Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
galervin93 #24399 üzenetére
pastry sour vonalon neznek korbe. jellemzoen one-offok amiket keresel, szoval fix fozet nem igazan van.
omnipollo bianca ami jellemzoen kaphato (nagyon sok varians van, itt a topikban is teszteltuk, keress vissza), omnipollo tefnut (szinten), mead scientiest par cucca (nezz untappdet, szornak). track brewing uzon is hasonlo, de ahogy nezem az EUban eppen nem kaphato.
-
galervin93
addikt
Sosem voltak ellenemre a savanyúbb sörök, most találtam egy számomra új, nagyon kellemes finomságot, Hajnali Sörfőzők Rising Phoenix.
Megjelenése sűrű, vaskos, minimális hab. Színe mint a bordó hidraulika olaj, vagy nem is tudom mihez hasonlítanám, csokibarna és a meggybordó keveréke.Illatból meggy és vanília mellett jön a kávé, csoki. Ízre első pillanatban szinte semmi, majd elkezd bizseregni a meggy savassága, aztán ami aztán tök érdekesen áthajlik a fehércsokis-vaníliás irányon át a korty legvégén a kávés keserűségig, miközben mindvégig itt van a meggy a háttérben. Nagggyon tetszik.
Minap a Onebeerben pedig kipróbáltam a Tropical Space Muffint, hogy ez mekkora őrültség, de nagyon-nagyon bejött.Ehhez hasonlót tudnátok még ajánlani, ami itthon is beszerezhető, esetleg a fővárosi itatókban (pll. Beerselection, Onebeer) kapható? Tartanék egy ilyen őrült estét ezeknek szánva.
-
looser
addikt
Beugrottam a Határ úton az Europark Intersparba, volt néhány remek árú tétel. Nem a kecsap meg a csipsz
A Troll Brew esélyes (a doboz rajzolata alapján tutira) hogy a majmos-steambrew német konszern gyermeke lehet, az ára is ezt sugallja. Nagy eséllyel máshol is van. Ja és még egy, a Fuller's Imperial Portere 1600 Ft, egyszer szerintem érdemes kipróbálni.
-
looser
addikt
És ha már (homár, ehhe :-) Hrabal, ami egy isteni hely (már feltettem pár Hrabal könyvet az ebook olvasóra, hogy ha arra járok, legyen autentikus
) hanem mellette a cseh kraftokra kihegyezett Hetedik lépcső.
-
Gabesz87
veterán
Köszönöm mindenkinek a hely ötleteket!
Végül is foglaltam az Élesztőben, de ha nem jön be, még mindig tovább tudunk menni. Ez a Mixát szimpi, ráadásul ott van a hotel mögött, ahol a kollégám megszáll
-
NoLF
veterán
Ichnusa non filtrata es ichnusa cruda kotelezo lesz, de azon kivul nagyobb boltokban kisuzemi szard sort nem nagyon fogsz talalni (persze nem kizart) de sorbarok vannak Cagliariben is es ott tuti talalsz megfelelo cuccokat. (Rubiu, Alvure, Mezzavia, B di C…)
ha kell segitseg barmiben Cagliari kornyeken, szolj. En aug vegen megyek ismet, minden evben jarunk oda (nejem nagybatyjaek odavalosiak)
-
L4D1K
őstag
Ha már olasz, jövőhéten megyünk egy hetet a Szárdokhoz, Cagliari és környéke.
Elsősorban persze borozni fogok, de azért remélem az Ichnusan kívül is van élet.
Van esetleg ajánlott vagy netán kötelező márka?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Gabesz87 #24375 üzenetére
Az újonnan nyílt Mixátot én is csak ajánlani tudom. Krúdy u 7., a Harminckettesek terétől pár perc gyalog. A kinti rész nem túl nagy, érdemes foglalni, de a belső udvar is nagyon szellős, kvázi mintha kinn ülnétek. A kaják is nagyon jók, az árkategória ezen a szinten normál. Az átlagos kraftokon túl van pár egész ütős külföldi darab is.
-
NoLF
veterán
válasz
proci985 #24384 üzenetére
A bionda lager, a doppio malto egy strong ale, a rossa meg egy vienna lager, de ez nyilvan nem minden olasz sorre all, csak erre a fozdere ez jellemzo. Van normal ale-juk is, nyilvan nem ez a legmagasabb szintu kezmuves fozde, de megteszi ha mar az ember becsomorlott a moretti, poretti, peroni es nastro azzurro kvartett-tol
-
lektaab
újonc
válasz
Gabesz87 #24375 üzenetére
Beerselection belső
de úgy tudom terasz is van amúgy. Palotanegydben újonnan nyílt a Mixát, az is megérhet egy próbát -
proci985
MODERÁTOR
bionda ahogy nezem a helyi lager variansa. doppio malt es rossa kozott szinen kivul van kulonbseg?
olasz sorok itt ritkak, kb a Baladin aminek vannak erdekesebb cuccai. meg White Ponyt szoktam meg neha venni, de az kb Belga koprodukcio es Belgiumbol is rendelem altalaban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabesz87 #24371 üzenetére
Bálna sincs nagyon messze onnan. ha korabban mentek szokott lenni hely, a naplemente meg gyonyoru. elfogadhato craft sor (es palinka!) van. mi rendszeresen ki szoktunk ulni oda miattam, es mivel Budapesten ritkan jarok viszont eltem ott, ezert eleg haklis vagyok.
egyebkent a celra a Bölcső es a Keg se rossz, mindketto par perc metroval es villamossal is. utobbi a Duna miatt kifejezetten jo latvany ilyenkor. Mindketto elfogadhato ilyen melegben is.
en egyebkent raneznek, hogy az A38 nyitva van e, az is nagyon hangulatos meginni egy sort, bar kerdes, hogy van-e buli a taton (az hangos!), illetve mennyire elviselhetetlen a meleg az oldalhajon.
-
Gabesz87
veterán
Most nézem, hogy a kolléga szállása nem is a Deákon van (valamiért az rémlett), hanem a Palotanegyedben, Harminckettesek tere közelében. SZóval így a Beerselection is frankó helyileg (bár nem valami modern, csili-vili a galéria ahogy nézem a képeken), Kandalló sincs nagyon távol, meg ott van az Élesztő is, azt ismerem legalább. Vagy a Grund.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nem vagyok túl nagy éjszakai bulikázós, meg nagy sörivó sem, de hátha tudtok segíteni. Holnap du. egy németországi kollégámat vinném valahová sörözni, Bp. belvárosban, (Deák környékén). Tudnátok ajánlani egy helyet, ami nem agyonzsúfolt, nincs ordító zene, hogy lehetőleg halljam, értsem is, amit mond
-
olloczky
senior tag
válasz
F-ECT$ #24339 üzenetére
Nekem eddig az egyik kedvenc sorom volt. Tegnap en is vettem párat, mert talaltam egy traffikban 850ért (jovo evi lejaratu, meg viszonylag friss) de most bennem is kb ugyanezek fogalmazodtak meg. Nem remlett, hogy ennyire kilogott volna az alkohol, az ízprofilja is inkabb egyszerű keseresugre valtott. Vagy csak en lettem puhany nem tudom
-
perempe
veterán
Most vettem a közeli boltban két üvegest:
Heineken 319Ft+25Ft
Krušovice 369Ft+25FtKözel duplája, bár ebben az évben valószínűleg 20 üveggel nem ittam meg idáig.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #24338 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ezek hogyan mérhetőek pl. egy 1500ft-os BYM-hoz. Mert amiket korábban vettem 3-4k-s árkategóriában és hypoltak voltak, azok egyáltalán nem voltak jobbak, mint egy BYM. Mostanában csak tőlük rendelek és elég sokat, ezért jutott eszembe.
Stout-nál megmaradtak nálam a külföldiek, de valahogy az IPA olyan, hogy szerintem nem lehet annyit kihozni ebből a kategóriából és egy bizonyos túl szinten pénzkidobásnak érzem a többletet. Míg egy stout-nál simán kifizetem a külföldiekért a 4-5k-t és még azt is mondom, hogy megérte. (Hozzátéve, hogy jóval kevesebb is fogy ezekből, mint mondjuk nyáron egy ipa-ból.)
-
perempe
veterán
már régebben voltam, jóval a lezárások előtt utoljára, összesen talán háromszor:
Budvar B:Classic
Krušovice 10, 12
Gambrinus 10
Kozelből több fajtát kipróbáltam
Svijany zöld
Zlatý 10, 12az első vásárlás előtt kérdezgettünk helybélieket,
hogy melyik jó, azt mondták, hogy mind jó, ami igaz lehet. -
red2652
újonc
válasz
Aranypatkány #24345 üzenetére
Beerrepublicon 6 ezer egy doboz, szóval itthon tényleg 7 ezerről fog indulni. De amúgy persze, gondolom egy darab 24-es karton lesz fajtánként, az meg úgyis elmegy.
-
perempe
veterán
válasz
goranje #24311 üzenetére
Argus 12-t próbáltam a héten, de nem jó.
Inkább a 49 centesek a szlovák Tescoból. -
Grave_444
nagyúr
Akkor tényleg van benne valami, ha közben módosítanak a recepten ilyen áruházakban még a régebbi verziót tudjuk venni. Online nem szoktam rendelni és helyben nincs is üzlet, ahol kapható lenne a friss nagy választékban. Kimerül a Lidl-ben, Sparban stb..
Viszonyítási alapom így nincs, viszont aránylag gyakran kóstolok új söröket, nekem bejönnek így is. -
red2652
újonc
válasz
Nagyon meglepődnék ha bármelyik is 7000 alatt lenne.
-
Frod
addikt
válasz
Grave_444 #24341 üzenetére
Amennyire én figyeltem ez a Tropical Swinger Club kapcsán hangzott el, ott viszont teljes recepttúra váltás történt (sima ipa helyett lett a mostani milkshake ipa), és ennél lett megemlítve, hogy hiába a váltás, ha a Lidl a régi verzióból kötött le előre 1 évnyit. Tehát nem jobb/rosszabb, egyszerűen egy másik tétel.
Ami a másik felét illeti, a videókban is elhangzott, de attól függetlenül nekem is több ismerős megjegyezte, hogy a Popmycherry valóban gyengébben muzsikál most, mint amikor korábban vásárolták - itt felmerülhet, hogy kicsit "vizezték" a receptet.
Én a First Flower Power-jére kaptam rá nagyon a legutóbbi Lidl akció során, itt nem tudom amúgy milyen a sör ha kraft boltból veszem, de nálam betalált. -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek lehetséges, hogy pl a Lidl-ben vásárolt magyar kraft sörök (egy része) tényleg különbözhet az eredetitől? A mester egyik legújabb videójában szó esik róla, mivel velük 1 éves megállapodás van és ugyanazzal a recepttel kell főzni stb.
Tehát ha Szilárdtól rendelek finomabb és drágább?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
nezzetek untappdot es best beforet
olyan par fozde van osszesen, ami csak jot foz.
-
F-ECT$
titán
Dead rabbit. Édes, alkoholos, egyáltalán nem jött be sajnos
-
Aranypatkány
tag
Lesznek majd Monkishok a Beerselectionben (hype amcsi főzde), remélem nem kapkodják el mondjuk 2 nap alatt...
Meg kíváncsi leszek az árazásra. Én 6 ezerre tippelek. A komolyabbak meg 7 fölött (?) -
looser
addikt
Volt valaki a Főzdefeszten?
-
Frod
addikt
Mad Scientist - Flanelsexual
DDH Kveik Dipa fenyőrüggyel és citrushéjakkal, 8.4%
(Untappd: ~3.9)Hétvégén kóstoltam, bár a teljes leírását én is csak most néztem le az oldalról, de egy teltebb neipa hatását keltette, a citrus megvolt, a fenyőre nem figyeltem, de majd következőre.
-
looser
addikt
Hasonló "anemjóját" élményem volt pár hete a Népliget aluljáróban; péntek meló után ballagtam haza és betértem egy korsó sörre, Arany Ászokra esett a választásom. Őszintén mondom, ennyire friss, zamatos, letisztult lágert igen ritkán ittam a hazaiak közül, baromi jó volt, mint egy tizes cseh. Kellemes malátás, zsenge komlózottság. A dobozos/üveges verziókhoz nem tudom hasonlítani, azokat sohasem veszem, de ez igen jó volt.
-
Aranypatkány
tag
Dobozolt BYM Still Dreaming kapható még valahol Bp.-n?
-
NoLF
veterán
válasz
Jhonny06 #24323 üzenetére
az 550 a 450hez képest szerintem dárga
természetesen egy külső kerületi, piac melletti kiskocsmáról van szó, nem a 6kerben egy romkocsmáról. és nyilván azért ittam ezt, mert nem volt más, mindenesetre mivel itt lakom azért néha betévedek, és most kicsit szíven ütött hogy egyik napról a másikra egy ilyen fosért ekkora áremelést képesek meglépni, és nyilván nem azért, mert úgy tartja kedvük, hanem mert muszáj.
tavaly 380 volt, idén év elején 420, nemrég 450, most 550 - a lépcső az, amivel az áremelkedést jellemezni szerettem volna.
pár hónapja még 530ért ittam csapolt pilsnert itt nem messze (szintén egy talponálló krimó), az 610re ugrott egy hónapja, de már épp 630.
-
goranje
tag
-
perempe
veterán
válasz
F-ECT$ #24316 üzenetére
A szlovák akciókra érdemes várni.
-
olloczky
senior tag
Dead rabbit 839, jam52 850. wááá ott a helyem. köszi a tippet
-
looser
addikt
válasz
goranje #24311 üzenetére
Köszi az infót!
Ha valaki keresné, ez az a reklámújság, a 36. oldaltól :-) -
jansky1
senior tag
-
goranje
tag
válasz
jansky1 #24243 üzenetére
Halihó!
2.-ától indul az Auchan aktuális nagy nyári sör akciója, csodálatos módon rengeteg hazai kisüzemi választékkal, és mocsok kevés Cseh sörrel.
De Neked ott a Konrad 250, a Gepard ALE az pedig 280 ft.
Nekem meg ha lesz még Svijany 450, az 300 ft.
Ezenkívül Cseh-ből már csak Lobkó, és Bernard van. -
Jhonny06
veterán
Egy dupla/tripla ipa végig hűtőben tárolva hány hétig őrzi meg az eredeti frissességét? Túl sok cucc jön mostanában a Brew Your Mind-tól.
-
proci985
MODERÁTOR
Belgian Happinessnel friss es ropogos a Westvleteren 12, 7.3 euro / uveg aron. untappd 4.51 amiben van nemi hype is, de ettol fuggetlenul objektive is az egyik legjobb apatsagi quad.
ennyire olcso kb sosem volt (kiveve mixpackban veve). ha ki akarjatok probalni most erdemes, normal esetben ilyen 10-18 eur/uveg aron megy amikor epp elerheto.
-
Frod
addikt
Köszönöm a tippet, hogy hol keressem, de sikerült megkóstolni a BYM Bright Lies-t a Krafton.
6 token volt a korsó, de valóban egy szuper neipa!Tavaly óta egyébként drágult és mintha kevesebb sátor is lenne kint, de a Madnél a Candy Man-t nagyon ajánlom soft serve kiadásban (kb 2 dl vanília fagyira tolják rá + szórás a tetején).
-
red2652
újonc
Igen, 100 %, hogy külön nem lesznek kint. Gondolom az összes magyar főzdét ráakarták rakni, akik valamilyen szinten megjelennek. A Balkezes is rajta van, pedig nekik sem lesz saját standjuk. De azon is meglepődnék, ha a Timco nem a Fehér Nyúlnál lenne.
De egyébként szerintem ez nem akkora tragédia. A BYM-nak amúgyis elég kevés söre van egyszerre, a csakásoknál is ugyanolyan jók lesznek. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- DJI Mavic 3 Classic RC - drón szett - 2 akku, garancia
- BONTATLAN Philips Essential ThermoProtect BHS376/00 Hajvasaló
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest