- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Oliverda #601 üzenetére
Na amilyen ütemben hozok döntést, tán még az április is belefér.
Ezt nem értem. Egyes amd-s lapokban van vga másikban nincs, mégis ugyan az a csip.
Egyébként az integrált vga mivel jár az én esetemben? Mennyire dobja meg a fogyasztást? Vagy ez elhanyagolható?Egyébként még a korábbi hszedből ezt a 2 lapot szűrtem le:
MSI 785GM E65
ASUS M41785 D-M EVO -
-
-
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Oliverda #592 üzenetére
Igen, ez a ram még elég új a piacon...
Egy másik topikban azt javasolták, hogy a Crosshair III Formula esetében jobban teszem, ha maradok az 1600-as, CL7-es időzítésű ramoknál. A Kingmax Herculessel úgy okoskodtam, hogy a 2200-ból ha visszaveszek, akkor az időzítésen is tudnék javítani. Mondjuk, az is igaz, hogy a deszka memória támogatása között max. 1600-as ramok szerepelnek. -
vegyszer
addikt
válasz
Oliverda #539 üzenetére
A leírtakból kítűnik:
A 204e esetében 0,075 V-tal (-5%) kap kevesebbet, mint a 240
És ezért cserébe egy kategóriát visszalép a 65 W ból a 45 W-osba...
Szerintem ennyit minden procinak ki kellene bírnia.
Ha valaki kipróbálja, nyilatkozzon.240 2.8 GHz 2.0 MB 2000 2 45nm SOI Socket AM3 1.425 V 65 W
240e 2.8 GHz 2.0 MB 2000 2 45nm SOI Socket AM3 1.350 V 45 W425 2.7 GHz 1.5 MB 2000 3 45nm SOI Socket AM3 1.425 V 95 W
405e 2.3 GHz 1.5 MB 2000 3 45nm SOI Socket AM3 1.200 V 45 W620 2.6 GHz 2.0 MB 2000 4 45nm SOI Socket AM3 1.425 V 95 W
605e 2.3 GHz 2.0 MB 2000 4 45nm SOI Socket AM3 1.200 V 45 W925 2.8 GHz 2.0 MB 2000 4 45nm SOI Socket AM3 1.300 V 95 W
905e 2.5 GHz 2.0 MB 2000 4 45nm SOI Socket AM3 1.250 V 65 W -
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #517 üzenetére
Ha most kellene vennem, 5k lenne a különbség kb az x3 javára, nem sok de nem is elhanyagolandó. Ami jobban elszomorít, hogy pentium e6300 mellett láttam egy tesztben és nem valami felemelő eredménye volt. Ezért kérdeztem van-e már vkinek, mert egy tesztre nem adok, de az alapján kihagynám.
-
Blaze71
őstag
válasz
Oliverda #517 üzenetére
Elvileg a 600e és a 605e lenne a 45W-os, de még én sem találkoztam vele egyetlen árlistában sem. Igaz, hogy kimondottan nem is kerestem, de azért feltűnt volna. Kíváncsi lennék rá, hogy milyen értékeket produkál, mert lehet, hogy érdemes ezekre beruházni egy új konfignál, ha nem túl nagy VGA van benne. Mondjuk szerintem 57xx-hez biztosan elég lenne.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #510 üzenetére
Jah, szóval a lap által belőtt 1,35V-ot ha manuál-ba váltok auto-ról és átállítom 1,25-re, attól még amikor a lap visszaveszi (mondjuk) 4x200-ra a szorzót, a feszt is lecsökkenti arányosan, nem marad fixen 1,25V?
Milyen programmal lehet kitesztelni, hogy a belőtt feszen stabil-e a rendszer? (Gondolom itt nem csak az 1,25V hanem a rendszer által belőtt minimum is problémás lehet)
-
Dyno
veterán
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #450 üzenetére
FIGYELMEZTETÉS: Ez a gyorsjavítás még nem esett át teljes tesztelésen. Ezért kizárólag azokra a rendszerekre vagy számítógépekre ajánlott telepíteni, amelyeken pontosan az a probléma jelentkezett, amelyről a jelen e-mail végén található „Tudásbázis-cikk(ek) száma” táblázatban felsorolt Tudásbázis-cikkek szólnak.
-
klepto
addikt
válasz
Oliverda #430 üzenetére
Jelenleg LGA775-ös Core2Duo E6400 procim van, Asus P5B alaplappal, de szeretnék váltani AMD-re. Ez előtt is AMD-s voltam, ami nekem jobban bejött.
Régen én is ódzkodtam tőlük, amíg a csipszetben volt a memória vezérlés, de talán a prociba épített memvezérlő sebessége már nem szól bele a dupla foglalat, ha csak DDR2, vagy DDR3 van éppen a proci mellé társítva.
A másik, ami miatt ilyen megoldáson gondolkozom az, hogy ne kelljen túl nagy összeget fizetnem a cserénél, mert jelenleg minden fillér számít... -
zsolt320i
senior tag
válasz
Oliverda #371 üzenetére
Hi Oli!
Warum ?
http://ipon.hu/site/dodiff
Csak azért kérdem mert az IGP-s lapoknál (780G, 785G, 790G) mindenütt az AsRock lapokat dicsérik, hozzák ki tesztgyőztesnek.
Ok, a Giga lapokat is dicsérik, csak van 3K különbség az árban az AsRock javára, és azért gondoltam ha a két lap kb ugyanolyan minőségű akkor inkább a AsRockot venném. -
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #368 üzenetére
Olyanra gondoltam ami gyári 1600mhz/cl7 és kiskerből. 1GB-os viszonyítás ok, de nem 1600mhz-essel és 4 DIMM-el 8 gigát csak 2-esekkel lehet megoldani, avagy 4-esekkel, de hazai kiskerben olyat nem láttam, meg az árukat se nekem találták ki...
Igp gyorsulása nem érdekel, Q3-ra alapon is bőven elég lehet ha nem tévedek
Ha meg játszani akarok majd veszek külső vga-t ha találok érdemes játékot rá. A BD-im 970 cl5-öt mennek 1.9V-on, szóval az is dobna valamit ha nagyon muszáj, most kicsit fentebb ment az ára ahol vettem, de még nem vészes.
Köszi a válaszokat, 1értelműen am2+ lapot veszek inkábbszerk: 785g lapot cak azért vennék, mert igen csak 1 árban van a 780g-s lapokal, akkor meg már csak újabb chipeset veszek.
-
GhostWalker
tag
válasz
Oliverda #336 üzenetére
Esetleg tudsz nem Giga kinálatában is mondani pár olyan lapot olyan ár környékén mint petrisz kérdezte?
Sőt ha 80kból összetudnál nekem rakni az új am3mas procikból egy gépet vgával azt nagyon nagyon megköszönném.
mobo,proci,vga integrált szintén nem kellene a táp 350wattos
Köszi szépen.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #246 üzenetére
Szia Oli,
köszi a tippeket, nos úgy néz ki igazad lesz, valszeg a RAM nem kapott elég feszültséget, mert 1.6V/1333Mhz-ra lőtte be magád a lappal. A RAM egy OCZ Platinum 1600 CL7, namost 1.6V-on 1333-ban nem volt stabil ezek szerint. RAM testen ugyanis jól átment. Ez azért érdekes és tanulságos számomra, mert 0.4V emelés a DDR2-nél is azért elég masszív és ehhez képest a még jóval kevesebbet fogyasztó DDR3-nál meg simán belefér...
A meghajtó kezelést természetesen IDE-n próbáltuk legtöbbször, de úgy is szarakodott, szal elképzelhető, hogy a lappal is volt valami.
Mindenesetre a laptól megváltunk, és ma jön helyette egy MSI GD-70-es.
Amúgy ami a form factort illeti, a boltban is közölték hogy ez tök normál standard ATX, de akkor sem értem hogy lehet az hogy a lap jobb alsó és felső szélénél nincs csavarfurat és lóg a levegőben....ráadásul a középen lévő csavarfurat is fura helyen van, úgy hogy a Stacker alaplapi tálcáján ott nincs furatnak hely...érdekes minden esetre.
-
paprika
aktív tag
válasz
Oliverda #215 üzenetére
Ahogy nézem az új Asus lapka nyert
Tuning és Stabilitásban is. Ha 260 ft-al számolod a dolcsit akkor 52 ezer ft. Abból kiindulva hogy ennek a lapnak a nem DDR3 memós változata 55 akkor ez simán lesz 60 ezer.
De talán még adnék is érte ennyi zsetont.
Amúgy már van a boltokban AM3 és DDR3 támogatásra alkalmas lap Fenomhoz?
-
paprika
aktív tag
válasz
Oliverda #215 üzenetére
Ahogy nézem az új Asus lapka nyert
Tuning és Stabilitásban is. Ha 260 ft-al számolod a dolcsit akkor 52 ezer ft. Abból kiindulva hogy ennek a lapnak a nem DDR3 memós változata 55 akkor ez simán lesz 60 ezer.
De talán még adnék is érte ennyi zsetont.
Amúgy már van a boltokban AM3 és DDR3 támogatásra alkalmas lap Fenomhoz?
-
leviske
veterán
Most esik le! Lucid Hydra? Ezek után lesz egyáltalán értelme az nForce-oknak? Az nVIDIA mérnöki gárdájának nagyon fel kell kötnie a gatyáját, ha ezek után versenyezni akar a konkurenciával... az SLI elég húzó hatással volt az eladásokra.
Kíváncsi leszek, hogy akkor végülis érkezik-e hivatalosan AM3 foglalattal nForce, vagy az AMD is megvonta a licencet és az AM2+/LGA1160-al fejezik majd be a pályát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest