Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sidius

    tag

    A minap VPCEB1S1E masinámba belepróbáltunk az i5-430m helyére egy i7-720QM-et. Aki ilyesmin gondolkodik, azok számára írom e rövid beszámolómat.
    Kifogástalan volt a hőmérséklete, számos teljesítmény, stressz tesztet futtattunk és a maximum hőmérséklet differencia is csak +10°C, tehát így a vége így kb 87°C volt (Pedig +10W TDP!!!). Mivel az 5650 miatt VGA limites a gép, ezért játékok alatt hűvösebb is lett a laptop. Crysis2, SC2, Skyrim és társai esetén átlag 25% körül volt a processzor kihasználtság, szóval átlag 68-72° ra fűtötte fel magát a processzor. Ezzel hozzá is fűzöm, hogy lefuttattunk pár benchmarkot és teljesítményben így a modern grafikájú játékokkal nincs szembetűnő változás pozitív irányba. Az alapjárat kb 48-52° körül volt. Egyedül fogyasztásban jelentek meg különbségek drasztikusabban. Míg a 430m max fogyasztása a tesztek alatt 22W volt (Átlag 18,3), addig a ugyan ezen tesztek alatt a 720QM lazán evegette a 44-45W-ot (Átlag 39,7). Volt szó róla, hogy ezzel a procival nem működik a videókártya, nekem nem volt ilyen bajom, mert én nem a Sony gyári driverivel próbálkoztam, hanem az AMD legfrissebbjével, melyel minden gyönyörűen futott.

    Óriási pirospont a SONY-nak azért, hogy a zsanér csavarral állítható/utána húzható! Tehát aki már nem törődik a garanciával, vagy lejárt és szereti szétszedegetni a gépét, annak üzenem, hogy 1-1 csavar meghúzásával nagyon feszessé lehet tenni az esetlegesen kijáródott fedlap zsanérokat.

Új hozzászólás Aktív témák