- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
Sziasztok! Használ valaki Samsung 64gb microSDXC kártyát? Mi a véleményetek róla? Nem fake?
-
Robyka
aktív tag
Telefonba kellene memóriakártya, ezt néztem. Ez eredeti vagy inkább másmilyet érdemes?
-
shinobi183
csendes tag
Hello!
Ugyanez a problémám
Nem is látja a telefon a memkarit, se a pc, se semmi...
Így visszaállító progival se tudok mit kezdeni hisz nem olvassa be
Valaki ért hozzá? Nagyon hálás lennék....
KöszönömTehát mégegyszer a probléma:
"Hello. Valaki tudna segíteni nekem. Történt egy olyan dolog hogy a telefonom játék közben lefagyott,majd kikapcsoltam és kis idő mulva újra vissza.A memoriakártyát nem ismeri fel és kártyaolvasóval megnéztem laptopon és nincs rajta semmi.Mintha a telefon saját magától letörölt volna róla mindent .Teljesen üres a memoriakártya." -
sonar
addikt
válasz
KisTücsök #739 üzenetére
Szia,
H2Testw programmal teszteld le az megmondja, hogy mekkora a valós mérete.
Majd windows parancssorból (futtatás-ba cmd majd)
diskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=4096 (1024*ahány gigabyte. jelen esetben 4GB = 4*1024)
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”SDCARD”
exit -
thrill
tag
Adott egy microSD kártya, ami megszűnt működni. Telefon hibásnak mondja, majd unmountolja magától.
PC alapból nem látja, de ha a számítógép-kezelés / lemezkezelésbe megyek, akkor látszik, hogy oszt ki neki meghajtót a rendszer, de üresnek mondja.
HD Sentinel is látja, de ismeretlennek mondja és nem tud vele mit kezdeni.
A Gpartedet próbáltam, de az nem ismerte fel. Van valami más módszer még mielőtt nekiállok formázgatni próbálni, vagy ihatok rá hideg vizet?
-
Matykoh
tag
Olcsóbb
Egyébként itt a kolléga ilyen panaszokat említ. Nem tudom, mi igaz belőle. Amit korábban én vettem, arra nem volt panasz (sd kártya), ellenben a pendrive (az is kingston) sebességét kicsit lassúnak találtam (3 mb írás, 20 mb olvasás), de akinek vettem, nem panaszkodott rá.
-
Matykoh
tag
Valóban benne van az árban a szállítás is (ingyenes). Nem hallottam még olyat, hogy megáfázták volna (én sinceritytől 4 terméket rendeltem, eddig velem sem történt ilyen).
Volt akinek egy hét alatt megjött a termék, nekem átlagosan kétésfél-három hétbe telt, és ez az átlagos időtartam. Ha nem sürgős, megéri kivárni ezért az árkülönbségért ezt az időt.(733) Szerintem jó, talán a Toshiba 16 Gb kártya olcsóbb ugyanígy sinceritynél. A sebessége megfelel, nem fogsz vele hiányt szenvedni semmiben (Class 10)
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok, memóriakártyát szeretnék venni a telómba és konkrétan ezt néztem ki: [link]
Mi a véleményetek róla? -
Matykoh
tag
CsakaSincerity
Elég sokan vásárolunk innen tőle, még nem volt rá panasz.
-
thrill
tag
Kingston élettartam garanciáról akartam kérdezni, de látom van pozitív példa. Ki fogom próbálni. Nekem is kb 3 éves, de már nincs számla.
Viszont amit kérdezni szeretnék: valaki rendelt már ebayről microsd-t? 64GB-osat szeretnék és találtam jó árakon, megbizhatónak mondott kínai meg angol eladóktól. Szabad ilyenektől rendelni? Vagy honnan máshonnan érdemes, ha nem az itthoni 14-15e-es árakat szeretném kifizetni?
-
bozso073
tag
Sziasztok. Van két tablet a családban, amibe memóriakártyákat szeretnék. A kisebbik (HP8) leírásában max. 32 GB sd kártya a támogatott, a másik gépben (egy Qilive 317) 128 GB az, amit még kezelni tud.
A kisebbik gépbe ezért egy 32 GB-s C10-es, vagy UHS-I kártyát szeretnék. Ezen elsősorban a fiam játszik különböző letöltött játékokat, illetve néz filmeket (van közöttük időnként HD tartalom is), esetleg fényképez, videóz vele. A fórumot átolvasva utánanéztem az áraknak és főleg a javasolt (és nem javasolt - pl. Kingston) márkáknak, ennek alapján Transcend, Samsung vagy Sandisk jönne szóba max 10k-ig.
A nagyobbik gépbe - az ára miatt - 128GB-t nem, csak 64 GB-t raknék ugyanazon márkákból, max 15 k-ig. Ezt a gépet játékra annyira nem; inkább levelezés, fényképezés, fényképek tárolása, filmnézés (HD is) eseti jelleggel mondjuk utazás alatt, office munkákra, böngészésre használnám. Persze nem ez a fő gép; filmeket otthon úgyis nagyban, egy médialejátszón és TV-n nézem, illetve a többi dolgot egy notin intézem, de ha már van (karácsonyi ajándék), akkor hordozható eszközként használnám. Ja és a gépek saját kártyaolvasójába kerülnének a micro SD-k, nem USB3-as olvasóba (bár mindkét gépen van az is, de hordozás közben akadályozna egy kilógó izé a gépből)
A konkrét márkákból, sorrendben melyikhez mit ajánlanátok? Néztem olyat is, ami 90MB-s olvasást tud, de kell egyáltalán? Várom a javaslatokat, előre is kösz. -
Aurig@
őstag
-
benze478
újonc
válasz
csabsz13 #672 üzenetére
Szia Csaba!
Én is hasonlóan jártam egy Sandisk Extreme 16Gb SDHC kártyával, egy Nikon D3200-ban használtam és egyszer csak azt írta ki a fényképező, hogy a kártya nem olvasható, helyezzek be egy másikat.
Mivel elég sok nyaralós kép van rajta, nem akartam veszni hagyni.Sikerült egy kártyaolvasóval Win alatt felismeri a meghajtót, de olvasni már nem tudtam.
A recovery programok amiket találtam a kártyát 33 Mb-os nak látták és 4 óra szkennelés után Sem találtak rajta semmit. Ezért elkezdtem túrni én is a netet és találtam egy német oldalt, ahol leírták, hogy sok ilyen esetben a NYÁK-on lévő vezérlő chip adja meg magát és a memória chip-ek a rajta lévő adatokkal még menthetőek. Nekem mind 700 képet vissza tudta állítani a srác, fizetés után, letölthetőek ftp szerverről.Az oldal:
http://recoverfab.com/
Egy próbát megér...
Üdv.
P
-
sonar
addikt
válasz
seederking #725 üzenetére
-
seederking
őstag
Sziasztok
Adott egy 32gb-os cl10 Transcend microsd.Kártyáról törtènő filmek telefonra másolása után eltűntek a kèpek a microsd-ről.A kártya eredeti nem kinai hamisitvány.Nem tudjátok hogy mi okozhat ilyen anomáliát?Samsung Galaxy-ban van használva.Ismerősöm jelezte a problèmát ráadásul pótolhatatlan règi családi kèpek voltak rajta.Valahogy ez vissza állitható,esetleg mivel tesztelhető a kártya hogy nem hibás-e?
Köszönöm a tanácsokat.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy bontatlan 64 gigás samsung micro SDXC kártyát, hát megszívtam vele, mert egyrészt baromi lassú, másrészt valószínűleg csak néhány Gb használható rajta.
Apróban látok 64 gigás micro SDHC kártyákat, ezek miben mások, mint egy szintén 64 gigás micro SDXC? Telefonba lenne.
-
¤Envy¤
aktív tag
Üdv!
Egy Sony Xperia M2 telefonba milyen márkájú microsd-t ajánlanátok?
(16 vagy 32 gb kell) -
Adammer
csendes tag
Sziasztok!
Samsung telefonomban van egy microSD, nem tom milyen márka, és először a navi térképek, majd később minden eltűnt róla, és gépbe rakva egyből formázást kért.
Az adatok egy részét sikerült programmal visszanyerni.Mi okoz ilyen problémát egy kártyánál?
Formázás után használható még?
Persze csak nem fontos vagy duplán meglévő fájlokhoz. -
gerisz23
őstag
Sziasztok!vettem egy platinet 32gb sd kártyát,kaptam hozzá egy usb kártyaolvasót,csak nem jövök rá hova kell bedugni,és hogyan a kártyát.Tablet beolvasta,és jó is a kártya.
-
Dany007
veterán
+Remete
Így van. 128GB-ig kezeli. Szóval az nem is érdekes ilyen szempontból.
Csak azért kérdeztem, mert nyilván a 64GB-osat venném 10k-ért, mint mondjuk 6-7 ezerért egy 32GB-osat.
Csak nem tudom jó dolog-e ha az ember a "legolcsóbbat" választja a kategóriából akkoris ha az épp ismertebb márka.
Vagy inkább vegyek egy drágábbat a 32GB-osból. -
oncsi
őstag
A 32GB-os biztosan HC, míg a 64-es biztosan XC. Ez utóbbi nem biztos, hogy mindenben megy. A telefon topikjában kérdezz valakit, aki már próbálta. Vagy vásárlás előtt próbáld ki, ha lehet. Jellemzően nem lehet
Lehet ez már volt linkelve, meg nem is naprakész, de érdemes elolvasni. [link] -
Dany007
veterán
Üdv!
Egy Lumia 735 kapcsán gondolkodom micro SD kártyán, mert a 8GB-ból már csak 3-4 elérhető pedig még kb semmit nem telepítettem és egy deka 1080p-s videót se rögzítettem.
Van valami ajánlás esetleg? Az okés, hogy Class 10 az alap. Azon túl?
Csak mert találtam Class 10 32GB-ot 5 ezer forintért is, meg 12-ért is. És egyik se noname gyártó. De gondolom azért csak van valami különbség...
Mert pl Kingston 64GB-os is van már 10k-ért, szintén Class 10... -
oncsi
őstag
Minden microSD kártya HC ha 4GB-nál nagyobb. Sőt talán nem is volt forgalomban 4GB-os sima microSD. 32GB-ig elvileg mindegyik kompatibilis, de a felett meg már minden kártya microSD XC. Nem tudom, de talán készitettek 32GB microSD-XC kártyát is. Ha biztos, hogy HC-s akkor talán a sebesség ossztályzása miatt lehet inkompatibilis. A Tab 3 biztosan SD/SD-HC kompatibilis, és elvileg mennie kéne benne tökéletesen. pl. A 2013, 2014 Note, meg a mostani Tab S-is minden kártyával boldogul. A 64GB-os SD-XC-vel is.
-
gojko.m
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy Tab 3 Lite tabletem, amit szeretnék bőviteni egy 32GB-os microSD-vel.
A gyári adatok szerint 32GB-ig kezeli a külső memória kártyákat. Viszont úgy tűnik nem tud mit kezdeni a microSDHC kártyákkal (nem látja a 8GB-os Verbatim microSDHC kártyámat).Tudnátok ajánlani a tabletemhez egy használható 32GB-os microSD kártyát?
-
PHM
addikt
-
oncsi
őstag
válasz
walcott14 #701 üzenetére
Az NTFS olvasásához kell egy lentebb is jelzett app (több is van) mert az Android mint a legtöbb linux nem támogatja alaból ezt a fájltendszert. Írni viszont csak akkor tudja, ha rootolva van.
Külső HDD, pendrive esetén is ez a helyzet.
Tehát egy app-al látja, olvassa, de nem írja, írni csak root-al. -
walcott14
csendes tag
válasz
Avicularia #700 üzenetére
Nem lehet sehogy?
és ha pendryve-ot vagy külső HDD-t tolok rá arra sem tudok rátenni 5 gb feletti fájlt?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest