- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Nem vitatom, nem volt a kezemben, nem teszteltem, a régebbi Sonykat meg nem lehet összevetni egy másik gyártó újabb modelljével. Inkább az a helyzet, hogy nem érdemes egy bizonyos határt átlépni pl. az AF sebességével sem. A láncban ott van az ember, aki sokkal lassabb tud lenni a gépnél. Ha pl. már olyan gyors az AF, hogy az ujj elindulásától az exponálásig eltelt idő elég a fókuszáláshoz, akkor nem érdemes tovább gyorsítani.
Egyszer mértem azt, hogy milyen rövidet tudok rányomni egy mikrokapcsolóra, 40-50 ms-nél rövidebbet nem tudtam. Ez két részből áll, a benyomás és az elengedés. Ha elfelezzük az 20-25 ms, ennél nem érdemes gyorsabban fókuszálni.
Az AF-C az más, ott minél rövidebb az idő annál jobb, 60 fps-nél ha mondjuk verőfény van és 2 ms expó kell egy frame-re, akkor már csak 15 ms marad fókuszálni, viszont legalább keveset kell mozdítani a lencséken.
Kresz oktatásban tanították az 1 másodperces reakcióidőt a fékezésnél. Ha meg rákészül, előre beállítja a blendét és záridőt, akkor meg nincs jelentősége az AF időnek csak a lagnek, az meg csak pár ms.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest