- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
totumfactum #38 üzenetére
ja,akkor már értem.szal akkor van egy hangkártyád,amin van 3,5-ös jack kimenet.az házimozin megmondjuk RCA audiobemenet (pölö az én Dimarson DRM-300-aom 1db sztereo RCA audiobemenet van scak). ezesetben elmész vmi elektronikai boltba ( vagy mediamarkt,satrun,tecsó,stb.) és keresel egy olyan kábelt a megfelelő hosszban,hogy az 1ik fele 3,5-ös sztereó jack,a másik vége meg RCA apa.Nálam otthon így volt használva a házimozi ,most meg a sony hifi-vel van így összekötve.term. a házimozin a hangbemenetet ki kell választani.
-
Balinov
titán
válasz
totumfactum #36 üzenetére
szia,több dolgot is tundunk kellene:
1: házimozinak milyen kimenetei vannak pontosan
2: hangot is szeretnéd pc-re (felteszem,hogy nem,bár ki tudja)
3: pc-dben van-e digitalizáló kártya,TV tuner, vagy Video-ines Videókártya (VIVO,AIW)
legfontosabb talán a 3. pont,mivel csak ezen eszközök valamelyikével tudod megoldani.
4: buta kérdés,lehet nyom a meleg,meg minden,de a pc hangját akarod kitenni a házimozira? -
totumfactum
csendes tag
Hali!
Én egy házimozi rendszert akarok összekötni a Pc-vel de még eddig nem sikerültsajnos. Valaki elmondaná h mit csináljak? Télleg nagyon sürgősen kérnék segítséget!
Előre is köszönöm!!! -
El Guano
csendes tag
Üdv mindenkinek lenne egy problémám vettem egy házimozi erősítőt és ezt szeretném összekötni a Pc-vel úgy hogy 5.1-ben szóljon. A kártyám SBLive. Van rajta egy digitális kimenet azt össze lehetne hozni az erősítővel? Most stereoban van összekötve de nem az igazi így
-
Komi28
senior tag
Lehet hogy nem ide tartozik de megkérdezem. Létezik olyan átalakító ami a házimozi 6 kivezetését ahol a drótot kell becsíptetni, jack dugossá teszi? Tehát az egyik oldala drótos becsiptetős a másik pedíg jack dugó/anya/ ?
-
Lortech
addikt
Bővebben: link
Ezen van tehát 6 csatorna bemenet+van még három sztereó, ami között tudsz kapcsolgatni, ezzel meg lenne oldva a dvd játékos 5.1 hangja, plusz a számítógép sztereó hangja, vagy fordítva... -
Monya78
veterán
UP! Hogy lássák az éjszakai kóbor PH-sok
-
-
Lortech
addikt
Felvázolok egy ötletet. Van ugye 2*6db csatornád, az egyik 6 a dvd kimenetei, a másik 6 a hangkártyáé. Ebből kéne neked csinálni 1*6db csatornát. Azt nem lehet szerinted, hogy a két kábel megfelelő csatornáit összekötöd, és úgy dugod a hangfalba? Nem tudom mi történne, mert jönne a jel vagy a hangkártyából, vagy a dvd-ből, és van egy elágazás, az egyik út a hangfalba vezet, a másik meg a másik hangforrásba vissza. Nem tudom a gyakorlatban hogy működne ez, lehet hogy sehogy.
De ha lenne egy spéci cucc erre, amin volna egy apró kapcsoló, hogy éppen melyik jel legyen aktív, akkor az szerintem használható lenne.
ui: de tuti, hogy másoknak is volt már hasonló problémája, és van rá valami normális megoldás..
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Már kezdem elveszteni a fonalat.
''a output (kimenet) 9 din pedig a hangszóróból kifelé viszi a jelet, tehát csak ezt tudnám a DVD-re csatolni'' - a hangszóróból minek vinnél a dvd-be jeletVagy ezt az utolsó mondatomra írtad?
A többit már végképp nem értem.
A liveodnak szerintem mindenképpen van digitális kimenete.
SW-HF-et nem láttam még, az SW 5.1-nek emlékeim szerint sima 3 rca bemenete van. -
Monya78
veterán
Maradjunk a Jazz-nél tehát a 6db rca a hangfalak csatlakozása, a output (kimenet) 9 din pedig a hangszóróból kifelé viszi a jelet, tehát csak ezt tudnám a DVD-re csatolni,
csakhogy a DVD-n nincs olyan csatlakozó ami a 3 jack-et fogadná úgy hogy abból 5.1 legyen? Tehát csak közvetlenül a hangkarira tudnám kötni a Hangfalat...
Ez így nem jó...Tehát a Jazz-t nem tudom összkötni a DVD-vel...
Genius SW-HF kimeneti lehetőségeit nem ismered? Google nem sokat árul el
Ráadásul a SB Live 5.1 sem biztos hogy digitális...google itt sem egyértelmű...
a pontos jelzése a karimnak ''SB0100''
Amúgy köszi a segítséget -
Lortech
addikt
''majd a hangfalból kijövő 9tűs Din-t (ami 3 jack dugóvá alakul) kapcsolom a hangkarira?'' A fenti linken (jazz hangfal) output alatt van a 9 dines csati, tehát szerintem ez arra lenne csak jó, hogy a 3rca által inputba bevitt jelet tudnád továbbítani más eszköz (másik hangfal, felvevő) számára, tehát ez nem jó.
Induljunk ki a hangfalból. Ezen kizárólag 6db rca bemenet van, tehát ebbe kell neked valahogy bejuttatni a kétféle jelet. Valami kapcsoló, vagy elosztó kéne neked, nem
Azt nem lehet valahogy, hogy a live digitkimenetét kötni a dvd-re, és az osztaná szét azután a jelet az rca-kra, és így a hangfalra?
(közben átmentem kérdezőbe)
-
Monya78
veterán
''Azt szeretnéd, hogy menjen a dvd játékossal is, és a számgéppel is ''egyszerre'' (tehát ne kelljen ki-be húzgálni mindig) a hangfalszett?''
Ezt szeretném...
A hangfalat a DVD-re szeretném rakni, azért mert egy kis zenehallgatás kedvéért nem akarnám bekapcsolni a gépet...
Tehát a hangfalat a 6db RCA-val összekötöm a DVD-vel.
majd a hangfalból kijövő 9tűs Din-t (ami 3 jack dugóvá alakul) kapcsolom a hangkarira?
vagy a DVD-ből a 6db RCA-n kívűli Stereo RCA val, kötöm össze a hangkarival...
A stereó RCA két dugasza mivé alakul? Egy Jack dugóvá? Szóval hogy 5.1-et kapjak 3 db ilyen Stereó RCA-val is kell rendelkezni?
Tehát ilyen DVD-t kell venni analóg 5.1 RCA + 3db Stereo RCA-s-at, később a TV-vel ezt hogy kötöm össze??? Kell egy 4-dik darabb stereó RCA?
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Mindkét hangfalszett analóg bemenetekkel rendelkezik úgy nézem (a genius biztosan), tehát a digitális összeköttetés nem játszik, hiába támogatja a hangkarid.
Azt szeretnéd, hogy menjen a dvd játékossal is, és a számgéppel is ''egyszerre'' (tehát ne kelljen ki-be húzgálni mindig) a hangfalszett? Ez bonyolultabbá tenné a dolgot. Hirtelen nem is tudom hogy lehetne megoldani.
Összekötésnél konkrétan mi érdekel?
Nekem van a dvd játékoson 6db rca kimenet, és 3db sima sztereó rca - rca kábellel van összkötve a hangfalszettel. A video szintén rca-val van összekötve tv-vel. -
Monya78
veterán
Bocs Srácok egy pár amatör kérdésem lenne:
Pc (Sb Live 5.1 (Sb0100)) vs. Számítógépes 5.1 hangrendszer vs. Asztali DVD lejátszó vs. TV összekötése
Tehát a lényeg hogy egy asztali DVD-re szeretném rákötni a Számítógépes 5.1-et majd ezt összekötni a PC-hez és a TV-hez...
Milyen csatolókkal kellene rendelkezni az egyes elemeknek? Hogy csináljam az összeködést?
A Hangfal:
vagy egy Jazz 9941 lenne, Adatok: Bővebben: link
vagy egy Genius SW-HF 5.1 :
Tényleng most hány féle SW-HF létezik
Asztali DVD valami olcsóbb verzió 10-15eFt-os kategória
Érdekes hogy a márkásabb verzión csak egy RCA kimenet van és kész, az olcsókon pedig 5.1 RCA és Optika stb...
Sb Live 5.1 (Sb0100) elvileg digitális, de nem biztos, googléba belevesztem
TV.: 72cm képátló, RCA Scart stb lesz rajta
Szóval ezeket hogy kössem össze?????
Vajon melyik a jobb?
Egy komplett Házimozi rendszer pl. Pana, Philips, Samsung 50eFt kategóriája
vagy
a fennt látott számítogépes hangfal plusz külön DVD lejátszó... kb. 30-40eFt összesen -
Convex
aktív tag
Köszi mégegszer...
-
Mog
csendes tag
Igen!
Arra vigyázz, hogy amikor összekötöd a gépet, meg a tv-t, akkor mindkettőt kapcsold ki, húzd ki a 220-ból, ezt csak egyszer az összekötésnél kell megcsinálnod, de érdemes, mert különben megsülhet a videókarid...
Vannak olyanok akiknél az sima s-videos scart átalakítós összekötésnél fekete-fehér kép jött létre, de ennek technikai hátterét nem tudnám elmagyarázni (szerintem a tv-n is múlik, hogy ilyen átkötésnél nem lesz-e fekete-fehér a kép)... Nézz körül, itt vannak tv-out-tal foglalkozó topikok. Nekem ilyen átkötéssel működik, szép, színes a kép.
Akkor is fekete-fehér lehet a kép, ha rosszul állítod be a formátumot a vidoókártyán (PAL szabványt kell beállítani). Ha adtak s-video composit átalakítót a videókártyádhoz, akkor azt használva sima rca-rca kábellel is átviheted a jelet a tv-be, szintén a scart átalakítón keresztül, de képminőség szempontjából az s-video jel a jobb.
[Szerkesztve] -
Convex
aktív tag
Mog.
Lenne még egy kérdésem , hogy a s-video kábel egyik végét a videokariba, a másikat meg a scart átalakitón keresztül a tv-be? -
Convex
aktív tag
Ok!
Sztem már a héten megnézem és kis is probálom...
-
Mog
csendes tag
Scart átalakító van a mediamarktban. Olyan 1000-1500 HUF a hama-s (a hama Pro-s 4000), olyat vegyél, amin van s-video bemenet, és in-es legyen, ne out-os (vagy in/out állítható rajta egy pöcökkel).
A videókártyád bőven jó a tv-outot tekintve. A tv-out beállításokat én atinál ismerem, de csináltam már nvidia alatt is annyira nem bonyolult, ha jól emlékszem. Keress rá biztos van itt olyan topik ahol ez le van írva! -
Convex
aktív tag
Ja, és kell valami extra beállítás a tv-out használatához esetleg, amit tudsz javasolni?
-
Convex
aktív tag
Nekem msi nx 6600GT van és egy 55cm-es Beko tv-m! Azt mondják, hogy ezzel a videókarival már elég jó a tv-out!
A Mediamarkt-ban van ilyen 15m-es, mert a mediamarktban semmit nem lehet megtalálni...,de azért megnézem! Scart átalakitó is van a MM.-ban? Ez mennyibe kerül? -
Mog
csendes tag
Én egy 15 m-es s-videó kábelt használok, sima hama-s (aranyozott végű, olyan 4-5 E HUF volt) + egy Scart átalakítót. Szerintem minőségben megfelelő, nem mondhatnám, hogy amikor 1m-es s-video kábellel direkt s-video-s csatlakozással teszteltem a tv mellől akkor más lett volna a kép. Nálam egy ati 9550 + 72 cm-es crt Sony TV a két résztvevő.
Szerintem s-video kábelt vegyél, a Mediam@rkt-okban van Hama Pro is kicsit drágábban ez minőségre szerintem tökéletes.
Jah, és ha nem jönne be a kábel, ha jól tudom a Mediam@rkt-ban 3 napon belül visszaadják a lét. -
Convex
aktív tag
Köszi, Mog!
Az ötletedet siker koronázta, köszi segítséget!
A tv-t és gépet összekötő kábel hol találok? De valami minőségit, mert a gagyi minőség nem kell, mindig ráfáztam... -
Mog
csendes tag
A dvd-házimozi rendszered össze van kötve a tv-vel gondolom, ez okozza, a föld-hurok problémát. Ha kihúzod az antenna kábelt, vagy az összes tv és házimozi rendszer közötti kábelt (ha video-d van akkor azt is!), akkor ennek a zúgásnak meg kell szűnnie. Próbáld ki!! Ha ezután is van búgás akkor azt nem a föld-hurok okozza az antenna kábelen, hanem valami más, amin ez a galvanikus leválasztó nem fog segíteni. De szerintem ez lesz a bibi. Nekem is volt ilyen, és ez a kütyü 100%-ban megoldotta. A linken látható darab (amit én is használok) 2500 HUFvolt.
Az optikai kábellel való összekötés megszűnteti a föld-hurok problémát, de ha jól vettem ki akkor 10 m kábel kéne. Ez optikaiból, ha egyáltalán lehet kapni, akkor is egy vagyon, és a házimozi rendszereden kell lennie optikai S/PDIF bemenetnek. Az az előnye megvan, hogy 5.1 DD, DTS hangot is át tudsz vele vinni. Léteznek olyan átalakítók, amik a optikai S/PDIF-et átfordítják koax-ra így már nem kerülne egy vagyonba a dolog, de biztos jóval több, mint 2500 HUF.
Ha tervezed a számítógép-tv összekötését akkor megint kelleni fog ez a galvanikus ketyere, mivel itt már nincs optikai kábel stb. -
zLegolas
őstag
Földelési probléma lesz. Kösd össze a kettő ketyere földpontjait próbából.
-
Convex
aktív tag
Hát egyenlőre még nem kötöttem össze a tv-vel, csak a hangot vittem át a gépről, de köszi az információt! Megprobálkozok ezzel a megoldással! Mennyibe kerül egy ilyen átalakító?
Szted felesleges lenne venni optikai kábelt? -
Baboon
senior tag
Jó ötletnek tűnik, nekem is van ilyen problémám.Igaz én úgy fogom megoldani hogy veszek egy 2.1THXes számgép cuccot mert már unom a házimozim
-
Mog
csendes tag
A házimozi össze van kötve a tv-vel? Ha igen (én erre tippelnék, különben minek lenne dvd-lejátszód stb...
) akkor föld-hurok miatt keletkezik a búgás a hangfalakban. Pontos technikai magyarázatot nem tudok adni, de lényeg, ha az antenna kábel-t kihúzod a tv-ből, akkor megszűnik a búgás. Mivel elég macerás kihuzigálni mindig, ha tv-t akarsz nézni, ezért célszerű venni egy ún.galanikus leválasztót (antenna boltokban lehet kapni) ezt rászerelni az antenna kábelre és megszűnik a búgás, és a pc-d is be lesz kötve a házimozi rendszeredbe.
pl. egy ilyen galvanikus leválasztó:
[Szerkesztve] -
Convex
aktív tag
Help!
Kérlek irjatok valami okosat... -
Convex
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy összekötöttem a gépemet a házimozival. A probléma az lenne, hogy akármit csinálok zúg a hangfal. Jack és Rca kábellel van összekötve, a dvd-én az aux bemenetbe van bekötve. Sajnaos nem találtam hosszabat, ezért 2 db 5m-esel van darabból van összerakva a kábel. Tudom, hogy ez is egy probléma forrás lehet, de ez van. egyik havceromtól kölcsön kértem a 10m-ét és ezzel már egy fokkal jobb volt( nem zúgott annnyira), de még mindig volt alapzaja. Új gépem van, Abit AA8XE alaplapos, amin van koax kimenet, amivel elvileg jobb a hang átvitel, mint a aux-al!
De nem tudom, ha veszek egy koax kábelt, akkor az megoldja-e a problémámat!Tanácsot szeretnék kérni a problémámhoz, hogy mit csináljak!
Esetleg új és jó minőségű kábel vétele, vagy koax kábel, de az nem tudom, hogy néz ki, meg... Mondták egy helyen, hogy földeléssel lehet gond, amit úgy lehet megoldani, hogy átalakitót veszek hozzá????
A Segítségeteket előre is köszönöm!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Külpolitika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest