Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cingáriusz #72348 üzenetére
Próbáld meg a Sammy nagy kalandjai c. filmmel! (Külső médialejátszó nélkül nem fog menni a BD 3D amivel ki tudod használni az aktív 3D előnyeit)
-
A 3D-vel kicsit még bajban vagyok. Próbáltam a 3D-s Hobbit Blu-ray-t, de valahogy nem volt az igazi.
-
-
Vhaerun
tag
Sziasztok,
SAMSUNG UE48H6400
SAMSUNG UE48H6500
SAMSUNG UE50HU6900a 3 megmaradt jelöltem vásárlás előtt. Eddig az első kettő között vacilláltam, de most találtam a 6900-ast is elfogadható áron. A 6400 és a 6500 között már nyilvánvaló számomra a különbség, a kérdésem az hogy a 6900-as megéri vajon az a pár 10e HUF pluszt?
Köszi
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Cingáriusz #72341 üzenetére
Elvileg jónak kellene lennie, dobozból kivett állapotban is.
Menj be a motion plus menübe, állítsd egyedire és az elmosódás csökkentést tedd 10-re, a másikat meg 0-ra. -
Megérkezett a Samsung UE55H6400A cucc.
Hol és hogy kell beállítani, hogy ne olyan legyen a mozifilmek képe, mint ha mexikói szappanoperát néznék. Olyan természetellenesen folyamatos a kép.Meg ha valaki tudna optimális beállításokat mondani erre a típusra, azt nagyon megköszönném.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Markizmark #72336 üzenetére
Én nem hisze, hogy lenne különbség a felhasznált anyagok minőségében, mert akkor plusz gyártó sor kellene ami a spécib alkatrészeket pakolja bele. Szerintem is csak arról van szó, hogy van benne plusz tuner, ez miatt drágább, többe kerül és ennyiért már ad plusz 1 év garit a Samu.
-
Flashget
félisten
válasz
wolfcsibeee #72327 üzenetére
Műszaki kapcsán már sokszor volt szó róla mi a különbség a két modell között.
Garancia terén ez nem H függő, hanem mint írtam szám 6500 vs 6400 a samsung ide rakta a választó vonalat + év garancia kapcsán.
Amit viszont csak olyan tudna meg mondani aki jobban benne van, hogy maga az elektronika jobb a 6500-ban vagy sem. Vagy csak minőségibb, jobb alkatrészekkel szerelik. -
Batib
őstag
válasz
Ugy tudom a 6500-as fém előlapos és általánosan is jobb valamelyest a felhasznált anyagok minősége. Emellett még a CMR is más, talán.
-
DougButabi
tag
válasz
6500-ban van 2 db s2 tuner is ( műholdas ) Ha valakit érint.
-
Vhiktor
nagyúr
LG-re azt írják, hogy a 800Hz CMR nagyon bugosan működik.
A két TV között a legnagyobb különbség, hogy az LG IPS paneles a Samsung VA paneles 3-4szer nagyobb kontraszttal és sokkal mélyebb feketével.
LG 3D passziv, nem ad full HD-s képet, azt lefelezi, Samsung aktív full HD-s képpel.Én a Samsungot venném, de biztos van valaki aki az LG-t.
wolfcsibeee
Igen. -
miti5
tag
sziasztok !!
itt is megkérdezném szerintetek az LG v SAMSUNG 3d TV A JOBB???
pl: Lg LB730 vagy ueH6500??
képre menü kezelhetőségre, számít-e h az egyik 800Hz a másik400Hz , vagy ugyse venni észre a különbséget??
üdv -
mfranky
őstag
Sziasztok!
Van egy ES7000-es Samsung TV-m, amin firmware szerint 002014-es verzió van. Mindig rá szoktam nézni a samsung támogatási oldalára, volt, hogy frissítettem USB-n. Most amit láttam, hogy van új 2014 októberi firmware, a 201402-es. Le is töltöttem, mondom ráeresztem ugyanúgy, de most azt írja nem talál semmilyen file-t az usb-n, pedig mindent úgy csináltam mint a leírás szerint.
Egyébként azért próbálkoztam usb-n, mert netre ha ráengedem az írja, hogy nincs újabb szoftver...
De régebben is volt ilyen, hogy a neten még nem találta meg, de a honlapon meg már fent volt...
Egy tippem van, hogy ez a frissítés akkor megy fel, ha van Evolution Kit, de az meg nincsen...Jól gondolom, vagy valami más lehet a problem?
üdv,
-
Flashget
félisten
De linkbe csak jegyzettömbbe nincs ilyen opció
Ezt is kilehet venni, mert már nem igaz tavaly március óta. Az alap 1 évért meg nem kell regisztrálni.
Elsősorban a hivatalos közép európai garanciára hajts vásárlásnál (magyar-szlovák-cseh). Egy bolt bármikor eltűnhet, de a hivatalos garancia megmarad. Az innen-onnan beszerzett TV-k hivatalos Samsung szervizes javítása ez esetben kétséges, hiába lehet beregisztrálni a Samsung honlapján (az bármit elfogad, kipróbálva).
-
PuMbA
titán
válasz
Flashget #72320 üzenetére
Nagyon jó
"http://www.samsung.com/hu/support/warrantyinformation/CE_warr-0.pdf"
Ezt linkbe kéne tenni szerintem
"Amennyiben az X6500 esetében a 3. évben jön a karch"
Az nem krach?
Továbbá az összefoglalóban van ismétlés, szóval ezeket ki kéne vetetni:
"A Samsung jelölése a 2008-as modellévtől megváltozott. A-val kezdődik, a 2009-es B-vel, a 2010-es C-vel és így tovább. Az első szám a helye a létrán, a 3-as a legalapabb belépőszint, a 4-es a tömeg-belépőszint, az 5-ös a középszint, a 6-os a közép-felső szint, a 7-es a felső és a 9-es a csúcskategória. Az utolsó szám a dizájnt jelöli."
"Samsung B650/651/652/653 LCD TV-k összehasonlítása képekkel. Itt.
A Samsung B650 ezeket a fájlokat képes lejátszani: ismert fájltípusok." -
Flashget
félisten
nem mutyi
szürkeimport.
Gyári garancia:
2013 március óta megszigorította a Samsung a regisztrációs eljárást a kötelező tőrvény által előírt, 1 éven túli garanciális évek tekintetében. Csak azon készülékeket fogadja el a rendszer, melyeket Magyarországon vettek a Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalomba hozott és viszonteladókon keresztűl (Edigital, MM, Tesco, Auchan) valamint hivatalos garanciajeggyel látták el. http://www.samsung.com/hu/support/warrantyinformation/CE_warr-0.pdf
Minden X6400 típusig 1+1 év minden X6500 típustól 1+2 év gyártói garancia jár. (X az adott évjáratot jelenti tehát D,ES,F,H) Ezen kívűl a gyártói akciók "5 év garanciával" szintén csak regisztráció után érvényesíthetők, melynek a feltételeit a samsung.hu oldalon megtekinthetőek.
Regisztrálni a gyári számsorral lehet, melyet a készülék hátlapjára ragasztott matricán lehet megtalálni. A csomagoláson található kódsor hiányos biztonsági okból így azt a rendszer nem is fogadja el!
Gyári garancia előnye, hogy házhoz mennek az esetlegesen felmerülő hibák (pl. alaplap vagy kijelző csere) javítására amennyiben rendelkezik a szerviz a megfelelő alkatrésszel, nem kell szervizbe szállítani nem tart hetekig a javítás. Az újabb típusokban lévő "Távjavítás" opciót is igénybe lehet így venni, amivel szintén el lehet kerülni a szervizbe szállítást amennyiben csak szoftveres hibáról van szó. Ha még sem tudják a helyszínen javítani, egyeztetett időben a készülékért mennek és szervizbe szállítják.
2014-ben a Fogyasztóvédelmi előírások több pontban változtak így ebben is. A berendezéseket (tv esetében kijelző + talp súlya) amennyiben meghaladja a 10 kg-ot vagy a csomagolás mérete tömegközlekedési járművön, meghaladja a kézipoggyász méretét az eladónak kell szervizbe szállítani.
Az így viszonteladoktól vett készülékek hátránya, hogy drágábban lehet az adott típushoz jutni szemben a webshopoktól vett készülékekkel szemben.Webshopos garancia.
Legtöbb esetben a garancia az adott bolthoz szól, amennyiben meghibásodik a készülék oda is kell visszajuttatni. Ennek időtartalma a legtöbb esetben 2 év független attól, hogy X6400 vagy X6500 a modell. Nem adnak hivatalos samsung garanciajegyet. A javítás 1-5 hét is lehet vagy több. Vannak régóta működő bevállt számítástechnikai üzletek, ha mindenképpen webshopból szeretnél vásárolni lehetőleg ilyen boltot válasz, kerüld a hirtelen feltűnő nagyon olcsó árakkal csábító és csak 1 év garanciát nyújtó webshopokat.
Az ilyen webshopok hátránya ha a bolt jogutód nélkül megszűnik és eltelt már 1 év a vásárlástól a garanciát már nem lehet érvényesíteni a samsungnál sem. Továbbá házhoz sem menneka hibát javítani, így a javítás több hétig is elhúzódhat amit 15-60 perc alatt is el lehet végezni.
Előnye, hogy 20-30-50 ezer Ft-al lehet olcsóbban az adott készülékhez jutni szemben a viszonteladókkal.Egy alaplapcsere ára 50-90K között váltakozik, típus és mérettől függően. Amennyiben az X6500 esetében a 3. évben jön a karch és nincs már garancia a különbség ami előny volt, már mínuszba vált át.
Ezenkívűl van még a kijelző és van a táp amiket cserélni szoktak. A kijelző sem olcsó.Ha valamit nem jól írtam javítsátok ki, de kultúrált formában.
-
PuMbA
titán
válasz
galaxys80 #72314 üzenetére
A háttérvilágítás LED-jeiből kikapcsol egy párat és ezért feketébb lesz a fekete, plusz mozifilmeknél a fekete sávok sokkal jobban néznek ki. Nekem Legfeketébben van a Fekete tónus beállítás
Fekete optimalizáció beállítás nincs a TV-men
kk831228: 5000-res széria nem ajánlott az összefoglaló szerint, csak jelzem
-
Batib
őstag
válasz
kk831228 #72316 üzenetére
A képátlóban nincs különbség. A H javára szól a hogy két évvel frissebb modellévű. Modernebb külső, vékonyabb kialakítás. Az EH kicsit bumfordi. Egyébként mindkettő alap FHD tv.Az idei H modellnél hallottam panaszként, hogy nem tud tápfesszel ellátni egyes külső HDD-ket. Csak 0,5A ad le az egy meglevő USB csatija.Az EH-t én már nem javasolnám.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Kérnék Tőletek egy kis segítséget!!
Mi a különbség a 32 eh5000 és 32h5000 között az évjáraton kívül??Melyiket érdemes venni??Képernyő átmérőben van -e különbség??Köszi!!!
Üdv!!
-
Batib
őstag
Úgy látom többeket érdekel, hogy mely Samsung modellekbe milyen kijelző paneleket szerelnek.
A minap megkértem egy ismerősömet, hogy nézzen már rá erre. Most kaptam tőle levelet, egy félnapos gyüjtés eredménye. Ekkor ezek a modellek mentek a szalagon.Sajna nem teljes a lista, csak ízelítő. Megpróbálom rávenni további gyűjtésre, ha érdekel benneteket. Az a gond, hogy lehet azonos modellbe nem mindig azonos panel kerül.
Tehát a lista:
32H4303 - BOE (China)
40H4200 - Samsung (Korea)
40H5200 - Innolux (Tajvan)
48H6400 H6410 - Samsung (Korea)
55H6410 H6400 - Samsung (Korea)
48H5203 - BOE (China)
32H4000 - Sharp (Japan)
32H4500 - Samsung (Slovakia)50 huvelykeset már nem gyártanak itthon, amikor még ment azt hiszem AUO panel volt benne, de ez nem biztos. A 6500 és e feletti modelleket Szlovákiában gyártják. A tv-t is és az LCM-et is. (liquid crystal modul) Ez maga a kijelző modul.
Ez a lista nem a kész tv hanem az LCM szalagokról való. Kész tv-ként nem biztos hogy Mo.-n forgalomban van mind. -
galaxys80
veterán
A fekete optimalizáció és a fekete tónus mit jelentenek tulajdonképpen?
Érdemes ezeket babrálni vagy jobb kikapcsolni? (jelenleg ki vannak) -
putyu10
aktív tag
válasz
raiden1bak #72296 üzenetére
Nekem helyben javított a Samu egy óra alatt!
-
dethroner
veterán
Akkor írd le, a te meglátásod szerint mit jelent az hogy a webshop-ok, boltok mutyiznak?
Nem szívügyem, mindenki ott vásárol ahol tud/akar. Csak nem akarom hogy nagyon egyoldalú legyen a topik. Ha itt kérdés hangzik el, "hol érdemes megvenni?", arra a válasz egyöntetűen: viszonteladótól, MM, edigital, euronics stb. Indok, drágább, de regisztrálsz és lesz +1, vagy +2 év garanciád.
Én képviselem a másik oldalt, aki szerint lehet ugyanannyi, vagy még több garanciával is megvenni, kedvezőbb áron. Mindkét lehetőséget meg kéne említeni ha valaki vásárlási tanácsot kér, nem csak a nagy boltokat preferálni. -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy F6400as TVm, és hangot szeretnék kivinni belőle egy RCA-val rendelkező aktív hangfalpárba.
Jelenleg a TV fejhallgató kimenetét használom egy jack-RCA kábellel.
A TV-n van optikai kimenet, amiről egy DAC-cal át tudnám alakítani analógra, de elveszíteném a hangerőállítást a TV távirányítójával, amit szeretnék, ha mindenképpen megmaradna.
Két opció jutott még eszembe:
Az egyik hogy a hátulján van SCART (gondolom kimenet és nem bemenet), egy SCART-RCA átalakítóval megoldható lenne, de gyanús, hogy az nem kapcsolná le a TV gyári hangszóróit.A másik ötletem, egy HDMI-RCA converter, valami ehhez hasonló. Kérdés, hogy ez esetben szintén lekapcsolná-e a gyári hangszórókat és lehetne-e állítani hangerőt? Vagy ehhez kell a HDMI ARC kompatibilitás?
Ha valaki próbálta már, vagy esetleg van ötlete az légyszi írjon. Köszi,
-
törölt tag
Mutyi: A mutyi alatt a mai magyar nyelvben olyan titkos megállapodást értenek, amelynek célja közös nyereség, haszon szerzése azáltal, hogy az információból másokat kizárnak. (Wikipédia)
-
ÉNERGIE
tag
Samsung 40H6700-as TV gépre kötve...gép lepihen pár perc után, tv kép sötét....megmozgatom az egeret, TV kép visszajön de atom zöld az egész...átváltok tv adásra vissza pc-re és jó a képe...ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest