- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Micro Four Thirds
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
válasz
TTAnonymous #9997 üzenetére
Sziasztok! VAIO VPCEH1M1E bluetooth adaptere gyári ..és semmilyen driverrel nem led fel...funkciógombok közül az assist és vaio gomb nem működik, kék FN gombok sem reagálnak. Légyszi segítssetek!
-
TTAnonymous
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sony Vaio VPCEH1E1E, Windows 7 újratelepítés után pár gomb nem teljesen jól működik. Ha lenyomom a "C"-t akkor ezt írja: "r5tcv", "B"-nél: "uibm", stb.
Nem minden gombnál csinálja ezt, pl: Q, E, A, S
Ötlet? Talán FN gomb probléma lehet, de arra meg az istenért nem találok drivert, most telepítettem rá W10-et, szintén ugyan ez a probléma.
Előre is köszi bármi választ. -
-
Head88
addikt
válasz
zolee001 #9991 üzenetére
Sajnos nincs hardware test menüpont. Alaplappal nem nagyon akarok gányolni. Nem az én gépem.
A win telepítést másik gépen szintén nem tudom megoldani. Kb 6 éve mac-et használok.
Bios-ban a reset to default settings-re is ugyanazt csinálja. Újraindítás után mintha nem történt volna semmi.
Mondjuk ahogy nézem egy 7éves dualcore pentiumos gép. Nem nagyon éri meg foglalkozni vele.
-
zolee001
őstag
Az egy dolog,hogy az elem ki van véve egy kis idöre,kondik stb-b még tárolhatják a BIOS beállitásait,vmi uton modon ki kell "sütni" ált vmi jumper avagy rövidre zárás utján
A konkrét tipust nem ismerem
Assist gomb avagy VAIO gomb lenyomásával elvileg be kellene jönnie vmi hardware testnek de ez is tipusfüggö igy nem tudom az a tipusnak van e
Kokány megoldás de amennyiben van másik gép egy windows feltelepit az adott üres hdd-re majd sysprep és átrakod a VAIO-ba ,természetesen csak teszt jellegel -
Head88
addikt
Közben ellenőriztem a BIOS verziót. A legfrissebb van rajta.
-
-
Head88
addikt
Sziasztok,
Került hozzám egy problémás Vaio SVE1512C6E
A probléma a következő.
Új HDD került a gépbe ami üres. Egyszerűen nem hajlandó a gép bootolni semmilyen külső forrásról. (így nem tudok windowst telepíteni)BIOS-ban bármit próbálnék állítani, nem jegyzi meg a save után. CMOS elem hibátlan. (az óra beállítása az egyedüli ami működik és nem felejti el)
Az external device boot enabled-re van állítva.Az assist menüből indítva a Start from media (usb device/optical disc) opcióval sem hajlandó se lemezről se usb-ről bootolni.
Látott már valaki hasonlót?
A válaszokat előre is köszi.
-
Ice&Lime
veterán
Van még egy kis gond velei, hogy nem jó a hűtése mostanában, mert az alap hőfok a régi állapotához képest 12 fokkal több a kelleténél, attól függetlenül, hogy nemrég már újra lett pasztázva és ki lett tisztítva teljesen.
(a ventije megy rendesen)
Ugye talán a hűtőgáz szállt el a hűtőcsőből belőle?
Ha lehetséges, hogy az lehet a hiba, akkor lenne egy kérdésem.
A gép egy dvga nélküli példány, így a hűtőcső is csak az átlagos egyszárú változat, viszont ebay-en, meg máshol is csak a dvga-s változathoz való hűtőcső van, a kétszárú fajtából. (ha van is egyszárú, az meg már indokolatlanul drága lenne)
Szerintetek probléma lenne, ha a kétszárú lenne az egyszárú régi helyére téve? így akkor a dvga hűtőpadja, a másik szár üresen állna benne.
Szerintetek?Köszi a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Sehol nem találom, tudnátok segíteni, hogy hol lehet a vgn-sr210 típusú kis laptopnak a service manualja vagy egy tutorial, merthogy az lvds kábelt kéne kicserélni benne és ennél a laptopnál ez eléggé komplikált.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
zolee001 #9978 üzenetére
Igen volt, és a gyári oldalról szedtem le mindent és nem is volt gond. Ez vagy 3 éve volt. És mivel vettem használtan újra telepítettem, és recovery partició nélkül. Nyilván ez nem jelenti azt hogy azóta ez nem változott. Viszont még azt megteheted, hogy írsz a sony-nak segítőkészek, és talán tudnak megoldást, a problémádra. Hátha nekik megvan. Kell nekik gyári szám, de ezek ugye kiolvashatóak a Biosból vagy a gép aljáról. Nyilván ezt te is tudod.
-
pc360
addikt
válasz
Steve_Brown #9970 üzenetére
Nincs sajnos digitális tolómérőm, úgyhogy már nem, de maradt a pontos típus rendelése. A héten már érkezik.
-
zolee001
őstag
Üdv mindenkinek aki még olvssa ezt topicot
Lenne e valakinek megosztásra egy Recovery particio (Media) Sony Tap11-hez?
Erröl lenne szo
Köszönettel -
pc360
addikt
válasz
Steve_Brown #9968 üzenetére
Nálunk nem jött be az univerzális megoldás, sajna nem kompatibilis egyik fej se.... Próba meg persze nincs megvásárlás előtt.
-
-
zolee001
őstag
A feszültség a lényeg ,hogy az pontos legyen,ha amper több azzal semmi gond
Ellenben a csatlakozökra kell odafigyelni mert itt van körülöttem 5 db VAIO de mindnek más a cstlakozója
Jobb minösség = nem annyira népi kinai dzsunka tákolmány
Ilyen egy eredeti -
-
Steve_Brown
senior tag
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Meghalt az eredeti akkumulátora(VGP-BPS26) a Sony Laptopomnak. Próbáltam benne cellát cserélni, de letiltott szerintem. Tudtok ajánlani valami olyan utángyártott akksit, amiben, ha esetleg mehjal majd a jövőben a cell, akkor nem tilt le, hanem tudom esetleg cserélni a 18650-es cellát? Köszi!
-
bulbaa
tag
válasz
bartimre88 #9959 üzenetére
Szerintem próbálj meg olyan Windowst telepíteni amivel anno vásárolva lett (gondolom Windows 7).
Elvileg nem elég az nVidia driver, hanem kell valami külön sonys szoftver/driver ami a váltást végzi. Lehet hogy az nem kompatibilis a Windows 10-zel, vagy nincs is rá.
Nekünk egy VPCSB van otthon és amikor pár éve tettünk bele SSD-t, én is windows 10-et telepítettem, de pár funkció nem volt hajlandó működni, így azóta is Win7 van rajta.Nem tudom mit értesz az alatt hogy az OEM Windowst elveszítetted, de ha fizikailag megvan a merevlemez akkor érdemes lehet valami programmal (esetleg Linux alatt?) átnézni mert van rajta -legalábbis az enyémen- egy (elég jól el)rejtett partíció amin van egy backup Windows.
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
VPCSE notim még mindig működik, annak ellenére, hogy jó koros már.
Kérdésem a vidi kártyával kapcsolatos: az OEM Windowst már rég elveszítettem, szóval most 10-et futtatok, midnenféle driver nélkül. Hiába töltöm le a legújabb nvidia illesztőt, nem aktiválódik a kártya, kizárólag az alaplai megy. Lenne ötletetek?Köszi!
-
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Van egy Sony Vaio SVF1532A1EW laptopunk. 2014-ben vettük. Mostanában vettem egy Nokia 216 telefont. Bluetooth kapcsolatot szeretnék létrehozni köztük de nem megy. Mi lehet az oka?Köszi a választ.
-
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 8 éves, tökéletesen működő backup-ként használt Sony VAIO laptopom. A héten viszont szerintem megadta magát az alaplapi töltőcsatlakozó forrasztás, mert mozog az egész, ha bedugom a csatit. Tudtok ajánlani Budapesten jó laptop szervízt, vagy ezzel a problémával csak random vigyem be valahova?
Köszönöm a segítséget! -
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt itt is kerestem megoldást a webkamerámra, mert nem működött és igazából azóta sem. Viszont a napokban vettem észre, hogy megy de olyan, mint ha fordítva lenne bekötve.
Ha lehajtom a laptop fedelét akkor probléma mentesen megy, ha felhajtom és elindítom a kamera programot, akkor nem található kamera és hibakód stb.
Erre tud valaki valami tanácsot adni, hogy mi tévő legyek?
A gép típusa: SVF1521H1EW Windows 10
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Van egy Sony Vaio sve1512e6ew laptop, hogy lehet/honnan lehet szererzni olyan bios amiben
az Advanced fül működik? Amit találtam odlal az nem ehhez a szériához van meg mintha le is szedték volna a lényegi dolgokat.
Amúgy nonszensz hogy nem tudok belépni egy bios-ba és átállítani amit akarok
A konkrét probléma hogy úgy tűnik totál tönkrement az lcd, először csak a backlight de most már semmi nem látszik viszont jobb is lenne használni külső monitoron, a boot alatt meg nem engedi a külső montiort, na ezt aztán végképp nem értem hogy mi értelme? valaki tudja? át lehetne ezt állítani ha belehetne lépni az advanced bios-ba, na de oda nem lehet egyelőre. -
ph2012
senior tag
Néhány napja töltöttem le a Windows 10, 1709-es buildet. Azóta a laptop bekapcsolásakor egy pattanó hangot ad a hangszóró.
Másnál nincs ilyen jelenség? Mitől lehet ez?
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopról van szó.
Köszi a választ.
-
törölt tag
Üdv mindenki.
Hoztak hozzám egy Sony sve1111m1ew notebook -ot rendszer újra telepítésre, ami gond nélkül megtörtént.
Annyi a gondom, hogy hiába telepítettem fel a hotkey támogatást, fordítva működik a dolog... az Fn -t kell nyomni ha kellenek a karakterek.
Meglehet fordítani ezt a kis zavaró apróságot?
Én nem jöttem rá hogy lehet.Előre is köszönöm.
-
movax
őstag
válasz
bartimre88 #9949 üzenetére
A Vaio Control Center és a Hotkey Utilities legyen fenn és akkor megy minden, a tapipad Fn-es kikapcsolását kivéve. Tedd fel azokat a drivereket, amelyekkel jött a gép és a win10 megoldja a többit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen program, ami...?
- Ubuntu Linux
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest