- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #28 üzenetére
Először kicsik furcsák voltak a TFT-m színei. Tudom, hogy nagyon is mesterkéltek a színek, mint az összes TFT-nek, amit láttam, túl élénkek, le se lehet venni sehogy
, haverom amikor meglátta, akkor egyből azt mondta, hogy nagyon fel van nyomva a kontraszt (egy tescos philips crt után, drámai a különbség), igaz ő kissé rossz szögből mézte
, aztán szemből is megnézettem vele, de a lényeg benne volt, elmondása alapján kb, az volt neki furcsa, mint nekem első látásra, amikor megnéztem a ''szalonban''.
Összefoglalva:
A színek szépek/szebbek, mint egy FAKOCRT-n, de nem biztos, hogy jók és helyesek is. Nálam az XP lanka hátterén a kéknek köze nincs az ég színéhez, nagyon szép, de teljesen mesterkélt kék, még szerencse, hogy nekem nincs is igényem a color-matched monitorra! Gamehoz nem kell, webezéshez se, filmeknél nem zavar semmi, a 15 éves lekoszhodt TV-m is pont ilyen távol áll a a valóságtól.
A látószög kérdésre:
nem függ a napszaktól, hőmérséklettől stb.
A lelkiállapotodtól kis mértékben függhet.
De amitől nagyon az az ábrázolt szín!
Nálam a fehér vagy nagyon világos árnyalatok látószöge elég nagy, a fekete vagy nagyon sötét is jó, teljesen megfelel.
A közép árnyalatok, középszürke, vagy zöld vagy bármi (pl win98 háttér, amikor megláttam elsírtammagam), szóval nincs olyan pont a szobámban, de meg merem kockáztatni, hogy az univerzumban sem, ahonnan ne lenne a kép teteje durván sötétebb, mint az alja, (messzebbről nézve javul a helyzet, kisebb a szögeltérés a kép teteje és alja között). Amúgy állítom, hoyg ehhez is teljesen hozzá lehet szokni, nekem tényleg fel sem tűnik már. Talán az a berögződés maradt meg, ha pl lanpartyra az egyik CRT-met viszem, és sötét van, akkor kissé felülről próbálom nézni
a TFT-n ez gyakran segít észrevenni dolgokat egy jókis sötét FPS-ben...
Nagyon jól tetted, hogy nem PVA/MVA-t vettél (mondom ezt arra az esetre ha havonta egyszer töltesz be ''sötét FPS-t''), én láttam egy 25ms (15+10ms) MVA-t (neovo x19), teszteltem is. BORZALMAS, a Painkillert ahogy megláttam rajta a jókis 30ms iiyama után háát, ilyen 10cm csíkot tudtam látható utánhúzásból húzni. A fekete alapon fehér szöveg scrollozás pedig kb. egyforma volt, de a fekete sötétszürke átmenet az inkább 100ms volt, amikor a PIXPERAN-el bővebben nézegettem. Mondom ezt 1.5 évnyi 30ms TN használata után, Painkillerben semmit nem veszek észre, végig is vittem gond nélkül, egyedül a full képernyőt scrollozós felülnézetes stratégiákban van érzékelhető (de nem zavaró) utánhúzás-mosódás. A betűvastagodás meg minden TFT-n volt amit láttam, először fura, de az is elmúlt, ameg kissé vibrál ahogy ugrál ennyit veszek észre, na az MVA-n ez is 2-3mm csíkot húzott.
MVA színei, van látható különbség, de NEM EGET RENGETŐ, a gradiens pl az alcohol 120% bal oldalán qrv jól nézett ki a TN után, meg talán rikítóbbak voltak egy picivel az iiyamánál (ez is elég rikító/telt a többi tft-hez képest általában, kb olyan mint a TN-es sony, a samsung TN-je kicsit fakóbb), más külöbség nem nagyon van. Látószög, MEGGYŐZŐ, kb 160 fokban oldalről a fehér annak is látszik részletek is megmaradnak, a TN-en ez kb egy egyenletesen sárgásbarna képernyő már. Fentről és lentről nézve azt hiszem mindkét irányban enyén sötétedett (10-20% kb. +/-120 fok eltérésre), nagyobb szögben is használható volt.
A fekete háttér elég jó, pont olyan, de semmivel sem volt sötétebb, mint a iiyama-n. (Az X-19 az fix max. háttervilágítású, úgyhogy ez jó eredmény ahhez képest).
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Futás, futópályák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Yettel topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest