Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Frissítettél? Lehet, hogy ezért tűnt el egy funkció a VGA-dról!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

diablo1984 veterán én félek minden olyan laptól, ami olcsó, vagy nevenincs cég terméke! nem hiába a komplett gyári konfigokba sem(nem a gagyi tescos-metros, stb szarokra gondolok) ecs, asrock(bár ettől nem tartok annyira, de maghagyom másnak),stb lapokra épül, hanem a jobb márkák alaplapjaira, vga-ikra épül!(msi, asus, gigabyte, stb) 
 eddig még asusban(abból is a javában, tehát a nem butított via-sban anno) nem csalódtam, most meg az olcsó abit is nagyon megygyőzött abban, hogy jól választottam! 
- 

Balinov titán 
- 

AtHoS nagyúr Ez legyen a legnagyobb gond  
 Annak idején valamelyik lapgyártónál (már nem emlékszem melyik volt) is elemproblémák voltak. Akkor váltott Maxel elemek alkalmazására. KTS elemmel még nem találkoztam, de inkább csak nem volt még problémám elemmel eddig. Amúgy sem szoktam szemrevételezni eme ''jelentéktelen'' alkatrészt. Ezt meg épp kifogtam. Azért kíváncsi vagyok rollins lapjában milyen elem van. Valószínű azonos szériából lehet az övé is.
- 

Komplikato veterán 
- 

AtHoS nagyúr Kösz a linket  
 Akkor csak jól gondoltam, hogy 3D alatt bekapcsolódik az IGP is, 2D-ben meg csak az dolgozik.
 Remélem az ATI féle megoldás is hasonlóan fog viselkedni.
 Nemegyszer találkoztam olyannal, aki normál SLI rendszert épített és kereste a lehetőséget, hogy netezés közben a második vidkarit ki lehessen iktatni, mivel olyankor nincs rá szükség. Akkor ezekkel a Hybrid megoldásokkal ez megoldódhat.
- 

AtHoS nagyúr ''Mit nem lehet ezen érteni?'' 
 Nálam a CF egészen mást takar. Attól, meg hogy Hybrid-nek hívják még nem asszociálok egyből arra, hogy a külső kártyát csak 3D gyorsításra használná álá Voodoo 1-2.
 Mert éppen ezt írtad.
 Gyuri27-tel inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy a 3D-s számolgatásnál is besegít e az integrált GPU. Mert a CF megnevezés erre utalna, mégha Hybrid is.
- 

diablo1984 veterán jó lap lenne az 1066-os ddr2-es támogatással és az am2+ procibeletehetőséggel, csak az integrált vga-t hagyták ki belőle! kíváncsi vagyok, hogy tunningosabb-e mint az elődje, mert azzal eléggé lehetett a sípolások miatt szívni(mint ahogy a topicjában is írták), szegény Vandit is szívott vele!  
- 

AtHoS nagyúr Na ja és emellé egy matria meg nem matrica. Az szedi le aki nem akarja. 
 Ezért is írtam nemrég, hogy jólenne egy terméklista, amelyeknél egyáltalán megtalálható ''lenne'' ez a kis plussz. De ilyen nincs és szerintem nem is igen lesz 
 Igaz nem ide kapcsolódik, de nemrég vettem egy hangfalpárt a géphez. Természetesen ennek a doboza sem volt leragasztva. Miután kibontottam látom, hogy az erősítőt tartalmazó sugárzó nylon zacsija nincs leragasztva (valamikor levolt, de a ''cellux'' már rá volt hajtva a belső oldalra) és a 220-as kábel zacsija hasonlóan van ''preparálva''.
 Levontam tehát a következtetést: a hangfallal semmi probléma nincs, mert a boltban ahol vettem már ''letesztelték'', így ha lett volna gond, akkor már gariztatva lett volna még mielőtt megvettem 
- 

Gyuri27 félisten Valamit ki silabizáltam az xbit-ről és ez tetszik Phenom X2 (codenamed Kuma) – 2 cores, 2MB L3 cache, clock frequencies starting at 2.2-2.6GHz, AM2+ Socket  
 Mercutio_: mert nálunk (is) intel az isten mindenki ezt ismeri és jobb a marketingjük.
 Meg sajna egy ilyen lenyúlós országban élünk.
- 

AtHoS nagyúr Látom Biostar TA690G lapod van. mr_ricsi úgy tájékoztatott, hogy elvileg ugyanolyan a PLL IC típusa, mint a Giga GA-MA69G S3H lapomnak. Ha lesz egy kis időd, megnéznéd, hogy a Giga féle EasyTune progi OC része működik-e a lapoddal? 
 [link]
 Egész tűrhető wines OC lehetőség van benne proc+memó feszt, HTT+PCIE frekit is lehet benne állítani
- 

Gyuri27 félisten Most akkor tönkre ment az epox és az új manegger gárda másként viszi tovább? 
 Mert ha igen akkor még kaphatunk belőle. Ha a régi brigád így akarja lerázni a sok kakit ami az epox névhez ragadt akkor nem nagyon kapunk belőle és másból se.
 A ház csinos. Mennyi átszámolva?
 Chaser: vazz az ms mindenre képes és nem kézenfekvő náluk semmi csak a profit. 
 Nálad ez már munkahelyi ártalom. Egyébként ettől senki nem szabadul ha belekerül.
 Mostanában én se sokat, javarésze ph. De jön az sc2 utánna a d3. 
 [Szerkesztve]
- 

- 

Gyuri27 félisten Az oc-n volt teszt mikor megjöttek a 690-s deszkák. Ott pure-t teszteltek az csak 240-ig ment. Azóta úgy néz ki van jobb bios.  
 Megvallom férfiasan ezzel lelehetne venni a lábamról 
 Chaser: jön a karácsony! egyrészt. Másrészt a nyári szabi mindenhol nyári szabi 
 Pistát használsz? Állitólag a pista + 2giga ram együtt nagyon szalad.
 [Szerkesztve]
- 

Chaser legenda Egy kicsit benéztem, nekem is 2 GB van a gépben  Illetve volt, amikor feltettem a kérdést Illetve volt, amikor feltettem a kérdést Nem tapasztaltam gyorsulást 1 GB-hez képest, viszont azon filózok, hogy veszek egy raptor vinyót a konfigba- feltéve ha megtartom- akkor már sztem lesz némi gyorsulás. Nem tapasztaltam gyorsulást 1 GB-hez képest, viszont azon filózok, hogy veszek egy raptor vinyót a konfigba- feltéve ha megtartom- akkor már sztem lesz némi gyorsulás.
 Gyuri: szépen lassan emelkedni fognak, már emelkedtek is, és ez nem csak az asztali memóriákra érvényes, hanem miinden memóri fajtára..pendrive, telefon-fényképező memóriák, én olyan szept. végére, okt elejére datálom az ugrást, lehet tévedek 
- 

Chaser legenda Gyári nekem asszem 1x volt, utána vettem egy AC alpine 64-et, én meg arra gondolom, hogy megérte az árát, bruttó 2400ft  Most van 2 is, lehet egyik ventijét beaplikálom a házba/ majd ha lesz/, a bordát meg chipre..hogy hogy, azt még nem tudom Most van 2 is, lehet egyik ventijét beaplikálom a házba/ majd ha lesz/, a bordát meg chipre..hogy hogy, azt még nem tudom   
 szerk: #4271 diablo1984 : én ezért vettem windsort, vásárlás előtt rendesen körülnéztem most, nálad mennyi a max FSB, amit stabilan tud a lap?
 [Szerkesztve]
- 

eXodus őstag ht 1000MHzalatt szoktam tartani. A chipsetnek hiába adok feszt, 250en. (260on alapfesszel is megy a chipset hibátlanul) 
 (#4266) AtHoS
 proc 1,35Val megy 3GHz körül
 1,35öt állítok biosba. (a lap tehelésvél meg 1,4is felviszi...)
 A ramokat megvisszaosztom 800MHzalatt cl5ön 1,94Val megy. (egyelőre nem húzom azt...def értékei: 800 cl4 2V)
 [Szerkesztve]
- 

Probiker aktív tag Jah köszi.  Eddig csak biostaral volt gondom, de az is ilyen x akták rejtély marad Eddig csak biostaral volt gondom, de az is ilyen x akták rejtély marad 
 Asus meg remélem tényleg gyárilag volt hibás, itt sem voltam a gépnél mikor elöször beadta magát.
 Mondjuk mikor visszavittem lapot mondta csákó, meglepi, hogy baja van lapnak. Ilyen lapot még senki nem vitt vissza. Há’ mondom pár hónapja lehet kapni, valamit csak el kell kezdeni Csak az a baj, hogy én vagyok az első, pedig direkt ezért vettem itt helyben a lapot, ha netántán valami garis baja lenne, és tessék Csak az a baj, hogy én vagyok az első, pedig direkt ezért vettem itt helyben a lapot, ha netántán valami garis baja lenne, és tessék 
 [Szerkesztve]
- 

AtHoS nagyúr A Noctua NH-U12 hasonlóan terebélyes, ráadásul a Giga GA-MA69G-S3H lapom keskenyebb vagy 2centivel mint a normál Full ATX lapok. 
 Giga GA-MA69G-S3H: ATX form factor; 30.5cm x 22.9cm
 egy normál ATX lap pedig kb. ekkora: 30.5cm x 24.5cm
 De ahogy látom mégsem a lapmérettel lesz a nagy probléma, mert a Biostar lapod meg: 24.4 cm x 24.4 cm méretű, tehát a szélessége meglenne hozzá.
 Ahogy látom a Giga és a Biostar lap között igen nagy hasonlóság mutatkozik a procifoglalat és memó foglalatok elhelyezésében. Lehet ez az AMD által javasolt szabvány elrendezés lenne? Gyári hűtőhöz még elmegy, de egy komolyabb hűtőnél már problémás a legbelső memófoglalat. Hacsak nincs kiemelve a lamellarész a memómagasság fölé a hűtőn. De még így is problémás a felszerelt hűtő melletti memóriamodul csere.
 [Szerkesztve]
- 

szacsee nagyúr Hali! 
 Arra vigyázz, hogy az Infinity aktív üzemre lett tervezve, a Ninja Passzívra.
 Ha nem akarsz rá ventit, akkor a ház hátuljába érdemes egy 12-est berakni.
 Bővebben Scythe tulajok topikja 1-hsz, valamint érdemes a topikba is beleolvasni a tapasztalatok végett.
 Remélem segíthettem! 
- 

katt777 félisten Azt olvastam, hogy az AM2 kifut az A64 X2-esekkel. 
 Az azt azért jó lenne tudni, mikor lesznek végre K10-esek, és hogy tényleg ok lesz-e AM2-be, mert akkor nem kell lapot cserélnem.
 Intelt úgy értettem, hogy most a 6000+osra váltás áráért vehetek egy P35-ös lapot E4300-as procival, amely 3GHz-re húzható, és így messze lehagyja az előbbit, később pedig ugyanebbe a lapba tehetek egy quad-ot, és még a chipkészlet is támogatni fogja.
- 

piadex2 senior tag Nem tudom, hogy milyen magos. Mert nem tudok cpu-z futtatni. 
 Elméletileg a kódjából (ADA...) ki lehet találni?
 De amúgy hogyan jutok biosfrissítésig, ha nekem a képernyő sötét marad?
 Plusz infó, hogy kikapcsolni is csak úgy lehet a gépet, hogy sokáig nyomom a ház kapcsolóját. Kvázi le van fagyva a rendszer.
 p.
- 

Chaser legenda Egy 4 magosnak lehet nem, de a kérdés az volt, hogy am2 lapba bele tudja-e tenni az am2+ procikat. Ha 4 magost bele is tud tenni, annak valszeg nem sok értelme van, többek között a HT értéke és a ramkezelés miatt. 
 Energiagazdálkodás: biztos lehet tökéletesíteni, nekem megfelelt, 4 magra meg 1ébként sem pályázok egyelőre...
- 

Balinov titán hogyhogynem? 
 szegény manila,nem birja alapfeszem a 9x300-at..vagy nem volt elég visszaosztani ddr2-667-re a ramokat...
 minap észrevettem egy érdekes dolgot,ha nézem 1.40-es cpuz-vel vagy everest CPUID-vel a ram órajelét,akkor nem konstans értéket mutat,hanem ingadozik. cpuz memóriarésznél ugye a valós órajelet mutatja,ez hol 42x Mhz,hol a fele..
- 

diablo1984 veterán rám akkor sem tudnának még egy jetway-t vagy valami ''kevésbé ismert '' márkát rámsózni, mert a jetway volt az utolsó amit az asus-abit pároson kívül megvettem! hiába utánanéztem a jetway-nek, láttam, hogy húdefasza, meg minden, meg húzható mint ház csak a tartozékokon spóroltak, de nagyon faja kis lap....megvettem, és annyira allergiás volt a ramokra, hogy 2V-atatt nem is akart indulni..... tunning? a memóknak csak a gyári időzítéseit lőttem be az auto helyett és sípolt mint a sakál, csak cmos reset után állt talpra....procin ha 1 mhz-et is húzatm hasonló volt a helyzet.... 
 szóval én mégegyszer nem veszek ilyen számomra noname lapot! az asus/abit(régen még az msi is(nf2 ultra chipset)) párosban/trióban még nem csalódtam, kivéve a viás asusban, de az olcsó volt mint a bűn, meghát via-s, ami nem tuning chipset....de még így 5 év távlatából is megy..... 
 szóval nem hiába van hányhatnékom a jetway-től!     
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- TCL LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci+8 gb ddr3
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- SAMSUNG és SKHYNIX 8GB DDR4 RAM-ok!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.Depo?Kiskerarak.hu? Gepbolt?
 .Depo?Kiskerarak.hu? Gepbolt?

Ha az is így fog ragadni, befonom a szemöldökömet
 Ha az is így fog ragadni, befonom a szemöldökömet  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)