- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz
romerozoli #49948 üzenetére
Igen-A "szappanopera" efektust megszüntetheted a különböző képjavitó beállitások kikapcsolásával
"Breki" Ezen a linken használt tévék közűl válogathatsz -
Brekii
tag
Hi
Szeretném kérni a segítségeteket. Most egy Samsung LE40M87BD készülékem van. Két éve vettem használtan. Tökéletesen működött, nekem minden igényemet kielégíti. Sajnos most úgy néz ki hogy a tápegység kezd tönkremenni. Kattog, és nehezen kapcsol be. Egyrészről ha ez típushiba akkor a javítási lehetőségekről (Pest) és árakról ha mondanátok valamit. Másrészről szeretnék tájékozódni a hasonló tudású használt készülékekkel kapcsolatban. Van valami összehasonlító táblázat erről a kaliberű TV-k ről? 40-42 " érdekelne. Sajnos nincs túl sok pénzem így újat nemigen tudok venni. Ami fontos hogy full HD legyen, stabil megbízható jó ár-teljesítmény arányú. Okos TV nem érdekel, van elég cuccom ami tud mindent, a TV t nem használom csak filmnézésre.
Köszi -
romerozoli
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Samsung UE40EH6030-at, tudja valaki, hogy ez már valós 100 hz, illetve kikapcsolható benne a szappanopera-effektus? Meg esetleg mennyire zavaró rajta a felhősödés, bevilágítás? Érdemes beruházni rá? Csak filmezésre lenne. -
Jim76
aktív tag
Ahogy írtam, hétvégén tudom megnézni, de azon talán kevésbé zavaróak, nem annyira jönnek ki a pasztell, meg barna foltok világos, és sötét középtónusoknál, de mióta az enyémen feltűnő, azon is meglátom. Azon gyári beállításon van még minden, mert az is kb. bő 1,5 éve lett véve (akkor még horror áron az Euronics-ban), de Anyámék sosem nyúltak hozzá, hogy szép az úgy ahogy van... (előtte 114cm-es projektoros tv volt vagy 10 évig - na ahhoz képest bármi szebb tényleg
).
Ha megnéztem a fw-t megírom. Van szignifikáns különbség a fw verzók közt, vagy miért kérded, esetleg enged több beállítási lehetőséget? -
etnies
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung UE32F5500-t. A kérdésem az lenne, hogy csak a gyári webkamerával tudom használni a Skype-ot vagy USB porton keresztül bármit rátudok dugni?
-
Szteff2
csendes tag
Néhány napja tulajdonlok egy ue40ES7000 tv-t, van rajta fuso, de a filmek, bár kitöltik a képernyőt, nyújtottan jelennek meg. A készülék menüjében, amikor megy a fuso, a képernyő beállítás inaktív, tehát ott nem tudok beavatkozni.Van valami megoldás a képméret állítgatásra az említett program esetében? Vagy ennyit tud és kész.
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
digikábeles #49939 üzenetére
Hogy jön ide a laptop és a PC?
Egyébként, ha már szóba került, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Számomra a laptop a kis helyigénye és a hordozhatósága miatt előnyösebb. Nincs semmi olyan hiányossága, ami érintene.Az viszont durva, hogy Te megmondod, miért, mire találták ki a Smart funkciókat: YouTube nézésre. Gratulálok!
-
-
q2w3
senior tag
Szerintetek megéri egy Samsung UE40ES6100W hibátlan állapotban 1,5 év garanciával 4db 3d szemüveggel és vezeték nélküli billel 140-ért? Doboz, tartozékok megvannak. Szerintem jó vétel, csak az a baj, hogy 20-a környékén kéne a tv, de most árulja
-
szasztok
csendes tag
Sziasztok ,érdeklődeni szeretnék hogy van 1 samsung le32d551k2wxxh nevezetű tévénk és szeretném rákötni a netet de sajnos hiába próbálom nem sikerűl sehogy sem,a netkábelt simán bedugom a tévébe az ip cimet beolvassa aztán semmi ! Tudna valaki segiteni ebben,elvileg a használati útmutató szerint lehetséges 10 megás nettel de az megvan,és mégsem jó......
-
BBéci
legenda
válasz
digikábeles #49928 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Annyi köze van a valósághoz, mint az előbbi, a feketére vonatkozó megállapításodnak.
-
q2w3
senior tag
válasz
nightshadow #49927 üzenetére
Ezt néztem, de pl wifi direct meg dlna között mi a különbség? Nekem arra van szükségem, hogy laptop képet tudjak wifin keresztül küldeni és úgy filmet nézni, vagy telefonon lévő videót tvn nézni wifin.
-
Jovanny2
őstag
válasz
mirci18 #49922 üzenetére
15-20 nyitva tartott oldal, vagy csak sima 15-20 oldal? Ha nincsenek nyitva (miért is lenne egyszerre 15), akkor nálam még sosem okozott ilyen problémát. Az 5-ös széria egyébként igencsak belépő kategória, szerintem alapból nem pakolták tele memóriával. Smartnak azért smart, mert tudsz rá programokat telepíteni, és azokat futtatni. Nekem elég stabilan futnak rajta a programok (ES6100).
-
q2w3
senior tag
válasz
nightshadow #49919 üzenetére
Akkor kénytelen leszek használtan keresni egyet, mert 40es méretben maximum 135k-t tudok rááldozni és ennyiért csak f5500 meg f6200 van. Akkor marad itt aprón valami jó kis alig használt f6100,f6400 esetleg tavalyi 5-6os széria ha jól olvastam. Amúgy valós 100hz, dlna érdekel, 3d annyira nem hatott meg. De még a többi márka sincs lejátszva, bár ennyiért szerintem csak lg vagy samsungot érdemes nézni.
-
mirci18
addikt
Szevasztok
Van egy Samsung EH5300-as smart tv-m.
Amin a napokban netezgettem tartósan.
És megdöbbenve vettem észre hogyha több oldalt akarok megnézni olyan 10-20 oldal után a böngésző összeomlik.És az érdekelne hogy ezt lehet valahogy javítani hogy a böngészést tovább bírja ne az legyen mindíg hogy kevés a memória.
-
Danesz94
senior tag
Szép jó reggelt!
Vagy valami nincs még mindig jól beállítva vagy nagyon érzékeny a szemed)
-
Jim76
aktív tag
válasz
szabochris #49902 üzenetére
Ahogy előttem is írták, pont az én kérdésemre 2 kedves fórumtárs is írt általa használt beállítást, de az, hogy érdemes-e elszórakozz az időddel, az attól függ mivel van problémád.
A jó hír, hogy 2 óra sz@rakodás után tegnap a színvilág valamivel jobb lett (megközelíti a régi 42LV3400-as LG-t), a citromsárga teniszpóló már nem ég be, illetve az arcokon már látszik a pattanás is, meg a híradó bemondónál a ráncosabb homlok, ami addig egy egybefüggő pasztell folt volt mind a 4 gyári beállítással...
A rossz hír, és, ha az a bajod, félek semmit nem lehet vele csinálni, kár rá időt pocsékolni, hogy a fekete vagy annyira fekete, hogy a kis fekete rész környéke is befeketedik, vagy a környéke általánosan bebarnul (ami szintén nem jó), viszont akkor a kép többi része lesz olyan, mintha egy halvány világos fátyolon keresztül néznéd.
Ez leginkább a régebbi 8-10+ éves tv sorozatokon, tv filmeken jön ki, tehát a rosszabb felbontású filmeknél jobban látszik. Olyan, mintha valami szoftveres "képjavító", valójában képminőség rontó filtert tettek volna bele, ami kevés esetben hozza a várt eredményt.
Ilyen probléma fullHD eredeti filmeknél nem tapasztalható, az animációs filmek csodásak, de az is csak, ha nem pl. a Cartoon Network-ön megy, ami mondjuk egy star wars anim. sorozatot képes olyan gyenge minőségben sugározni, hogy megint bejátszik a pasztellek összemosódása, és a fátyolos hátterek, barna feketék esete. Tehát adás függő is, mert ugyanez (fiam ezt nézi többször azért tudom) egy jó minőségben letöltve, szgép-hdmi-n keresztül teljesen jó.
Szomorú azonban, hogy nemrég még az időközben elromlott, és gariban 6030-ra cserélt LG tv-mmel 1,5 évig ezek ismeretlen problémák voltak számomra, mert LG-nél ez a jelenség nincs (az EDGE led-es volt, lehet azért, de nem értek hozzá, viszont nagyon sajnálom, hogy nem LG-t vettem újra)
Elnézést a hosszú írásért, de, ha ezt 1 perc alatt elolvastad, és spóroltam neked 2 órát, akkor megérte.
Ezt így kell szeretni, és le kell szokni a Rex felügyelőről, meg a felújított Linda sorozatok nézéséről, rászokni a FullHD sportműsorokra, meg a BD50-es release-ekre -
kecsawi
senior tag
Erre senki nem tud megoldást?
- a pip is eltűnik - -
sb
veterán
1080i csíkozás: attól lesz csíkos ha 1080i forrást engedsz rá és nem működik a deinterlace. Te pedig azt írtad, hogy film mód nélkül nem működik, mert nem alakítja át progresszívre a képet. Ez a kettő egy és ugyanaz LCD-n.
A lényeg: Nem kell film módba kapcsolni a TV-t ahhoz, hogy egy 1080i TV adást deinterlace-el progresszívre alakítson. Külső HDMI forrásnál talán... azt nem próbáltam...
A másik témában akkor megnézem a VT60-as topicot, ott lemaradtam...
-
Victoryus94
őstag
válasz
szabochris #49905 üzenetére
1. a. ha a kijelző színe szép, ne állítgasd. Elsőre ajánlott profilok között válogatni (pl.: film)
1. b. a szoba világosságától függően érdemes a fényerő/kontrasztot ízlés szerint állítani.
2. érdekes, mert nekem az első találat rá egy video, ahol megmutatja a service modot. Alatta a többi találat pedig kifejti. (nem erre a modelre, hanem általánosságban).
FONTOS, hogy ezzel tönkre teheted a TV-d!
Ez lejátszik filmet, de talán rögzít is:
PVR (műsor rögzítés) EH6030-on, samygo fórumról másolva:
"Just enter Service Mode (Info, Menu, Mute, Power... or Info, Mute, Menu, Power... don't have the remote in front of me... but basically you go UP) and in sub_options there's an option to enable it. You May or May Not need ruTV remote (software remote controller) to get into the proper menu."
FONTOS! Ha itt elállítasz valamit, senki nem vállal érte felelősséget, még akkor sem, ha pontosan követed a leírást! (egyébként ugyanebben a menüben lehet még sok más érdekességet is állítgatni, illetve téglává varázsolni a tv-t)
Ebben a témában többet nem mondok, ha érdekel, használd: google.
3. olvasd el a használati útmutatót. Van benne. -
Danesz94
senior tag
válasz
digikábeles #49878 üzenetére
Zseniális hozzászólás volt!
Rendben, ahogy gondolod.
Nem vagyok egy műszaki zseni, de ilyet sosem írnék! -
szabochris
aktív tag
válasz
Victoryus94 #49903 üzenetére
Köszi. google-ban kereste, de nem találtam.
Az 1. pontban a beállítást a képi beállításokra értettem.
-
Danesz94
senior tag
válasz
AZ 1esre kicsit olvass vissza.
Éppen ott írtam. -
Victoryus94
őstag
válasz
Van szerviz mód a Tv-ben, ezzel lehetséges, de ha elállítod, téglát is készíthetsz belőle, nem beszélve arról, hogy onnantól, hogy beléptél a menübe a garid is elvész.
Ha tényleg érdekel, google: "Samsung LED TV service mod" -
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.Van egy Samsung UE40EH6030 tv-m.
1. Tud valaki nekem egy "legjobb beállítás"-t írni? Én alapon használom, semmit nem állítottam még rajta. :S
2 Létezik ennél a tv-nél olyan,hogy valami firmware hack-el többet tudjon? LG-knél régebben ami nem játszott USB-ről filmet, azzal ezt elérték.
Gondolok konkrétan ennél a tv-nél a felvétel funkcióra,vagy bármire, amivel többet tudna.
3. Csatornarendezés funkciót sem találtam benne.
-
Burt1793
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asustor NAS
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest