Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimitryj
aktív tag
Esetleg ha van mégegy HDD a gépedben megpróbálhatod egy recowery progival visszafejteni a rajta lévő cuccokat, ha nincs akkor kérj kölcsön egy vinyót vagy vegyél egyet de semmiképen ne használd amelyiken az adatok vannak mert az felülíródhat. Szóval ha vissza állítottad a cuccokat akkor formázás stb. Valószínűleg csak a particióstábla baszódott el és nem HWes a probléma.
-
Rossy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egyik pillanatról a másikra kék halállal lehalt a gépem majd újraindítás során nem látott 2 partíciót. Azóta sem látja őket a windows. Felraktam ezt a programot EASEUS Partition Master 9.1.0 Professional Edition és látja a partíciókat és az adatokat de nem tudok hozzá meghajtó betűjelet rendelni mert azt írja a végén nem lehet a system információt frissíteni. Lemezkezelőbe is megpróbáltam ott nem látszanak a partíciók, csak a grafikus nézetben. Rákattintok ,hogy meghajtó betűjelet hozzárendelni akkor ezt a hiba üzenetet dobja ki: "A műveletet nem lehetett befejezni, mert a lemezkezelés konzolmérete, nem tükrözi az aktuális adatokat. Frissítési feladattal frissítse a nézetet. Ha a probléma továbbra is fennáll, zárja be a lemezkezelési konzolt, majd indítsa újra a lemezkezelés alkalmazást, vagy magát a számítógépet". Fizikailag szerintem még meg van az adat mert EASEUS Partition Master 9.1.0 Professional Edition látja és még a lemezkezelő is kiírja csak maga a sajátgépben nem látom. Pls valaki segítsen ennek a problémának az elhárításában! Válaszotokat előre is köszönöm!
üdv. Rossy.
-
daninet
veterán
Bocs a dupláért de külön hsz-ba teszem:
Szóval adott egy SAMSUNG HN-M101MBB (1Tb/5400/8M) 2,5" merevlemez.
Összesen működött 3 óra hosszat egy mobil keretben. Most ilyen hangot ad, majd leáll:http://dansity.atw.hu/recording2065901934.amr
Ameddig működött öröm volt, az asztalomon tettem arrébb kb 30 centit nem dobáltam vagy hasonló.
Ajándékba kaptam (nyertem) de persze semmi papírom nincs hozzá így ha rossz akkor kénytelen leszek megválni tőle aprópénzért.
Mi baja lehet a hang alapján? -
doczy_agi
csendes tag
Annyival módosítanám az előző hsz-t, hogy nem ATA/Pata, hanem ATA/ATAPI bridge-nek írja a gép....
-
doczy_agi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy tegnap vettünk egy külső HDD-t, és rádugtam a Philips 40pfl6636-os tv-re, mert ki szerettem volna próbálni a műsor rögzítést, hogy milyen is. Mikor bedugtam ugye rákérdezett, hogy formázza-e, mondtam hogy igen amit meg is csinált, de azóta a számítógép nem jeleníti meg a HDD-t, csak valami ATA/Pata Bridge-ként látja...
Nem tudjátok, hogy hogy tudnám visszaállítani sima HDD-nek?
Előre is nagyon köszi!!!!
Ági
-
Mosqa
tag
Hali! Problémám a következő: wdc wd2500ks-00mjb0 a gépben,
-xp-t csak úgy tudtam a gépre rakni floppy meghajtó hiányában h biosban átállítottam ata winyóra, mert előtte nem talált meghajtót a telepítő
-aztán mikor váltottam win7re telepítés előtt biosban visszaraktam ahcpi beállításra majd feltelepítettem az oprendszert, most win7 alatt ahol az pendrive-okat kell eltávolítani megjelenik a winyóm wdc wd2500ks-00mjb0 ATA Device felirattal.Gondolom mostis csak ata üzemmódban megy, hogyan lehetne visszaformázni/állítani sata üzemmódba?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #4239 üzenetére
Közben megtaláltam: erre gondoltam
-
Bari
Modder
válasz
liverpoolfc #4236 üzenetére
Helló
Valószínű dinamikus kötetként lett annak idején megformázva, a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógépkezelés/lemezkezelés-ben betűjelet kell adni neki és le tudod menteni, már látszani fog a sajátgépben és a totalcommanderben is.
-
liverpoolfc
csendes tag
Hi! Nekem is kéne gy kis segítség!
Volt egy 40 GB-ps renszer winyóm [ ide-s] és elromlott...de volt egy
1 Terrás [ western digital ] amin csak a cuccaimat tárolom [ film-zene-iratok-] és ezt szeretném particionálni...
Úgy gondoltam, h haveromhoz átmentem a fontos dologokat, particionálás..telepítés és visszarakom.Átvittem sráchoz, rádugtuk a satásat a gépére, BIOS felismerte, bejelentkezés után sikeresen hozzáadta a hardverkezelő, DE! a sajátgépben vagy a TotalCommanderben nem látom,szóval nem tudom megnyitni a winchestert, ujraindítás után se látom..!
Csak fájlok vannak rajta, rendszer nincs..Mit tegyek?
-
mephi666
nagyúr
nem lehet, hogy csak ugyanazt a "meghajtóbetűjelet" akarja kiosztani neki a win, amit már egy másik vinyó használ? próbáld meg ezt megváltoztatni egy szabadra és talán megoldódik a probléma... (nálunk cégnél xp alatt "f:" a hálózati meghajtó és néha a pendrive-nak is ugyanez a betűjel akar kiosztódni és az sem látszódik így és át kell írni...)
-
macska
tag
GA-MA790XT-UD4P alaplapon 6 sata vezérlő van. 5 db winchester, + 1 sata író. A problémám a következő. Win7 új telepítés után.(!!) Az egyik winchestert a 5 db közül nem látja a win7 a számítógép (Sajátgép) menüpontnál. A BIOS-ban, win 7lemezkezelésnél látja. Megoldás lenne, ha a lemezkezelésnél leformáznám, akkor látná. DE, ezen vannak a legfontosabb adatok. Elég macerás a szerelése a gépnek, hogy át tegyem egy másik sata vezérlőre a 6-ból. (Darabokra kéne szedni a gépet.) Azt nem értem, hogy a 3Gbit-es vezérlőn van az adott winchester, az 5-ből csak az egyiket nem látja. Biosban ok, lemezkezelésben ok, de a win7 rendszer szinten nem látja. (A win7-re a Gigabyte alaplapi sata driver fel van telepítve, de ez nem ezen sata vezérlők miatt kell, hanem a Gigabyte saját rendszerű 2db sata vezérlője miatt, de ez is ok.) Összesen 8db sata vezérlés van, 6db sata 2 + 2db Gigabyte.)
A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a win7-tel valahol felismertetni a kérdéses winchestert úgy, hogy ne kelljen formáznom??? Ha átcserélném másik vezérlőre, akkor is a probléma megmarad, csak egy másik winchester lenne a probléma forrása win7 telepítés után.)
(Ebbe a problémába korábban is belefutottam, csak akkor nem volt fontos cucc a winchesteren, így simán formáztam a lemezkezelésben, és ettől kezdve a WIN7 látta az 5. winchester is. Most ez a megoldás nem jó.)A segítséget előre is köszönöm.
-
bogingrol
aktív tag
Egy ujabb rejtveny:
Adott egy DFI X38 T2RS alaplap, oprendszer lenyegeben lenyegtelen, de WIN7, az alaplapi SATA vezerlok AHCI modban vannak (sima IDE-be is ugyanezt csinalja).Amikor rakotok egy WD3200AAKS 75VY0 320 gigas hardot a SATA eszkozok detektalasanal RESET PORT ERROR hibauzenetet kapok.
Ami kizart:
nem a Sata kabel
nem a Sata aramkabel
az alaplap biosa friss
az alaplap 10000000% jo, tehat nem hibassak rajta a csatlakozokA netet turtam, nem talaltam erdemi megoldast.Gondolkodtam hogy a hard firmware-jet frissitem, vagy "ujrairom" bele de nem talaltam se firsset hozza, se "neki valot".
Ami gyanus: 20 esetbol kb 2 szer felismeri a bios, olyankor problema nelkul mukodik, HD sentinel szerint a hard teljesen ok,viszont van "Problems occured the communication of the disk and the host 72 times".
Elektronikara gyanakszom. -
Zuperapuka
csendes tag
Sziasztok!
Leenne egy nagy problémám:
XP telepítés első fele rendben lezajlott:
CD-t berektam, formázás, majd kiírta, hogy "A számítógép újraindulása után a telepítés folytatódik".
Majd ezek után, ha a BIOS-ban a HDD van megjelölve elsődleges BOOT-ként, a gép folyamatosan újraindulgat, mikor a BOOT szakaszhoz ér.
Viszont,ha a CD, akkor a telepítést újrakezdi...A merevlemez BIOS beállításaival van a baj?
-
cozykaa
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gépet ,kérdésem lenne ,hogy a régi sata 1-es vinyóm elmenne egy új sata 3-as lapba?(ha nem szükséges nem költenék most 20k-t HDD-re)
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv! -
válasz
mefistofeles #4228 üzenetére
....megoldódott....
-
Sziasztok! A problémám a következő: Újra telepítettem a win 7-et és ehhez egy kis partició kivételével (fontos adatok) töröltem a merevlemezt és új particiót csináltam a windowsnak. A merevlemezemen maradt még kb 90 giga szabad hely de gondoltam azt particionálom telepítés után. Na most a win látja a szabad területet be is méretezi és mikor már látszólag kész a partició egy hibaüzivel kidob, hogy nincs elegendő hely a művelet végrehajtására. Ez mi lehet és mi a megoldás?
-
gPoint
tag
válasz
King Unique #4225 üzenetére
Segítség kellene pls!
Asrock A785GXH/128M lapban csatlakoztatott Pen Drive-on kívül SEMMILYEN más meghajtót nem detektál a bios.
Frissítés megvolt, bios beállítások rendben de még az optikai driveot sem látja.
Tápcsere volt közben mert kiderült, hogy a 460-as Gigabyte táp hibás.
Van olyan, hogy a táp tönkre vágja a SATA/ATA vezérlőt? -
King Unique
titán
Szasztok!
Jobb topicot nem találtam,azért ide írom: 2,5" külső hdd,aminek tápolt esatap csatija van,az ugye nem dugható bele "sima esata" csatiba
Képek alapján más a 2 kialakítása ,v ez alapján.
Pl. ilyen csatis (esata/usb combó,ami=esatap) médialejátszóba is csak esatap kábeles külső hdd dugható,egy sima esata 3,5" kábele nem megy bele igaz,Pc-n is ha használni akarom akkor olyan spec PCI-E kari kell nekiCsak azért kérdem,mert látom én is,h más a kettő formára,de léteznek olyan mobilrackek,v más hasonló "allinone" cuccok,pl. ez,ahol ez egyszerre is megoldható. De gondolom mediaplayer,ill Pc-s PCI-E esetében vagy,v az szitu áll fenn?
Üdv.
-
semmy
tag
Sziasztok!
RAID tömbből származó password-os HDD-n, hogy lehet visszaállítani az eredeti partíciós táblát/formázni stb.. maga a jelszó tudta nélkül?
Van erre valamilyen megoldás?Muszáj volt szerkeszteni mert még egy fontos dolgot kihagytam
Bios setup-ba látom a winyót, viszont oprendszer alatt már nem (Windows esetén eszközkelőben nem látom), de érdekesség képen a HD Sentinel kijelzi az állapotot/információkat!
-
Dimitryj
aktív tag
Próbáld úgy hogy startmenü/sajátgép jobkatt kezelés ott lemez kezelő, megkeresed a lemezt ha tejesen új akor kéni fogja hogy inicializáld a lemezt ezt kinyomod, jobkatt a lemezen konvertálás alapértelmezett kötetté, particio létrehozása, megformázod és ott ad betűjelet is.
-
-
mgm81
aktív tag
Helló
Lenne egy gondom. Be raktam egy sata ll-es 642gb-os hdd a gépbe, a bios felismeri, a vezérlő pult is.
De a sajátgépben nem jelenik meg. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
OGSteve
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy van 3 winchester 2 ide meg egy sata-s a 2 ide gyors de az egyiket szeretném kicserélni sata-ra h csak 2 legyen tehát van benn egy sata meg egy IDE és egyszerűen annyira belassitjáka gépet hogy alig megy 2 perc amig bootolni kezd és akkor is azt irja h hiányzó NTLDR.
A lényeg az hogy miért lehet az hogy mind2 remekül megy ha egyesével vannak bennt vagy ha a 2 ide-s van benn együtt akkoris minden teljesen jó , de ha sata+ide van bennt akkor belassula gép?
-
kk831228
addikt
Üdv! Adott egy wd7500 bpkt 2.5 laptop winyó. Egy pár programmal ellenőrizve egyik se ír hibát mégis telepítés után ,sokszor gondolkozik viszonylag sokáig!! pl .néha ha több ablakot nyitok meg egyszerre.(+spontán is) Utána egy idő után meg földobálgatja az ablakokat vagy programokat, néha kilépéskor is 3 4 percig gondolkozik!! Javítással foglakozik itt valaki?? Köszönöm Üdv!
-
93.Szabi
aktív tag
Köszi a válaszokat de már meg oldottam.
-
-
-
Snowy_owl
őstag
2008-as lemez, és eddig ezt nem csinálta. Az illető azt mondta, hogy amikor másnap indította a gépet, akkor előtte éjszaka áramszünet volt, és a konektor meg földeletlen. Bár nem értek ezen részéhez, de arra tippelek, hogy túláram érkezett a hálózaton, és nem volt hova elvezetni, és a merevlemez bánta ily módon.
Inkább égett volna le, vagy lenne rajta sok sok szektorhiba, de így, hogy látszólag semmi baja, nagyon sajnálom.
-
brd
nagyúr
válasz
Snowy_owl #4203 üzenetére
Akkor lehet még a HDD-panel kontakthibás (eltört a nyákján valami pl.), vagy simán hibás (valami alkatrész rajta), esetleg még ezt olvasd el (tudom, a tied nem Green, de akkor is); ha valaki az itt található programmal rosszul kezelte a nevezett HDD-t, az okozhat ilyen leállási problémákat.
-
93.Szabi
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem van egy sata 160 gb wd-s merev lemezem és nem tudom fat fálj rendszerbe formázni mert az xp csak ntfs-et kínál fel van rá lehetőség fat fálj rendszerbe formázni?
???????
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Kezdeném a képpel:
[link]Szóval van ez a WD 1600AAJS-98PSA0 típusú merevlemez épp nálam, mert erre gyanakszom, hogy rossz abban a számítógépben, ami nem akar normálisan működni. Azt produkálja, hogy eljut a boot képernyőig (Windows 7) majd ezen nem is jut tovább, viszont a merevlemez állapotjelző lede folyamatosan világít. Ezzel a hibával hívtak megjavítani a gépet, majd miután újratelepítettem, mert más nem segített 1napig tökéletesen működött, de aztán újra ugyan ezzel a hibával nem indult el.
Ráadásul a windows telepítése is problémákba ütközött, mert a merevlemez formázása körülbelül csak harmadjára sikerült(hibaüzeneteket dobált fogalmam sincs sajnos, hogy milyen hibakóddal), és iszonyatosan lassan, pedig a windows 7 gyorsformázást használ, és pörögnie kellett volna mint a fene, de mégsem ez történt, hanem körülbelül 15-ször olyan hosszú ideig tartott.
A fenti kép pedig elárulja azt amire gyanakszom. Mintha valami kontakthibás lenne a lemezen belül. Azért nem a kábelre gyanakszom, mert a saját fülemmel halottam miután elhoztam és az én gépemre kötöttem, hogy ki, majd utána bekapcsolt. (nem energiagazdálkodás, mert ki van kapcsolva)
Ezen kívül még futtattam a HD Sentinellel felület tesztet, és sem rossz sem gyenge szektor nem található a lemezen.
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy vajon lehete bármit is kezdeni ezzel a lemezzel, vagy kuka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 2025 - Íme a 19. héten megjelenő játékok listája
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Fotó állvány eladó
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest