Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz zolapapi #74573 üzenetére
Én egy garanciális cserét követően kész voltam már arra is, hogy durciból/méregből nem samsut veszek újra, hanem LG-t, de 1,5 óra elteltével inkább maradtam a samunál.
Samiknál pl. mi a jellemző probléma?
yt lejátszása
másik kérdésedre a legjobbak ezen a téren, de aki kicsit jobb élményben akarja magát részesíteni hamar elfelejti a beépített lejátszót és vesz valamilyen külső lejátszót (media player vagy asztali BD lejátszót) és arról nézi a filmeket 24p kandencia helyesen, mert ezt a tévé nem tudja.Realme GT Master Edition
-
Vhiktor
veterán
válasz zolapapi #74820 üzenetére
Érdekes egy teszt......
Ne ilyen vacak oldalakon nézz tesztet, hanem elismert szakmai oldalakon.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gorog67
aktív tag
válasz zolapapi #74905 üzenetére
Azon kívül, amit te is írtál, hogy nem tudod a csatornákat rendezni, a két kütyü, két táv, kábeldzsungel. Ha nem lenne olyan fontos neked a felvétel, akkor nagyon kényelmes a CAM. Barátom a Kaon-t cserélte le és nagyon szereti, szerinte a képe is szebb. Viszont az EPG időtávjának különbségét más is írta, nem látom a technikai okát, elvileg csak a tévé memóriájának kellene korlátoznia a hosszát.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
-
petipetya
nagyúr
válasz zolapapi #75699 üzenetére
Nálam van egy matrica a dobozon, azon szerepel a modell kód (ennek a végén van a H betű), típus és sorozatszám is. Made in Románia és a környező országok jele alapján látszik, hogy ide készítették a Balkánra.
Ha ezeket látod, akkor nagy gond nem lehet. Emellett én az edigitalban vettem át, ahol kiszedték a dobozból és megmutatták a sértetlen tévét, majd visszaragasztották.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #75751 üzenetére
A hangfal bekapcsolva van hagyva, elosztó kapcsolgatás megy, amire minden rá van nyomva
Topikhoz: ok, hogy más tvhez képest jó a hangja egy ilyen tv-nek, de 10k-t szerintem megér egy alap sztereó cucc, ahol legalább van egy minimális térérzet is a mélyek mellett A tv árához képest 10k semmi...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76220 üzenetére
"Mivel jobbára az SBS és a Bluray 3d között csak képminőségbeli különbség van, igaz az hogy erről a távról nincs semmi különbség a Half SBS és a 3d Bluray között?"
Igaz
"A forrást (hdmi4 dvi) átneveztem Blurayre + összefoglalós tételek beállítva. Viszont a pc képernyő átküldött mérete kilóg a tv-képből."
Akkor a VGA beállításainál kell kalapálnod valamit, mert a TV-t birizgálva csak elrontod a képminőséget. Milyen VGA-d van? Milyen lehetőségeket kínál a VGA-d vezérlőprogramja a TV megjelenítőjére? Screenshot megfelelne, ilyen méretezés vagy képernyő kezelés dolgokat keress
"Illetve (ha nem állítom át) 3d Bluray filmre kapcsolok (powerdvd) akkor alapban "átvezérli" a helyes felbontásra. Így nem ront a 3d oder képminőségen?"
SBS Blu-ray filmre gondolsz? Nem gond, de ahhoz felesleges PowerDVD, mert az 5000x gyorsabb, csomó felesleges dolgot nélkülöző ingyenes MPC-HC is lejátszik mindent. Ha más filmnél nincs "átvezérlésed", akkor az nagy baj.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76227 üzenetére
Hát ez érdekes....ilyet még nem láttam, tedd 0%-ra és ellenőrizd ezeket a dolgokat újra vagy írd meg a választ: Legújabb videókártya drivered van? Milyen Windowsod van? N-es verziójú? TV-n biztos, hogy a képméret Képernyőhöz illesztve beállításon van? 1920x1080-on megy a TV-d? Kiterjesztett asztalt használsz?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76231 üzenetére
Mi az, hogy belövi a szélességet? Akadj le már a PowerDVD-ről, rakd 1920x1080 60hz-re a Tv-t és állítsd be az összefoglaló szerint az Mpc-hc-t és jó lesz a szélesség, mert nekem is amd-m van hdmivel és méretezés nélkül(0%) bluray címkén nem lóg ki a kép + váltogatja a frisítéssi sebesséhet magától Ha így sem jó, akkor próbáld ki a Flashget által említett PC címkét
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76267 üzenetére
Ez a jó viselkedés, bár még mindig nem értem, hogy miért kell ehhez egy 200MB-os szeméttel teli videólejátszó program, mikor egy 7MB-os ingyenes is tudja ugyanezeket
"3D -> ha a motion plus filmeknél KI az 3dnél pont nem lesz jó. Akkor pont akkora frissítésre állítja a tv-t mint a h6200. Pedig a h6400 pont az az előnye hogy 400Hz-es a 3D-nél, Motion plus-t kikapcsolva tudtommal olyan lenne mintha nem True Motion lenne (100hz), hanem 50Hz.
Nem jól gondolom?"Nem feltétlen A 3D filmek is 24 képkocka per másodpercesek, tehát a Motion Plus nélkül tökéletesen megjeleníti a TV a teljesen mozgásfelbontást, esetleg a LED képtisztaság mehet, ha be lehet kapcsolni. A "400Hz" és a Motion Plus akkor kell, ha TV adást vagy 30 képkocka per másodpercnél többel rendelkező videót nézel, ugyanis ilyenkor a TV már nem képes teljes valójában megjeleníteni, amit a videó tartalmaz
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76273 üzenetére
Ja értem, akkor nem szóltam, csak még más volt az állás tegnap Nem tudom, hogy ki mondta neked, hogy a H6400 jobb, mint a H6200 3D-re a 400Hz miatt, de ez nem igaz. Mindkét TV 100Hz-es, ha csak a képkockaszámot nézzük a többi trükk nélkül A Motion Plust az összes filmnél ki kell kapcsolni, csak a koncertfelvételeknél vagy természetfilmeknél (ezek szoktak Blu-rayen 50 vagy 60Hz-esek lenni) és a TV adásoknál nem kell kikapcsolni, ezeknél Tisztára kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zolapapi #76276 üzenetére
Ha a Motion Plus ki van kapcsolva és te egy filmet nézel (amik 24 képkocka per másodpercesek), akkor a TV elektronikája egy képkockát kirak 4x, azaz 96Hz lesz, ennyi a valós frissítés és ennél egyáltalán nem kell több, mert a filmet teljes szépségében csodálhatod. Ha TV adást nézel (vagy természetfilmet/koncert blurayt), akkor ezek 50 vagy 60 képkocka per másodpercesek, tehát be kell kapcsolnod a Motion Plust, hogy szinte teljes szépségében csodálhasd a műsort. Ilyenkor senki se tudja (csak a Samsungosok), hogy mit is csinál valójában a TV és hány képkockát milyen módon szúr be (tehát a valós frissítés, amire te gondolsz), de a lényeg, hogy a Tiszta beállítás a legtöbb Samsung TV-n minimális szappanopera effekttel a legkevesebb képhibával operál, ezért szokták ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zolapapi #76675 üzenetére
Mi abban a furcsa, hogy a TV tunerje jobb képminőséget ad, mint a szolgáltató doboza? Azok sajnos a lehető legalacsonyabb költségből beszerezhetőt adják a népnek.
Másik előnye a mediacardnak, a csatornák sorrendjének tetszés szerinti rendezhetősége. Valamint nincs plusz áramzabáló eszköz, plusz távirányító, kábel. 13 hónapja váltottam boxról mediacardra és sokkal, de sokkal kellemesebb a tévézés minden perce.
Ha a szolgáltató boxának merevlemezére rögzítesz egy műsort, az meghibásodás, vagy bármilyen más okból történő csere esetén elveszett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fishor
senior tag
válasz zolapapi #77040 üzenetére
Megtaláltam a módját, hogy ne kelljen menüzni 3d hez. Van az a jobb oldalt alulról 3. vagy 4. gomb, most nem tudom a nevét fejből, de az kihoz egy kis ikonos menüt ott jobbra kell csak 3 at menni és ott a 3d. Gyorsabb mint a sima menüben keresgélni. Egyébként a serviio val végre sikerült normálisan és stabilan megosztanom a gépemen lévő tartalmat. Az is nagyon tetszik, hogy egérrel simán lehet navigálni a fájlok közt, meg lehet filmnézéskor csuszkát kattintgatni szintén egérrel. Mint a számítógépen. Nagyon pöpec. Egyedül a billentyűzetet nem sikerült még kipróbálnom, mert nincs USB-s-em. Azt még jó lenne tudni hogy a 6200 on vajon mikor működik a billentyűzet betűs része és mikor nem, mert írták korábban, hogy youtubenél nem működik, de ez biztos így van?
Üdv: Fishor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo Switch
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest