen kicsit megnyúlt az arcom :-)
Németeknél, cseheknél ez kukorica nélkül is megy. Nyilván nem írhatta, hogy ezzel évi x100M forintot spórolnak :-/Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Traxx
őstag
Ez sajnos kávés volt hidegen, langyosan, melegen is Pedig a Pyromaniahoz hasonlóban reménykedtem,hogy enyhülni fog az íz, de mégsem. Mondjuk abban a kezdetektől fogva nem érződött ennyire töményen.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
jsk
senior tag
Még nem ittam. Jelentős lemaradásban vagyok. Nálam a sörforradalom csak pár éve kezdődött 28 éves koromig kizárólag csak a társaság kedvéért ittam kocsmában. Otthon a hűtőben elromlott a sör. Aztán jöttek a bolti kommersz sörök, majd a cseh sörfesztiválok felnyitották a szemem. Tavaly kezdtem a magyar kézműveseket inni. Most meg érik az elhatározás, hogy ellátogassak a Kertész utcába. Változik az ember, most már a kovászos uborkát is szeretem
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Csak pénteken voltunk, így minimális eső kivételével elkerültük a szar időt, bár így se volt az a tipikus nyári, sörözős idő. Ez azért befolyásolta a hangulatot. A helyszín nagyon jó volt, streetfood-ból lehetett volna több opció (általában tele van, most alig volt 3-4 normális). A sörök, amiket kóstoltam nem voltak rosszak, de olyan nagyon jók se. Hiányzott valami jófajta imperial stout. Főleg IPA-kat és pale ale-t ittam. Összességében átlagosnak mondanám, volt már jobb is. Remélem még nyár végén lesz egy, jobb időjárással.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Nekem az utolso 3-4 a soha tobbet nem megyek hatarat surolta. Ez most egesz jo volt, a sorarak sztem tavaly elrugaszkodottabbak voltak, cserebe 4dl volt mindenhol a korso. A 150es wc mar nagyon tulzas.
szimpi volt, h mindenhol ki lehetett fizetni a belepot, h volt poharmoso, amit karbantartottak, es a sok zold terulet. Ugyhogy en mar reg ereztem magam ilyen jol.(lehet az alacsony nepsuruseg miatt)
mod: jah es volt grabanc[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Hat nekem oda kellett figyelni, mert meg el kellett tekernem a vonatig. Nekem a mad scientist ipaja volt ami uj es tetszett. Vaci utca viszont nalam oriasi csalodas (itt ajanlotta vki). Random sor kategoriaban zsomboi? pils volt. Sikerult a pincebor pince izet sorben eloallitani. Gyanitom nem ez volt a cel.
Ill. magyarhertelendieknel ott dolgozo ismeros javasolta probaljam ki sorparlatot. Nem volt rossz, de inkabb gyumolcspalesz. -
Dilikutya
félisten
Ittam már ilyet, emlékeim szerint nem volt jó, 200 Ft-ot meg pláne nem ér. Akkor inkább a Pécsi Sör. Bár az se ér 220-at, amikor akcióban annyiért, alapáron meg 250-260 körül van Krusovice és Pilsner.
Az már csak a magyar nagyüzemi sör nyomora, hogy egy 200 Ft-os sörnél örülni kell, ha nincs benne kukorica. A németek nélküle is tudnak kristálytiszta sört főzni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Traxx
őstag
Szerintem amiben ezt az "elbalance-olást" a legjobban oldották meg, az a Gulden Quadruple, és a Kasteel Cuvée-nél is nagyon szépen sikerült. Pedig 10+ mindkettő
Holnap tervezem valamelyik pakkot beszerezni, majd eldöntöm, melyiket
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
truefx
aktív tag
Én meg tegnap egy American Solera Bright Black Delight-ot! Gyümibomba... Több sour-t a népnek!
-
Nunder
őstag
-
jookomak
őstag
Nem az évjárat volt benne a spéci, hanem pusztán annyi, hogy régi. Eszméletlen módon tud érni ez a sör. Ég és föld egy friss, és egy pár éves darab. De tényleg, mintha 2 különböző sört innál. Van olyan hely, ahol tartanak Orval-estet, és különböző korú darabokat kóstolnak. Utálom őket.
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasz!
Én 2200 / kg tudok, de kellene vagy 5-6 kiló a mézsörhöz.
Azért vaciláltam eddig, mert ennyi lóvét lehúzni a csapba,(ha valami beüt) kicsit luxus mostanság..
És akkor még csak a méz árát néztem.Valami ilyesmit főznék én is, csak sokkal több mézzel, kvázi erősebbet.
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11