Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz ROBOTER #44 üzenetére

Félreértettél, én sem a 8k mellett, sem ellene nem foglaltam állást (nem is írtam ilyet sehol), és csak az emberi szem/látás felbontására reagáltam, anélkül, hogy pártot választottam volna ebben a vitában.

Amúgy a 8K nem az igények miatt halt el, hanem az ára miatt, ide értve az összes vonatkozó költséget, a gyártástól, a tároláson, feldolgozáson át, addig, hogy hogyan juttatod el az anyagot a fogyasztóhoz (és akkor a fogyasztói eszközöket még nem is említettük).
    Tehát, ha azt feltételezzük, hogy a 8k hoz a gyakorlatban valamennyi előnyt, attól még ez az előny nincs arányban az "előállításra" fordított összeggel/erőforrásokkal.

bteebi:
    "Az egyszerűség kedvéért nevezzük ezt látószögnek." - tudom, hogy hogyan hívják ;) , csupán korábban erről mintha nem lett volna szó, és a nézési távolságot befolyásolják a fizikai lehetőségek, az igények/szokások, és nyilván a képernyő mérete is (sok mást nem számolva). Tehát, ha annyit mondasz, hogy nézési távolság, akkor lényegében nem mondtál semmi egzaktot. Ha ennyire ezt a kifejezést szeretnéd használni, akkor én az "ideális nézési távolságot" javasolnám, ami akkor egzakt, ha lefektetjük, hogy a látóteredet mennyiben tölti ki.
    Mindegy, nem kötekedni akarok, csak rávilágítottam, hogy konkrétumok nélkül vitáztok, és így könnyű elbeszélni egymás mellett. :B

Új hozzászólás Aktív témák