- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hangszórók topicja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
szabochris #49902 üzenetére
Ahogy előttem is írták, pont az én kérdésemre 2 kedves fórumtárs is írt általa használt beállítást, de az, hogy érdemes-e elszórakozz az időddel, az attól függ mivel van problémád.
A jó hír, hogy 2 óra sz@rakodás után tegnap a színvilág valamivel jobb lett (megközelíti a régi 42LV3400-as LG-t), a citromsárga teniszpóló már nem ég be, illetve az arcokon már látszik a pattanás is, meg a híradó bemondónál a ráncosabb homlok, ami addig egy egybefüggő pasztell folt volt mind a 4 gyári beállítással...
A rossz hír, és, ha az a bajod, félek semmit nem lehet vele csinálni, kár rá időt pocsékolni, hogy a fekete vagy annyira fekete, hogy a kis fekete rész környéke is befeketedik, vagy a környéke általánosan bebarnul (ami szintén nem jó), viszont akkor a kép többi része lesz olyan, mintha egy halvány világos fátyolon keresztül néznéd.
Ez leginkább a régebbi 8-10+ éves tv sorozatokon, tv filmeken jön ki, tehát a rosszabb felbontású filmeknél jobban látszik. Olyan, mintha valami szoftveres "képjavító", valójában képminőség rontó filtert tettek volna bele, ami kevés esetben hozza a várt eredményt.
Ilyen probléma fullHD eredeti filmeknél nem tapasztalható, az animációs filmek csodásak, de az is csak, ha nem pl. a Cartoon Network-ön megy, ami mondjuk egy star wars anim. sorozatot képes olyan gyenge minőségben sugározni, hogy megint bejátszik a pasztellek összemosódása, és a fátyolos hátterek, barna feketék esete. Tehát adás függő is, mert ugyanez (fiam ezt nézi többször azért tudom) egy jó minőségben letöltve, szgép-hdmi-n keresztül teljesen jó.
Szomorú azonban, hogy nemrég még az időközben elromlott, és gariban 6030-ra cserélt LG tv-mmel 1,5 évig ezek ismeretlen problémák voltak számomra, mert LG-nél ez a jelenség nincs (az EDGE led-es volt, lehet azért, de nem értek hozzá, viszont nagyon sajnálom, hogy nem LG-t vettem újra)
Elnézést a hosszú írásért, de, ha ezt 1 perc alatt elolvastad, és spóroltam neked 2 órát, akkor megérte.
Ezt így kell szeretni, és le kell szokni a Rex felügyelőről, meg a felújított Linda sorozatok nézéséről, rászokni a FullHD sportműsorokra, meg a BD50-es release-ekre -
Danesz94
senior tag
válasz
AZ 1esre kicsit olvass vissza.
Éppen ott írtam. -
Victoryus94
őstag
válasz
Van szerviz mód a Tv-ben, ezzel lehetséges, de ha elállítod, téglát is készíthetsz belőle, nem beszélve arról, hogy onnantól, hogy beléptél a menübe a garid is elvész.
Ha tényleg érdekel, google: "Samsung LED TV service mod"
Új hozzászólás Aktív témák
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest