- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
kispéé #41645 üzenetére
Szia. A keresőbe beütve : sony márkaszervizeket, több is előjön tefonszámmal. Próbálj ott érdeklődni, hogy válalják, mi a folyamat, mert garancia után már a kiszállást is fizetni kell. Én gananciális javíttatást, cserét intéztem az egyik pesti szervízzel. Csak jót tudok mondani róluk. Üdv.
-
sakal83
addikt
válasz
hegylako01 #41647 üzenetére
köszi
-
kispéé
senior tag
sziasztok!
tudtok ajánlani szerviz elérhetőséget? garancián túli javításra?
Van országos márkaszerviz vagy keressem a helyi partnert? (Szeged) -
G_P
tag
válasz
sakal83 #41643 üzenetére
Szia!
Brutál jó kép nagyon magas fényerővel, eszméletlen jó feketével, rengeteg(646 zóna - ez az idei Q9-ben is csak 480), VA paneles, tehát a színek is nagyon jók rajta.
Sokat elmond róla, hogy a Sony, mikor bejött az A1, konkrétan megtiltotta a boltoknak, hogy egymás mellé rakják a két tv-t.
De sok helyen már nem fogsz találni, árukeresőn is csak egy Medium Magyarország nevű bolt van fent, de az MM hálózatban is már csak a Mammutban van belőle. Igaz, cserébe eléggé nyomott áron van már.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A sony z9drol mik a velemenyek?
-
Siffredi
senior tag
Szia(sztok)!
Valahogy én is így gondolom, hogy a helyén kell kezelni a dolgokat. Nyilván ebben az árkategóriában nem várható el, hogy mindent (is) tudjon, hiszen ezért a pénzért sokszor egy középkategóriás 55 colost sem vesz az ember, nem még 65-öst. A hdr-t leszámítva pedig általában dicsérik a képmegjelenítését, szóval erősen csábít a dolog...
Viszont azért is gondolkodok az eggyel fentebbi kategórián, mert nagyon gyakran nem szoktam cserélgetni a tévéimet.@Gombinyó
A következő (fél)generációig még biztosan van legalább 1,5-2 év, addig jó lenne kihasználni az x teljes kapacitását (ha már meg van).
@peterk
Köszi a kódot, ha odakerülök, kipróbálom!
Egyébként egy ideje olvasgatom a fórumot, jól rémlik, hogy neked is ilyen típus van, csak ezüstben (65xe8577)? Meg vagy vele elégedve? Bármi pozitív/negatív dolog, amit kiemelnél esetleg? Konzollal használod?
A garanciát pedig biztos megvenném hozzá, az nem pénz 3 évért. Alapból nem tudom, mennyi jár hozzá, de lehet 4-5 év múlva úgyis cserére kerülne (a mostani tv is szerintem akörül járhat)... -
peterk
senior tag
válasz
Siffredi #41638 üzenetére
Meg utod nézni a szervíz menüben, hogy mennyit ment. A szervíz menüt így éred el távirányítóval:
1. kikapcsolod (simán csak távval)
2. sorban megnyomod, gyorsan a következő gombokat: {I+} {5} {VOL+} {POWER ON}.A service menüben a self diagnosis history menübe menj be, és alul lesz három szám. Most fejből pontosan nem vágom neked, hogy melyik pontosan mi, de azt tudom, hogy a középső szám a bekapcsolások száma, a két szélső szám pedig a működési órák száma. Ha jól emlékszem az egyik a bekapcsolt állapotban töltött órák száma, a másik pedog a bekapcsolt képpel töltött órák száma. (Merthogy a tv tud úgy is működni, hogy pl. zenét játszik le és a képernyő ki van kapcsolva.)
Egyébként egy ilyen kiállítási darab valószínűleg kevés bekapcsolást élt meg, de az óra szám lehet elég masszív is, ha 1-2 hónapig bemutató darab volt, hiszen egész nap mennek. Én egyébként nem aggódnék, még 1000 óránál sem. Ezek a kijelzők nem "kopnak el"
Értsd: ha nem sikerült tökéletesre a panel vagy az "alaplap", akkor megadja magát bőőőven azelőtt, hogy a képen bármilyen elhasználódást láthatnál. Az a panel amelyik ment már 1000 órát és nincs rajta semmi bevilágítási stb. gond, az még talán nagyobb eséllyel is él sokáig, mint egy vadi új.
Ettől függetlenül tizenvalahányezerbe kerül plusz három év kiterjesztett Sony garancia. Egyszerűen nem éri meg spórolni rajta. Ha megveszed, 5 évig biztosítva leszel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Nekem 55XE8505 van és volt one x-em. A Forza 7 nagyon szép volt rajta meg a többi enchanced játék is.
Én amúgy simán vennék kiállított tv-t ekkora kedvezménnyel. A kiterjesztett garanciát viszont biztos nem a MM-ban venném, hanem a gyári Sony +3 évet biztosítással, miután már otthon van a tv.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Az elvérzik azért erős túlzás. Nekem XE8505 van. Faszán néz ki rajta a HDR kép, de, persze biztosan van nála jobb.
Például az XE9000-esek. Vagy az OLED-esek, természetesen jóval-jóval több pénzért.
A HDR-ről meg azért tudni kell, hogy azért az nem egy olyan nagy hűdenagy izé. Csak arról van szó, hogy nagyobb dinamikatartomány kerül a képre, mint egy korábbi, sima videóanyagnál. Az viszont, hogy ez a képben is érvényesül-e, az már a képi világtól is függ. Demó anyagokban hűdefaszán néz ki minden, mert előszeretettel váltogatják a világos képeket, és akkor tényleg HDR, de még milyen... Egy "rendes" filmben viszont kevés az ilyen vakító fényes dolog, ott inkább az egyes árnyalatok részletességében van a lényeg. De, ha jó a film, akkor ez már nem ad olyan sokkal többet egy jóminőségű Bluray anyaghoz. Főleg, ha minden filmet, amit megnézel, rá van nyomva egy elég erős film grain (szemcsés) effekt, amitől már rögtön nem tűnik sokkal részletesebbnek, mint egy FullHD film.Játékokban pedig a játéktól függ, hogy mennyire sötét, vagy világos a képi megjelenítés.
-
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 65xe8505-ös tv, kiállított darab, jelentős árkedvezménnyel (media markt, 295k). Szabad ilyen tv-t venni szerintetek, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett? Gondolok itt kiterjesztett garanciára, max. üzemidőre, stb. Valahol le lehet egyáltalán csekkolni, mennyit ment a tv a boltban?
A tv-t 90%-ban játékra használnám, xbox one x-el. Több helyen olvastam, hogy a hdr megjelenítésénél elvérzik a tv. Tényleg ennyire rossz a helyzet, nem ajánlott az x mellé? Vagy ár-érték arányban "elfogadható"?
Egyébként egy lg 47la690s-t váltana, gondolom ahhoz képest ez is mérföldköves ugrás lenne.
A végére még annyit, hogy tv-re nem szívesen adnék ki többet 350k-tól, és örülnék egy 65 colosnak. Emiatt gondolkodtam el ezen, főleg, hogy bőven a keret alatt lenne...
-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a Sony 43w75 tévém, persze pont egy hónappal ezelőtt járt le róla a 2 év garancia. Működik a TV, van hang csak nincs kép. Ha kikapcsolom pár percre és vissza akkor van kép kb. fél percig és megint fekete lesz a kép, vagy tök fehér éppen milyen kedve van. Gondolom szerviz? Volt már valakinek ilyen? -
peterk
senior tag
A time shift engem is meglepett (ezt a noname 10 ezres settopboxom is tudja). Szerencsére én éppen a timeshiftet sosem használtam, nem hiányzik
Az android felülettel kapcsolatban szerintem a többségnél csak megszokás kérdése. A felhasználók többsége nem érzékeny ilyesmire, rövid idő alatt simán hozzászokik a TV előnyeihez és hátrányaihoz is. Első 1-2 napban nekem is feltűnt, hogy időnként lassú a felület, ma már észre sem veszem. Azért érdemes megnézni - mint mindent -, mert van egy kisebbség, aki sosem tudja megszokni, azt az őrületbe kergetheti, de ha nem tartozik az ember ehhez a kisebbséghez, akkor viszont nem szempont.
És nekem is új volt az, amit említesz, hogy ezek a TV-k már nem azok a klasszikus TV-k, amiken maga a TV volt az alapfunkció, minden más csak csillivilli extrának számított. Ezek a TV-k tulajdonképpen már tartalom szolgáltató "központok" (home media center), amikben a klasszikus TV nézés csak egy funkció a sokból. Én kétlaki vagyok, angliában pl. már sok ismerősömnek nincs is TV előfizetése. Mindent streaming szolgáltatással néz, a TV gombra is valamelyik ottani streaming előfizetés van rátéve. Nekem viszont első héten egy merő káosznak tűnt a TV felülete, a sok appal, menükkel, stb. Zavart. De rövidesen elkezdtem ráérezni, és rájönni, hogy jéé, erre is jó, jéé, arra is jó. És ez át is alakította a TV-zési sokásainkat is, mert pl eddig többnyire a PC-n youtube-oztunk, stb. A gyerekeknek is volt erre tabletje, telója, stb. Most meg rájöttünk, hogy ott a TV, oda lehet ülni (vagy átlökni chromecaston) és ott a nagy képernyő. Azóta lényegében leszokott a család a streamelt dolgok kütyün nézéséről / hallgatásáról. Sőt, manapság már pl. netrádiót, zenét és podcastot is gyakran TV-n "nézünk" (illetve hallgatunk). Kellett hozzá persze kb. 1 hónap, mire rájöttem, hogy a "kép kikapcsolása" éppen erre lett kitalálva.
Eleinte nem értettem, hogy egy TV-n minek kikapcsolni a képet. Hát ezért. Elindítom a rádiót / posdcastot) és kikapcsolom a képet, ami így annyit fogyaszt, mint egy média box. És nem kell bekapcsolni a külön média boxot, átkapcsolni az erősítőt, stb. Egyszerűbb.
És persze a chromecast és egyéb képmegosztási feature-ök. Ma már nem vennék olyan TV-t, ami ezeket nem tudja. Elsősorban a chromecastot. Az mindegy, hogy android vagy más, csak tudja ezeket.
-
peterk
senior tag
válasz
petakpa1 #41632 üzenetére
Mire akarnád használni azt az "erősebb hardvert"? Ha komoly teljesítmény igényű androidos játék vagy hasonló app futtatása a cél, akkor egyik sem elég "erős".
Egyébként viszont a két TV között 3 generációnyi különbség van. Az XE85 az 2017-es, a W75 pedig ha jól tudom 2014-es modell. Lényegesen eltér "hardverben" is a kettő, bár ezt nem feltétlenül "erősségbeli", hanem inkább "tudásbeli" különbségnek mondanám. Az újabb modell jópár olyan szabványt támogat, illetve olyan feature-el (pl video feldolgozásban) rendelkezik, amit a régi értelemszerűen nem tud. A 4K ebből csak 1 a sokból.
Képminőségben nem tudom neked megmondani a különbséget. Nem láttam a régi modellt még üzletben sem. Azt sem tudom megmondani, hogy a régebbin pl. milyen sebességű a felhasználói felület. Az újon is be tud lassulni, úgyhogy kérdőjeles, hogy egy régebbi modellen vajon mennyire lassú? Főleg, hogy van rá Nougatos firmware frissítés, és nyilván azt szeretnéd használni rajta. Ezeket én megnézném a helyedben mielőtt döntök. És feltétlenül megnézném a két TV képét is egymás mellett. Méghozzá saját anyaggal, és alaposan.
-
peterk
senior tag
válasz
bodnarzoltan #41609 üzenetére
Nem lehet, hogy azért, mert már van fent Kodi és nem frissítésként ismeri fel a letöltött apk-t? (Ugyanolyan néven nem lehet telepíteni kétszert az appokat. Szedd le a fent levőt és próbáld meg utána.)
-
petakpa1
őstag
Most tervezek Android-os Sony TV-t venni. Tud abban segíteni valaki, hogy egy viszonylag drgágább !K-s modell (pl. KD-43XF8505) és egy legkisebb tudású, de még Android-os modell (pl. KDL-43W755C) között van-e különbség CPU erő (magok száma, órajale) és memória mérete tekintetében.
4K-ra nem feltétlenül van szükségem, de egy erősebb hardver esetében megfontonék egy drágább készüléket.
-
Joshi
titán
válasz
headhunter #41629 üzenetére
Nem, de van még egy 65A1 tulaj és ő se tapasztalja.
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak láttam a Sony.hu oldalon, hogy van frissítés az XF7596-ra. Próbáltam a Tv-n frissíteni, de nem találja, azt írja, hogy naprakész. Van értelme letölteni és pendrive-ről felrakni? Gondolom az automatikus frissítés biztonságosabb, mint ezen módszer.
-
excalibur36
senior tag
válasz
excalibur36 #41627 üzenetére
DolbyAAC-4 párbeszédjavító: Ki-Alacsony-Közepes-Magas (gyárilag Ki)
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Még ismerkedem a nemrég vásárolt tv-mmel...
Ezek mit jelentenek és hová érdemes állítani?DolbyDigital Plus Out: Auto, vagy Ki lehetőség van (gyárilag ki)
Dinamikatartomány: Dinamika szűkítés. vagy Normál (gyárilag Dinamika szűkítés)
HE-AAC audio jelszint (gyárilag -3)
MPEG audio jelszint (gyárilag Max)
DolbyAAC audio jelszint: Ki-Alacsony-Közepes-Magas (gyárilag Ki)
-
kisbéci
tag
Usb eszkoz erzekelve.
megjegyzes: a berendezés leválasztás előtt nem lehet aktív.
Tulajdonképpen nem érzékeli az USB-t. Valaki tud megoldást? -
komzs
tag
Kiállított darab 75" Sony TV-t leárazva 500.000Ft ra érdemes lehet megvenni?
Ami a leglényegesebb, hogy szép képe legyen, fekete az fekete legyen.
Ár-értékben jó választás? -
Begi
senior tag
válasz
excalibur36 #41619 üzenetére
Szia!
Koszonom a valaszt mindenkinek!
Ma megneztuk BestByte-ban es hat nem tudom. SD adasok eleg szornyen neztek ki rajta, mig a WE660B-n meg elviselheto kategoria volt. Akinek lesz, o foleg azt nez. (UPC).
Nalad mi a helyzet ilyen teren?P
-
okoska74
senior tag
válasz
hegylako01 #41608 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
AL
addikt
Szia . Itt láthatod a Sony 7005 - ös különböző változatait. 49XE7005, 49XF7005, 55XE7005,
Az XE tavalyi, az XF ide széria. A 49 esek IPS panelesek, az 55XE7005 VA paneles.
Itt látható mindegyik adata ( 3db 4K és 1db FHD ) : [link]Itt láthatsz róluk árakat és véleményeket : [link]
[link]
Itt az 55 - ös minden üzletükben van. Biztos, hogy nem bemutatódarabok ( ennyi nem lehet ).
Ezen a Sony oldalon is találhatsz adatokat mindegyikről : [link]A VA panel előnye : a nagyobb kontraszt, jobb fekete. Hátránya a gyengébb betekintési szög. Üdv
-
G_P
tag
49WE6 alap full hd, smart része kimerül a youtube-netflix párosban. Képe egész jó a többi márkához képest, és ebből még van dobozos elég sok helyen.
49XE7 már 4K, igaz, abból a belépő kategória, de ebben már van böngésző is. Képe kategóriájában szintén jónak mondható, de azért csodát tőle sem érdemes várni. Ebből viszont már dobozos nem nagyon van, de még előfordulhat.
Kettő közül én inkább ezt választanám, talán még akkor is, ha mintadarabot sikerül csak kifogni(nyílván akkor valami értelmes kedvezménnyel).
-
ArthurShelby
addikt
Derívatíva:
"A származtatott vagy származékos ügyletek, derivatívák olyan befektetési ügyletek, amelyek értékét más értékpapírok, mögöttes termékek árfolyama határozza meg, vagyis az értéke másból "származik"." (wikipedia)Fajtái:
-Határidős ügyletek
-Opció
-Opciószerű értékpapírok
-Csereügyletek (swap)Magyarán a tv-khez nincs köze, csak az értékpapírokhoz.
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Valaki már hosszabbított garanciát az emagnál vásárolt tv után a hivatalos sony boltban? Ezáltal úgymond gyártói garanciát lehet rá kapni ? 55xf90ről lenne szó.
-
-
hegylako01
tag
válasz
bodnarzoltan #41609 üzenetére
irtam
-
bodnarzoltan
tag
Sziasztok! HBO GO-t akarnám életre kelteni KODI-ban pluginnal. Most a v17.6-os KODI van fent a tv-n (kd-49xe8005), de ebbe nem települ fel a repostoryból a HBO GO plugin, (de csak ez az 1 nem, mások igen). Azt olvastam, hogy V18-al már megy. Mivel play áruhávban még csak a 17.6 érhető el, Letöltöttem a KODI oldaláról a 18-as APK-t, de a tv nem telepíti fel, azaz nem lehet az install gombra kattintani, nem aktív. Más programokat telepít.
Hogy tudnám ezt megoldani, hogy feltelepüljön mégis a v18-as KODI Leia?
Köszönöm! -
okoska74
senior tag
-
vlevi
nagyúr
válasz
silboy #41600 üzenetére
" Kicsit elijesztettek az Androiddal a Sony-tól"
Nem tudom, hogy a többi (Tizen, WebOS, Firefox) milyen, de a 6-7 éves Samu TV-k kevésbé okos rendszere nekem jobban kézreállt. Az alapvető tévézési, filmezési funkciókat könnyebben el lehetett vele érni. Itt valahogy olyan kesze-kusza, logikátlan.
Appokat pedig nem használok a TV-n, legfeljebb a Youtube-t, és havonta kábé egyszer a VLC playert. Pontosítok. Igen, használok appokat, mert a csatornalista is egy app, mint ahogy az Android TV alatt minden, ami van, az egy alkalmazás, de ugyanezek a funkciók egy 10 éves TV-n is megvannak, app nélkül.
A nyolcas android TV-t még nem tudjuk milyen lesz, és, hogy mikorra jön ki a Sony TV-kre.
Én, látatlanban az online, streames tartalommal kapcsolatos fejlesztésekre tippelek benne, és nem a hagyományos (mármint földi, vagy kábeles) műsornézéssel kapcsolatos fejlesztésekre.
Ami engem nagyon mellbevágott, az az, hogy nincs Time shift. Kb 1 éve vettem az XE8505-t, és eszembe nem jutott volna, hogy, ha egy 150ezer forintos LG belépőszintű TV tudja a Time Shiftet, akkor a kétszerannyiba kerülő Sony az nem tudja. -
torque12
csendes tag
Üdvözletem.
TV-t szeretnék vásárolni főként Xbox One X-hez ami ugye tudja a 4K felbontást is, illetve PC-n való film nézéshez használnám. 43 colos TV-t néztem ki. Amit eddig SONY-ból néztem az a KD-43XE7005 típus volt.
Álló képeket sikerült rajta csak látnom, de azok nagyon megfogtak.
Lényeges lenne ugye, hogy játék közben a motion flow jól működjön, vagyis finom mozgású legyen. A jó válaszidő is szempont lenne.
Ajánljátok ezt a tévét vagy esetleg melyik másik lenne még az alternatíva?
Árban 130-160 körül gondolkodom. -
G_P
tag
válasz
silboy #41600 üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon jó képe van, az XF85-höz képest annyi a különbség, hogy nem fém a keret hanem műanyag és a hátulja nem néz ki olyan jól, mint az Xf85-nek, de a képe szerintem nagyon rendben van.
Androidot pedig meg lehet azokni, elég sok fórumtársnak is sikerült már
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest