Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Milyen SSD-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
greggae
tag
válasz
istvan170 #923 üzenetére
Én viszont emlékszem rá, hogy így torzít. Csináltam 1 személlyel is tojásfejet, nem kell 4. Ha lehet, 1.3 alá nem megyek a zoommal.
Más. Menet közben rázkódó bringáról durván rolling shutteres lesz a felvétel, s még olyan képkockát is sikerült elcsípnem, ami úgy néz ki, minha az 50p-t deinterlace-szel állították volna elő. Ismertek olyan beállítást, ami javít az eredményen?
-
greggae
tag
Amúgy utólag könnyű okoskodni, de én pl. féltem a gépet még a saját ügyetlenkedésemtől is, ezért rögtön kicsomagoláskor felszereltem, és rendszerint használom is a csuklószíját. (Ugyanakkor simán lehet, hogy rázós úton egy kézzel tartott bringakormánnyal használom.
Egy mindiDV kamerát meg felrúgtam állványostul, és tönkrement a feje.
)
-
greggae
tag
válasz
Matula 007 #843 üzenetére
Üdv!
Biztosítástól függetlenül jár a kártérítés. Más kérdés, hogyan tudod behajtani. Ha a károkozó ezt vitatja, hívhatsz rendőrt, egyébként én elégnek tartanám, ha íratsz vele egy nyilatkozatot, amin elismeri a károkozást. Természetesen személyi ig. vagy vezetői engedély azonosítóját fel kell vezetni az egyéb személyi adatok mellett.
Nekem pl. a lakásbiztosításom része a kerékpárral okozott kárra vonatkozó felelősségbiztosítás, de jár a kerékpárosklub-tagsággal is: http://kerekparosklub.hu/szolgaltatasok/biztositasAmúgy természetesen jótállás (garancia) nem vonatkozik balesetre, de nem túl drágán lehet ilyen biztosítást kötni vásárláskor több boltban is.
-
greggae
tag
válasz
Oberleitung #470 üzenetére
Kérdések? Csak 1: tényleg nem hallod a zoomot?
egy ilyen hangsávot dobjál már fel. Én nagyon is hallom, persze más kamerákon is, bár nem zavar. Ahogyan a régi filmlejátszók kattogása sem.
-
greggae
tag
válasz
Matula 007 #455 üzenetére
Nem sokat használtam, de kb. egy perc után olyankor is vissza szokta húzni, ha a ">" funkcióval visszanézegetem a képeket. Azonnali visszahúzó funkcióról nem tudok.
-
greggae
tag
válasz
tiszavirág #332 üzenetére
Hát... olyan, mintha elfelejtette volna átkapcsolni a hangot a papírtörlős tesztnél.
Marad a hangszín és a hangerő.
Én próbálkoztam zsebkendővel, papírtörlővel, szivaccsal. Ragasztva és nem ragasztva (nehogy a ragasztószalag vigye át a rezgést). Nem váltak be. Jelentkezzen, akinek sikerült! -
greggae
tag
Nyilván állókép esetén nincs jelentősége sem az fps-nek, sem a interlace-nek, de állóképet miért venne fel valaki mozgóképként? Az alig mozgó kép viszont már mozog. Elég, ha a fűszálakat fújja a szél, már ott észlelhetők az i-s filmeken a törések.
Persze jobb tévéken kevésbé látványosak a hibák, de aki érzékeny erre (mint én is), azt még zavarhatja. -
greggae
tag
válasz
tiszavirág #246 üzenetére
Köszönöm. Én is ezeket a módokat találtam, de az mp4-et első ránézésre is sokkal életlenebbnek találtam, meg utólag ellenőrizve is, úgyhogy maradok a PS-nél. Az egyetlen gépemen, amiben elég erős a hardver a hd videók lejátszásához, nincs Windows, a linuxos szerkesztők meg igen betegesek, szóval ezt a szerkesztgetést több szempontból is elhalasztom kb. egy évtizedig.
Addig esetleg megszerkeszthetném a pár órányi dv felvételemet, ha lenne rá időm.
-
greggae
tag
Köszönöm. Hát lehet, hogy megérte volna várni, de senki nem szólt időben, hogy várjak.
85000 körüli árakat találtam elég sokáig, és annyiért vettem, mert kicsit sürgős volt. (Könnyen jött, könnyen megy - mondaná az orosz favágó.)
Nem lehet rábírni a készüléket 25p-s felvételre legjobb felbontásban?
A Samsung tévénk nem tud 50p-s felvételt lejátszani. Váltott sorost meg használjon, aki kitalálta. :|
Esetleg van olyan szoftver, ami viszonylag gyorsan és veszteségmentesen tud konvertálni 50p-ből 25p-be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest