- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacem
csendes tag
Hello!
Kipróbáltuk a firmware frissítést,de azzal se ment. A routert kipróbáltuk más helyen és jól működik. Kiderült, hogy a szolgáltató nemcsak a mac address és ip párost használja, hanem valami amerikai szoftver a csomagok útján figyeli az útvonalat. Ezt a szolgáltató fönöke közölte. Egy próblémát vett fel ez csak, hogy az adatvédelmi szabályok ellen vét szerintem. Így úgyanis bejut a számítógépedbe, illetve a hálózatodba.
A szolgáltató: BORSODWEB. Óvakodjatok tőle. Én egyébként informatikus vagyok és elég sokat foglakozok a hálózatokkal hiszen rendszergazda is vagyok. Nem is egy helyen. Így ismerem a szolgáltatókat és ilyet még egyiknél sem tapasztaltam. A mac clonozás mindent megoldott. Itt viszont a kelleténél beljebb jutnak. Állítólag van egy fajta router amelyik ezt ki tudja védeni. Valakinek erre esetleg valami ötlete.
Üdv: Jacem
[Szerkesztve] -
jacem
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú lesz!
A segítségetek szeretném kérni, az adott routerel kapcsolatban. Elég sok routert konfigoltam, de ezzel nem bírtam. A hétvégén borsodban egy ismerősőmnél volta és ott egy borsodweb nevű szolgáltató szolgáltatja az internetet neki. Van egy asztali gép amin ment az internet. Van egy laptopja is aminszeretne internetezni, úgy, hogy a másik gépen is menjen. Vett eyg fenti típusú routert és ezen szerettem volna neki megosztani az internetet. A szolgáltató Statikus ip címmel és mac adressel azonosítja a szerződés szerint a felhasználót. Ezt csak a szerződésről gondolom. A szolgáltató kábelét bedugtam a Wan portba míg a lan1-be a számítógép csatlakozóját.( Pórbáltam ezt a Lan2-be stb dugni is) Elindítottam a a Router varázslóját és kiválasztottam a dinamikus ip -t és clonoztam az asztali számítógép mac adress-ét a routerral. A status jelentésnél ezt a router közölte is. Kiléptem a varázslóból. Ezután aaz asztali gépen az ip-t és a DNS automatikusra raktam és újra elindítottam a varázslót. Most a statikus ip-t választottam ki. Itt megadtam a 10.150.0.x ip-t a subnet masknal a 255.255.0.0-át.
A gatewaynek a 10.150.0.1 és DNS-nek a 85.119.8.2 címet. Mindezt a szolgáltató adta a szerződésen és ez közvetlen a gépen müködött is. Ezután futtam tovább a varázslót és kb öt perc után közölte velem, hogy minden rendben. A status jelentésnél az internet kapcsolatra zölddel kíirva közölte, hogy connected. DKCP-t először engedélyeztem. Így az asztali gép rögtön kapott is IP-t és a routerhez tudott csatlakozni Az internet azonban nem ment. Ezután a sz asztali gépen kézzel adtam ki az ip-t és a dhcp-t letiltottam. Így se ment az internet. Ha ipconfig /all megnéztem az asztali gép ip címet és ott a gatewaynek a router ipcíme volt, azaz 192.168.2.1. Itt hibát nem találtam. Ennek ellenére nem ment az internet. A laptopot megpróbáltam hozzá csatlakoztatni és az sikerült is. No nem az internet, hanem a hálózat. MInden további nélkül tudtam a két gép között másolni. Gondoltam, hogy hátha a windows XP prof sp2-ben van a hibá azért a laptopra sőt egy másik gépre is rákötöttem a routert és elvégzetem abeállításokat amit fent leírtam. Az erdemény ugyanaz volt azaz internet egyik gépen sem volt. A véleményem szerint a router hibás és egyszerűen ez a funkció nem müködik rajta. Vagy a szolgáltató tiltott valamit le, de ezt nem hiszem, mert a gépbe visszarakva a madzagot minden további nélkül ment a net. Vagy esteleg én szúrtam el valamit, de eddig ez chellonál, adsl-nél simán müködött. Igaz nem ezzel a típussal, hanem egy SMC 7004VWBR V2-es routerral. Ha a router rossz akkor kedvem volna a céggel kifizettetni a két napi munkadíjat, mit a routerral szórakoztam. Aki esteleg tud az vagy segítsen ötlettel vagy erősítsen meg a hitemben.
Előre is kösz minden segítséget: Jacem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Escape from Tarkov
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest