Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nus

tag

Sikerült bekapcsolnom az SLI-t egy i975x lapon két 8600GT-vel, még úgy is, hogy nincs SLI hidam. Az 1.0 SLIpatchet használtam 266.58-as driver van fent és a következő leírást használtam:

Pre requisites:
    Install windows and latest nvidia drivers
    Install SLIpatch

Fixing the patch...

Run command prompt as administrator!

Type the following in command prompt:
    Code:
    copy C:\Windows\System32\halsli.dll C:\Windows\System32\hal.dll.slied
    copy C:\Windows\System32\ntoskrnp.exe C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe.slied
    Remove the sli patch now

then continue typing
    Code:
    bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
    bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON
    takeown -F C:\Windows\System32\hal.dll
    takeown -F C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe
    cacls C:\Windows\System32\hal.dll /E /G administrator:F
    cacls C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe /E /G administrator:F
    copy C:\Windows\System32\hal.dll C:\Windows\System32\hal.dll.bak
    copy C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe.bak
    del C:\Windows\System32\hal.dll
    copy C:\Windows\System32\hal.dll.slied C:\Windows\System32\hal.dll
    del C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe
    copy C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe.slied C:\Windows\System32\ntoskrnl.exe

Reboot SLI will be able to be enabled and no BSODs and no additional boot entries!!!

To enable SLI go to nvidia control panel and enable it

Ami nem stimmelt a leírásból, nem sikerült teljes kontrollt szereznem a hall.dll és ntoskrnl.exe felett csak ha magam kikerestem a fájlokat és beállítottam. A test módot se kapcsolta be hiába adtam meg a bcdeditnek ezt egy külön programmal sikerült elérnem ennek a neve Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b. Így már mikor indítottam a rendszert az nem próbálta helyreállítani a kicserélt rendszerfájlokat. Ez szült még egy kisebb problémát mivel megjelent a jobb sarokban egy testing mód vízjel amit a Remove Watermark V0.8 progi sikeresen eltüntetett, így már teljes volt a siker :)

Ez a bonyolultabb megoldás, mert ha csak simán felraktam az SLIpatch-t akkor is bekapcsolódott az SLI, de ami nekem nem tetszett legfőképp, hogy hacklet loaderel indult a rendszer meg ugye a plusz boot bejegyzés rendszerinduláskor, és elmaradnak az esetleges kék halálok ami az egyszerűbb metódusnál megeshet.

Új hozzászólás Aktív témák