Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lehetséges, az első generáció elég válogatós volt RAM-ok terén
-
Francia91
veterán
PCIe 3.0-át támogatnak igen. Itt nem az számít, az alaplap mit tud, hanem hogy a Ryzen proci vezérlője mit tud. Tehát ha egy 5600G-vel rakod össze, az alaplap PCIE 4.0 tudásával ellentétben csak PCIe 3.0-án fog futni a processzor vezérlője miatt
A B550-es lapok alapvetően Ryzen 3000 szériára vannak előkészítve. Így a dobozban bontatlanul nem kaptak új BIOS-t. Nagy eséllyel frissíteni kell. Pár db webshopnál kérhetsz 1-2 ezer Ft-ért BIOS frissítést vásárláskor, vagy ha van ismerősi körben korábbi Ryzen proci (én faterék 2200G-jével frissítettem), akkor azt elkéred, és lefrissíted azzal
-
Francia91
veterán
Nem vagyok annyira otthon bennük, nekem egy Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapom van. Erre sok helyen azt írják, hogy a VRM forrósodik 8 magos procitól kezdve. De mikor hozzám került, leszedtem a hűtőbordákat, és az összes Thermal Pad-ot kicseréltem Thermal Grizzly Minus Padra, valamint top flow hűtésem van (Scythe Big Shuriken 3)
Így a VRM-re és az SSD bordára is nyomja a levegőt, egyik sem melegebb az átlagnál. A fórumokon leírt tapasztalatokkal ellentétben... Haveromé volt az alaplap, Ő egy 3800X-szel hajtotta, ami szerintem adhatna okot a forrósodásra, de Top Flow hűtéssel nála sem volt 60 fok felett a VRM. Nálam most 6 mag/12 szálas Ryzen 5500-assal 45-50 foknál beáll maximumra a VRMHa nem garis a lap és van hozzá affinitásod, vagy ismerősöd, aki megcsinálja, én mindenképpen új, normális Thermal Pad-okat tennék a VRM-re, a gyári padok sosem a jobb minőségből kerülnek rá. Ha azzal sem jó, akkor lapot váltani. De hogy milyenre, azt majd a többiek megmondják, összesen 2 db AM4-es lappal volt dolgom (ezért nem is ajánlgatok konkrét lapot), egy ASUS Prime B450 Plus ATX lappal, és a fentebb leírt ITX-es GigaByte B450i lappal, amin az összes Thermal Pad-ot új Thermal Grizzly Pad-okra cseréltem
-
Francia91
veterán
BIOS verzió, tápegységed teljesítménye, amit elsősorban megkérdeznék, ha ezen problémák állnak fenn.
Az alaplap hivatalosan az F60-as BIOS-tól támogatja az 5900X-et, és a +12V-os tápcsati 8 tűs (a gyengébbeken, amik 8 magig támogatnak, általában 4 tűs +12V-os CPU tápcsati van)Mert vagy nem bírja elég krafttal ellátni a processzort a tápod, vagy olyan BIOS van rajta, ami nem ismeri fel rendesen a procidat
#2045varmi2
Elégnek kell lennie a lapnak a procihoz, hivatalosan támogatja, és 8 tűs CPU tápcsati van rajta -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
Igen, az AMD adatlapja szerint az 5600G és az 5700G is PCIe 3.0 szabányt támogat, míg az 5600(X) és 5700(X) már PCIe 4.0-át támogat. Így nyilvánvalóan az M2-es SSD-kre is kihatással lesz, mert ha jól tévedek, a CPU-ban lévő PCIe vezérlőtő vezérli az M.2-es portot/portokat
-
Francia91
veterán
No, kerítettem D-Sub kábelt....
HDMI - D-Sub átalakítóval, a monitor D-Sub bemenetére kötve egyből van BIOS kép is. Az alaplapon ugyanarra a HDMI kimenetre van rádugva az átalakító.
A BIOS beállítások a következőek, szerintem ez így rendben van
Visszarakva a monitor HDMI bemenetére, ugyanaz, mint korábban, a Windows driver betöltésétől van képernyő csak. Szerintem, ezekből következtetve a monitor lehet válogatós a jelre. De legalább ha BIOS-ban kell turkálnom, előszedem az átalakítót, és tudom, hogy azzal lesz kép
-
Francia91
veterán
1. A legutolsót (képernyőmentésen ott is van, F50e). Szépen, egyesével felfele lépkedve frissítettem a BIOS-okat.
2. Az a baj, hogy egyenlőre hiába lépek be a BIOS-ba, nem látom a képét

Előkeresem otthon a HDMI- D-Sub átalakítót, és megnézem, hogy azzal ad-e képet a monitorra, D-Sub-bal. Ha igen, megkeresem ezt az opciót
Nincs dedikált videokártya, jól értelmezed. Egy ez netezős, videokonvertálós, filmezős MiniITX kis gép -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Két problémával kapcsolatban írnék ebbe a topikba:1. Adott egy kisgép itthon, pár évvel ezelőtt raktam össze.
Képernyőmentésen látható a konfigEgyik problémám, hogy az F50-es BIOS frissítéséig eljutottam (az alaplapom), az F51-est (F51c és F51d) már nem rakja fel a képen látható hibaüzenettel. A programból leszedtem a gyártó honlapján a legfrissebbet, ami január 12-ei, és ezt írja. BIOS-ból, pendrive-ra rakva mehet a BIOS frissítés? Az alaplapom Rev 1.0, és az ahhoz tartozó BIOS-t szedtem le, ez nem lehet a hiba oka.
Egy Ryzen 4650G-t szeretnék belerakni tavasz végéig, a legújabb BIOS-szal 100%-osan támogatja, ezért frissíteném a BIOS-t2. Egy ideje, mióta lecseréltem a régi monitort egy ASUS 27"-os IPS-re, ami D-Sub helyett HDMI-vel van rákötve a gépre, a Windows driver betöltéséig nincs kép, a monitoron "Tartományon kívül" felirat kóborol. Erre lehet megoldás, vagy kössem rá a monitort egy HDMI - VGA átalakítóval próba erejéig, háta úgy ad képet maga a BIOS is?
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest