Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
alratar
üzenetére
Köszi, pár dologgal kísérleteztem közben, ötleteidet is próbálom.
Egész pontosan LUBUNTU -t használok. Grafikus felülete: LXDE. Tehán nem gnome, nem kde.
A plusz linked alapján tovább forszirozom pár perce a skype hangbeállítását, de hát van variáció bőven:
Sound Devices /
Microphone:
Speakers:
Ringing:Mindhárom után választható a hangeszköz, vagy micsoda. Nálam szerepel egy csomó Sound Fusion változat. Párat már kipróbáltam, de még mindig nincs eredmény.
A skype-static-oss csomagot is felrakom most, de ubi topicban remélhetoleg megmondják hogyan kell (kezdő linuxer vagyok
A 3 év alatt csak alapszinten érdekelt. ) -
mzx
senior tag
válasz
S-Attila
üzenetére
Igen, már több topicban is kérdeztem, de még mindig nincs megoldás.
És igen, ugyanazon hardware -rel, ugyanazon mikrofonnal oké a skype windows-on; ám linuxon nem.Figyi, lehet, h valamelyik media player-em beállíátása zavar be? Vagy pusztán az ,hogy fut közben az egyik és zenét hallgatok rajta? Bár elvileg nem kéne bezavarnia annak. Inkább a media player-eim valamelyikének nem megfelelő hangbeállítása esetleg okozhat gondot, nem?
Az újabb kérdésre:
windows-on mindig működött, de nekem ubuntu linux alatt kell mindenképpen, hogy telefonálhassak neten át másokkal, ám linux-szal már nem működik jól: tehát a net másik végén levő felhasználó hangját hallom, ha skype-telefonálok vele, de ő nem hall engem.Ja, és 3 éve, amiota linuxozom, azóta áll fenn ez a skype probléma. Azóta több ubuntu linux (pontosabban Lubuntu) volt rajta, és most is; mindegyik alatt ez volt a helyzet. Ezért is gyanakszom inkább hangbeállítási gondra. Csak nem tudom, mit kellene állitani...
-
mzx
senior tag
válasz
S-Attila
üzenetére
Majdnem ez a helyzet. Ubuntu linux-ot kb 3 éve használok, azonban windows-t már egy éve csak is offline ,mivel a biztonsági rendszer (tűzfal, virtusirtó) elkezdett újabb hardware-ért kiabálni tavaly, tehát nem engedte frissiteni se a tűzfalamat windows alatt, se a virusirtómat. Nos, így egy éve már csak linux-szal tudok online netezni. A linux remek erre a célra, de olykor csak a windows-zal lehet megoldani bizonyos dolgokat.
(Közben uninstallálom a Mixxx alkalmazást.
Hátha...) -
mzx
senior tag
válasz
S-Attila
üzenetére
Egy voice recorder-t találtam most, hivtalos tárolóból, de sikertelenul telepitette... azonban van egy gyanum, mi keverhet be.... Több mindent telepitettem már, ami hangot kezel, majd teljes uninstall-t hajtottam végre és netán maradhatott valami beállítás belőlük...
Azonban lehet, hogy éppen a már telepitett alkalmazások valamelyikének hibás beállítása keverhet be (?) Pl. egykor EQ miatt telepitettem egy DJ Mixer alkalmazást, Mixxx a neve (ubuntu linux alá), és arra gondolok, ha ezt is teljes uninstall "alá vetném", talán megoldódna a gond. Szerinted? Megpróbáljam? Amúgy sem kell már...
-
mzx
senior tag
válasz
S-Attila
üzenetére
Lehet h igazad van, de nem értem, miért jelentene gondot, hogy ami a bemeneten bemegy, az a kimeneten szól? Belebeszélek a mikrofonba, és a computerrel összekötött hifi-n, annak hangfalán kimegy a hangom; vagy éppenséggel a gépre kötött fejhallgatómon. Mi evvel a gond, vagy mitől gyanus ez? Lehet h én tévedek, de nem értem.
Mikrofonos felvételt per pill nem tudom, mivel lehet készíteni ubuntu linux op.rendszer alatt. De a skype hangróbatesztje is erre szolgál. Azon meg sikertelen, tehát valamit még át kell állítanom, valahol...
-
mzx
senior tag
válasz
alratar
üzenetére
Skype alatt ha belebeszélek a mikrofonba, hallom a fejhallgatón a saját hangom. Windows -on tudtam ugyanezen mikrofonnal telózni skype alatt, de ubuntu linux-ról akarok mindeképp.
Hangrögzítés: mint írtam, a skpye hangpróbateszt sikertelen, különféle állítások alatt is, miközben fokozatosan tolom fel a mikrofon csúszkát (semelyik sáv sem néma a mixer-en). A skype próba hang teszt során felvételt készít arról, amit a mikrofonba beszélek, de az néma alapzaj.
Nincs webkamerám. Egy szál mikrofon, megfelelő helyre dugva.
-
mzx
senior tag
Üdv,
Köv. a problem:
A keverőn minden némítást levettem, a mikrofonsávot különféle pozícióra csúsztattam a hangteszt (a próbahívás) során, de a hangom némán ment át (azaz nem ment át, nem hall engem a vonal másik végén levő felhasználó, csak én őt). Mit tegyek?
A mikrofon jó, fizikailag. Windows-os skype- on működött, azonban ubuntu linux-hoz kell. De inkább beállítási, mint op.rendszeres probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A 3 év alatt csak alapszinten érdekelt. )
Hátha...)