Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- ASUS notebook topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
A szem felbontóképessége (nézési távolságból) már a 4K-nál is lehet kérdéses, de a 8K-nál gyakorlatilag fixen nem az.
Az már akkora felbontás, hogy ha a teljes képernyőt látod (=legalább nagyjából normál nézési távolságból nézed), akkor biztosan nagyobb lesz a képpontsűrűség, mint a szemed felbontása. Ilyen szempontból a 16K (legalábbis TV-zésre, mozizásra 2D-ben) konkrétan teljesen felesleges, sőt nagyrészt már a 8K is.Egyébként először 8K-s TV-nél láttam olyan menüképet, ami konkrétan egyáltalán nem volt pixeles. Még a 4K TV-knél is látszik - nem is feltétlenül nagyon közelről -, hogy a betűk, ikonok szélei nem élesek.
-
PuMbA
titán
"Telefonoknál is el voltunk ájulva az 1920-tól "
Én nem. Nekem a mai napig 1280-as telefonom van. Láttam 1920-ast, oké, hogy élesebb, de a valóságban nulla hasznát látom annak a plusz élességnek. Az élesebb betűktől se nem leszek produktívabb, se nem terheli kevésbé a szemem.
TV-nél is a 4K körülbelül a határ, aminek van értelme, de a legtöbb embernek nincs is perfekt látása, szóval tökre ellenne a FullHD-val is. 2006-ban volt egy felmérés Angliában, az emberek 30%-ának nem volt elég jó a látása a FullHD-hoz 4m-ről
Sokan ugye nem viselnek szemüveget, hiába kicsit már rossz a szemük. -
PTM
senior tag
Már most is az ember szeme a szűk keresztmetszet. Majdnem egy méterre kéne ülni a 65"-os tévétől, hogy kiváló látással egy kicsit jobbnak látszódjanak a (nem létező) 8K anyagok.
Ez nagyjából ugyanaz a 66 fokos FOV, mint a 88" esetén az 1,5 méter, ami ebben a tesztben az első soros eredményeknek felel meg.
Pixelgrafikával lehet más az eredmény, erre vonatkozót sehol nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Linux felhasználók OFF topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Temu
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Az már akkora felbontás, hogy ha a teljes képernyőt látod (=legalább nagyjából normál nézési távolságból nézed), akkor biztosan nagyobb lesz a képpontsűrűség, mint a szemed felbontása. Ilyen szempontból a 16K (legalábbis TV-zésre, mozizásra 2D-ben) konkrétan teljesen felesleges, sőt nagyrészt már a 8K is.