- Fujifilm X
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azka79
aktív tag
Szegasztok,
van egy SJCam 5000x Elite kamerám, autóskameraként (is) használom. A kérdésem a következő:
- 3 perces körkörös felvételt állítottam be. Mi történik ha a memória kártya megtelik?
-
jony77
tag
Ezt az 5000x elite -vel csináltam!
Ime háza tályi360 fotóbol konvertált videó!
Megjegyzem a fotó sokkal szebb minőségű,de azt a facebookon csak szgépen lehet megnézni,míg a videót telefonon is!
[360] -
-
Br0wn9
csendes tag
válasz
körte51 #2991 üzenetére
Tisztában vagyok az alap frissítéssel ( Egyébként nem frissült sose magától, mindig a menüben kellett rámenni arra h oprendszer veriója, és ott lehetett kiválasztani h frissítés)
Viszont -ahogy már leírtam az előbb- egy ilyen frissítés közben megadta magát. Bekapcsolni se lehet, nem hogy frissteni
-
Br0wn9
csendes tag
Sziasztok!
Sjcam 5000 + wifi
Szoftverfrissítés közben egyszer csak fekete kijelző. ( nem lett kihúzva, nem csináltam vele semmit se )
Azóta bármit nyomok, csak a kék ledek villannak fel. (előtte az volt a probléma, hogy csak a fehér képernyő + sjcam logó volt látható bekapcsolás után)Próbálom újrarakni, találtam róla tutorialt a yt-n, de már az első lépésnél elakadok. A gépem nem hajlandó érzékelni a kamerát. Megtalálja a hardvert, nem telepíti azonban az "Ambarella_Evaluation_Board_1.2.3.0-t, amit alapból kéne neki. Megpróbáltam manuálisan felrakni a Ambarella_Evaluation_Board_1.2.3.0.infet viszont azt a hibaüzenetet dobja ki, hogy " A külső gyártótól származó INF fájl nem tartalmaz digitális aláírási információt. ( van mellette amúgy biztonsági katalógus, de azt sem lehet megnyitni, azt írja h nem használható biztonsági kulcsként)
Valaki tudna segíteni? Vagy kuka az egész kamera....
Már nagyon sokat elszórakoztam vele, eléggé bosszantó hogy nem lehet használni, ha egyszer már megvettem...( bugos, megpróbálod javítani, teljes off... ) -
hyperspale
csendes tag
Sziasztok!
Ma lettem tulaja egy sj5000x elite-nek. Sajnos úgy néz ki a dolog, hogy hibás a készülék.
Hibák: Amint elindítom a felvételt kb 3-4 mp múlva kikapcsol a készülék.
Eddig egy db felvételt sikerült vele csinálni: [link]
Ugyanilyen csíkos a kamera kijelzője is.
Tanácsot kérnék, hogy mit tegyek?
Már írtam a boltnak ahonnan jött, egyelőre várom a választ.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv! -
Gaabe
tag
Olyan sprotkamerát keresek amiben videozáshoz állítani lehet a Fov-t, állítólag az elephone explorer pro-ban lehet, de nem tudom elképzelni hogyan?
Nem csak fix 170-es a lencse? Hogy lesz abból 70 fokos video? -
Lord Lion
csendes tag
válasz
Lord Lion #2977 üzenetére
Válasz magamnak: gugli, első találat: FW frissítés
-
szuper94
tag
Ha minden jól megy és ilyen szép idő marad akkor csinálok egy m20 és 5000x tesztet hogy napos időben mit tud.
-
Kroni1
veterán
Azt tudja valaki, hogy a Light Set beállítás az mit állít? 1 2 3 beállítási lehetőség van, és 3 a default..
-
Attila444
aktív tag
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
A beállításokat is írd már le légyszi.
Nem lehet, hogy azért látjátok az elitet részletgazdagabbnak, mert az M20 szoftveresen nem élesít rá annyira?
Én eddig az összes SJCAM-en a Sharpnesst normálon használtam, de az 5000x-nél egy kicsit soknak éreztem, ezért soft-ra állítottam. Valószínűleg ugyanazokkal a sharpness beállításokkal az M20 képe lágyabb egy kicsit. -
Lord Lion
csendes tag
Akksin én is csodálkoztam, hiszen a kijelzője is kisebb, ami gondolom kevesebbet fogyaszt valamivel. De ha a FW frissítés megoldja ezt és a képminőségen is javítanak kicsit, akkor megvan az új király.
Noob, guglizás előtti kérdés: van valahol leírás a FW frissítés menetéről? -
Kroni1
veterán
válasz
[CM]Crusher #2973 üzenetére
Na akkor lehet is feltenni és újra csinálni az akkutesztet!
Furcsának is találtam, hogy ugyanakkora akksival, ugyanolyan proci mellett jobban merül az M20, mint az Elite.. Bár tartalék akksi úgyis kötelező hozzá, de azért kiváncsi leszek mennyit fog javulni.
Lord Lion: Biztosan fog még javulni az M20 képminősége! Ez a szenzor elvileg (márcsak a szebb 16MP-es fotókból kiindulva is) jobb mint az Elite-ben lévő, csak be kell jól állítaniuk egyszer és kész. Amugy a kockázott képeket nézve tényleg ugy tűnik, hogy az Elite képe jelenleg kicsit részletgazdagabb. Viszont ezek videóból kinyert kocka létükre nagyon szépek, a 35-40ezres kategóriában mindkét kamera bestbuy szerintem, még egy GoPro mellett sem kell szégyenkezniük sztem!
-
Lord Lion
csendes tag
válasz
[CM]Crusher #2972 üzenetére
Szuper! Főleg a Thai nyelvnek örülök!
-
Lord Lion
csendes tag
Azt se felejtsük el, hogy az M20 az 54 gr, 23x39x44mm, az 5000x Elite pedig 74gr, 25x61x42,4mm. Van, akinek a méret is számít
Amit az összehasonlító videón láttam (meg-megállítva), hogy az 5000-nek részletgazdagabb a képe. Pl. amikor az autógumik előtt halad el, az 5000-en szépen látszik a gumin a címkén a felirat, az M20-on nem annyira jó. Nem tudom, hogy ezen egy firmware frissítés tud-e javítani. -
[CM]Crusher
senior tag
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
Köszönöm a képeket és a videókat!
Este meg is rendeltem.Már ki is jött egy firmware frissítés!
M20 firmware update - newest version
Modified on: Tue, 14 Jun, 2016 at 9:26 AM
The newest firmware files can be found in the attachment.
The firmware files currently available are:
NEW! SJCAM_M20_Firmware_v1.2.4
Change log for v1.2.4 (Translated by Mr.Peter Wang):
1. Modify the blurred screen problem when function as webcam on Windows system
2. Improve battery life
3. Add Thai language -
Danex
addikt
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
Köszi szépen!
az SC4-es képen jól lehet látni a különbségeket,
M20-nál nincs kiégve az autó és jobbra a lakóautó teraszának a keresztmerevítése is jobban kivehető.
Sj5000X-nél viszont olvasható/látható a lakóautónak döntött táblán a rajz és a többi képen is lehet ilyen dolgokat találni ahol még az Elite-tel kiolvasható, de az M20-al már nem.
Azt mondanám, hogy az M20 jobb választás lehet, hisz ahogy néztem egy videót a hangja sokkal tisztább és a kontraszt miatt (illetve a valószínűsíthetően jobb éjszakai teljesítmény miatt) szélesebb körben hozza a jó eredményt.
Gyors mozgású felvételeknél meg valószínűsíthetően a kevés bitráta miatt nem lesz tapasztalható az Sj5000X élesebb képe mert úgy is kikockázódik. -
szuper94
tag
válasz
szuper94 #2969 üzenetére
itt vannak a kikockázott képek a videóból!
külön külön is és egymás mellé vágva is felraktam
https://drive.google.com/folderview?id=0B6RBIYwgUdH6dHJlbWE2djFxbW8&usp=sharing -
Lac-coo
őstag
Jah igen ...
0:44 . -
Kroni1
veterán
válasz
Lac-coo #2965 üzenetére
Szerintem kb. egy szintet képviselnek, a különbség az max beállításban van köztük, ami attól függ szoftveresen épp hogyan vannak csavarva. Én egyikre sem mondanám, hogy felismerhetően jobb a képe mint a másiknak, maximum mi is akkor vesszük ezeket észre, hogyha kikockázzuk, megállítjuk a videót. De a méret és a távirányító sokaknak szempont lesz sztem, másoknak meg a 20perc-el hosszabb akkuidő fontos, ugyhogy legalább van választék.
A különbséget talán az M20-as topicban szuper94 hsz-e árulja el:
"Az első benyomás nagyon pozitív. Képminőségben nagyon hasonló az elite hez. Még biztos fognak rajta javítani is úgyhogy kiváncsian várom az update eket.
A két kamera között fenyképezésben érzem nagyon a fejlődést. Szép részletes képeket lehet csinálni és ott van a raw is"Szerk: 3:53-nál vége a videónak...
-
Lac-coo
őstag
Viszont ott meg az M20 van kicsit túlvilágítva a kültéren ...
szerintem egyértelműen picit lágyabb a képe az M20-nak, de kb elhanyagolható ..
ami dönt kb a távirányító .Nekem viszont fontos, hogy a picit távolabbi dolgokon is legyen valami részlet, szóval én egyértelműen elitet venném még így is ...
3:53-nál érdemes megnézni a kicsit távolabbi dolgokat .
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Öntapadós egyenes talpat keresek fekete színben, a hozzá való rögzítővel.
Tehát ezt a 3 dolgot, csak fekete színben.
Milyen néven keressem, tudnátok segíteni (ebay, ali nem probléma)? -
Kroni1
veterán
Lehet a szélén kicsit kevésbé részletes a fánál?! Én egy jobbfajta IPS monitoron nézem most a vidit, de nem látok túl nagy különbséget, talán egy kicsit ott részletesebb az Elite, de máshol nem igazán vettem észre. Viszont az M20-on tényleg jobb a kontraszt és néha több a részlet is sztem, a teli képeknél sokkal több minden látszik az M20-assal. És pl. 3:20-tól a kocsiban a belső felvételen látszik szépen a műszerfal, de az Elite-nél meg semmi, csak egybefüggő feketeség.
Az, hogy ez még csak az első FW az M20-hoz, és már azzal is elég jó, szerintem elég bíztató! Majd jönnek a power-userek akik megmondják a fórumon, hogy mit kéne javítani, és vszleg mire eléri az 1.4-es FW-t már meg is lesz minden!
Amúgy (sajnos motor híján) még nem nagyon tudtam kipróbálni a sajátomat, Bluetooth Remote-al nekem is ~90 perces üzemidőt ért el fHD@60fps-el, ami nem rossz szerintem ahhoz képest, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak. (bár a BT köztudottan nem fogyaszt sokat, és állítólag a Wifi kapcsolat sem nagyon ront az akkuidőn, de ezt nem tudom, a Vízálló Remote viszont sok helyzetben egyszerűbben kezelhető mint egy telefon..)
-
Danex
addikt
válasz
szuper94 #2960 üzenetére
Hát nem tudom, az M20-nak mint ha jobb lenne a kontrasztja, az 5000x Elite a legtöbb helyen kiégett, viszont amitől meg tartottam a Youtube videó alapján, hogy az Elite-nek élesebb a képe beigazolódni látszik vagy csak én vettem így észre? 2:05-nél jobbra a fa lombja.
Mindenesetre M20 lett a vége, reménykedve a plusz támogatási idő miatt ami az Elite-hez képest lehet.
És köszönjük a tesztet!
esetleg egy nyers videóból ki tudsz vágni 1-1 képkockát amibe belezoomolhatunk az élességi teszt elvégzésére?
-
szuper94
tag
Sziasztok!
Már itt is van az első összehasonlító videó az új SJCAM M20-as kamerával!
M20-as kamera az 5000x elite az 5000+ és a 4000+ ellen
https://www.youtube.com/watch?v=2aWeUiuJ-Cs
További videókat tesztvideókat itt találtok:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLMTVhCtNTiC_iwBSErMLv1lpQ6VnAIIQL -
szuper94
tag
Elkészült az első M20 as tesztem. Hamarosan elérhetővé teszem a youzube-on
-
Kroni1
veterán
válasz
[CM]Crusher #2950 üzenetére
Én egy Hero3+ Silver-t tudtam az M20-al összehasonlítani, ahhoz képest az M20-nak kicsit szebb képe van fHD@60fps videók alatt, részletesebb a kép és a színei is szebbek talán. A fotók se rosszak, de abban a GoPro is elég jó, talán kicsit szebb képeket is csinál mint az M20.
-
Gaben1987
tag
válasz
Biluxzsolt #2954 üzenetére
Szia!
A firmware leírásában benne van, hogy tudnak róla és majd javítják. Addig is nagyon sajnálják. (egyébként van értelme 8x digitális zoomal fényképezni?)
-
Attila444
aktív tag
Egyelőre még csak az akkuteszten vagyok túl a szar idő miatt.
M20:
1080p 30fps: 102 perc
1080p 60fps: 87 percSJ5000X Elite:
1080p 30fps: 140 perc
1080p 60fps: 100 percA többi kamera akkuidejét itt tudjátok megnézni: [link]
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Minap vettem egy Elitet.
1.4 van raja.
Meg vagyok elégedve csak egy dologba futottam bele,ami nem tudom hogy szoftver vagy a masina hibája.
Konkrétan az,ha fényképező módra váltok 12Mp és fényképezek akkor még ok,de ha maxra rakom(8x) a zoomot elkezd sorozatot lőni,még ki nem kapcsolom.
Valaki találkozott már ilyennel? Vagy valamit én cseszhettem el?Üdv,Zsolt
-
csuzda
aktív tag
válasz
beachsurferi #2951 üzenetére
Szia.
Én onnan vettem a sajátomat. Egy szerda este rendeltem meg, pénteken már a kezemben volt. Rendeltem hozzá egy autós szettet (tartó+töltő) és az első felrakásnál a tartó eltört. Írtam nekik egy levelet, mellékeltem képet is. Teljesen korrektek voltak és küldtek egy újat.
-
Lord Lion
csendes tag
válasz
szuper94 #2949 üzenetére
Már másnap meg is vettem az M20-at, mint első akciókamerámat, hétvégén egy esküvőn használtam is. Persze szinte semmit nem állítottam be (I'm a noob yet), ma vettem észre, hogy a Gyro Sensor off-ra volt állítva. Ez lenne az optikai képstabilizátor?
Olyan kicsi ez a masina, hogy úgy kellett keresgélnem, melyik zsebembe tettem
Probléma: a felvételek mozgáskor illetve a tárgy hirtelen mozgásakor (pl. rocky-t táncol
) kicsit szaggatnak, mi lehet a gond? Kevés a Class 10? Full HD/60 fps felvételek.
megj.: az M20 topikba is beírtam, de az MÉG nem pörög.
-
beachsurferi
csendes tag
Sziasztok.
Váltanék sj4000-ről .
Itt egész jó áron van.Van valakinek tapasztalata erről a cégről?:
http://eustock.eu/shop/sportkamera/sjcam-sj5000x-elite-sportkamera-fekete-reszletek -
szuper94
tag
Ma megjárattuk az új M20 as kamerát az 5000X Elite, 5000+ és 4000+ társaságában
Hamarosan jön a tesztvideó! -
jony77
tag
válasz
don pardon #2944 üzenetére
Én meg néznék egy olyan össze hasonlitó videót amiben screenshot-ok vannak,mind a két kamera videójából!
Mondjuk motoron,autóban oldalra elfordulva,vagy kopteren ledöntve!Ott látszana szerintem a külömbség igazán melyik lenne elmosva jobban!Különböző sebességeknél milyen részlet gazdag marad a kép!A sj-nél jut egy képkockára 1mb,míg a gopro-nál 2mb. -
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Beszálltam én is a klubba, ma jött meg egy elite!
Az sjcam írja a firmware upgrade oldalán, hogy a frissítéshez c10-es kártya ajánlott, viszont az még nem érkezett meg, így csak egy 1 gigás c2-es van elfekvőben itthon. Jó lenne frissíteni, hogy már ahhoz tudjam belőni a beállításokat, szerintetek mindenképp várjam meg az új karit, vagy csak amolyan biztos ami biztos alapon írja oda a gyártó, és nem okoz gondot, ha c2-vel frissítek!
A választ előre is köszi! -
Attila444
aktív tag
Én be szoktam rakni a youtube videó leírásába a letöltő linket, ha megnézed a régebbi videóim, ott is így van.
-
Kroni1
veterán
válasz
don pardon #2942 üzenetére
Köszi! Egyébként melyik Hero4-es ez? Silver?
-
Kroni1
veterán
válasz
Attila444 #2938 üzenetére
Nem lehetne majd a tesztvideót letölthető formában is elérhetővé tenni?!
Mert konkrétan donpardon most linkelt videóját is rommá tömörítette a Youtube, ergo sokminden kiderül belőle csak a lényeg nem.. Mivel a Hero4 nagyobb bitrátával dolgozik, sokkal nagyobb a veszteség YT-on nézve, ezért még rosszabbnak is tűnik a kép mint az Elite-nél.
-
don pardon
aktív tag
válasz
don pardon #2899 üzenetére
Sikerült befejezni végre a videók összerakását (elite vs hero4).
Itt megtekinthető. -
szuper94
tag
Sziasztok!
Elkészült legújabb összehasonlító videóm SJ5000X Elite és SJ4000+ kamerákkal.
Itt tudjátok megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=12IGefSJx8U
További SJCAM-es tesztvideóimat itt találjátok: https://www.youtube.com/playlist?list=PLMTVhCtNTiC_iwBSErMLv1lpQ6VnAIIQL
Ha minden jól megy a héten itt lesz az új M20-as kamera, természetesen arról és készülni fog összehasonlító videó. -
morfondőr
addikt
Üdv!
Ettől jobb árat tud valaki? Mivel EU warehouse ugye nem jön rá még áfa?
Köszi! -
jony77
tag
Én most vettem bele egy ilyen kártyát,ez volt a legolcsóbb,és németből itt volt egy hét alatt.
[Verbatim] -
Danex
addikt
Üdv, M20-as összehasonlító videót talált már valaki?
-
McGregor-HAF
csendes tag
válasz
Balubike75 #2923 üzenetére
Szia!
Köszi, ez van fent nekem is, a bitráta az a közepesre volt állítva. Na majd megnézem így mit mutat a feltöltött videó!
-
jony77
tag
Ha adott volt egy bitrate keret a proci miatt,nekünk meg a youtube miatt,szóval nem csak nekem jutott már az eszembe ez az fps való játék.
Itt a példa anno volt egy lg 3d telefonom a sima 720p és videója jobb,bal sjcamelite infója.
Az lg mérnökei is fps csökkentéssel oldották meg ,nem képkocka elmosással.De elég rendesen majdem 3 fps! -
Balubike75
tag
válasz
McGregor-HAF #2919 üzenetére
A kérdés az, hogy melyik firmware van neked fent? Frissítsd a legújabbra [link], majd állítsd be a bitrátát magasra. Nagyjából ezek a legfontosabbak.
-
Enoch
csendes tag
válasz
McGregor-HAF #2919 üzenetére
Lexar 633X 64GB kártyát használok most. Előtte egy Sandisk Ultra 32GB volt benne.
-
McGregor-HAF
csendes tag
Sziasztok. Nemrég én is vettem egy ilyen 5000x elite-t. Kérdésem annyi volna, hogy használ valaki 64GB-s memóriakártyát? Ha igen melyik gyártóét?
Másik kérdésem az volna, hogy másnak is zajosodik a videó képe félhomályos helyiségben? Vízszintes csíkozódás jellemző nálam.
Ettől függetlenül teljesen jó képe van, bár a YT erősen rontja a minőséget
-
Kroni1
veterán
Sztem nem baj ha leírod! Én eddig erről nem tudtam, biztos igazad van, csak nekem úgy tűnik, hogy 50-60fps-nél is csunya a kép sajna! De akkor ezek szerint 30fps mellett mégjobban lerontaná. Ez így nem annyira faja. Csinálsz egy jó kis vidit aztán mire felteszed nem sokkal jobb, mintha egy nagyon szar kamerával csináltad volna..
-
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2915 üzenetére
De jobb lesz,pont ez az emlékeztek az első kamerás telókra!Álló videónál birta tartani a teljes felbontásban 640x480 a kép élességet ,de amint gyorsabb mozgás volt rögtön pixeles volt a vidi,pont ezért mert az akkori telo proci nem bírta a feldolgozni azt az adat mennyiséget.
A sj5000elite is ha kapna egy gyorsabb procit akkor tudná a 60mps -ot.
Én ezt azért próbáltam ki mert ismerem (tanultam) az mpeg tömörítésének elvét.
Amikor duplázom,többszörözöm a képkockaszámot akkornem nő olyan arányba az adat menyiség másodpercenként!Mivel úgy tömörít, hogy csak a képkocka közötti változásokat menti,tehát a duplázok,akkor nem lesz másodpercenként 60 kép lementve ,csak 30 ,és annak információ változása AMI nulla!!!
Így több marad a részéletekre.
Ezt vagy elhiszitek vagy nem.
Én tegnap óta gondolkoztam ,hogy lehetne megtartani 2knál a 32mbs,mert ugye 50fpsnél is csak 24mbs.
De ezt már fel se hozom, meg tartom magamnak.(ez is a tömörités kijátszásán alapszik)
Többet nem szólok hozzá a témához, további szép napot! -
Kroni1
veterán
Igaza van Cris-nek, ha 50-60fps-el renderelsz, akkor a nagyobb bitráta a kétszer annyi információ miatt "elveszik" tehát csak annyi változik, hogy ugyanannyi idő alatt 2x annyi ugyanúgy tömörített, sz@r képkockád lesz! Sajnos erre példa EZ a videóm is, amit Session-el vettem fel, de itt is látható, ahogy a fű csúnyán elmosódik menet közben, ergo a magasabb bitráta dupla fps esetén nem jelent képminőségben előrelépést.
-
SkyS1gn
félisten
Viszont amit te mondasz, hogy nagyobb FPS miatt nagyobb bitrátát enged az szimplán csak azért van szerintem mert azonos idő alatt több adatnak kell folynia, ettől a képminőség nem lesz jobb, csak folyamatosabb nemde?
Nyilván lerontja a 4K-t is gyors mozgásnál egy fHD megjelenítőn is rosszabb lesz a kép mint egy raw fHD felvétel de mégis jobb mint a youtube fHD.
-
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2913 üzenetére
Na egy kicsit elcsúsztunk egymás mellett!
Ebben maximálisan igazatok van ha felkonvertálva nagyobb felbontásba jobb marad a minőség,de miért is????
Mert nagyobb bitrátát hagy meg a youtube! DE nem csak akkor hanem akkor is ha a képkocka számot növeljük!!!30 fpsről 50-60re(elég az 50fps,mert ugyan annyit enged).
Amit én beszélek az az hogy álltalában a mostani akció kamerák nem rögzítenek 2-4k-ában, csak max 30 fpsben.De javítsatok ki ha tudtok olyan goprót,ill. mást ami 4k-ban 60fps-sel rögzít.(200Ezer alatt)
Maradjunk a gopronál
rögzit 4k 30 fps 60mbs mal,ezt a youtube lerontja35-45mbs-ra.
Kérdezem ,hogy ezt hova konvertálnátok ??6k-ba ,ill 8k -ba
ÉN inkább megnövelném itt is az fps számot ,és akkor viszont nem ront semmit.
A 2k-nál is így vagyok,a 2k maradjon 2k ,de az hogy is írtátok: "Tényleg elég jó maradt a minőség."
Én csak egy kis saját észrevételt hoztam fel,illetve osztottam meg azt hittem segítek ezzel! -
SkyS1gn
félisten
-
Kroni1
veterán
YT-os minőségmegtartásról volt szó, az meg csak ezzel a trükkel érhető el. Ha fHD-ban renderelsz akkor mindig lekonvertál elég alacsony bitrátára. Ha 2 vagy 4k renderelsz akkor se lesz szebb a képe az fHD felvételeidnek, és valóban hosszabb lesz a render idő, de cserébe kevésbé fogja a YT csökkenteni a minőséget. Mindenki döntse el mi a fontos neki.
Bár asszem, hogy ha 2k-val renderelt fájlt töltök fel, akkor azt YT lejátszáskor is fel kell húzni 2k felbontásra, különben halottnak a csók, fhdban nézve nyilván nem lesz látható különbség..
-
-
madoxx
aktív tag
Nem vagyok benne biztos hogy tisztán a bitrate az ok.
Próbáltam elég sok beállítást. Volt hogy az 1080p 30fps-t ~4mbps környékére konvertáltam. Egész vállalható maradt a gyors mozgásnál is (aszfalt) aztán amint elintézte a youtube ugyanolyan elmosódott massza lett, mint mikor ~30mbps volt a forrás bitrate...Jó lenne valami megoldás, csak mi
-
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2904 üzenetére
Gyors mozgások elmosódásáért a Mbs korlátozás a felelős.A you tube így korlátozza ,hogy ne töltsenek fel 3perces videót 5 giga ként!
You tube szabvány max bitrate:
1080p (fullhd) 30fps=8mbs 50fps=12mbs
1440p (2k) 30fps= 16Mbs 50fps = 24Mbs
4k nem néztem.
Na a gopro vs sjcam közt azért nem érzékeljük a lényeges különbséget mert mind a kettő bitrátáját lerontja ugyan olyan szintre,tehát egy biciklis autós vidi ugyan annyira lesz elmosva! Hiába kerestem én is az e fajta minőség különbséget anno ezért nem látni.pedig a gopro videója dupla annyi adatot tartalmaz másodpercenként mint a sjcam!!
Számoljunk a sjcam 32Mb/s rögzit 30 képet= 1 képkocka dúrván 1Mbite,ez sem sok egy képre ha belegondolunk a telefonunk képe 3-4 mb!
De a youtube ezt is lerontja képkockánkénti fél megára,tehát marad egy tök rossz minőségü videónk!
Elveszlenek a részletek, a fűszálakból egy bolyhos szőnyeg lesz.
Ja az after effectet ha használ valaki,az tudja,hogy kirenderel akár 250-300Mbs-ba is.Egy 2-3perces vidi5-8giga,tehát szépen nézne ki a youtube ha ezt engedné!(sok otthoni gép meg nem is vinné)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest