- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
Tifusz
tag
válasz
Lord Speedyu #57 üzenetére
Én nem érzem a bermuda háromszögnek, csak nem gondoltad végig a dolgot...
Egyébként az egér is tud csodákat művelni: az én esetemben a gépem rendszertelenül újraindult s egyszerűen nem értettem, mi a baj. Aztán rájöttem... :)
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #59 üzenetére
hát az azért nem vagyon, ha télleg az kell.
-
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #57 üzenetére
usb bill?
mert én meg olyant láttam hogy az egeret + a bill. kellet felcserélni ps2-esek voltak. -
Lord Speedyu
tag
Vazze, átdugtam a billentyűzetet a másik csatlakozóba, és jó lett....:Y Ehhez képest a bermuda-háromszög....
-
Lord Speedyu
tag
Érdekes, mindent lehúztam róla, csak a monitor meg a tápkábel volt rádugva, és így működött. Rádugtam az egeret: működött. Rádugtam a hangfalakat: így is működött, majd rádugtam a billentyűzetet is: erre megint szar lett!!! Ilyet még életemben nem láttam!!:Y
Mindegy, veszek egy új billentyűzetet...:DD (ez az, amire végképp nem számítottam...) -
Lord Speedyu
tag
Hehe, hazahoztam, és megint nem jó! :DDD
Nem baj, a szervízes srác azt mondta, hogy ha nem lenne jó, akkor holnap reggel kiszalad, és megnézi. Úgyhogy holnap reggel jön a szervízes.... -
Loretto
veterán
sajnos mr_ricsi-nek adok igazat. előb utóbb megint gond lehet.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Lord Speedyu #52 üzenetére
''ez az alaplap típus nem mindig sípol....''
Változatlan konfignál ilyen nincs, ez a szöveg csak hablaty! (Vagy mindig sípol, vagy sohasem.) -
Lord Speedyu
tag
Na, bevittem ma reggel. Össze is dugták rögötn, és bekapcsolták egymás után 4x. Mind a 4x jó volt!:Y
Igaz, ebből csak 1 alkalommal sípolt azelején, de azt mondták, ez az alaplap típus nem mindig sípol.... Most vihetem be a monitort is, hogy megnézzék, nem azzal van-e a gond..... -
Mania
senior tag
válasz
Lord Speedyu #48 üzenetére
Lehet hogy a proci melegszik túl induláskor.Ha gyári huto van rajta akkor nem igazan szoktak azt a hovezeto folianak nevezett akarmit leszedni es rendes pasztat tenni ala.Egy ido utan a folia mar semmi hot nem ad at ...raadasul cserekor hajlamos a procit kitepni a foglalatbol,annyira raragad.En nemreg jartam igy egy 2.0Ghz-es cerkaval.
-
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #46 üzenetére
nem tudom, inkább nem találgatok. majd holnap.holnap?
-
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #44 üzenetére
és már mondtam korábban hogy proc v táp. táp megy. :(
-
Vangelis
félisten
válasz
Lord Speedyu #41 üzenetére
szét tudod szedni a gépet vagy cimke van rajta?
lehet, hogy írtad már de nem olvastam végig.
Én egyszer szo...tam egy géppel mert fordítva dugtam rá a reset kábelt a lapra, mire réjöttem röhögtem egy jó.
Én is kicseréltem mindent a gépben csak azt nem fordítottam meg. -
T 1000
aktív tag
Nem vagyok profi a témában, de amikor lesarkaztam a procimat,minek következtében elszállt a lapom is akkor is pittyeget!Pedig kondik púposodtak meg minden...bár lehet ez az Epox lap tulajdonnsága. Szerintem az ilyen esetekben a legjobb módszer minden alakatrészt külön le kell tesztelni, én személy szerint a táppal kezdeném!
-
Xeon_Zeg
csendes tag
a rendszerhangszóró mindig kell hogy adjon hangot, hiszen igazából hibajelzésre szolgál. kivéve egyetlen egy alkatrésznél nem csipog. ez pedig a processzor. ha videókártya hiba lenne akkor hallanál 1 hosszú és 3 rövid sípolást. Ha ram lenne sokáig a hosszú pitty menne. szóval sztem proci hiba. 2. kérdésem lenne: 1. a procitól nem mozdult el a hűtőborda vagy a kerete vagy a cooler? 2. korábban nem cseszegetted a procit, akár szoftveresen akár kézzel? Mert ha nincsenek meg a fő mozgató alakatrészek a gépben (proc,video,ram) akkor nem szokott bekapcsolni a monitor. ha ezek sem jók akkor próbáld meg azt hogy csak proci, memo, viedokari legyen a gépben. ha ez sem segít akko nem tom :)
-
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #35 üzenetére
kíváncsi leszek mi lesz a megoldás.
-
Lord Speedyu
tag
Kipróbáltam egy másik konnektoron, másik hosszabítóval úgy, hogy csak a tápkábel volt bedugva, semmi más. Így sípolt végre, 2-őt! Megörültem, hátha csak a hosszabító volt rosz, elkezdtem bedugdosni a monitort is. Erre úgyan úgy nem indut...
-
gyurc
aktív tag
válasz
Lord Speedyu #29 üzenetére
nembaj, vidd at
-
Vangelis
félisten
válasz
Lord Speedyu #32 üzenetére
egy másik vga-d nincs valahol?
kipróbálni
vinnék de ma nem megyek miskolcra....:F -
Lord Speedyu
tag
Nem tudom, apám azt mondta, kipróbálták. Mindig ki szokták egyébként, soha nem volt velük probléma. Most holnap visszük vissza, majd kiderül...
Az nem lehet, hogy a hosszabbító hibásodott meg, amire a gép meg a többi periféria van kötve? Bár a többi megy, csak a gép nem.... -
Loretto
veterán
válasz
nem tucc akkor esetleg odakérecckedni? bár nem tudom hajlanak e rá.
amugy mit teszteltek? mindent? -
shaft72
tag
válasz
Nem lehet, hogy mégiscsak videokártya?
(A hirtelen elsötétülő kép gyanús nagyon, esetleg tápfesz-ingadozás...)
Hasonló problema nekem akkor adódott, amikor egy régebbi alaplapba Radeon 9500-at akartam rakni, de valami folytán az AGP nem 33 Mhz-et, hanem többet kapott (rosszul volt beállítva a divider ratio), és baszott elindulni az egész gép. Én megpróbálnám az elemkivételt, CMOS resetet és egy kölcsön vidkártyát...
Jah még egy lehetőség: a cpu socketet, ahogy benne van a cpu, kicsit nyomogasd meg (esetleg ütögesd meg a coolerrel, de finoman!). Ahol dolgozom, alaplapokat javítunk, és vicces, de no boot-nál ez segíteni szokott :) But take care! -
Lord Speedyu
tag
Sajna ugyan úgy rosz, ahogy tegnap volt.
Ezek a szervízesek nem nagyon sz*nak mindenre, mivel az egyik apám ismerőse...:DDD
Nem'tom, hosszabítóról megy, (4 ágasról) a többi alkatrésszel együtt (monitor, modem, hangfal), és azok működnek! -
gyurc
aktív tag
válasz
Lord Speedyu #25 üzenetére
probald a lakas masik reszebol 220-at odavinni, lehet a konnektor szar
-
Loretto
veterán
válasz
tudom hogy szar de ez van.a szervízesek szarnak mindenre. hvarhoz nem tudod elvinni esetleg?
-
Vangelis
félisten
válasz
ott valmi nem stimmel
Egyáltalán nemindul el. megint? -
Lord Speedyu
tag
Nem fogjátok elhinni, én sem akartam....
Ez mostmár komolyan hihetetlen...
Bevittem reggel a szervízbe. Most délután megyek érte, azt mondják, az alaplap romlott el, garanciálisan kicserélik, addig betesznek egy másikat. Mondták, most már minden OK vele, ki is próbálták. Jövök haza, összedugom, indul a gép, és ugyan úgy szar, mint tegnap.... HIHETETLEN!!!!!!!!!!!! :(((
Most holnap viszem vissza, és igazán szépen megkérdem őket, hogy most akkor hogy is van ez???
Ez az egész azért is furcsa, mert eddig minden OK volt a szervízzel, tehát az fel sem merül bennem, hogy nem próbálták ki. De akkor most mi van????? -
Boyfish
senior tag
válasz
Lord Speedyu #23 üzenetére
na mi lett?
-
Boyfish
senior tag
Bát lehet, hogy mégsem a vga, mert nekem is az volt, hogy a moncsi sehogy sem akart bekapcsolni, a videokártya ventije pörgött, a gépnél meg hallatszott, hogy indul, aztán semmi! Lehet, hogy mégis táp, de vidd szervízbe!
-
Boyfish
senior tag
válasz
Lord Speedyu #17 üzenetére
A vga kimeneted ment szét szerintem! Nálam dettó ugyanez volt!
-
Thauglor
aktív tag
Hi!
VAlaki ért a BIOS frissítésekhez ill BIOS porblémákhoz? met nekem sem indul egy gép! :P -
Gorneck
legenda
válasz
Lord Speedyu #15 üzenetére
Sztem sem az!
-
Loretto
veterán
válasz
Lord Speedyu #11 üzenetére
ha esetleg pécsen vagy tudok kölcsi tápot.
-
gézu
őstag
válasz
Lord Speedyu #8 üzenetére
Ha a táp gyanúsan viselkedik,akkor nem szabad kisérletezni,azonnal ki kell dobni,mert drága mulatság lesz a fél gépet kicserélni miatta.
-
Lord Speedyu
tag
Huh, remélem nem a proci szart be...:DDD
Egyébként a napokban egyszer csinált már egy furcsa dolgot: megy a gép, aztán egyszer csak minden hibaüzenet vagy bármi nélkül ,,leállt'' Vagyis nem állt le teljesen, csak a monitor ugyan így nem kapott jelet, és hiába nyomkodtam a Reset illetve a Power gombot, a gép nem reagált!! Kénytelen voltam kihúzni a hálózatból, és úgy újraindítani. Ezt eljátszotta egymás után kétszer is, aztán azóta nem volt gond, csak most... Ez szerintem tápegységre utal, de ki tudja...:( -
Petes
tag
Azt próbáltad már hogy kivetted az alaplapból az elemet aztán fél perc után vissza, nekem is volt ilyen gondom és ez megoldotta
-
gézu
őstag
válasz
Lord Speedyu #1 üzenetére
A POST első lépése a táp ellenőrzése,aztán a processzor.Ha ezek behánytak
akkor nem lesz csipogás. -
Loretto
veterán
nos először is nézz körbe minden rendesen be van e dugva ilyesmi.
ha semmi akkor amir lehet huzz le.
barátnőm apja is igy járt a nemrég egy p3-al. meghalt a proci csak ugy.a tünetek ugyanezek voltak.
Gori: ha nem érte semmi különleges dolog a tápot akkor azért vinnie kéne.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Lord Speedyu #1 üzenetére
Sztem táp!
Memória kivesz prity prity van?!
Videokártya kivesz prity prity van?! -
Lord Speedyu
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám! Tegnap este még minden rendben volt a géppel, ma reggel viszont az istenért sem akart elindulni! Jobban mondva maga a gép elindul, de a monitor nem kap jelet, és nem hangzik fel a jól ismert pittyegés sem, ami ugye minden indításkor fel szokott. Leelenőrzi a CD- olvasókat, majd egy ideig még ég a vinyó-led, aztán az is elalszik, és kész, ennyi volt, jöhet a reset, mivel nem csinál semmit!!!! A monitor pedig egyáltalán nem kap jelet!!!!
Szétkaptam a gépet, megnéztem, nem csúszott-e szét valami, de nem! Minden kábel a helyán volt, minden ventillátor működött, azz alaplapon egy kis lámpa zölden világított, ennyi. Mi a franc lehet a baja???
A gépem így néz ki: (nincs egyik órajel sem emelve, eddig még nem tunningoltam)
Intel Pentium 4 2600 MHz HT 800MHz FSB
2x256 MB DDR 400 MHz memória (Dual Channel)
Asus P4P8X alaplap (AMI bios, Intel Springdale chipset)
Sapphire Radeon 9800 Pro (128 MB 256 bit)
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Egy CD-olvasó, egy DVD olvasó, és egy CD író
és egy 400 W-os Codegen táp.
A HardwareOC oldalán azt olvastam, hogy ha az alaplap nem ad ki az elején semmilyen hangot (vagyis nem pittyeg), akkor az tápegység hibára utal. Lehet, hogy a táp sz*rt be??:(
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest