Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz Neck #43927 üzenetére

Nem vitatom, nem volt a kezemben, nem teszteltem, a régebbi Sonykat meg nem lehet összevetni egy másik gyártó újabb modelljével. Inkább az a helyzet, hogy nem érdemes egy bizonyos határt átlépni pl. az AF sebességével sem. A láncban ott van az ember, aki sokkal lassabb tud lenni a gépnél. Ha pl. már olyan gyors az AF, hogy az ujj elindulásától az exponálásig eltelt idő elég a fókuszáláshoz, akkor nem érdemes tovább gyorsítani.
    Egyszer mértem azt, hogy milyen rövidet tudok rányomni egy mikrokapcsolóra, 40-50 ms-nél rövidebbet nem tudtam. Ez két részből áll, a benyomás és az elengedés. Ha elfelezzük az 20-25 ms, ennél nem érdemes gyorsabban fókuszálni.
    Az AF-C az más, ott minél rövidebb az idő annál jobb, 60 fps-nél ha mondjuk verőfény van és 2 ms expó kell egy frame-re, akkor már csak 15 ms marad fókuszálni, viszont legalább keveset kell mozdítani a lencséken.
    Kresz oktatásban tanították az 1 másodperces reakcióidőt a fékezésnél. Ha meg rákészül, előre beállítja a blendét és záridőt, akkor meg nincs jelentősége az AF időnek csak a lagnek, az meg csak pár ms.

Új hozzászólás Aktív témák