- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
Tapasztalat. Vigyázzatok a Neewer féle Meike MK-320 klónnal. Tisztes neve NW320. A7-hez rendeltem, mert akcióban olcsóbb volt mint a Meike. Csak hát... TTL-be rakva középre irányítva az A7 azt írta ki, hogy "Accessory not supported". Jobbra egyet elfordítva rendben volt, a következő állásban megint nem. Azt nem tudom, hogy egyedi hiba lehetett vagy firmware széria. Ez ment vissza a feladónak és helyette vettem Meiket. Na azzal minden tökétetes.
-
jmakk
őstag
válasz #31733248 #10558 üzenetére
Most komolyan, jössz egy mellément fókuszú képpel?
Ha már saját képed nincs vele akkor legalább mutass egy rendesen kivitelezett tesztoldalasat.
Nagyon is jó az az obi....Photozone.de oldalról.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz #31733248 #10555 üzenetére
Dehogynem hoznak. Hacsak a milceket nézzük, Pana 45-150, Oly 40-150, Fuji 50-230 mind nagyon jó képet adnak az ekv. 300mm körül már nyitva is, nemhogy rekeszelve f11-re. De tükrösön is hozza pl a kanyon 55-250. És ezeket mind használtam is, szóval nemcsak úgy mondom. Viszont valós szituban f8 fölé egyszer sem mentem ekv. 300mm-n, az is tuti.
-
jmakk
őstag
Mielőtt azért ezt a jó árat kijelented, azért azt tudnod kell, hogy amit vettél az szürkeimportos árú Hongkongból. Az eladó megveszi, behozza az EU-ba, kifizeti rá a vámot és áfát és ő személyesen vállalja rá a garanciát. Tehát ha valami baja lenne (nem kívánom) küldheted neki vissza, természetesen saját pénzen és várhatsz rá elég sokat valszeg. Vagy beviheted hazai szervízbe, de csak mint garancia nélkülit fogják bevenni. Szóval ne tévesszen meg senkit az alacsony ár, csodák nincsenek. Valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
A6500 és RX100M5 jön.
Ez a A6xxx meg RX100 sorozat jó szaporára sikeredett. -
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
válasz konyi79 #8988 üzenetére
....feltéve ha nem akarod mindig magaddal cipelni, amolyan alkalom adtán portréderítős vakucskaként. Az A7 sorozat nem szerencsés ilyen szempontból, mert nincs beépített vakuja. Pedig elég lenne egy 7-10 kulcsszámú is. Ahogy nézem a HVL-F20M meg nem tud HSS-t, sem a Meike MK320. Pedig azok még jó méretűek.
-
jmakk
őstag
Mi most a legkisebb elérhető HSS képes vaku (3rd party is lehet) a rendszerben?
-
jmakk
őstag
válasz gcsikos #8918 üzenetére
Aeroclipse a Photosol cégtől. Kínaiakat nem merném bevállalni.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Milyen 3rd party NP-FW50 akksit ajánlotok?
És töltőt, ami az eredeti gyári akksit is tölti? -
jmakk
őstag
válasz Deadpapa #7371 üzenetére
Vonatkoztass el kicsit a nyomtatástól. Vannak olyan helyzetek, események amikor nincs lehetőség közelebb menni. Ilyenkor nagyon jól jön, ha egy krop is értelmes méretű és nem kell megfizethetetlen árú nagytele. És akkor még ott a leméretezés jótékony hatása a zajra és élességre is. Szóval azért korántsem csak a nyomtatásról szól ez a sztori.
-
jmakk
őstag
válasz konyi79 #7048 üzenetére
Persze, hogyne, szétesős nagylátó obival...
-
jmakk
őstag
válasz konyi79 #6952 üzenetére
Nézd meg a Mindshift Rotation 180 sorozatát. Ők megpróbálták ötvözni a túrahátizsákot a fotóstáskával. Azaz a víz pl. külön rekeszben van, ahova speckó túrás víztartóban helyezhető el. A fotós cucc meg egy övtáskaszerű külön elérhető fakkban van. Nagyon ötletes, nekem bejött.
[ Szerkesztve ]
-
-
jmakk
őstag
válasz t72killer #6727 üzenetére
Ez egy fix f2 fényerejű optika. Szerinted mekkora lenne ez pl. 24-70-esben?
Asszem csak a Mitakon 138/1.4-cal tudna versenyre kelni.Ha komolyan belegondolsz, kivált egy 24/2, 28/2 és 35/2 fix obikat. Nem kétlem, hogy képminőségben ott lesz.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Senki nem mondja az ellenkezőjét, de neked rendbe kell tenned az alapfogalmakat.
Minden obira a VALÓS gyútáv van ráírva. Ezért van, hogy az apsc-re készített alapobikon 18-55-t látsz, míg a FF-eken (pl. az A7 sorozat) 28-70-t. De a saját rendszerére felrakva mindkettő kb. ugyanazt a látószöget fogja adni. Hogy lássuk a látószögek hasonlóságát fullfrém és apsc között, át szoktuk számolni az apsc-s obi gyútávját fullfrémre. Innen jön a 1,5x krop faktor.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
"de ilyen szélesek közül melyik nem vérzik a sarkokban?"
Zeiss 21/2.8. Karcol, nyitva is. Árát, méretét, tömegét most hagyjuk.És mi lesz az esti városképeiddel, amit kézből lőnél magas iso-val. Mindig szoktad emlegetni. Ott is f8-ra rekeszeled majd?
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Az a CV20/3.5 már a a 12MP-es fullrém érzékelőkön is elvérzett a sarkokban. Gondolhatod milyen lehet 24, 36 vagy 42MP-en.
A photozone beszédesen össze is foglalta.
"However, the key strength of the lens is not so much the optical performance but its extremely compact size and low weight." -
jmakk
őstag
válasz rumos14 #6032 üzenetére
Nekem a Colby Brown-féle is tetszett. Főleg azért, mert "Sony-nagykövet" létére kitért azokra a kényes kérdésekre is, amikkel fórumokon találkozik az ember.
-
jmakk
őstag
válasz Elektrosokk #5893 üzenetére
Az egy vicc. Mondjuk nem is a 16MP-es df a konkurenciája, sokkal inkább a d810.
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
Van ott fényerős is, csak az meg nem autofókuszos, Loxia 35/2.
Ennek a rendszernek én így kezdtem volna neki:
Zoomok: jó az f4 a méret miatt, jó sorrendben is hozták ki, de csiszolhattak volna még rajtuk képügyileg.
Fixek: főleg f2-esek és ilyen sorrendben hoztam volna ki:
35/2, 85/2, 50/2, 24/2, 135/2, 20/2. Aztán lehetett volna tölteni makróval (105/2.8), fényerősebb telével (300/4) stb.
De a sony másképp gondolkodik, nagyon...[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
De már a jpegek is sötétebbek, tompábbak neki. Az meg profilosan érkezik a gépből. Ettől még rawban megpróbálhatja a profillal, de sejtésem szerint az is hasonló lesz. Eltérő a két kijelző, teljesen normális eset. Amíg be nem kalibráltam a laptopom én sem értettem miért csesztetnek állandóan, hogy kenbrokisan túlszaturáltak a képeim.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
1. Bekalibrálod a monitorod és akkor legalább azon a valós(közeli) színeket látod. Ezek után rawban megpróbálhatod olyanra buherálni a képet, amit az LCD-n láttál
2. Vagy addig mahinálod a monitorod képét, amíg a jpg-ket ugyanolyannak látod mint az lcd-n. De annak lehet semmi köze nem lesz a valósághoz és mikor előhívatsz vagy kinyomtatsz egyet, akkor lesz totál más.
Ez már csak ilyen világ...
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Murderer69 #5181 üzenetére
A Samyang 12/2 az direkt kroppos szenzorra készült. Nem mondanám nagynak a 245g súlyával, sőt...
-
jmakk
őstag
Volt már itt korábban szó bolti kedvezményekről. Központi szalonban alapból adnak vagy ki lehet csikarni valamilyen kedvezményt a weboldalon feltüntetett árakból?
-
jmakk
őstag
válasz Elektrosokk #5021 üzenetére
Nézd meg a képeket, mert akkor valamit nagyon elcseszhettek.
-
jmakk
őstag
Nyilván jobb lenne olyan teszt. Maga az obi érdekelt, ezért olvastam el. Aztán feltűnt, hogy írja, milyen pöpec az élesség, de nekem a képek egy része nem ezt tükrözte. És ahogy megnéztem az exifeket azt találtam, hogy amelyikkel gondom volt az mind A7-tel készült, amelyik okés az meg A7II. Ezt felettébb furának találtam.
-
jmakk
őstag
válasz konyi79 #5015 üzenetére
Itt ez a teszt a FE 16-35/4 obiról. A képeket A7-tel és A7II-vel lőtték.
Azt vettem észre, hogy a A7-tel készült képek kritikán aluli minőségűek. Grízesek részlettelenek, agyontömörítettek. Míg az A7II-vel készült képek hibátlanok, élesek, jól visszaadják mit is tud az obi.
Nézzétek már meg ti is, tényleg ilyen nagy különbség van a két gép között? Jpeg motor lenne a ludas? Mert sztem nagyon gázosak az A7-tel lőtt képek.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz sebgutkopf #4112 üzenetére
Ahogy írtad én is elkezdtem gondolkodni, hogy mi a bánat akkor az arcfelismerés a Sonynál. Azt gondoltam annyi, hogy egy arc mellé rögzítheted, hogy "Józsi" és utána ha Józsi megjelenik a képen, akkor felismeri. Mert Panánál van ilyen, de azt arcregisztrálásnak hívják. Az arcfelismerésnél náluk egy mód van és az mindig a közelebbi szemre teszi a fókuszt. Az újabb Olympusoknál több is. Teheted fixen a bal vagy jobb szemre és választhatsz intelligens módot, ami a közelebbi szemre teszi. Ja és természetesen oldalnézetből is talál és akkor is szemre teszi a fókuszt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest