- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horec
tag
válasz
Bagan #157647 üzenetére
Három kupont evett meg nekem múltkor, kezdő betűk szerint:
MAR, UUY, SQA
MAR - rendelés utáni leadásnál adja, én ph kupon kunyerálóból szereztem
UUY - ügyfélszolgálat chaten finoman kell rávezetni hogy kapj
SQA - [Véleményt] kell írni termék alá és küldik 2 nap utánÍgy lett az 55QN91A 228.465ft a 296900ft-os listaárból.
-
g@bo
nagyúr
sajna csütörtökön rávetődtem a 43" változatra, és pofátlanul jó a cucc, most láttam meg...
ennyiért lessétek ezt Samsung QE50QN90B --> [link] ALZANAPOK15 kóddal, 315 ropit nagyon megér...
-
-
kaufmate1
csendes újonc
válasz
Milka 78 #157601 üzenetére
Van jogi alapja, mert időközben megtaláltam hogy anno vettem hozzá 5 év garit. Csak ezt nem találtam eddig meg, a Samsung meg azt mondta nincs rá garim. Felhívtam a biztosítót akinél anno kötöttem (kurvára nem emlékeztem rá hogy ilyenre is rábeszéltek) és mondták hogy jönnek érte a héten és viszik. 2 hete szenvedek, márkaszervízbe cipeltem elküldtek a francba, erre kiderült hogy volt még rá garim. Ilyenről nem kellett volna tudnia a Samsungnak? Még idegesebb vagyok, nagyon remélem hogy megcsinálják.
-
HaliGab23
senior tag
Sziasztok!
Samsung Qled tévénk random kikapcsol, mi lehet a baja?
Hirtelen sötét lesz a kép, aztán vagy a távirányítóval kell visszakapcsolni, vagy visszakapcsol magától..
QE65QN95AA
Van hozzá set top box csatlakoztatva, újraindítottam már azt is, kábeleket ellenőriztem (one connect, hdmi, táp).
Más nem csatlakozik hozzá. Menüben sincs bekapcsolva az energiatakarékosságnál a kikapcsolás, illetve elalvásidőzítő sem..8 napja érkezett, új készülék (MMből rendeltem).
-
Rataxes
csendes tag
Sziasztok!
2018 decemberében vásárolt UE55NU7102 modellel van problémám. 1-2 éve a HDMI bemenetek nem működnek, médiakártya slot sem jó. Ettől még tudtam használni, a TV böngészőjén keresztül elértem a vodafone műsorkínálatát, illetve az egyéb okosfunkciók, streaming alkalmazások működtek rajta.
A napokban viszont halk tévézés közben hangosan elkezdett "dübörögni" a tv, majd elment a hang teljesen. Gyári beállítások visszaállításával egy rövid időre megint megjavult, aztán megint dübörögni kezdett, és azóta folyamatosan ezt csinálja. Bekapcsolás után dübörög, majd teljesen elmegy a hang, vagy akadozik, de ilyesformán használhatatlan. A hibajelenség az alábbi videón 0:45-nél és 1:45-nél tekintető meg: https://www.youtube.com/watch?v=QLHZz00JWJs
Vajon javítható ez a probléma, ha igen érdemes rá költeni, a HDMI hibát is figyelembe véve? Vagy kuka és vegyek egy újat? Az előző szintén Samsung tévém is 4-5 év után halt meg, költöttem akkor 30 ezret a javíttatására, majd pár hét múlva megint feladta, így nem feltétlenül lapátolnám ismét az éterbe a pénzt... -
ballazol
senior tag
én is azt fogom tenni, ha régi avi-kat akarok nézni, hogy rácsatlakoztatom HDMI kábellel a PC-re, aztán ennyi (csak kell vennem egy 5+ méteres kábelt)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Milka 78 #155252 üzenetére
Heuréka!
Állítólag a német samu reagált a 1401fw/beragadó feliratok/2019-es széria hibára és juni-juli körül igérnek javítást.
Tehát csináltak egy szar fw-t amivel hazavágták a feliratkezelést, majd gőzerővel elkezdtek a javításon dolgozni aminek 1 év volt az időtartama, már ha elkészül végre... zseniális cég -
handrash
őstag
Létezik valami normális média lejátszó app Samsung tévére? Mondjuk ami USB-ről játszik le, mert a gyári nem játszott le ma egy AVI-t....
-
falabu88
aktív tag
válasz
Kingus83 #157622 üzenetére
Gyanítom ebben a méretben/árkategóriában hatalmas különbségek sem képben sem hangban nem lesznek
Hang talán Q80 felett javul, de attól sem kell sokat várni. Ha jó (jobb) hangzás kell, venni kell egy legolcsóbb 2.1 hangprojektort, azok is kb szebben szólnak mint a legdrágább tv-k.
Amúgy ebben a méretben mehet a Samsung, lassan 10 éves az egyik 81cm tv amit vettem, azóta is hibátlan (már nagyszülőknél). -
Istyu74
aktív tag
válasz
johnny82 #157621 üzenetére
Szia, én mindenképpen javasolnám hogy az erősítőt csak ARC-on keresztül kösd össze a TV-vel.
Nekem egy QE75QN95B van Denon X2500H erősítővel. Legtöbb hangformátum így is átmegy rajta. Sajna ez is csak 4K 60Hz et tud. Viszont így a nem kell lemondanod a 4K 120Hz HDR ről.
YouTube videókat amik támogatják a HDR-t csak a TV belső alkalmazásával tudod HDR-ben lejátszani, windowsban erre nincs lehetőség.Ha viszont még az a videókártyád van ami az adataidnál szerepel akkor maradhat úgy ahogy eddig volt, az sajna nem HDMI 2.1 képes. Így VRR sem lesz.
Kép módnál nekem a szórakozás van alapból beállítva, teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
Kingus83
csendes tag
Kedves Tagok!
Szeretném kérni a véleményeteket, hogy melyik tévének lehet jobb a hangzása!, ez alapján dönteném el, hogy melyiket vegyem. (mindkettő Full HD, és 80 cm-s tévét szeretnék, mivel kis szobában lenne). Ára mindkettőnek:88-90eFt. Köszönöm előre is a szíves válaszokat!
1. Samsung UE32T5302C
2. LG 32LQ63006LA -
Sziasztok!
QE75Q80B tv össze van kötve pc-vel AVR-en keresztül. PC->AVR->TV. Ha az AVR forrást átnevezem pc-re, akkor a játék módot lehet kapcsolni auto-ra, vagy be. Ha auton hagyom, akkor 2 képmód van, a grafika és a szórakozás. Ha bekapcsolom, akkor nincs képmód választási lehetőség. Ezt hogy érdemes használni? Ti hogy használjátok?
Sajnos az Onkyo TX-NR686 erősítőm nem támogatja a 4KHDR120Hz-et, csak a 60Hz-et. Így ugrik a vrr. Érdemes lenne úgy összekötni, hogy PC->TV->AVR?
Windowsban be lehet állítani, hogy hdr-t bekapcsolja, ha olyan tartalmat néznék Youtube-on?
-
tylerddd
veterán
Értem. Ezt eszköze válogatja egyébként? Tehát amit évek óta bedug-kihúz módszerrel használnak, pl. projektorok, azokkal miért nem történik ez?
Van még egy DVI-D kimenet rajta, ami DVI-D > HDMI kábellel használható lenne. Ezzel mi a helyzet az általad említett áramtalanítás szempontjából?
-
válasz
tylerddd #157615 üzenetére
A HDMI valójában egy borzasztó érzékeny szabvány. Mindenki plug-and-play-ként gondol rá, pedig valójában nem teljesen az. Nem szabad bekapcsolt eszközöknél dugogatni.
Teljesen áramtalanított állapot a javasolt módszer a kábelezésre. Nem szabad addig sem kihúzni, míg nem áramtalanítottad mindkét eszközt. -
AMD Power
titán
válasz
csonkadavid #157612 üzenetére
Ez fura. Nekem egy 2018 RU7023 van. Még erre is jött nem rég egy több mint 1GB patch.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Munkahelyen adott 2db 75"-es Samsung Smart Signage tévé, érintő felülettel, tollal, nagyon jó kis cucc, laptopokkal használjuk, közösen (7-8 fő felváltva). 3db hdmi portja van, amik sorban mennek tönkre. Az érdekessége az viszont, hogy első körben csak az első számú adta meg magát. Azután átdugtam a kábelt a másodikba, az is szép lassan meghalogatott. Ugyanakkor amikor én használtam, vittem saját kábelt és a tévé elején lévő 3. csatlakozót használtam. Ezt csak én, nem szóltam a többieknek
, mert már ekkor volt egy sanda gyanúm. Tökéletes volt a működés jó másfél évig. Aztán az egyik kolléga meglátta, hogy én oda kötöm be, átdugták oda a hátuljában lévő kábelt és azóta az én laptopommal is eldobálja a jelet :/ Hogy lehetne kiszűrni, hogy mi a hiba forrása? A hibás a hdmi csatlakozó maga, hiszen a saját kábelemmel is rossz most már a 3. csatlakozó. Időről-időre eldobja a jelet, majd vissza, aztán megint jó fél óráig. Megk**hatta egy laptop valahogy a portokat? Ugye hátulra folyamatosan be voltak kötve, tehát nem volt az a vége napi szinten húzgálva, hogy kikopjon vagy bármi. Mennyire macera és drága ezeket cserélni? De ugye tényleg a hiba okozója kellene! Köszönöm!
ps: a másik készüléket a csapat másik fele használja, de éves szinten kerül kiadásra nekik, tehát 1év/1fő használatban van. Semmi baja.
-
Horec
tag
Qn91a hdr játékra nem az igazi high local dimming mellett. Hogwarts Legacyban például a sárga színnel feliratozott név átmegy szinte fehérbe sötét jeleneteknél.
Low local dimminggel nincs ilyen probléma, de cserébe a fekete színek is karcsúbbak lesznek.
Sajnos nem egyedi eset a hasonló szériáknál is ez van:
[link] [link] [link]
Ennek tudatában vegyétek meg ezt a típust. -
Gino20
őstag
válasz
csonkadavid #157612 üzenetére
Akkor a samsung oldalról szerintem letölthető az új szoftver és tudod manual telepíteni.
-
csonkadavid
tag
Sziasztok!
A samsung q60b tévének miért ilyen gyalázatos a szoftveres supportja? Tavaly okt. 31. az utolsó elérhető firmware frissités.
Ennyire azért nem sikerült jól, hogy ne lenne min javítani.
Évek óta samsung telókat használok, ott nem ezt szoktam meg.
Érdekesség képpen megnéztem ugyanezen tv ausztrál változata fényévekkel előbb jár firmware tekintetében. -
válasz
Vhiktor #157584 üzenetére
Aegon: "Mobileszközök biztosítása, kiterjesztett garancia×
A kár időpontjában az öt évnél nem régebben vásárolt, de garanciával már nem rendelkező, 20.000 Ft érték feletti elektromos háztartási gépek – a fotóeszközök, számítógépek, telefonok, tabletek és egyéb okos eszközös kivételével – garanciális javítása, vagy ha javíthatatlan, a cseréje, önrész nélkül.
Ezen kívül a kötést követően, új állapotban, névre szóló számlával vásárolt, a kár időpontjában legfeljebb hároméves mobileszköz javítása, vagy ha javíthatatlan, az önrésszel csökkentett, avult érték térítése. Az önrész 10%, min. 10e Ft, garanciális jellegű hibánál nem alkalmazzuk.
Térítési limit és részletek a szabályzatban."A tv-re 5 év a kiterjesztett garancia.
mod: nekem is ilyen biztosításom van.mod2: tegnap megérkezett és be is lett üzemelve a Samsung QE75Q80B. VA panel, nagyon szép kép, nagy fényerő. Tetszik. :-)
-
mephi666
nagyúr
válasz
blakey #157607 üzenetére
...mi számít szériahibának? most ránéztem az ex-készülékünkre (tu8002) és az övére (q60t), hogy ipon mit ír hiba%-ra: tu8002-re 2.7%, q60t meg 5.8% (50" mindkettő) ...lehet valami közös gyíkja van ezeknek... kérdés, hogy ők saját eladás alapján vezetik a statisztikát és nekik jutottak a selejtek, vagy globálban ilyen rossz az arány? mert igazából ez a 150-250ezres árkategória az, amiből a nagy mennyiséget eladják és ha fórumon 1-2 tucat peches vevő megtalálja egymást, az még semmit nem jelent, ha erre a számra van 1000 boldog felhasználó, akiknél vígan megy ugyanaz a típus (meg hát ők nem is mennek fórumozgatni, ha nincs bajuk)
-
wallace 234
őstag
válasz
kaufmate1 #157599 üzenetére
Nálam annak idején 3 darab Sony tv adta meg magát, alig voltak 3 évesek. Írtam a Sonynak a válasz az volt, hogy kedves vásárlónk őszintén sajnáljuk az esetét! De sajnos mivel lejárt a garancia így nem tudunk segíteni! Csak fizetős javítás keretei között. Szóval Samsung se fog erre mit mondani, még lehet ennyit se mint a Sony. Ki lehet fogni ahogy én is annak idején.
-
mephi666
nagyúr
válasz
békéltetőn kb arra számíthatsz, hogy "békülj meg a tudattal, hogy ezt bebuktad" ...kibírta a garanciaidőt a készülék, utána romlott el... nem számít, hogy 2év alatt 15 órát ment, vagy 15ezret... maximum azt mondják, hogy használhattad volna annyit is: garidőn belül javítják/cserélik
...inkább engedd el: igyál meg egy üveg tequilát, vidd ki az udvarra, öntsd le benzinnel és gyújtsd fel... utána lépj tovább
1 perc idegeskedést és 1 forint ráfordítást nem ér ez meg innentől, mert ebben a buliban csak halmozhatod a veszteségeket...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sok szerencsét, még az aktív garit sem veszik figyelembe sokszor nem hogy a gari időn túli cserét...nem is értem, mert jogilag zéró alpja van a követelésednek
Amúgy baromi jó ügyvédeik vannak és a h.r-es osztályuk sem piti. Ha tv-re nincs akkor nem tudom perre hogy lesz, de én körbejártam picit a témát ez után az ügy után és a ksh-s átlag is bőven kevés ehhez...
Ettől függetlenül tetű banda, de S@c@ fórumtárs ügyével ellentétben ezt most nem adom, ugyanakkor érdekel mire jutsz majd (hátha mákod lesz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest