-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#62435328 #60758 üzenetére
Ha szigorúan vesszük a szabványt, akkor ez sdr esetében 100 nit, nincs más opció.
De figyelembe kell venni, hogy ki hol, milyen körülmények között használja a tv-t, mert ha nem full sötét szobában, mondjuk fekete falak mellett akkor már kevés lehet a 100 nit fényerő.
Én sajnos ismerek olyan külföldi kalibrátort, aki nem hajlandó eltérni a szabványtól és mondjuk nappali fény mellé is 100 nitet céloz meg. Nem érdekli, hogy a delikvens végül "rossz" képet fog nézni, mert Ő vagy szabványra kalibrál vagy semmire.
-
Joshi
titán
válasz
#62435328 #60758 üzenetére
SDR-nél van az, hogy rendszerint 80/100/120nit-re kalibrálunk attól függően, hogy ki mennyire sötétben mozizik. Kalibrálni lehet 250nit-en is, kérdés hogy mennyi profilt lehet tárolni az adott tévén. Az én 2017-es Sony A1 tévémen csak két profilt lehet egyedire kalibrálni (Prof1, Prof2). Ebből hamar kiderül, hogy a Prof1 nálam az SDR (esti 100nit) míg a Prof2 a HDR (fényerő nincs piszkálva). HDR-nél én nem veszem le a fényerőt, nem is szabad levenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED TV topic
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest