- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
YelaWolf
tag
Tegnap késő este óta hiba jelentkezik a Q80B TV-men sajnos.
Este 8 óra körül még tökéletes volt a kép (meg előtte mindig az elmúlt közel 8 hónapban mióta megvan), de ilyen éjfél körül, amikor újra használtam, akkor elkezdett 2 csík megjelenni, melyek folyamatosan ott vannak, nem tűnnek el. A bekapcsolás után egyből ott vannak. Nem tűntek fel egyből, meg először azt hittem a videó olyan csak, ami éppen futott a TV-n youtube-on, de sajnos nem a videó volt a hibás. Az egyik csík egy függőleges vékony kék (végig a képernyő tetejétől az aljáig), kb. a képernyő 3/4-énél helyezkedik el. A másik csík egy vékonyabb fekete, ez már vízszintes, szintén végig az egész képernyőn, ez a képernyő közepe alatt helyezkedik el (vízszintesen). A két csík értelemszerűen keresztezi is egymást egy pontban. Fényképet még nem készítettem, de mutathatok majd, ha gondoljátok. Ebből egyértelműen szervíz lesz, nem sokat bírta a cucc, hiszen kb. november közepe óta van meg. Eléggé elkeserít a dolog.
-
Istyu74
aktív tag
válasz
Dreadloord #157795 üzenetére
A második kérdésedre, Plex vagy Emby, fel rakod gépre, Filmek mappát megosztod.
Úgyanígy Tvre is fel telepíted valamelyiket, wifin keresztül tökéletesen lejátsza mind a kettő minőség romlás nélkül a filmeket -
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, most tervezek venni a nappaliba egy samsung 65qn91a TV-t.
Az asztali gépem kb. 8 méterre van. Megoldható hdmi kábel nélkül vezeték mentesen, hogy az asztali gépen elindítok egy játékot, és a TV előtt ülve játszok a kisfiammal (ő xbox kontrollerrel én egér+ billentyűvel)?
Most a gép előtt tesszük ezt. Ami nekem necces, hogy nem lesz e nagy a lagg, illetve a tvre kötött kontroller, egér nem zavar-e be ha pc ről jön a játék?
Xboxot nem vennék külön, mert túl gyenge sajna a mai játékokhoz 4k-n, legalábbis a gépemhez képest.Másik kérdésém: A gépen levő filmeket el tudom könnyen érni valahogy a tv ről és minőség romlás nélkül lejátszani? Szóval, hogy ne keljen ssdre kiírnom, majd bedugni a tv-be, hanem a tv lássa a gép adott meghajtóját?
-
falabu88
aktív tag
válasz
YelaWolf #157793 üzenetére
Külső lejátszó használata szerintem erősen ajánlott már manapság. Egyszeri 20ezer ft körüli befektetés, és megoldódik minden lejátszási gond. Egy olcsóbb Androidos box Coreelec rendszerrel, onnantól kezdve nem kell külső lejátszót ki-be dugdosni, minden formátumokat visz, és nem mellesleg akár lehet vele torrentezni.
-
YelaWolf
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Q80B 55-ös TV-m. 1 héttel ezelőtt frissítettem rajta pendrive-ról a firmware-t, vagyis szoftverfrissítést csináltam a menüből. Előtte legalább 4 hónapig az 1430-as verziójút használtam, jelenleg az 1503-asat (újabbat nem is tudok rá feltenni, nincs újabb szerintem). Az 1430-ast azért frissítettem (bár félve), mert a feliratok kezelésével nem voltam megelégedve, volt amiket feliratokat nem is látott a TV, egy csomó filmnél. Most az 1503-assal ez valamennyit javult, ahogy észrevettem. Viszont ami zavar, hogy az 1503-as frissítés óta nem olyan stabil filmnézés közben a TV, mint amilyen az 1430-assal volt, mert volt olyan hogy kivágott hirtelen film közben a főmenübe. Illetve bekapcsolás után a főmenüben csak Normál üzemmódban használható a TV, ott nem engedi átállítani másra. Nem lehetne visszatenni valahogy rá az 1430-as verziót? Az a baj, hogy azt sehol nem találtam meg neten, és előzőleg a gépemről is töröltem már. De eléggé röhej számomra, hogy a Samsung nem tud készíteni egy tökéletes frissítést már. Ahonnan tölteni szoktam: samsung.com/support. Mit tudnátok javasolni? Előre is nagyon szépen köszönöm! -
viktorka83
újonc
válasz
toeki #157783 üzenetére
Köszönöm, a tv-n már minden beállítást kipróbáltam. A hifi leírását kell még átböngésznem, hátha találok benne valami hasznosat. Mint írtam a tv távjának tanítása során ki- és bekapcsolja a hifit, ezért csodálkozom, hogy csak a hangot lehet állítani, de a tv bekapcsolásakor a hifi már nem kapcsol.
-
Swami
senior tag
Sziasztok! Van egy UE55RU7102KXXH tévém, aminek nem igazán vagyok megelégedve a képével. Akárhogy állítgatom, olyan fátyolos, seszínű a képernyő. A másik, 13 éves LE40C530 tévémnek klasszisokkal jobb a képe...
Létezik az előbbihez valami kalibráció, ami segíthet rajta?
Köszi!!! -
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Ha off azért előre is elnézést kérek.....
Segítenétek egy típus beárazásában?QE65Q80A
Még 2024 december 10ig GARANCIÁLIS,(nem kiterjesztett biztosítás, hanem GYÁRI GARANCIA!) makulátlan és hibátlan állapotú a tv.Köszönöm.
-
toeki
senior tag
válasz
viktorka83 #157767 üzenetére
Azért nézz körül a beállításokban, optikai összekötésnél több helyen is állítható ez a téma. Nekem pl pont fordítva volt, mindenáron bekapcsolta az optikát és ha bluetooth fülessel akartam hallgatni a tv-t akkor is szólt a hangfal is. - kb fél napom ment rá mire minden opciót végigpróbáltam és mindkettőre megleltem a megoldást - te se add fel
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Normális, ha olyat tapasztalok, hogy a H264 hdr filmek élénkebbek, mint a H265 hdr-ek? (55Qn90B)
Pendrive a tv-re dugva, mkv forrás. -
dj_real83
csendes tag
Sziasztok,
Arra lenne lehetőség hogy az új solar távirányítón vagy teljesen ki, vagy módosítani lehet az app gombokat? -
winfos
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung 75Q70B.
Hogyan tudok hard resetet csinálni rajta a 4 jegyű kód hiányában?
köszönöm
-
Gino20
őstag
válasz
Celtis #157773 üzenetére
Optikára alapvetően nincs semmilyen szabvány, ami a közös vezérlést garantálná, így tényleg örülni kell ha az valamiért működik. Pl van egy régebbi infrás LG TV távkapcsod, akkor az lehet jó eséllyel még be is kapcsolja mondjuk az LG SB-det (vagy más gyártót is) és a hangot is tudod vezérelni, de ez esetben szerintem a távkapcs nem a TV-n keresztül vezérli az SB-t, hanem dedikáltan az SB-t vezérled, de ez már nekem sem kompetenciám és is csak találgatok
-
Celtis
veterán
válasz
Gino20 #157772 üzenetére
Akkor én értettem félre.
Talán ha a tudná-t írtál volna tudja helyett, akkor egyértelműbb mire gondolsz.Így viszont teljesen egyet értek, hogy a hangerő szabályozásnak is örülni kell, mert az nagyon nem jellemző optikai kapcsolat esetén.
A ki/bekapcsolás sokkal inkább működhetne. Az én öreg LG soundbarom is tudja, hogy az optikai jel megjelenésére bekapcsol és ha nincs fény, akkor egy idő után automatikusan kikapcsol.
Lehet, hogy itt a tv-n nem megy el a fény az optikai kimeneten? Vagy csak nem kéne távirányítóval kikapcsolni a hifit, hanem várni, hogy magától kikapcsoljon a tv kikapcsolása után és akkor talán a bekapcsolás is működne? Csak találgatok... -
Ra3
őstag
Sziasztok, készenléti fogyasztás csökkentésére van valami tippetek, QN91A az alany, kb. 23-24w-ot eszik mikor ki van kapcsolva, azért az nekem kicsit soknak tűnik.
szerk.: úgy néz ki megoldódott, kicsit vártam lekapcsolás után, viszonylag hamar beesett 1 watt alá, talán mivel új a tévé valamit még csinált közvetlenül azután hogy lenyomtam. -
Gino20
őstag
válasz
viktorka83 #157763 üzenetére
Ezt a HDMI CEC (Consumer Electronics Control) tudja szóval annak kell örülni, hogy egyáltalán a hangerőt tudod szabályozni.
-
Istyu74
aktív tag
válasz
viktorka83 #157763 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, majd kijavítanak ha nincs igazam.
Szerintem a ki-be kapcsolást a tv csak hdmi-n keresztül tudja megoldani.
A mikro hifin nincs hdmi csatlakozó.
A leírásában az szerepel:
A PMX90 kikapcsolt állapotban is felismeri az eszközről érkező hangjelet, automatikusan bekapcsol, és megkezdi az AUX bemenetre érkező zene lejátszását.
Sajnos a tv-n nincs ilyen kimenet. -
viktorka83
újonc
[kép] Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Remélem jó helyen teszem fel a kérdést! Van egy QN97A tv és egy Panasonic SA (vagy SC)-PMX90 mikro hifi. Optikai kábellel vannak összekötve, és az a problémám, hogy a tv bekapcsolásakor nem kapcsol be automatikusan a hifi. A hifi bekapcsolása után már remekül (igenyeimnek megfelelően) szól a hifi, a hangerőt a tv távjával tudom állítani. Tehát a kérdésem az, hogy a tv bekapcsolasaval nem kellene-e automatikusan bekapcsolnia hifinek is? Tudnátok ajánlani valami beállítást. Jelenleg ezek vannak beállítva. -
Celtis
veterán
válasz
lsebestyen #157758 üzenetére
Nyugodtan. Nem árthat neki.
-
ballazol
senior tag
én is meglepődtem, hogy pont a régi formátumokat nem ismeri...
majd veszek egy HDMI kábelt, aztán megy PC-ről, mint korábban a 2012-es LG-men... -
lsebestyen
addikt
Üdv,
QN91A tévének árt, ha lelövöm alóla az áramot hetente párszor 8-10 órára? Természetesen kikapcsolom előtte a tv-t. Azt tudom, hogy OLED-nél nem igazán szabad. Bocs ha hülye kérdés. -
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Van egy UE32N5302 okostévé a családban. Ha pendriveot használok, látja a rajta lévő filmeket, még előnézetben is, de nem játsza le. Erre Van megoldás? Lehet rá lejátszót rakni?
-
yesdance
újonc
válasz
repvez #157750 üzenetére
Szia! A lányon tévéjén ( Samsung UE40M5002AK ) történtek hasonló dolgok miután az új laptopját csatlakoztatta a HDMI vel. A tv kijelzője néha jövid ideig elment, a laptop kijelzője pedig néha vibrált - elmondása szerint. Végül a laptop megúszta , de a tv nem kapcsol be, csak a piros kis led az alján világít, bekapcsolásnál pedig néhányszor villog .. Teljesen sötét szobában sem jön ki a hátulján kevés fehér fény sem a réseken, viszont lámpával közelről világítva a kijelzőt a bekapcsolásnál látom nagyon halványan a kezdőképernyőt a samsung felirattal. Most ez a hibajelenség, talán a laptoppal való kapcsolat okozhatta, vagy csak véletlen egybeesés.. nem tudom.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Samsung Signage tévé kapcsolódna iskolai hálózatra. Felhasználónév és jelszó párossal lehetne, de a tévé a felhasználót nem kínálja fel. Vannak valahol "haladó" beállítások ezekben a készülékekben? Köszönöm!
-
contaxg
veterán
Sziasztok! 4EA falikonzol adaptert keresnék 32K5500-as tévéhez. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest