-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
saltanus
aktív tag
-
Sziasztok, kb 3 napja valami tortent a 65qn85bhez kapott solar taviranyitoval. Hiaba van feloltotve neha elveszti a kapcsolatot, a voice search nem mukodik es csak akkor reagal a tv a parancsokra ha az infra fele (tv fele) van fordutva a taviranyito. Mar a letezo osszes ujraparositasi es troubleshootot elolvastam, a back es play gombok nyomvatartasa utan neha parosithato a tvvel de neha nem.... Villog a piros led a taviranyiton es ennyi. A voice search a tanitas utan jo aztan 1 perc es a youtube vagy bixby voice ismet nem megy.... Fogalmam sincs hogy ezt mi valtotta ki. Masnal volt/van ilyen gond?
-
forcegt
csendes tag
válasz
Freeman444a #155221 üzenetére
Én is Q80B-t vettem a visszaküldött Q95T helyett 65-ös méretben és VA paneles. Eddig meg vagyok vele elégedve, elég jól mutat rajta a 4K HDR.
2 napja használom, ez szerintem marad, nincsen rajta olyan bevilágítási problémák, mint a Q95T-nél.
-
Marci112233
addikt
válasz
saltanus #155035 üzenetére
Ronda nem lesz az biztos.
De pont leírtad hogy PS4 játékok, ha lesz akkor PS5. Az általam is linkelt QLED alapból jobb játékra, ezt szépen mutatja a Samsung saját oldalán is, de más dologban is többet tud.
Viszont mint már említették 14 napon belül úgy is meggondolhatod magad.
-
Sennalacy
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Qe55QN85A tv-t és megpróbáltam pc monitorként használni. Elvileg 10 bites panel a displayspecifications szerint, de nvidia driver alatt csak 8 bitet mutat szürkén, és csak az YCbCr420 kimeneti színformátum választhartó, semmi más nincs ott sem.
Ennek megfelelően a dinamikatartomány is csak korlátozottra állítható.
Ez normális, vagy valamit nem jól csináltam, esetleg gyenge minőségű hdmi kábel a probléma?
-
Bagan
aktív tag
Ilyen kodot hogyan lehet generálni? Nekem sajnos nem mukodik.
-
GuruZone
őstag
Sziasztok, egyik régi ismerősöm ilyen CONAX átalakítót keres. Járt a tévéhez ugye anno, csak elkeverte. Valami gagyi webáruházban azt olvasta hogy MU szériához nem jó. Amit kétlek.Szerintem 5-6 éve (mióta megjelent ez a megoldás) , ezek az adapterek ugyanúgy néznek ki. Javítsatok ki ha tévedek.
50MU6102 a tv típusa. Szerintetek bárhonnan beszerezheti, nincs különbség ezek között?
Marketplaceről megvan fillerekből, szerviz persze dupla áron adja.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Deadpool73
csendes tag
Sziasztok!Itt kaptam segítséget pár éve vásárláshoz és jó tippeket kaptam!Most ujra várom a hozzászólásokat,segitséget..Egy Samsung Q60A vagy SamsungQ60B a jobb válsztás?Sajnos most csak ennyi fér bele mint keret..Próbáltam már LG Nanocellt(lehet nem jóba nyultam)illetve Hisense Tv-t de ott sem jártam sikerrel a TV adás,filmek szaggatottsága-ugrálása valamint a külső HDD-k nem felismerése miatt így muszály váltani..Tudom,hogy talán csöbörből-vödörbe de ebbe az irányba gondolkodom..Persze ha valaki tud jó árban egy fokkal jobb Samsungot teljesen nyitott vagyok 230-240-et szánok a TV-re..
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Mobilnetrol az airplay nem mukodik?
-
SteveL
aktív tag
A QE 55 Q60A tévén ki lehet kapcsolni a multiviewt? A neten mindenütt azt írják, a Beállítások / Általános / Smartfunkciók alatt kéne kikapcsolni, viszont nálam nincs ilyen opció ott. Jó lenne, ha telefon/tablet tükrözésekor egyből teljes képernyőn látnám a telefon tartalmát. Köszi a választ előre is.
-
nababika
aktív tag
Légyszi légyszi!!!! Megpróbálom mégegyszer hátha.....
Sziasztok. Egy reset után a QN95A tv-m spanyolnak hiszi magát. Az általános beállításoknál az idő beállításnál csak ibériai félsziget és Canary szigetek választható, és nincs nyári időszámítás sem. Ez nem is zavarna, de a műsorújságnal sehogy sem tudom az időt beállítani, hogy rendesen mutassa. Van valami módszer, hogy a régiót átállitsam a mi idözònánkra reset nélkül? Nem tudom mit néztem be már megint. -
nababika
aktív tag
Sziasztok. Egy reset után a QN95A tv-m spanyolnak hiszi magát. Az általános beállításoknál az idő beállításnál csak ibériai félsziget és Canary szigetek választható, és nincs nyári időszámítás sem. Ez nem is zavarna, de a műsorújságnal sehogy sem tudom az időt beállítani, hogy rendesen mutassa. Van valami módszer, hogy a régiót átállitsam a mi idözònánkra reset nélkül? Nem tudom mit néztem be már megint.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. van egy QN95A tv-nk, azt irja, hogy megy a google assistanttal, de sehogy sem akar. Tv wifin csatlakozik a rooterhez, smartthings ben felvettem a tevet, ugyan azt a halozatot haszanlja mint a telefonom amin a google home van, A smart things hozzaadva a google home-hoz, minden mukodik is szepen, viszont az eszkozoknel a google assistant beallitasok kozott nem jelenik meg a teve. A teve menujeben a voce menupont alatt csak az a nyomi bixbi valaszthato. Van valakinek otlete, tippje, hogyan kene mukodesre birni? Koszi elore is.
-
nababika
aktív tag
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #154245 üzenetére
Na, masik hdmin mukodik, dr ez a connect box a 50-60 fok kozott van, eppen nem suti meg a kezem, az normalis?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Vanegy samsung qe65q95t tvm ami upc boxal es ps5 el van hasznalva, jatekmod automatikusan van, de valamikor nincs hang, ha atvaltok a ps re vagy upc boxra, ez mitol lehetsges? Kicsit kezd kiboritani, hogy nem tud normalisan mukodni a tv..
-
rainman72
nagyúr
válasz
Mulderpapa #154216 üzenetére
A Q60A-n se volt normális fekete,tök felhős volt az egész,pedig mint tv,külső,távirányító op.rendszer,színek nagyon rendben volt,ezért is sajnáltam
Akkor kb ugyanaz a panelt kapja idén is.
[Ezt] a videót nézd meg full sötétben kiváncsi vok mit mutat köszi -
Alex1978
csendes tag
válasz
rainman72 #153944 üzenetére
Kedves rainman72!
"...
A Crystal UHD csak egy jól hangzó marketing név.A belépő lcd/ledek prociját jelöli.A qled technológia egy magasabb szint,guglizz rá főleg.
A háttérvilágítás meg lehet edge led vagy direct led local dimming-el ez a FALD."OK. A Samsung QE50Q60AAUXXH (50", 4K, QLED, Quantum Dot) QLED technológiája
jobb, mint a Samsung UE50BU8002KXXH (50", 4K, Crystal, Crystal Processzor 4K)
Dynamic Crystal Color technológiája.
Ezek szerint a QE50Q60AAUXXH lesz a nyerő.Picit utána olvastam a FALD háttérvilágításnak (Full Array Local Dimming).
A Q60A hivatalos Samsung oldalán ITT található infók Dual LED háttérvilágítást mutatnak.
Ez a FALD-hoz hasonló netán jobb nála?Más:
Tudható-e a TV-ről (mert erről sehol nem találtam infót), hogy képes-e USB-n csatlakoztatott DivX, Xvid és .mkv formátumú filmeket lejátszani? (Bár elsődlegesen TV-adást, HD TV-adást és ritkábban Blu-ray filmet fogunk nézni rajta, gondoltam rákérdezek a PC-s filmformátumokra is.)A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, Alex -
paulusz66
csendes tag
válasz
bobby45 #153979 üzenetére
Kár, hogy nem tudsz értelmezni egy nyamvadt mondatot, csak próbálod védeni a mundér becsületét, de helyette csak erőlködsz és magyarázkodsz a kollégáddal együtt. Még jó, hogy a magamfajta néha idetéved és veszi a fáradságot, hogy rendet tegyen és ne legyen megvezetve a gyanutlan érdeklődő. Nevetségesek vagytok és ezt mindenki láthatja, aki elolvassa az említett hozzászólásokat.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Alex1978 #153943 üzenetére
Feltételezem, hogy az UE50AU9082-es Dynamic Crystal Color technológiája jobb a QE50Q60A Quantum Dot technológiánál (de ha tévedek, szóljatok) és gondolom, hogy az UE50BU8002-es jobb, többet tud, mint a UE50AU9082-es (az ár alapján, mert ez utóbbi olcsóbb). Jól gondolom?
Ebből az eleje helytelen!
A Crystal UHD csak egy jól hangzó marketing név.A belépő lcd/ledek prociját jelöli.A qled technológia egy magasabb szint,guglizz rá főleg.
A háttérvilágítás meg lehet edge led vagy direct led local dimming-el ez a FALD.
Illetve jelenleg a legmagasabb forgalomba lévő kategória a Samsungnál a Mini led hátteres tv-k.
A tipus számok vége pici eltérést jelent csak.
Az alap model 2021-ban AU8002-9002.
Idén BU8002-8502.
Nagy difi nem lesz köztük képminőségben,talán csak a fényerőben,az se sok.Kb ez a [rtings AU8002]
Ami jelentősebb előrelépés lenne főleg HDR terén az a Q60A vagy B de inkább a [Q70A] -tól fölfele,minden téren,ezek a modelek:
Q80A,QN90A-B stb...
Illetve kifutóban most jó áron van a 2030s csúcsmodel az 55Q95TD.
[AU8002 vs.Q70A rtings]
A tipus számok nagysága sajnos már nem nagy eltérést mutat sajnos,kicsit megtévesztő sajnos.
AU8000-AU9000-BU8000-B8500
BU sorozat nem biztos hogy jobb lesz,csak azért drágább mert még most jelent meg. -
Alex1978
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Elolvastam a Téma összefoglalót, de úgy tűnik kissé elavult. (2015 óta nincs frissítve. Az évjáratok csak "J = 2015"-ig vannak feltüntetve illetve a Típusok között nem is szerepel, hogy mit jelent a Q. Bár tippelem, hogy a QLED kijelzőtípusra utal.)
A lényeg, hogy az összefoglalóból nem tudtam meg minden kérdésemre a választ, de úgy gondolom, hogy a ti tudásotok naprakészebb és tudtok segíteni.A család ~10 éves Samsung TV-je megadta magát, s továbbra is maradnék a Samsung márkánál. Kb. 200-250eFt (ez a felső határ) a tervezett összeg és 43" - 50" a megcélzott képátló (esetleg 55"). A TV-t kb. 3m-ről nézzük és nagyjából szemből 2-3 személy nézi.
6-8 TV-t is nézegettem, de a QE43xxxx vagy QE50xxxx illetve UE43xxxxxx vagy UE50xxxxxx betű-szám kombinációiban (szériaszámok?) elvesztem.
Samsung QE43LS03TAUXXH (43", 4K, QLED) ITT most épp 220eFt (akciósan, 250eFt-ról).
Samsung QE43Q60AAUXXH (43", 4K, QLED) ITT 180eFt.
Mindkét TV 43" mégis a Q60A típusnál legalább 40eFt-tal drágább az LS03T. Miben tud többet az LS03T és megéri-e a pluszköltséget?
ITT az összehasonlító táblázat de tudtommal a 4K és az Ultra HD ugyanazt a felbontást jelenti és gyanítom, hogy mindkettő 60Hz-es, azaz a lényegi különbségeket az Euronics táblázata nem jelzi (vagy én nagyon nem értek a dolgokhoz).Samsung oldala szerint a Q60A: Quantum Dot = 100%-os színgazdagság, Dual LED, Quantum HDR, AirSLim (vékony... Nos, ez nem meglepő).
Samsung oldala szerint az LS03A: Modern keretszerű kialakítás, személyre szabható keret, Művészeti mód. (Számomra nem feltétlenül szükséges, hogy kikapcsolt állapotban a TV egy festményt mutasson... és ha a tulajdonságok mélyére ások, akkor kiderül, hogy ez a TV is Dual LED-es. De nem ástam a mélyére minden TV-nek, szóval... Értitek.)
Nem tudom, tud-e olyat az LS03A, ami miatt mindenképp megérné a pluszköltséget.Aki tudja, legyen szíves árulja el!
Köszönettel:
Alex -
stilo18
addikt
válasz
rainman72 #153887 üzenetére
Messengerből másolom egy az egybe
"“2019-ben egy Sony XE90-es FALD-LCD-ről váltottam LG C9-es OLED készülékre. A váltás oka akkoriban legfőképpen a vágyakozás volt az “új” technológia nyújtotta képminőség után, amit először különböző elektronikai üzletek polcain csodáltam mindig és azt kell mondanom, hogy nem csalódtam. A váltásbeli különbség letaglózó volt, ahogy akkoriban leginkább az éjszakai órákat kihasználva igyekezdtem a videójáték szenvedélyemnek hódolni megadva a teret az OLED technológiának, hogy tündököljön azzal, amiben a legjobb, sötét fényviszonyok között a technológiai adottságai által a legszebb képminőséget hozni, legyen szó bármilyen tartalomról is. Aztán miután a “rózsaszínköd” elillant és teret adott hol mesterségesen tenyésztett (burn-in lehetősége), hol megalapozott hiányosságoknak (fényes nappaliban egy szűrtfényes-felhős nap is kihúzta a fényereje tejfogát, hiszen a beégéstől való rejtett aggodalom miatt, játék közben az érték sosem kúszott 70 fölé kezdetben, ha játékról volt szó.) Így az igényeim más fénytörésbe kerültek. Tudtam, hogy képminőség terén muszáj kompromisszumot kötnöm a felhőtlen nyugalom és fényerő oltárán. Legalábbis kezdetben ezt gondoltam, hiszen tapasztalataimat az LCD-ről, mint technológiáról és annak lehetőségeiről egy akkor már 5 éves TV-vel töltött időre alapoztam (2017-ben vettem az XE-t), ami óriási hiba volt. Ezt be kellett látnom rögtön a Q95T-vel töltött első teljes nap után, amiben természetesen minden olyan helyzetben megmérettetem, ahol az OLED már bizonyított. A legerősebb felismerés az a hiányérzet hiánya volt az előző TV-vel szemben. Sőt. Az, hogy nappal egyértelműen jobb TV a Q95T, az nem kérdés, de az, ahogy sötétben is olyan teljesítményt rak le a szemed elé, hogy egész egyszerűen nem hiszed el, hogy egy LCD ilyet tud. Nem tudok egyértelmű győztest hirdetni sötét fényviszonyok között és azt hiszem, ennél nagyobb dicséretet egy LCD TV nem is kaphat. Az igényeimnek, amely jelenleg egy nagy fényerő mellett ragyogó színeket es mély feketét produkáló gamer TV képében létezik, az esetleges beégés lehetősége nélkül, tökéletesen megfelel. Azon az áron meg már kettőt vennék. : ))) "
-
stilo18
addikt
válasz
boxmaci #153880 üzenetére
"Amúgy ma a panel natívnak nincs olyan jelentősége mint régen"
Sokszor hangzik el itt a fórumon a "tesztek is megírták" szöveg, az IPS paneles tv-k a tesztek 99%-ban hasal el az alacsony natív kontrasztaránya miatt és kap negatív végszót. Lásd LG QNED tv-k például.A csak szemből van jó kép azért túlzás, az itthoni MU8002-esen még nincs semmi plussz réteg és azért még élhető a betekintési szög.
Meg persze ha filmet nézek, nekem még nem jutott eszembe, hogy leülök a tv mellé és oldalról ülöm végig a 2 órát...Szóval én simán áldoznám a betekintési szöget a kontraszt előnyére...
(Persze a LD -es részt megadom, cimborámnak Q95T-je van és ő is nevetve írta a Stranger Things-ről, hogy nincs blooming a tv-n....ez elképesztően sokat javult a felső kategóriában) -
francz'70
senior tag
válasz
errorcode06 #153819 üzenetére
Nyugodtan tedd fel, nem változott semmi, legalább is én nem veszek észre változást.
Gondoltam kicsit még én is várok vele, de egy áramszünet után mindkét mu-s tévémre (ue65mu 7102, ue50mu 6102) telepítette magát -
stilo18
addikt
válasz
Vhiktor #153718 üzenetére
Tesztekből maradt csak meg... (pl. hogy kevesebb zónát kapott (40x18, a 95A 792 volt 65-ösnél), kisebb színtérlefedettsége van, illetve a fényerő se egyértelműen, minden esetben magasabb/jobb) , de akkor biztos csak rosszul emlékszem
A teljesen más liga viszont megmosolyogtató, annak fényében is, hogy mennyire tisztelem a munkádat
-
mpo
veterán
A MU8002 hibajelenség és megoldása:
- Távirányítóval kikapcsolás után azonnal bekapcsol.
- Hangerő gomb föl-le nem egy lépést csinál, hanem elindul és megállás nélkül növel-csökkent.Kihúztam a konnektorból pár percre, nem oldotta meg a problémát
Észrevettem, hogy villog a távirányító LED-je, kimerült az elem.
Elemcsere után minden jól működött, a hiba megszűnt. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Vhiktor #153646 üzenetére
OLED tévét PC-hez?
Amúgy meg a színhelyesség is csak akkor érdekes, ha olyan munkát végzel PC-n ahol számít. A válaszideje a QN90A-nak bőven jó, csak PC/Game módba kell tenni. Semmi értelme OLED-et használni csak azért, mert alacsonyabb a válaszidő. A beégés és abl elég nagy deal breaker. Na meg a C1 tükröződik is mint a fene amellet, hogy alacsony a fényerő.
-
pethYeti
addikt
válasz
Celtis #153652 üzenetére
Nincs, az a sarok ami a képen van az van picit megkezdve.
Azt gondolom nem velem van a baj, hanem az install guidedal hogy egy 1x1 centis piktogram mutatja hogy ne szedd le. A másik hogy én tévénél ilyennel még nem találkoztam hogy fólia van rajta amit nem szabad leszedni.
-
Celtis
veterán
válasz
lacc24 #153555 üzenetére
Nagyon szívesen. Remélem megoldja a problémádat.
A magyarázat az, hogy a tv álló képkockákat jelenít meg, de a szemed/agyad folyamatos mozgást vár azt próbál követni a képernyőn. A mozifilm esetén másodpercenként csak 24 képkocka van ez eleve nem sok. Ehhez jön, hogy a tv-d kijelzője nagyon gyors, nagyon hamar át tud váltani a képkockák között és viszonylag sokáig ugyanazt a változatlan kockát mutatja.
(Ez a stutter érték az rtings tesztekben. A kisebb érték jobb)A régi tv-den lassabb volt a képváltás és kissé el is mosódott, így kellemesebb volt a szemnek.
Tv adás esetén másodpercenként 50 különböző képkocka van, így ez az akadozás nem jelent problémát. Ellenben a fenti alapjelenség, hogy a szemed hol a mozgó részlet előtt, hol mögötte van, ez a mozgó kontúrok elmosodásában jelentkezik. (A retinán mosódik el a kép, mivel a szemed folyamatosan mozog, nem apró lépésekeben.)Filmek esetén a torzításcsökkentés, tv adásnál az elmosódás csökkentés gyakorlatilag ugyanazt csinálja, köztes képkockákat, a mozgó részletek köztes fázisait "rajzolja meg".
Csak azért van két külön csuszka, hogy a kétféle tartalomtípusra eltérő beállítás legyen lehetséges.
A LED-es képtisztaság pedig a képkocka megjelenítési idejét csökkenti. Utóbbi tök jó lenne, de sajnos csökken tőle a fényerő és érezhetően villog a kép. -
junior19
senior tag
válasz
kerekes.pter #153513 üzenetére
Téged is le akarnak pattintani.
1. Csereutalvány nélkül hiába jelzed a boltnak, ahol a vásárlás történt, ők nem fogják vissza adni a pénzt. Csereutalványt pedig a samsungnak kell kiállítani.
2. A képteszt ezt a hibát, főleg világos környezetben nem fogja a képeid szintjén mutatni. De ha el is küldöd az értelmetlen képet, a "technikus" megfelelőnek fogja látni, a készülék nem hibás kijelentést tesz.
Én még mindig nem értem, valaki nézze már meg a garlevelét. Benne van, hogy a hibát a vevő köteles a képteszt világos környezetben történő fényképpel igazolnia? Mert ha nincs benne, milyen jogon kéri ezt a samsung. Én úgy tudom, a hibát a vevőnek jeleznie kell, nem kötelező semmivel sem alátámasztania. Majd a szervizes megvizsgálja, s eldönti, hogy garanciális-e a javítás.
Annyival vagy te jobb helyzetben, hogy egyszer már cserélték a panelt, így az ugyanolyan rossz panelre nem foghatják rá, hogy jó az. -
zsolt008
tag
válasz
Callisto #153358 üzenetére
köszi.
nem grafikai munkára keresem, csak teamses meetingekre, prezentációkra alkalmanként.
pixelhiba nincs: a te tv-den, vagy ennél a technológiánál nem létezik?
Hát a raktáron levők tesztelése gondolom nem opció egy átlag vevőnek...
a DSE garanciális hibának számít, vagy a 14 napos visszaküldést lehet csak eljátszani, ha ilyen tv-t vesz az ember? -
Callisto
őstag
válasz
zsolt008 #153355 üzenetére
65QN95A-m van. Grafikai munkára nem való, mert a háttérvilágítás miatt a képkörnyezet függvényében mást és mást mutat. Fő monitornak használom 120Hz-en, mert ennél a frekinél a legmagasabb a PWM (960Hz).
HDR-ben a blooming sötétebb környezetben, teljes sötétben főleg ha sötét a jelent és világos felirat stb. van erősen látható esetenként. Engem nem zavar mivel ritka és a szebb világos színek, általánosan jobb HDR kárpótol. A technológia hátrányai és előnyei. Pixelhiba nincs, DSE minimális (helyszínen kerestem egy jó panellel TV-t).
Netflix, HBO Max, Amazon, YouTube minden simán hibátlanul megy rajta.
Nem tudom mit lehetne mondani. Te tudod mihez és milyen körülmények között használod. Ennek függvényében kell döntened milyen technolódia mellett teszed le a voksot, de a TV maga jó. -
zsolt008
tag
sziasztok,
egy QE65QN90 tv vásárlásán töprengek, nappal eseti munkatámogatás (extended display), esténként stream nézésre lenne használva.
Akinek hasonló tv-je van (qled, neo qled) leírná a _NEGATÍV_ tapasztalatait pls, hogy tudjam mibe futhatok bele?
Bármi, ami nem tetszik, kényelmetlen neked jöhet - fizikai kialakítás, talp, software, kép-hang minőség, ... tényleg bármi...
Illetve mennyire hibátlan a panel ezeknél a tv-knél, van gyári pixel garancia és mennyitől?köszi minden választ
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Jött valakinek esetleg Sounfbar Tv kombo a napokban? Vagy csak a mult heti adag volt?
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
NavySeal #152926 üzenetére
Megérkezett nekem is a 55QN90B és egy 46F6400-at váltott. Az öreg F6400-nak szerintem máig nincs rossz képe, újabb 4K-s MU6100 és NU7100 mellé simán oda lehet rakni, felbontástól függetlenül szerinte jobb minőségű panelje van.
A QN90B viszont egyértelmű előrelépés, szépek a színek, jobb uniformitás, sarkok nem tünnek sötétebbnek, kontrasztja meggyőző. A local dimming szépen működik, teljesen sötétben egy 21:9-es film alsó-felső fekete sávjai mély feketék. Bevilágítás nincs, minimális blooming van, de konkrét tartalomnál nem húzza oda a szemet. Nappal magas fényerőt tud.
VA panel van benne.PS5-tel összekötve (PS5-HDMI-TV-Optikai-Erősítő) optikai kábelen keresztül átmegy a Dolby. Viszont TV adásoknál, ahol Dolby-ba jön egy csatorna hangja és váltok egy másikra ahol viszont nem, akkor elmegy a hang. Ilyenkor át kell állítani a TV hangszóróra, majd vissza Optikaira. Remélem erre jönni fog egy javítás.
-
stilo18
addikt
válasz
N.YCityBoy #152966 üzenetére
Tök érdekes amit írtok, tegnap itthon voltam szabin, család suli, ovi, munkahely...
Volt egy kis időm hasonlítgatni az oledet a minileddel.Én egyszerűen így leírni nem tudom, hogy melyik a jobb.
Egymás után nézegettem, ugyanazok a videók mentek, tipikus olyan jelenség volt, hogy na itt ez mintha jobb lenne, de várj...nézzük a másikat, baszki ott is de durva...hm, itt mintha mélyebbek lennének a színek, uhh de fényes.... és ez ment...
Cimborám kérdezte mi lett a végén a véleményem, és azt mondtam nem tudom...de tényleg.../QN95a, C9 az alany/
-
rainman72
nagyúr
válasz
wallace 234 #152691 üzenetére
Mind2 tipusnak vannak határai még ha ezt kimondani is nehéz
Pedig csúcs amit csinálnak nekünk igaz néha drágán,és ha fáj is de muszáj
Választani is nehéz főleg úgy hogy az árak még jobban megnehezetik ezt.
Igy meg főleg ha megy a harc hogy melyik a jobb.Meg kell venni.
Ez kb olyan mint amikor a blu-ray nyert.
És még se,mert sztem az eladások nem azt mutatják.
Minden változik haladjunk a korral -
Bagan
aktív tag
válasz
viperabácsi #152600 üzenetére
Alap QLED, tavalyi model.
Nekem tökéletes, de van akinek gyenge.
Mai napig megvan a wow érzés ha pl egy hétig csak a munkahelyi monitort nézem és utana beülök tv-t nezni.
Szerintem jo tv ez is mar! -
-
pockos13
aktív tag
Sziasztok. Előre szólók hogy nem ér röhögni.
Az a problémám hogy az istenért se tudom beállítani a multi view-et a samsungon.
Addig jutok el hogy válassza ki a méreteket de onnan megáll a tudomány, hiába nyomkodom nem rak oda semmit sem. Ugyanígy vagyok az ambient móddal nekem valahogy az se akar működni. -
A mostanaban futo samsung kuponos tv rendelessel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Mennyi ido mulva tortenik meg a kiszallitas?
-
Szabi020
tag
válasz
_Atesz #152459 üzenetére
Köszönöm a tippet! Muszály lesz megpróbálni nekem is akkor ha ez az ami működik.
Kábelvilág:
Én is töletek vettem egy kábelt. Amit vissza is küldtem ha emlékeztek, mert azon még a HDR sem ment. Majd a jelenlegi amire javasoltátok a cserét ugyan ezt csinálja nekem is. -
Eagl3
veterán
válasz
Gomez1984 #152457 üzenetére
Első körben én kinulláznám az összes eddigi képernyő állítgatást a TV-n.
Ezután kellene egy SDR és egy HDR film mondjuk Netflixről (ha van) vagy ami a másik TV-n tuti jó volt. Film módba raknám a TV-t és csak a fényerőhöz nyúlnék ha kevés vagy sok, hogy úgy mit mutat. -
Gomez1984
aktív tag
válasz
rainman72 #152456 üzenetére
Mát lassan beleőszülök annyit nyomkodom a beállításokat
A contraszt enhancer gyönyörűen leveszi azt a ködös réteget, viszont ott meg már szemre kicsit túl sok a kontraszt. A világos részek kiégetik az ember retináját sötét szobában.
Muszáj pakolnom rá fényerőt mert legtöbbet világos szobában megy a TV.
Próbálkozok még ezzel az energiatakarékos móddal is hogy vegye vissza a fényerőt sötétben. -
rainman72
nagyúr
-
e.vid
senior tag
válasz
wallace 234 #152332 üzenetére
Maradtam a Samsungnál, amit ugyan úgy a Raben szállított ki csak most a munkahelyemre, így nem kellett otthon maradnia senkinek.
Még 8-án megvettem egy ugyanolyan (65qn90a) tv-t, miután az előzőt lemondtam. Picit jobban is jöttem ki, mert három 10-es kuponnal 467k helyett 417k lett.
11-én a Samsung jelezte, hogy megkapta az elállásról a levelem és 12-én már vissza is utalta az előző árát.
13-án a Raben kiszállította a munkahelyemre. Ami azért szintén kalandosra sikeredett a részükről, mert a futár eltévedt (nem ismerte a környéket), a telefonja lemerült (elment az Auchanbe töltőt venni). A részéről beígért 6 perc helyett közel egy órát vártam rá a parkolóban, úgy, hogy nem tudtam merre is jár. De csak meg lett és öröm-boldogság van.
A kép nagyon tetszik ADS ide vagy oda, szerintem hibátlan a feketéje is. -
-
válasz
Bernardo20 #152358 üzenetére
Nekem az új TV egy QE65Q80A, ez a fekete színben, kontrasztban, fényerőben nagyon jó. A menüje is gyors, de az irányítás módjától a hajamat tudnám kitépni
Persze, ha csak a TV (Nelflix, HBOMax) csatornákat váltod, vagy hangerőt állítasz, akkor elég jó a rendszer. Ha már youtube videókat akarsz lejátszani, akkor már kicsit döcögős a dolog.
Viszont ha mondjuk egy pendrive-ról akarsz filmet lejátszani, akkor már annyira bonyolult oda eljutni, hogy inkább beüzemeltem egy androidos TV boxot, annak az irányítása jóval egyszerűbb.
Nyilván szoknom kell a nagyon dizájnos és pöpec távirányítót (amin alig van pár gomb
), de pár funkciót egyszerűen nem találok rajta.
Pl. valaki elmondhatná, hogy ha átváltok pendrive-ra és elindítom egy film lejátszását, akkor hogyan kell azt beállítani, hogy permanensen ne mutassa a feliratokat? Most minden egyes alkalommal, ahányszor egy filmre átváltok, megjelenik a felirat. Azt bezzeg másodpercre megjegyzi, hogy előző alkalommal hol járt a film lejátszásában, de azt képtelen megjegyezni, hogy nem kérem a felirat mutatását
-
marinea2
addikt
En Samsung parti vagyok alapjabaveve otthon majdnem mindenem Samu (huto, mikro, porszivo 2tv stb..) Ezzel az egyel volt problemam, elso gariztatas, de kegyetlenul lefarasztottak.. (es nem a 20ezer ft-os porszivorol van szo amit az ember inkabb vesz egy masikat hanem a egy 400k-s TV-rol)
Papiron lehet igy kellene mukodniuk a dolgoknak, de valosag meg nem ez. En amugy az eDigitalnal vettem. -
wallace 234
őstag
válasz
Sotiocsi #152253 üzenetére
Hibát csak a Samsungnál lehet, be jelenteni. Ha úgy látják akkor a szerviznek, adnak egy munkalapot. Az más kérdés, hogy az ügyfélszolgálat ill az úgynevezett technikusnak a látásanak néha nem ártana egy szemorvos. Bár én nálam eddig korrektek voltak, de sajnos sok az ellenpélda.
-
Sotiocsi
csendes tag
Üdv!
Nem szoktam fórumokba irogatni, de úgy döntöttem ezt muszály megosztanom veletek, illetve egy ismerősöm mondta osszam meg itt, mások is had röhögjenek.
Samsung 70TU7102 TV várásoltam 2020.09-hóban.
A TV háttérvilágítása bevilágít a kép elé!? vagy valami ilyesmi. Elmozdult a led vagy nem tudom, de elég érdekes. Jelentettem az esetet a Samsungnak telefonon. Távoli vezérlésbe már is be csatlakozott a kedves hangú hölgy. Elmondása szerint ezt a hibát neki is látnia kéne távolról a tesztképen. Mondom "Tessék?" Ő nem lát hibát, fotozzam le és küldjem el. "Hmmm, rendben" Elkészítettem a képeimet amin jól látszanak a hibák, elküldtem, csatolva képeket, számlát, garanciát, stb. Két nap múlva jelentkeztek, "BIZTOS A KÜLSŐ FORRÁS" hmmm, az hát. Netflix és az HBO MAX, és a TV adás is egyszere szar. Szopat a szolgáltató nem? Ezek a képek nem jók, csináljak másikat, 150-200 cm normál fényviszonyok melett stb... sablon duma. De hát akinek van ilyen nagy TV-je az tudja, hogy hiába is akar világosban fotózni a háttér világítás hiba nem fog látszani illetve tükröződik benne minden, így nem lehet megkülömböztetni mi a hiba, és mi az ami tükröződik. Ezt le is írtam a 2. levelemben, és csatoltam még pár képet illetve videót is "https://youtu.be/34jVrphFDFo". Közöltem velük néha vibrál és bevilágít baloldal középen valami, nézzék meg. Válaszuk idézem "Engedje meg, hogy tájékoztassuk, egyeztettünk technikusainkkal az esetre vonatkozóan, és kivizsgáltuk az esetet. A beküldött képek alapján megállapításra került, hogy az Ön által tapasztalt jelenség a LED technológia velejárója, amely bármely más LED tévékészüléknél is előfordulhat, ezért jelen esetben nem indokolt a szervizes beavatkozás. Mivel a képteszten 150-200 cm távolságból az Ön által leírt jelenség nem tapasztalható, ez nem minősül hibának. Tájékoztatjuk továbbá, hogy alternatív lehetőségként megoldást jelenthet a sötét háttér esetén ha csökkenti a fényerőt, a háttérvilágítást. Mindemellett javasolt bekapcsolni az Eco-érzékelő funkciót, amely automatikusan beállítja a tévékészülék fényerejét a környezeti fényerő alapján. Valamint a Fényerő mozgáshoz opciót is lehetősége van bekapcsolni. " Vegyem le a fényerőt? Eco mód? Jóhogy nem azt írja a hülye, hogy nézzem kikapcsolva!!! nem? Ezek után felhívtam őket felháborodva, (szerintem jogosan) hogy ne nézzenek hülyének, küldjenek már egy szerelőt, vagy azt az okos technikust?! Persze küldtem még egy durvább videót! "https://youtu.be/8fxKmomyaB4" Az 5. üzenetemre azt válaszolták, amit a legelsőre, sablon szöveg "csináljon képet 150-200cm normál fényviszonyok melett, stb..." Ugyanis a világosban ezt a hibát nem látni akkor ez nem a TV hibája. Itt adtam át az ügyet a fogyasztó védelemnek. 4-5 nappal késöbb telefonon hívott is a kedves hölgy a fogyasztó védelemtől, Garanciáról egy fotót küldjek el neki. Érdeklődtem tőle mi a véleménye az ügyről. Azt mondta nagyon csúnya a hibája a TV-nek. Nem érti miért ráztak le... Ő látta a hibát, és a technikus?Kiváncsi vagyok mi lesz a vége...
-
Szabi020
tag
válasz
Szabi020 #150106 üzenetére
Nos. Korábban említettétek nekem, hogy a QE43QN90A nem tud csak 120Hz-et a sorozatból amit köszönök szépen!
Rászántam magam egy QE50QN90A-ra, amit monitornak használok. Féltem a méretétől mert bő 1 méterről nézem, de szerencsére 1 nap alatt megszoktam. Még jó is mert nem kicsit volt kedvezőbb az ára mint a kisebb 43"os testvérének. (A 60Hz ellenére is..)
Elég jó áron adták az alzán 8-10 napja így nem tudtam kihagyni!
A QE43Q67T-hez képest elég más kategória!
Az a szerény 1000Nit amivel nagyobb a fényereje és persze az egyéb dolgok. Így nagyon nem bántam meg.Dobtam rá egy abilight strip-kit-et. Mivel ugye PC monitor így gond nélkül meg tudtam tenni. Elég kellemes ez is! Nagyon jól mutat! (Fényképen kicsit mások a színek.)
-
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! ma vettem egy Q80A- tvt. Eros egett muanyag szaga volt amikor beallitottam. Mostmar nem erezni annyira erosen de ha tv hatuljabol kozelrol lehet erezni. Visszavigyem?
-
wallace 234
őstag
válasz
Mustadjoci #152002 üzenetére
[link] itt mutatnak beállítási lehetőségeket, ki indulási alapnak jó. Milyen beállításokkal használod jelenleg? Normál képmódba?
-
falabu88
aktív tag
válasz
Energie X #151985 üzenetére
3 hete rendeltem egyet, én VA panellal kaptam. Elvileg van esély IPS panelra is, de kevés. Én csak rendelni mertem pont emiatt. Ha véletlen ips-t kapsz max visszaküldöd.
Kérdésem is lenne egyúttal a tv-vel kapcsolatban:
55Q80A az alany. Normális valamennyi felhősödés ennél a tv-nél random helyeken (középen látom leginkább) ? A héten volt időm először meccset nézni rajta. Mikor a teljes pályát mutatja a kamera, és gyorsan mozog, látom, hogy minimális foltok vannak fix helyeken. Máskor (filmek, tv adás stb) nem is látom, csak focimeccseken csak ilyen mozgásnál.
Annyira nem para, lehet élni vele, csak nyilván mióta észrevettem ezt figyelem és felb*sz. -
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
vettem egy ue40ku6450 tv-t.
ehhez van egy bn59-01259B taviranyito.
tudok e venni mellé olyan távot ami egy “egér” is? Erre a mutogatos cuccra gondolokkoszonom
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Remélem jó topikban járok. Samsung LED TV furcsa csík az alján, mutatom:TV vagy video, mindegy, ott van sajnos... ez félek nem beállítás, hanem TV hiba, tévedek?
[link] -
Sonex79
aktív tag
válasz
falabu88 #151771 üzenetére
Ki lehet kapcsolni az automatikus multiviewt a menüben simán. Én sztem hülyeség mindent kikapcsolni a képernyő beállításoknál hisz akkor minek veszel ilyen tv-t ami tudja ezeket. Nem mindegy hogy mit nézel, ennek megfelelően használd a módokat. Sztem általános tv műsorhoz a normál mód a legjobb, filmhez meg nagyon sok függ a tartalomtól. Én azon nézem amin a legjobban tetszik épp a megjelenés, a hdr mód automatikusan kapcsol be a háttérben.
Eco megoldásokat érdemes lehet kikapcsolni napközben, de ezek este viszont nagyon hasznosak a teljesen sötét szobában, mert érzékeli a külső fényt a tv, így leveszi a fényerőt és nem fog kifolyni a szemed.
Ha nagyon színes a kép a natív szinközt érdemes lehet módosítani.
-
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
keresek eladó samsung 40 colos uhd tvt.
pvr (musor felvetel vinyora, vagy usbre) tudjon.
sajnos ujba nem talalok, csak 43-ast es az nagy
koszonom ha segitetek. -
wallace 234
őstag
válasz
giorgiosixx #151743 üzenetére
1903 as frissítés egyes qn90 l-ek nél WiFi csatlakozási problémákat okozott, ill van ahol a local dimminget bolondította meg. Ha nem tapsztalsz hibát akkor nem muszáj frissíteni. Pár napig próbálgasd.
-
wallace 234
őstag
válasz
Callme #151697 üzenetére
Először is gratulálok a tvhez! Viszont a kiemelt mód a lehető legrosszabb amit lehet, egy ilyen tvn! Ha valóban élénkebb képet szereted, inkább kapcsold be az adaptív képet! Még az is jobb mint a kiemelt mód! Filmaker és a film mód aminél a legjobbat nyújtja ez a tv! Ezeken is tudsz finomítani, pl meleg 2 röl meleg 1 re! Először szokatlan lesz, de pár nap alatt megszokod és sokkal jobb képet fogsz látni! De persze a te egyéni döntésed, hogy használod a tvt, de azért fontold meg, hogy a tv megtudja mutatni mit is tud igazán! Local dimming sokat fejlődött! Q95T nél kevesebb a zóna mint az előző évi Q95 nél, de mivel sokat javítottak az algoritmuson így is hozza amit kell! Más kategória mint a Q6 az egy biztos! Bár azok se voltak rosszak az első körbe.
-
Callme
tag
válasz
N.YCityBoy #151659 üzenetére
Hát az sajnos, én is 15k-t fogok fizetni havonta, viszont 36 hónapig. Így persze a visszafizetett összeg elég tetemes, viszont lebontva 36 hónapra nem sokkal fizetek többet. Most a qn90 az mmnél csak 10 havi 0 %-os kamatra lett volna havi 57 ezerért, hát mondom az egy kiiissé sok
Engem amúgy egyedül a 10 bit hiánya zavar, minden másban előrelépek, hogy mást ne is említsek, mint a megvilágítást (a q6fn edge ledes). Láttam amúgy egymás mellett teszten a 95t-t és az amcsi qn90a-t és tényleg volt, hogy jobban nézett ki, de néha meg a 95t mutatott jobban. Az viszont biztos, hogy a mostani tévémhez képest szerintem szignifikáns lesz a minőségjavulás, és nekem ez számít.
Mindenesetre semmi huzatom nincs aludni, várom a holnap délutánt, hogy átvegyem a drágát -
válasz
wallace 234 #151606 üzenetére
"Ezek 4k hdr nél mutatkozik meg mit tud, nem egy Avi val"
Pontosan, ugyan ezt írtam👍
-
wallace 234
őstag
válasz
N.YCityBoy #151605 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, hogy kinek mi tetszik vagy mit lát, vagy mit akar láttatni. Egy biztos ha egy bolti tesztröl van szó az nem releváns! Ill azért is kérdeztem tőle, hogy milyen beállításokkal ill milyen teszt anyagokkal ment oda. Qned egy vicc kategória, ahogy írtam ezzel a kontraszttal,csodát nem lehet művelni. Kíváncsi vagyok idén mit fog tudni a Qned, azért az Lg se veszett meg, hogy jobbat csináljon az oledtöl. Ezeknél a tvknél 4k hdr nél mutatkozik meg mit tud, nem egy Avi val.
-
válasz
wallace 234 #151604 üzenetére
Szerintem meg emberünknek egy látás specialista, de minimum egy szemész javallott, minden bántás nélkül! Mert aki szerint egy LG NANO vagy Qnednek jobb a képe mint egy NeoQled-nek ott nagyon nagy a baj😳 Vagy nagyon rosszul voltak beállítva azok a tévék, másra nem tudok gondolni...meg eleve ki az aki 2022-ben AVI-t néz
Ezek a tévék 4KHDR-ben mutatják meg az igazi tudásukat, de nekem itthon pl a Telekom IPTV-vel is brutál jó a kép, pedig az csak 1080i...szóval a felskálázással sincs probléma! Netflix-es tartalmakat már meg sem említem, pazar...
-
wallace 234
őstag
válasz
Vhiktor #151525 üzenetére
Gratulálok ismét egy nagyon jó teszt! Viszont érdekes, hogy a tesztelt tvnek 160 diming zónája van, és ahhoz képest nagyon jó munkát végzett a TCL! Samsung 55qn90nek ha jól emlékszem 576 diming zóna van. Itt látszik, hogy nem csak a zónák száma a lényeg, hanem azt, hogy vezérlik. A tesztek alapján elég jól sikerült. Kíváncsian várom a Samsung tvket.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151478 üzenetére
Én láttam nagyon jó, vetítőt de eléggé drága és plusz a vászon se olcsó mulatság! És bizony elég jó képet produkált! Azért nem tud annyira elterjedni, mert annak is meg vannak a maga korlátai! Ami tényleg igen jó az komoly összeg.
Qledek sokat fejlődtek, ezt személyesen tapasztaltam. Gyakorlatilag eléggé minimális már a különbség a felsőkategóriában.
kenwood3 #151487
Éppen tegnap néztem egy YouTube videót, samsung 85qn90 vs sony aj83 oled tv egymás mellett és a Samsungon több részlet látszik. Persze ki tudja milyen beállításokkal voltak. Akár Samsung topik akár oled, tudni kell objektíven tekinteni a 2 technológiára! Gyártók igyekeznek, hogy mindig legyen valamennyi különbség! Egyik se tud egymás felé menni ill nem is nagyon akarnak. Plnáne felső kategóriába ahol tényleg eléggé minimális a különbség. Van aki elfogadja van aki nem!
Filmre is jó tud lenni a samu ha jól be van állítva! -
wallace 234
őstag
válasz
gorje #151464 üzenetére
Talp nélkül csavartad bele? Talppal nem lesz gond szerintem.
belan #151463
Qn95 egy igen jó tv! Oled topikba se szeretik ha qledet ajánl valaki. Itt se kéne divatnak lennie! De ez persze csak az én véleményem.
fulton#151465
Otthoni körülmények között azért mást mutatna a tv! Videó alapján dönteni vagy bolti körülmények között nem nagyon lehet, dönteni. Másik videón a Qn95 jobb képet produkált mint az oled. De ki mit lát. Egy biztos mindkét tv nek van előnye és hátránya is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Projektor topic
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged