Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz -= CsoCso =- #28 üzenetére

Először kicsik furcsák voltak a TFT-m színei. Tudom, hogy nagyon is mesterkéltek a színek, mint az összes TFT-nek, amit láttam, túl élénkek, le se lehet venni sehogy :), haverom amikor meglátta, akkor egyből azt mondta, hogy nagyon fel van nyomva a kontraszt (egy tescos philips crt után, drámai a különbség), igaz ő kissé rossz szögből mézte :D , aztán szemből is megnézettem vele, de a lényeg benne volt, elmondása alapján kb, az volt neki furcsa, mint nekem első látásra, amikor megnéztem a ''szalonban''.

Összefoglalva:
    A színek szépek/szebbek, mint egy FAKOCRT-n, de nem biztos, hogy jók és helyesek is. Nálam az XP lanka hátterén a kéknek köze nincs az ég színéhez, nagyon szép, de teljesen mesterkélt kék, még szerencse, hogy nekem nincs is igényem a color-matched monitorra! Gamehoz nem kell, webezéshez se, filmeknél nem zavar semmi, a 15 éves lekoszhodt TV-m is pont ilyen távol áll a a valóságtól.

A látószög kérdésre:
    nem függ a napszaktól, hőmérséklettől stb.
    A lelkiállapotodtól kis mértékben függhet.
    De amitől nagyon az az ábrázolt szín!
    Nálam a fehér vagy nagyon világos árnyalatok látószöge elég nagy, a fekete vagy nagyon sötét is jó, teljesen megfelel.
    A közép árnyalatok, középszürke, vagy zöld vagy bármi (pl win98 háttér, amikor megláttam elsírtammagam), szóval nincs olyan pont a szobámban, de meg merem kockáztatni, hogy az univerzumban sem :DDD, ahonnan ne lenne a kép teteje durván sötétebb, mint az alja, (messzebbről nézve javul a helyzet, kisebb a szögeltérés a kép teteje és alja között). Amúgy állítom, hoyg ehhez is teljesen hozzá lehet szokni, nekem tényleg fel sem tűnik már. Talán az a berögződés maradt meg, ha pl lanpartyra az egyik CRT-met viszem, és sötét van, akkor kissé felülről próbálom nézni :) a TFT-n ez gyakran segít észrevenni dolgokat egy jókis sötét FPS-ben...

Nagyon jól tetted, hogy nem PVA/MVA-t vettél (mondom ezt arra az esetre ha havonta egyszer töltesz be ''sötét FPS-t''), én láttam egy 25ms (15+10ms) MVA-t (neovo x19), teszteltem is. BORZALMAS, a Painkillert ahogy megláttam rajta a jókis 30ms iiyama után háát, ilyen 10cm csíkot tudtam látható utánhúzásból húzni. A fekete alapon fehér szöveg scrollozás pedig kb. egyforma volt, de a fekete sötétszürke átmenet az inkább 100ms volt, amikor a PIXPERAN-el bővebben nézegettem. Mondom ezt 1.5 évnyi 30ms TN használata után, Painkillerben semmit nem veszek észre, végig is vittem gond nélkül, egyedül a full képernyőt scrollozós felülnézetes stratégiákban van érzékelhető (de nem zavaró) utánhúzás-mosódás. A betűvastagodás meg minden TFT-n volt amit láttam, először fura, de az is elmúlt, a :DD meg kissé vibrál ahogy ugrál ennyit veszek észre, na az MVA-n ez is 2-3mm csíkot húzott.

MVA színei, van látható különbség, de NEM EGET RENGETŐ, a gradiens pl az alcohol 120% bal oldalán qrv jól nézett ki a TN után, meg talán rikítóbbak voltak egy picivel az iiyamánál (ez is elég rikító/telt a többi tft-hez képest általában, kb olyan mint a TN-es sony, a samsung TN-je kicsit fakóbb), más külöbség nem nagyon van. Látószög, MEGGYŐZŐ, kb 160 fokban oldalről a fehér annak is látszik részletek is megmaradnak, a TN-en ez kb egy egyenletesen sárgásbarna képernyő már. Fentről és lentről nézve azt hiszem mindkét irányban enyén sötétedett (10-20% kb. +/-120 fok eltérésre), nagyobb szögben is használható volt.
    A fekete háttér elég jó, pont olyan, de semmivel sem volt sötétebb, mint a iiyama-n. (Az X-19 az fix max. háttervilágítású, úgyhogy ez jó eredmény ahhez képest).

Új hozzászólás Aktív témák