- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Fujifilm X
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mrlink
tag
nem "válasz" akart lenni....
-
Mrlink
tag
válasz
evaonrgell #2196 üzenetére
Szerintetek a Greyvshopnál vett kamerám miatt írt emailre nem jön válasz lassan egy hete,mit tudok csinálni.
Amikor írtam neki a problémámról válaszolt aznap.
Frissítsem hátha az segít.
De írtam neki, hogy nem lett jó sőt még egy videót is csatoltam a hibáról.
És azóta semmi.
Úgy hogy látom hogy volt fenn az ember itt is meg máshol is?? -
Gaabe
tag
Nyaraláson használnám leginkább víz alatt, melyik modellt ajánlanátok?
-
Én 5000 wifinél és 4000+-nál is belefutottam abba, hogy a talpak vastagsága más volt és nem illettek össze. Ezért minden gyári tartozékot sj4000 kompatilis talpakkal szereltem fel, itt még nem néztem meg mi a helyzet, mivel eladtam mindent anno, egyelőre felrakok mindent gyári tartozékokkal max később variálok.
Lac-coo! Hát van villódzás az fix.
-
Kroni1
veterán
Azokat a rögzítőelemeket amiket gyárilag is adnak az SJ kamerákhoz, vagy más utángyártott de jó minőségű rögzítőket hol lehet megvenni olcsón? Tud valaki valami tuti beszerzési helyet ilyesmikhez?
-
válasz
Kolondrum #2188 üzenetére
1080p60 9volume - vízálló tok "felpattintva".
1080p30 10volume - kamera nincs rögzítve csak leraktam. Azt hallani ahogy lassan mászik.
-
Kódolok épp egy 10-es meg egy 9-es hangerős vidit este jó csattogós környezettel. Kíváncsi vagyok nektek mi az alapzaj.
-
Lac-coo
őstag
En ma megint kiprobaltam, volt egy kis nap...
Ha van feny szerintem rendben van ez. Wdr-t offra kell rakni, sharpnest softra es tok jo.
Persze egy raferne a kodlosra, to oritesre, ebben a hardverben tobb van ennel... -
-
Gaabe
tag
Az 5000x-ben lehet állítani a látószöget? Melyik az a készülék amiben még lehet?
-
körte51
tag
"A probléma egyébként egy sima resettel megoldódott.
Tegnap találtam meg egy angol fórumon hogyan kell resetelni.
Aki nem tudná: aksi ki és hosszan kell a felfele gombot nyomni
Ennyi elég is volt, nem kellett gépről újrarakni a szoftver"Próbáld meg ! Itt volt egy pár hete, valakinek megoldódott.
-
Mrlink
tag
Sziasztok!
Csak el szeretném mesélni hogy jártam.
Meghalt a kamerám (sj500x elite).
Röviden:
Használtam és lemerült.mondom felteszem töltőre...és már be sem kapcsolt.
amikor töltőn van akkor sem kapcsol be,ha lehúzom róla akkor próbálkozik de semmi.
Frissítettem de semmi.
Írtam annak akitől vettem és most várok.... -
körte51
tag
http://www.220volt.hu/GoPro+3.5mm+mikrofon+adapter+AMCCC-301
Már találtam is a gopróhoz és szerintem ezen is működne! -
körte51
tag
Azon jár az eszem,hogy hdmi bemenet nem alkalmas mikrofon bevitelre?
-
asdddsa
tag
Üdv!
SJ 5000X Elite kamot szeretnek venni. Honnan erdemes venni? Eustockon egesz turheto az ara es van gari, ha jol tudom oda is van kupon azzal meg olcsobban lehetne. Kintrol erdemes rendelni? Annyival olcsobban nem lattam hogy megerje kinti garival hogy utana a kinaiaknak konyorogjek. Motorozashoz lenne(R6 a kiraly), ha valaki mast tanacsol meghallgatom hasonlo arban.
Koszonom -
Lac-coo
őstag
-
Kroni1
veterán
válasz
Lac-coo #2167 üzenetére
Ez igaz, nincs bajom a humorral ha valaki jól csinálja.. De akkor a címben a nagy-teszt is csak vicc akart lenni?
Viszont nézegettem sok videót és tesztet, és arra jutottam, hogy nekem motorozáshoz minden szempontból jobb lesz egy SONY AS200-at venni, mint egy ilyen SJ5000X-et. Bár van árkülönbség rendesen, ~40-50k vs. 70k, de azt hiszem ha ezt venném meg azt bánnám majd később..
-
Lac-coo
őstag
válasz
faragotibor #2162 üzenetére
Filmkászítés jól ,egy, de a linkelés ...?!
-
Kroni1
veterán
válasz
Köszönjük a tesztet! Látszik hogy volt vele meló, de ez inkább egy fun videó, mintsem egy részletes, informatív teszt, szerény véleményem szerint. A belefektett munkát el kell ismerni, viszont szerintem ha a sok (a videó hosszát teljesen feleslegesen megnövelő) effektes részt inkább szakmai dolgokkal helyettesítenéket, akkor szerintem mindenki jobban járna!
-
körte51
tag
válasz
Valami nem jó, nem tudom megnézni!
-
faragotibor
újonc
Sziasztok!
Teszteltük az 5000X Elitet, ha érdekel az eredmény, itt a videó -
válasz
körte51 #2152 üzenetére
Talán az 5000 wifi volt az amin volt. Amúgy elnézve a change log-ot, ha igaz, akkor ennél a kameránál igazán fontos a F/W frissítés.
9-es hangerőről vélemény: Valóban van némi alapzaj, nem is nevezném zajnak, nem is zavaró, de valóban van ott valami ami a többi elődnél nem volt.
-
Lac-coo
őstag
válasz
Morzsibácsi #2150 üzenetére
Remeljuk lesz valami....
-
Nekem 1.25-S nevű F/W-vel 5000X nyomkodva gyakran felvétel alatt, gyro off, minden default, kivétel 1080P 60fps alatt ahol 1x sem nyomtam meg:
1080P 60fps - 74 perc
1080P 30fps - 124 perc
2k 30fps - 86 perc
4k 24fps - 74 perc
A 60fps és a 4k nagyon fűt.A többi nem is érdekel. Hát evvan.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2149 üzenetére
Ez jó hír
Remélem itt már tényleg csináltak is valamit,mert az eddigi 3 fw-nél különösebb változást nem vettem észre.( érdemit ami a kép vagy hangminőségemet érdemben befolyásolta volna,pozitív irányban ) Meg remélem a bitrátán kívül még vagy egymillió dolgot javítanak rajta,amikkel a világ másik fele sírta tele a fórumokat
-
Lac-coo
őstag
Suppert fotumon irjak, hogy egy heten belul jon az 1.3-as firmware, remelem mivel a fel vilag telesirta a forumukat, hogy emeljenek a bitratan es ne baltaval faragott legyen a tomorites, szoval re elem tortenik valami ezugyben
-
McCoy20
tag
Üdv All,
gondolkodom rajta, hogy beruházzak egy akciókamerára, viszont annyi tipus van mint égen a csillag.
Röviden, motorozáshoz kellene, és szeretnék rákötni külső mikrofont, mert ahogy nézegettem (hallgattam) szinte az összes gép intergált mikrofonja zörög, rescseg, süvít benne a szél.Nyár elején, ha minden igaz eljutok egy nagyobb túrára is, és szeretnék jó kép és hanganyagot rögízteni az út során.
Mit ajánlotok? Melyik az a gép ami ár/érték arányban a legjobb ilyen célra? (Lehet hozzá megfelelő rögzítőket szerezni.)
Előre is köszi
-
Kroni1
veterán
válasz
KoVee84 #2145 üzenetére
Mondjuk a Sony-król én is csak jókat hallottam, ahogy olvasom ez az AZ1 nem is drága nagyon, de sisakra talán túl nagy volna. Bár igaz, az SJ-t se éreztem hogy ott van, sokszor néztem a tükörbe első használatnál az autópályán, hogy úristen megvan-e még!?
Ennek az AZ1-nek is kicsit jobban utánaolvasok majd, de videókat csak otthon tudok nézni majd, melóhelyen sajnos erre nincs lehetőség. Kiváncsi vagyok videóminőségben mennyivel jobb mint egy 5000X, mert gondolom azért jobb nála, bár nem tudom h nekem megérné-e az árkülömbözetet? (és még az érdekelne, hogy külső mikrofonnal összeköthető-e.)
bb0t: Te merrefelé vagy amúgy?! Én motorral hétvégente járok azért sokfelé, lehet egyszer elviszem magammal session-t meg a sony-t, elkérném a tieidet, és egy kis karika alatt ki is tudnám próbálni mindet, visszaadnám őket, és a kapott végeredményt meg fel tudnánk tölteni mindketten egyhelyre.. Na majd lehet egyszer tényleg összehozhatnánk, ha tényleg komolyan gondoltad!
-
-
KoVee84
senior tag
Én a Sony AZ1 és Session között vacilláltam... Képminőségre nekem jobban tetszik a Sony, plusz abban van a piac legjobb gyro-ja. Tehát ha eladnám mindkét kamerám, akkor pont tudnék helyette venni egy Sony-t, de végül is most jöttem rá, hogy a 2 kamera az tök jó dolog, szóval nem tradelek és marad minden így
-
Kroni1
veterán
válasz
KoVee84 #2143 üzenetére
Már a képminősége? én láttam vele videót, olyan minőségű felvételt amilyet egyetlen SJ vagy Git kamerával sem.. De ismerősömnek van SONY (asszem AS30) GoPro3 és 4 Session kamerája, (tandemugrik) amiket kölcsön tudnék kérni tesztelni, már csak egy Git2 vagy SJ5000X kéne, hogy azokkal is össze tudjam hasonlítani saját magam, mert annak hinnék a legjobban amit én csinálok!
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Kolondrum #2140 üzenetére
A sisak oldala a legjobb sztem is! A km óra nem zavar nagyon, amugy is inkább pályázás közben (leginkább euroring) vagy külföldi utakon szoktam videozni, meg amugy sem nagyon szoktam gyorsan menni, ha meg mégis akkor azt nyilvános videoba nem teszem majd bele..
Amugy én se éreztem semmi turbulenciát az SJ4000-t oldalratéve.. Viszont most a gopro session-on agyalok, tetszik, hogy kicsi és ára se rossz, mert rengeteget esett tavaly ota! (110 helyett 65k) Azt nem tudom videominőségben milyen az 5000x vagy a git2 -höz képest, de sztem ezeknél jobb lehet kicsivel. Van vkinek tapasztalata esetleg?
(Azt láttam, hogy hero3+ vagy a h4 silverhez szintjét majdnem hozza, bàr kicsit gyengébb náluk.)
-
Saját vélemény, de a bukó oldalán lát a legtöbbet és a legjobb pozícióban. Ami viszont nem oké, hogy látja a Km órát is, vegassal még nem tartok ott, hogy az ide oda mozgó képen a km óra ne látszódjon.
Nem érzek komoly változást légellenállás terén, a súlyát szintén nem érzem.Amúgy 5000X sokszor megnézve vesz e még, full HD 30fps 124 perc és közel sem fűtött úgy mint 60fps-el. Na ez már jó. Lassítani motoron ritkán szoktam, majd hamarosan élesben kiderül mit bír ha éri a szél ami ugye hűti, meg ha még nyáron meg lesz akkor a 40 fokban szintén.
-
körte51
tag
válasz
Morzsibácsi #2131 üzenetére
Micsoda, gixeres a király? Akkor Te nem vagy gój -os!
-
partxxx
tag
csináltam egy timelapse-t
enjoy
-
Mrlink
tag
Jó látni hogy ennyi motoros embernek van kamerája.
én is azon használom...
sztem nagyon jó dolog. -
Kroni1
veterán
válasz
Kolondrum #2132 üzenetére
Az biztos! Láttam egy piliscsévi krosszpályás videót, ahol még a felütések hangját is ugy átadta a mellhevederen keresztül a kamerának, hogy rossz volt hallgatni..
Nekem viszont csak a motor eleje vagy a sisak a megfelelő rögzítési hely, magas a plexim, most akarok rá mégegy állítható magasítást az autópályázás miatt, félő hogy a lényeget ugy kitakarná pont a felvételből, de majd ha meglesz a saját kamerám biztosan ki fogom próbálni mindenhol!
-
Kroni1
veterán
válasz
KoVee84 #2124 üzenetére
Hát ez szubjektív, hogy kinek mi a király, nem is lehet egyértelmüen dönteni, és különbenis mindenkinek másra kell a gép.
Nekem volt robogótól naked-en át a sportmotorig Honda, Yamaha, Ducati, Triumph, sor2, sor3, sor4, V2, V4 stb, szoval sokminden a lábaim közt (kawa talán pont kimaradt) de most a boxer BMW-nél érzem azt először, hogy révbeértem..
-
Morzsibácsi
tag
válasz
KoVee84 #2124 üzenetére
Azom is volt 2 db,úgyhogy nem bántjuk őket
Sőt az egyik határozottan jó volt. (jó,miután megszoktad azt a blokkhangot,ami úgy hangzott,mint amikor egy üres vashordóban rázol két doboz szeget
)
Király a videó.Főleg az uccsó pár másodperc.Én mint már többször írtam,ilyenkor azért irigykedek kicsit,mert valamiért az enyémből nem tudok ilyen színeket elővarázsolni.Itt is a sok élénk,az én szememnek tetsző színek.Mindegy,talán majd a következő fw javít rajt valamit.Én úgy gondolom,ilyen körülmények között,nem rossz az az 50 perc.
-
-
5s-es video lapse jól szerepelt. Érdekes látni a kutyát mit csinál akkor amikor nem vagy otthon. Hihetetlen!
Mindent megnéz megles, ott ül alszik az ajtóban ahol elváltatok, meg ugatta a galambokat.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Morzsibácsi #2123 üzenetére
Motorok királya? Te valszeg a Kawasakira gondolsz akkor
Egyébként összeraktam egy kis videót a snowboardozásunkról, SJ5000+ és Xiaomi Yi. Képminőségre mindkettő nagyjából ugyanazt a szintet hozza. Jó fényviszonyok mellett mindkettő szépen muzsikál, borúsabb időnél azonban nekem annyira nem jönnek be a színek. -3 C fok mellett nagyjából mindkettő 50-50 percet bír. Gdrive
-
körte51
tag
válasz
Morzsibácsi #2121 üzenetére
A jó kamerával bajban vagyok,mert csak elitem van és az távol van tőle!
Ui: Mi az a GSXR? Hangvilla? -
Morzsibácsi
tag
Nagyon király videó,még királyabb képekkel
Anno én is leküzdöttem ezt az utat,többször is.Volt szerencsém 5x2 hetet kint tölteni motorral,egymást követő években.Imádom,az élmény és a látvány,(és akkoriban az emberek) megfizethetetlen.Jó akkoriban még nem ilyen "sztrádák"voltak mint most.A sportgépek fele alkatrésze vagy elveszett,vagy felszedtük és este visszabarkácsoltuk.
Én 60. szülinapomra tervezem,hogy meglepem magam egy ilyen motorral,mert chopperezni nem akarok
Addig viszont GSX-R for ever.
De a témára visszatérve,ugye az egy teljesen más magasság,teljesen más üléspozíció,teljesen más sebesség.Ott jól néz ki ez a nézet,sportmotornál már nem.
Ja egy "lebundázott" külső mikrofon,lehet segítene. -
Kroni1
veterán
válasz
Morzsibácsi #2113 üzenetére
Te sportmotorozol? Na én meg abból nőttem ki..
Amúgy tavaly csináltam videót SJ4000-el Erdélyben úgy hogy sisakon oldalt volt a kamera, szerintem pont jó ott, minden látszik szépen és a motor plexije sem takar ki sokat az útból.. A hang tokban valóban maximum tűrhető, de nem az igazi.. A kamerához csatlakozó külső mikrofon pont ezért a legjobb szerintem, nem igényel plusz áramforrást, nincs vágásnál se semmi extra meló, csak egyszer felrögzíted és kész, többet azzal nem kell szenvedni.
-
-
Lac-coo
őstag
Jah, tudom, lattam mar oarat regebben...
Ott is van olyan amin felhuzom a szemoldokom....Azert egy olcso gyro nehigy mar 10-20 fokokat tudjon korrigalniDe ebbe nem maszok en bele mert se erdekeltsegem nincs, se nem szempont nekem a gyro
)
A fenymeres, exponalas reszhez meg tartom magam, epp hetvegen teszteltem szobabol ablakon kofele es remekul megoldja az elite ....
De meg mielott harc lesz en mindkettot jo kameranak tartom, mindkettonek kell a jo fenyviszony, elitre raferne egy kis javitgatas a tomorites, bitrata korul, remelem foglalkoznak ezzel a mernokok.... -
Köszi, mindent igyekeztem alátámasztani.
A Session nem egy rossz kamera ismerősömnek van, és szép felvételeket készít vele. Nálam is szóba jött anno csak nekem szempont volt a kijelző, meg egy két egyéb dolog. Meg mondjuk akkor még drágább is volt.
Lac-coo: az enyémen kívül vannak fent youtubeon gyro hasonlítgatások.
-
Lac-coo
őstag
A lenti teszthez en sokat nem tudok hozzafuzni, de annyit igen, hogy semmifele kiegesre valo hajlam nincs az Elitnel, kifejezetten egyik erossege a fenymeres, a wdr is jol teszi a dolgat, ellenfenyben meg egyenesen kimagaslo ahogy exponal.
Gyro t nem tudom, nekem ugy tunik kicsit ra is van jatszva az elinel, a forgatas pl szinte csak annal latni, azt meg ugye nem szedi ki a gyro se itt se ott -
Morzsibácsi
tag
Én már ebből kinőttem
Régen még olyan sem volt,hogy szezon vége,összefojt az egész év
Esőben,hóban,fagyban jégen..... Hiába süt ki a napocska,az aszfalt még nagyon hideg,és ezt a sportmotorok nem nagyon szeretik,sőt nem is nagyon tolerálják.
Saját tapasztalatom alapján: a sisakra azért nem szeretem tenni,mert túl magas.A motor különböző helyeire azért nem szeretem tenni,mert sokszor nagyon rezeg. Talán eddig ami rezgés és kép szempontjából egyaránt bejött,az a mellheveder.
Hang:szintén egy viszonylag egyszerű történet.Ennél a sebességnél ha nem teszed tokba,semmit nem fogsz hallani,csak a menetzajt,ha meg beteszed tokba akkor meg azért nem fogsz hallani semmit,mert a tokban lóf@sz hangot nem vesz.Én nem szenvedek külön kütyükkel. -
Kroni1
veterán
Köszi a tesztet, nekem tetszett! Persze sokan mindig a hátsó szándékot sejtik, de sztem eléggé tárgyilagosnak tűnik, ha valóban megvannak ezek a különbségek, akkor jó tudni róluk.
Mondjuk a 60k-s hazai ára már egy kicsit sok nekem, az 5000X-et 41-ért kapni az EUStock-nál, és most láttam hogy a GoPro Hero4 Session-t 65-67k-ra levitték, (tavaly még 110 volt!!!) azon gondolkodom, hogy az talán képminőségben nem jobb-e mint ezek?!
Lehet hogy pont a konkurencia erősödése miatt ekkorát az ára? Mindenesetre jó, hogy szélesedik a piac, ezáltal nő verseny!
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Morzsibácsi #2106 üzenetére
Pár hét múlva indulsz? Nekem idén már van ~1000km-em a motoromban, annyira nem bírok magammal ilyenkor a téli leállás után!
(azon vettem észre magam, hogy már úgy hiányzott a motorozás, h most amint hétvégén kibújik a nap megyek egyből a garázsba, és tolom ki a paripát. Így szezon kezdetekor az elvonási tünetek kezelésére többet is ülök motorra mint nyáron a szezonban..)
A Gyro-ra visszatérve: Ha sisakon használja az ember akkor kb. semmi jelentőssége nincs, vagy legalábbis nem sok, mert a tested ugyis kiegyenlíti a rázkódásokat. Ha a motorra rakod a kamerát akkor persze kell mindenképp a jó képstabilizátor.
Nekem egyébként a legszimpatikusabb a Git2-ben, hogy van mikrofon csatlakoztatási lehetőség rajta! Ez még asszem talán a GoProkon sincsen, ugye!? Az SJ és a GoPro is hangban vérzik el motoron, úgyhogy ez a legnagyobb gond velük szerintem! Haver a kipufogó környékén elhelyezett diktafonnal veszi fel a hangot külön, (azt mondja a teló is jó) és final cut-al összeszinkronizáltatja, sokkal jobb a végeredmény, de talán egyszerűbb egy ilyen külső mikrofont elhelyezni, mint egy plusz diktafonnal vagy telóval szenvedni mindig pluszban.
-
válasz
Morzsibácsi #2106 üzenetére
Köszi bár hiteltelen, Elite lejárató kampánynak lett titulálva de mindegy.
Az SJCAM GYRO-ját elvileg javítja az új firmware.
-
Lac-coo
őstag
Jaj, en tovabbra is azon sirok, higy az SJcam miert nem emel a bitratan !!???
A gizup is siman birja a 28 000-et az Elite 20-21-evel szemben.... -
p87
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy akciókamerát, eleinte SJ5000X Elite-t kamerát néztem, de aztán bejött a képbe a Git2-es és ahogy nézegettem az összehasonlításokat jobbnak bizonyul a Git2. Gyro sokkal jobban működik, kevés fény mellett is picit jobb, illetve nincsenek hangproblémák.
Szerintetek is jobb választás lenne?
Gearbestről kuponnal 105usd-ért meglenne, csak mondjuk eléggé tartok a gearbesttől, nem sok jót olvastam róluk... -
-
Talán mert a bukón foglal helyet a kamera és vezetékezni kell és talán mert nem minden kabátommal megoldható ha épp nem 40 fok van és nincs kabát?
éés kormányra szivargyújtóba meg nem dugom, elég 1x elfelejteni és letépem amikor leszállok. 5000 wifinek volt ilyen tokja, nyűgös volt, ennyi a lényege. Mennyivel barátibb ha az akku bírja sokat. Ajánlom neki, hogy 30fps-el jobban teljesítsen, mert hamar eladó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Formula-1
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest