- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyo91
csendes tag
No egy Favorit javítási kézikönyvet én is elfogadnék
-
semetka
őstag
Holnap ki lesz cserélve a gyertya meg a gyújtókábel.
Gyertyába azt mondta a szerelő h DENSO gyertyája van. Mit lehet tudni róla? -
Ysthvaan
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap lettem boldog (?) Favorit tulajdonos.
Előte elég sokat olvasgattam utána a járgánynak, így nagyjából sejtem hogy rengeteg javítgatás vár rám. Az első 100 km-en kiderült, hogy hengerfejes az autó (90e-ért hoztam el '90 es évjárat nagyon kevés rozsda, 125e km, valószínű valós szerelő megmézte). Ha 100 km után is fehér gőzt fúj ki a kipufogón, miközbe az utastérben baromi meleg van (kint -10°C este)
akkor nem nagyon lehet más. A füst nem a cső mellől jön, hanem belőle. Csak azért kérdezem, mert beszéltem a tulajjal, és azt mondta, h vigyem vissza az autót, ő megcsináltatja.
- Más. A fényszóró, és minden elektromos berendezés a fordulatszám növelésével működik jól, alapjáraton halovány és picit vibrál, de 5ezres fordulatnál sem más mint mondjuk 2 ezresen, gondolom generátor, meg valószínű testkábel, ezt csak mondták.
- Ablakmosó szivattyúja nagy nehezen hosszú keresgélés után a szélvédő alsó csücskébe permetez egy kevés lötyit így élmény volt tegnap a sok még jeges, jégbordás latyakos úton gurulni vele.
- Ablaktörlőnek nincs végállása ott áll meg ahol kikapcsolom, szakaszos törlés meg egyáltalán nincs rajta, de azt olvastam föntebb vki írta, hogy hogy kell megcsinálni.
Kuplung baromira lent fog, alapjáraton ha fölengedem csökken a fordulatszám, és hangja van, lenyomva elhallgat.
- És végül hajnali fél egykor nem tudtam bezárni az autót, hiába nyomtam le a pöckét, ma szétszedtem, szét volt esve, legalább ez már jóBocsánat a hosszú hsz-ért, de megköszönném a javaslatokat.
Még egy apróság, netről mindenhonnan eltűnt a Favorit javítási könyv, a favorit.fw.hu-ról egy e-mail segítségével az első pár fejezetet megkaptam, de szükségem lenne a többi részre is. A nagyon bonyolult dolgokba, amikhez nyomatékkulcs, vagy csápos emelő, vagy egyéb kell nem nyúlok, de az egyszerűbbeket szívesen megcsinálgatnám. -
rob210
nagyúr
A piacon kapható legjobb legmegbízhatóbb gyertyák.
Én is ilyet tettem a golfba a bosch helyett mert az egy nagy sz.r.
Úgy veszem észre a bosch már csak név nem minőség.A gyujtókábel elosztófedél pipa rotor TESLA ez a legjobb választás.
Nem keményedik ki nagyon jól vezet bazi hidegben is.
Nem sokkal drágább mint a többi gagyi.Ha van ismerős Párkányba menet nagyon jól be lehet vásárolni a kocsihoz.
-
semetka
őstag
Gyertyát illetve gyújtókábelt milyet érdemes venni?
Gyári gyertyát ( Super PAL N7Y) lehet még kapni? -
Sanyo91
csendes tag
Nincs elszennyezodve mert kipucoltam teljesen,és akkor ment is rendesen, de már megint nem akar menni.Már most semmikor nem akar menni.
És külön álló fordulatszámmérőt akarok bszerelni és így tudom is hogy kell csak azt nem tudom hogy a 4 füll közül melyikre kell köttni.
BÚÉK MINDENKINEK!!!!!!!(nAGYON TETSZIK A FÓRUM)
-
rob210
nagyúr
1 a szivató a bimetál miatt nem megy nagy valószínűség szerint.
Lehet egyébként az is, hogy el van szennyeződve a karburátor.Enyhébb időben, vagy nagyobb hidegben nem megy?
A fordulatszámmérő bekötése nem csak annyi, hogy kicseréled a műszer egységet.
Vagy külön álló fordulatszám mérőt akarsz beszerelni? -
Sanyo91
csendes tag
Sziasztok!HOgy kell favoritba fordulatszámmérőt bekötni?A Gyújtótrafó melyik fülére kell a vezetéket teni?
-
Sanyo91
csendes tag
Kitudna nekem segíteni?Miért nem megy a favoriton a szívató,mi oka lehet,néha megy az az érdekes.
-
Joci77
csendes tag
-
semetka
őstag
A képen látható cső mire szolgál?
Eléggé ki van repedezve. :S
[link] -
rob210
nagyúr
Elállítódni nem tud, de elégni elpattanni, eltud.
Nekem azért ment szarul a golfom mot pár hónapja, mert hengerfej tömítés csere után elforgattak 180° al a vezérlésemet ment az autó.csak nagyon szarul.
Mint kiderült ennek következtében a rotorom is rommá olvadt.
Szétszedtük megcsináltuk haverral el ne kiabáljam azóta sincs vele semmi bajom.Akinél volt az autó az a hengerfejezést nagyon szépen megcsinálta, de a vezérlést elk.rta rendesen.
Nem baj ketten összehoztunk egy egészet.Ami neked fontos, hogy nekem is dadogott a kocsi nem húzott, olyan volt mint ha időnként hol ez hol az a henger kihagyna.
Hát nekem a rotor volt a hibás, ami az elállítás miatt ment tönkre. -
rob210
nagyúr
Hát minden vezeték megy valahova, csak úgy nem lóg egy vezeték sem.
Az a baj, hogy én a 120-asba nem vagyok túl járatos, csak egy párszor láttam szétkapva, hülyeséget nem akarok mondfani neked.
A hengereket magad is le tudod ellenőrizni, hogy mennek-e.
De én nem hiszem, hogy ott a pipákkal lenne gond.
Az nem elképzelhetőbb, hogy a gyertyákat köpdösi be, a túlzott olaj és benzin fogyasztás következtében?
Azt sokkal elképzelhetőbbenk tartom, mint hogy egyesével tönkremennek a pipák.Még valami a gyujtás rotorod és az előgyujtásod be van rendesen állítva?
-
semetka
őstag
Úgy néz ki mégis gyújtás problémám lesz, mert beröffentettem a verdát feltöltött aksival és csak 3 hanger ment. Már a múltkor is 3 ment és akkor kicserélték a 3. henger pipáját.
Most megint 3 megy csak. Most lehet hogy egy másik henger pipája szórakozik?
Meg volna még 1 kérdésem. Tudni illik tavasszal szétszedtük a verdát ( kárpit, ülés, ) kitakarítani. A hátsó ülés mögött van az az ajtó ami mögött a önindító van. Ott volt egy vezeték ami le volt esve. Egy piros színű. Most azt nem tudom hogy az mi, és annak lógnia kell vagy az önindítóra megy. Nem lehet hogy attól indul nehezen hogy visszadugtam? Segítsetek mert mostmár megőrülök. -
Jansz
csendes tag
Kellemes ünnepeket fórumozók!
-
Joci77
csendes tag
hiba mentes ünnepeket kívánok mindenkinek
-
semetka
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek.
-
rob210
nagyúr
Kellemes Ünnepeket a topik látogatóknak
-
Joci77
csendes tag
már a nyáron észrevettem hogy köhög a kicsike hideg indulásnál mintha kihagyna 1 henger
tegnap reggel meg nem volt hajlandó csak 2 henger elinduni,gyors gyertya garnitúra csere
aztán nézegetem a karbi-ra csatlakozó tömlőket.. láss csodát megvan a baj.
fűtés oldalon a karbi alól elmenő tömlő el van repedve ott szívta a levegőtcsere után nem hittem a fülemnek wazze -8 fok ez meg az elsőre elkapja és szép egyenletes 1500 körüli fordulat kicsit büszke voltam magamra
-
-
semetka
őstag
Na felhoztam az akksit. Fennhagyom 24 órára. Amúgy mennyivel kéne töltenie egy akksitöltőnek?
-
rob210
nagyúr
Na akkor tisztázzunk valamit lehet, hogy az aksi jó, csak kevés.
Én spec 50 A/h alatt nem is tennék aksit a kocsiba.
Az enyém minusz 15 fokban is fog annyi feszt tartani hogy beinduljon a kocsi.
A tiéd minusz 15 fokban egyszer sem fogja megtekerni a motort.Próbáld ki hogy este beviszed az aksit a melegbe, feltöltöd.
Reggel a hideg autóba beteszed és majd figyeld meg a hatást ugy fog indulni a kocsi mint a kisangyal. -
rob210
nagyúr
Hány amperes az aksi?
Az önindító nem tud megszorulni, maximum nem húz be a bendix, de annak szar hangja van.
Hánszor indítasz amire lemerül?Én egy 75A/h ás bannert tettem a golfba de ha kell azzal akár haza is önindítózok
Szerintem az akumlátor hamar elveszti a töltöttségét.
Vagy valami más dolog miatt nem indul az autó és sokat indítózol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robot fűnyírók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest