- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2o1i
senior tag
Helló!
Van egy ilyen monitorom (710t). Ami érdekes vele kapcsolatban, h ha a MagicBright-ot állítgatom a custom beállításon kívül az összesnél a fehér szín sárgás lesz.
A customnál a kontraszt 40-es, a fényerő 65-ös, a gamma: mode1, color tone: custom. Egyedül így varázsolható elő a fehér szín a monitorból. Így viszont a fényerejével nem vagyok megelégedve. Még ha 100-ra is rakom szinte alig van változás. Csak akkor lesz világosabb ha a kontrasztot is növelem. Ekkor viszont ugye a fehér szín elkezd sárgulni. Ez így most normális? Mert nézegettem több fórumot is és senki nem írt hasonló problémát.
Lehet ezen vhogy segíteni? A monitor még garos. -
Gaby
tag
Lenne egy kérdésem. Samsung 710T TFT monitoromat nem csak pc megjelenítőként használnám, ezért a kérdésem a következő lenne, tudja ez a TFT vajon a PAL és NTSC megjelenítést egyaránt? Mert az eszköz néha PAL néha NTSC képet adna neki.
-
raszputyin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem én is egy ilyen Szamszung 710T-t.
Szép is, jó is, de van néhány baja:
- a 160°-os látószög úgy értendő, hogy akárhonnan látod, mi van a képernyőn. Ez nem keverendő össze azzal, hogy akárhonnan elfogadható a színhűsége. A ''színhűségi szög'' olyan 60° sacc/kb.
- az állított (pivot) üzemmód nem jó semmire. Úgy állították be a képernyőt ugyanis, hogy egy picit asszimetrikus le-föl irányban. Ha elfordítod, akkor a képernyő egyik felét fura színekben fogod látni, ami elég feltűnő, mert a másik fele jó.
- aki (hozzám hasonlóan) a CRT képernyőjén 0-s brightness-t és 40-es contrast-ot szokott meg (jó húzás, így kevésbé fárad a szemed), az ne vegyen ilyet. Ezen a TFT-n még a 0/0 is bántó a magamfajta számára hosszú távon, ráadásul csak 70/100 értéken fölül adja a névleges kontrasztértéket :'( Ez igazi baj sajnos.
Mivel sulinetes, házban kell maradnia => vlsz a nővéremé lesz...
- Linux-beli használatra korlátozottan alkalmas, mert a színkalibrálás, amit lehet csinálni (MagicTune), az tényleg kell, hogy éljenek a színek a képen, de Linuxban nemigen megy ez (pedig sokmindent kipróbáltam).
Azt javaslom, hogy akinek nálam kövérebb a pénztárcája, az próbálkozzék a 193p-vel vagy a 193p+szal, esetleg más márkával, akinek meg hasonló a helyzete, az vegyen bátran jó minőségű CRT-t, 50-60e-ért már márkás 19-est is kaphat. Én az érzékeny szemem védelmében vettem ezt, de nem jobb, mint a legjobb CRT-k: sajnos aki azokat 120Hz-en villogni látja, az ezt is fogja, mert ezt a jelenséget (házi kísérleteim szerint) nemcsak az alacsony frissítés okozza, hanem az is, hogy nincsenek pont ugyanott a piros, zöld és kék fénypontok.
(Ha ez butaság, valamelyik guru legyen szíves, javítson ki
szerk.: A helyzet azért nem ilyen rossz... az alacsony kontraszt csak a legsötétebb színeknél okoz gondot, a nagy fényerő pedig pár hét alatt megszokható valameddig, én már 20/100-on használom. Az utánhúzás tényleg nem zavaró ezen, igaz, én nem vagyok igazi UT 2004-bajnok, hogy ebben releváns legyek ;-)
[Szerkesztve] -
Satu
tag
Hát én már eléggé elkedvetlenedtem, mert nem kevés gondolkodás után döntöttem. Győzött a pixelhiba garancia. Az elsőt cserélték szó nélkül (szerencsére nem kell messzire vinnem) 3 subpixelhiba volt. Ezen most egy van üzembehelyezés után. Nem tudom máshol milyen a pixelhiba csere arány, de nem értem hogy éri meg még igy is a cégnek. Egy valamire gondolok, de az nagyon sötét, összeesküvéselméletszerű
-
Satu
tag
Helló!
Az enyém csak 710N, de én is nagyon fényesnek tartom, mintha a sötétebb környezetet teljesen kihagyták volna a méretezésnél. Ez a második gép két napon belül (pixelhiba miatt csere,mellesleg ez is az), de mintha az első fényeró szempontjából sokkal jobb lett volna. ( feketébb fekete, 50%. fényerőnél kellemes nézhetőség).
Ráadásul nálam is erősen átüt a háttérvilágitás(foltokban), teszttel inkább csak sötétszürke a fekete.
Hát... szóval kezdek csalódott lenni. Még egy cserét megpróbálok, aztán nemtudom mi lesz. -
Travelos
őstag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy Samsung 710T monitort, és DVI kábellel használom. Lenne néhány gyakorlati kérdésem:
- A CRT monitorom után, ha fehér hátterű dolgot nézek, pl. Total Commandert, akkor tutti kifolyik a szemem, mert annyira fényes a fehér háttér. Le kellett vennem a fényerőt, meg a kontrasztot is 30%-ra. Nektek is ilyen rohadt fényes a monitorotok?
- Az optimálisan javasolt képfrissítés 60Hz 1280x1024-es felbontáson, de bírja a 75Hz-et is. Ha 75-re állítom, akkor az nagyon megviseli a monitort?
- Teljesen fekete háttéren a monitor szélein fehéresedik (világosodoik) a kép foltokban, ez természetes jelenség TFT monitor esetében? -
waverley
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy (vásárláskor az üzletben való) tesztelés során a fekete-fehér és színes háttereken kívűl mit érdemes még megnézni?
Egy Samsung 710t- t rendeltem. -
-= CsoCso =-
tag
Érdekes, hogy én is attól a ''nagy cég''től vettem az enyémet ANNO...
Nem szánt szándékkal, nem is volt a honlapjukon, csak kíváncsiságból benéztem, és pont volt egy a polcon, akkor érkezett... akkoriban (november) pedig elég hiánycikk volt, úgyhogy gyorsan lecsaptam rá...
Mind1; a lényeg, hogy én azóta is DVI-vel használom, hozzáteszem NEM SULINETben vettem. (Samsung-nál meg majd legyártanak Sulinet Editiont (SE), meg símát, nem?!)
-
yani
csendes tag
Köszi a választ Csocso, bár 1 nagy cégnél azt mondták, hogy nem jár (bluefish)Lehet, hogy magukévá teszik?... Sajnos már megjártam náluk 1párszor
-
andris21
tag
válasz
-= CsoCso =- #91 üzenetére
hát igen, de egyesek azt a rémhirt keltették pár sorral lejjebb, hogy akkor nem lesz akkora a kontraszt!
-
andris21
tag
hi!
nézegettem MMben monitorokat, és a 710T tesztett, pedig már többször bementem megnézni. kérdésem a követekző: nem zavaró a nagy fényereje? mert a többi TFTnél láthatóan nagyobb neki, ez ott a nagy kavalkádban előnyös, de lehet hogy szobában nem annyira, tulajok vélemény?
Csocso: te nem BMFre jársz véletlenül? -
yani
csendes tag
a 710T-hez jár alapban DVI kábel? Sulinet keretében akarom venni. köszi
-
-= CsoCso =-
tag
Remélem már megoldottad a problémáidat!
Némelyik betűtípus tényleg nem annyira szerencsés, de ha sokat keresed, talán megtalálod assz'em Bile Demon írta le valamelyik TFT-s totyikban, hogy hogyan állította be az egész win-asztalát, hogy neki teccen. Pár dolgot én is átvettem akkoriban, de a legtöbb engem nem zavart...
Az erős fehér szín ellen tekerd le a Brightness-t
''Mint kezdő'' miket nem értesz? Én - mint kezdő - szívesen segítek, ha van konkrét kérdésed...
u.i.: gondoltam már csak azért is írok, hogy hogy meghalt ez a totyik; már mindenki mindent tud a 710T-ről?!?
[Szerkesztve] -
detonat
csendes tag
Üdv mindenkinek...
710T tulajdonosa vagyok, előtte crt-m volt. Mivel nincs tapasztalatom a tft panelokkal, kicsit zavar, hogy a fontok kicsit elmosottak a crt-hez viszonyitva.
Hogyan lehet ezt korrigalni az xp-ben valami cleartype fontokkal, vagy a monitoron keresem a beallitasokban? Nagyom meg vagyok elegedve ezzel a monitorral, nagyon profi, tiszta feher es turbo eros, brutalises a fekete is fekete, mellekeltek a monitorral egy csomó software-t, de mint kezdő nem nagyon értem ezeket a kifejezéseket, szóval ha valaki tudna segíteni rajtam kérem irjon, vagy valami progit ajálani ezzel kapcsolatban. Kicsit zavar hogy nagyon eros a fehér szín, hogyan kellene ezt egy kicsit lenyugtatni?
-
Zoli2
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #83 üzenetére
Igazatok lett!
A Natural Color-ral (v2.0)sikerült sokkal szebb színeket kicsalni a monitorra! De a következőt nem értem:
az első beállítás a MONITOR INITIALIZATION
a második a COLOR ADJUSTMENT
a harmadik a COLOR PREFERENCE
Mind a hármat be kell állítanom? Mert a végén mindegyiket samsung.icm néven akarja lementeni és így felülírja az előzőt.
A Color Preference-el sikerült egész szép színeket varázsolni a képernyőre.
A fényerő: 20-30, kontraszt: 80, gamma: mode1, RGB színek a menüben 81,81,81
Sajna újraindításkor visszaáll alapállpotba.
A probláma a monitorral, hogy a felső 1/3-ban kicsit sötétebb a kép. -
-= CsoCso =-
tag
Ja, még: Bővebben: link by Samsung
Bár ezek után már engem is kezd érdekelni a dolog...
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
ELVILEG a Natural Color alakít valamit a színeken, hogy reálisabbak legyenek /talán közelebb lesznek a kinyomtatott színhűséghez/. De az igazat megvallva sosem próbáltam. Lehet, hogy azzal szebb/jobb színeket tudsz kicsikarni a monitorból.
egyébként: Bővebben: link
Egyik gamma beállítás sem tetszik? Igaz, hogy kicsit erőltetettek, de én a 3-ast végül meg tudtam szokni. Igaz, a Ph! színei spec. nem a legjobbak, de minden más egészen OK. Egy idő után mindenképp'!
Fényerőből pedig ''Internet''-''Text'' között váltogatok a szoba világosságától függően; (Entertain-re állítva kifolyik a szemem...)
Meg mostanában alig-alig kapcsolom be mellette a CRT-t, úgyhogy nem is veszem észre a ''gázos'' dolgokat. Mivel van gondod egész pontosan? Mi nem tetszik? (csak hogy én is lássam már a hibát)
[Szerkesztve] -
Zoli2
aktív tag
Csak jómagam nem vagyok elégedett a 710T színeivel vagy más sem?
-
Waterman
aktív tag
Előre is megköszönöm az után olvasásod,járásod.Most fontolgatom,hogy kéne vennem belátható időn belül egy TFT monitort.Ha vásárlásra adom a fejem akkor csak is olyat veszek mint Te!
Én is ilyen dilemmákba szoktam esni mint amiket a belinkelt hozzászólásban(nagyon jó stílusban)leírtál
Gondolom többünk nevében is megköszönhetem a ''munkád''.Köszönjük!
OFF: Szomszéd srác játsza el mindig: -Elkérhetem az xy akármit. -El.
Aztán még sosem kért el semmit
Hasonló stílus:Nem tudja mennyi az idő? (A megkérdezett az órájára néz)De tudom.
Elnézést az offért,de kikivánkozott belőlem -
Icewind
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #77 üzenetére
Egyre jobban húzok egy 19colos BenQ FP937S+ felé, nagyon jók az adatai, szép is meg minden... vagy a Viewsonic VX912. mostmár elkéne dönteni asszem
De addig már eljutottam hogy ha 17col lesz mégiscsak, akkor 710T
Üdv
Ice -
Zoli2
aktív tag
Légyszíves valaki írjon jó beállítást a 710T-hez. (Átlagos nappali esetleg esti szobai munkához.) Köszönöm.
-
Zoli2
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #76 üzenetére
Igazad van! Magic Tune 2.5. Már uninstalláltam is. Viszont van még egy natural color-om. Hát az mi?
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Hát ez aztán tényleg kimerítő piac-elemzés volt!!
Ezek után milyen tanácsot vársz még? Hisz' mindent tudsz!
Ami azt illeti, most, monitor-vásárlásnál voltam először úgy, hogy sürgősen kellett lépnem, így én nem tudtam ilyen részletesen utánanézni a dolgoknak.Bár ANNO örültem, hogy megkaptam a mindenki által annyira óhajtott 710T-t durván 1 napi utánajárással.
Részemről így a keresgélés lerövidült kb. 3 napra (+ vétel 1 nap), ami merőben szokatlan és hirtelen döntés volt részemről, mégis: ami azt illeti nekem ez volt az első megérzésem, és bejött. Most nyugodt szívvel mondhatom, hogy meg vagyok elégedve. Egyedül a ''fekete'' zavar kicsit, de ahogy összehasonlítgattam teszteket, a 710T kontraszt-arányban nem épp' utolsó. (akkor milyen lehet a többi monitor feketéje?)
Az LG ''pixelhiba-politikája'' miben jobb a Samsung-énál?
(TIPP: Esetleg keress még grafikonokat a különböző monitorok reakció-idejéről, ha még mélyebben utána szeretnél járni a dolognak! Bár nekem semmi bajom az enyémmel, (12ms-os lassúsága ellenére) sem NFSU2-ben, sem FPS-eknél.)
Aztán szólj majd, hogy hogyan döntöttél végül! -
-= CsoCso =-
tag
Javíts ki, ha rosszul tudom, mert én ugyan nem nagyon néztem meg a CD-t, amit a moncsihoz kaptam, de annak a proginak nem Magic Tune a neve véletlenül?!?
Mert azt érdemben inkább a 173P-hez tudnád használni: Bővebben: link
Mivel a 710T-n vannak kezelőszervek, így tök fölös, hogy szoftveresen még utána-állítgass! -
Zoli2
aktív tag
710T tulajdonos lettem. A Magic Bright 2.5-ös verziót mellékelték. Indításkor azt írja ki, hogy nem támogatott a monitort típusa. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit lehet tenni?
-
Icewind
aktív tag
Hi
Aki tud tanácsot adni, vagy ő is monitor vásárláson gondolkodik ezt olvassa el please: Bővebben: link
Thx, üdv
Ice -
Mankó
veterán
Valaki már felvetette itt, hogy 172x vagy 710T?
A 2 monitor specifikációi ugyanazok, csak a 710T képe elforgatható. Akkor most melyik éri meg jobban?
A 172x-nek a feketéje jobb.
Ha valakinek van 172x-el tapasztalata írja be ide is! Játék, film, fekete képernyő, stb.
Már csak e kettő típus között vacilálok. S már venni akarok vmit.
Ja, igen és Sulinetre kellene. -
Rufusz
tag
én samsung 710t és lg 1730b között vergődök már régóta. Most épp a samsung felé billen a mérleg nyelve, mert 1 pixelhiba felett kicserélik.
Lg-nél nem tuggyátok mi a helyzet?
Szerintetek ér 20 ropival többet a samsung? -
adam526
tag
Hello.
Van egy 710n monitorom, a bajom az vele, hogy natív felbontásban 60hz-en villog, 1024*768-ban nem, viszont ott mge nem olyan éles a képe. Ez mindenkinek így van analóg monitorral, vagy vmi hibás benne?Esetleg visszaviszem és kicserélem 710t-re, ha nincs megoldás. Segítsetek, nagyon sürgős lenne -
Wayne
aktív tag
válasz
Bile Demon #64 üzenetére
Ha jól emléxem az opera következő verziójában már lesz olyan opció, hogy alapból a képernyő jobb és bal széléhez igazítja az oldalt. Tehát nagyítja vagy éppen kicsinyíti. Mondjuk tény és való, hogy a Smiley-k elég pixelesek 150%-on.
Wayne -
Bile Demon
őstag
Én is operát használok, nekem minden jó, ahogy van 100%-on a 15''-on, csak a kérdezőnek vetettem fel az észrevételeket.
A PH! most, hogy nézem 120%-on sokkal királyabb lett(csökkent a jobb és bal oldalon lévő holtzóna) bár a smiley-k pont úgy néznek ki, mintha nem natív felbontásban lenne a TFT, de a szöveg az tök jó.
Végülis a HTML szerkesztőben is biztos van ''oldalszélességre normált nézet'' meg 120% nagyítás is. -
Wayne
aktív tag
válasz
Bile Demon #60 üzenetére
Először én is aggódtam a 17'' vs. 1280x1024 miatt... De miután a win-ban a normál betűméretet 150%-ra állítottam semmi gond! Ugyanaz, mintha a régi CRT-met 1024-ben használnám. Böngészésre meg az operát javaslom! Be lehet állítani, hogy alapból hány százalékos nagyítással nyisson meg egy oldalt. 140-150%-on használom... Így inkább örülök, hogy van még ''tartalék'' a moncsiban....
Wayne -
Bile Demon
őstag
válasz
s0ulreaver #59 üzenetére
Van aki üzemszerűen 1024-ben használja, a fényképek, videók megjelenítésére ott is teljesen jó, játékokban sincs nagy romlás, talán a menükben a kisebb betűknél látni, hogy nem az igazi.
Szerintem hosszabb távon úgy használni desktopon, nem az igazi, csak ritkán láttam nem natív felbontásban és... max. akkor ajánlanám, ha valami célprogram fut a gépen, ami mellőzi az 1 pixeles rajzolatokat.
Az 1024 biztos nem sok egy 17''-es TFT-nek. Nekem a 15''-s TFT-n az 1024 teljesen rendben van, a 17''-esen az 1280 ettől kisebb kb 20%-al. A különbség nem nagy, ha normális szemed van akkor nem fog semmilyen gondot okozni. Egy 19''-es TFT-nél.
A 15'' TFT-nél 1024-ben és 19'' TFT-nél 1280-ban a pixelméret 0.297*0.297mm, ennél nagyobb nem kell, ezt is látom 3-3.5D-s szemüveggel 60-80cm-ről is. A 17''-nál 1280-ban a pixelméret 0.267*0,267mm körül van. Tehát kisebb rajta minden felirat, 1024-ben használva pedig nagyobb lesz rajta minden betű, mint a 15'' és 19'' natív felbontásában.
Meg az is gond lehet ezzel a felbontással, hogy a 17'' és 19'' TFT-k fizikai képaránya nem 4:3-as, hanem 5:4-es (függőleges irányban nagyobb a kép kb 8%-al), közelebb áll a négyzethez, mint a 17'' CRT vagy 15'' TFT. Általában a TFT-k a teljes felületre kinyújtják a képet kisbeb felbontásokban, 1024-ben használva függőlegesen meg fog nyúlni a kép, a körből ellipszis lesz, ha netán rávehető a monitor, hogy ne nyújtsa ki a képet, akkor meg egy fekete keret lesz körülötte, a kép meg olyan marad, mint a natív felbontásban, de ennek semmi értelme, mert minden olyan kicsi marad, mintha 1280-ban használnád, semmi értelme levenni a felbontást.
Ha jó a szemed, akkor a 17'' TFT-t 1280-ban ajánlom (hamar meg lehet szokni ha látja az ember), ha nem az, akkor meg egy 19''-es TFT-t 1280-ban. Vagy egy 15''-t 1024-ben (inkább, mint hosszútávon 1024-ben használni egy 17''-est). -
s0ulreaver
tag
válasz
Bile Demon #58 üzenetére
Igazából ez a színvisszaadás teljesen 2 oldalú dolog. Ha CRT-n tervezek, TFT-n lesz más. És fordítva. Eddig teljesen CRT párti voltam, de semmi értelmes monitort nem lehet kapni rövid határidőn belül, ezért döntettem emellett..
Van még rá esély h. idén szerezzek 1 ilyet?
És 1024-es felbontás mennyivel rosszabb minőségű képet ad mint a natív felb. ?
Mert szerintem még 1024 is sok 1 17''-esnek.
köszike előre is -
Bile Demon
őstag
válasz
s0ulreaver #57 üzenetére
Analógon bizonyos esetben, pl. ha 1 pixeles függőleges vonalakból álló rács van, akkor a kép nem teljesen stabil, hosszú lenne kifejteni, de ennek műszaki okai vannak (pontosan kell rászinkronozni a VGA jel frekvenciájára és fázisára, valamekkora fáziszaj a szinkronizálás velejárója). DVI-nél ez a dolog nincsen, ott mindig stabil, álló kép jön létre, a pozíció beállítás is automatikusan teljesül. Emellett a D/A átalakítás során keletkező, a kábel sávszélességéből adódó, és végül az A/D átalakítás során létrejövő torzítások, zajok hatásától TELJESEN mentes a kép, (nincs kis mértékű szellemkép sem, valamint a kép olyan éles, mint amit maga a panel tud), ha teheted használd DVI-n, amúgy a különbség ÁLTALÁBAN (jó TFT-nél, kártyánál, kábelnél) nem nagy, én igényes vagyok, de nekem az analóg is megfelelően jó minőségű. (Igazából nem csak ezektől a dolgoktól jó vagy rossz egy TFT, pl. a laptopom digitális panelja sokkal rosszabb (szín visszaadás, látószög, kontraszt), mint az analóg asztali TFT-m.
Egy biztos a DVI nem szabad, hogy rosszabb legyen, mint az analóg...
WEB-design-ra szerintem teljesen jó lenne, csak a szín visszadásra kell vigyázni, hogy az megfelel e Neked, azt látod e, mint ahogy az userek, lényeges e ez a kérdés?
Ja meg a felbontások, meg kell e nézni a weboldalakat többféle felbontásban?
Lehet, hogy mégis szerencsésebb egy profibb diamondtronos CRT.
[Szerkesztve] -
s0ulreaver
tag
válasz
Bile Demon #54 üzenetére
Hello!
Én is ilyen monitort szeretnék. Keveset játszok, legfőbb szempont a képminőség lenne (webdesign, webprog miatt).
Ezek után is jó választás lenne a 710T? Igazából többet nem nagyon szeretnék rá költeni. DVI-t használva milyen előnyökre tehetek szert?
Előre is köszi! -
Dudaev
csendes tag
Sziasztok!
En is vasarlas elott allok, es Samsung 710T lett a tesztek es a parameterek alapjan a legkivanatosabb monitor, de nalam meg felig meddig bennt van egy masik Samsung tft is a kepben, a 172x. Ez is ugyanugy 12ms, DVI-s, mindketto TN panel (bar a samsung oldalan PVA szerepel, de minden tesztben TN-nek irjak), arban is ugyanott vannak.
Na most a 710T-t meg csak most megyek megnezni boltokban amitol nem varok sokat az itt leirtak alapjan (boltban analog kabel, elosztok, rossz megvilagitas stb..), de a 172x-et viszont mar lattam eloben, digitalisan meghajtva minosegi videokartyaval, es eleg reszletesen el is mutogatta a tulaja. Az a monitor engem teljesen meggyozott, semmit nem lattam a 710T-nel emlegetett szurke atmenet, hattermegvilagitas zavarokbol.
Kerdes: melyiknek jobb a kepe?
[Szerkesztve] -
SmashFM
csendes tag
válasz
Bile Demon #54 üzenetére
köszi a helpet
Este már kiagyaltam én is
Egyébbként van 1 fránya pixel hiba, meg fekete képen több is láthato 1csíkban
szal holnap hozzák az ujat, remélem az már csak jobb lesz :\ -
SmashFM
csendes tag
válasz
SNOOPDOGG199 #51 üzenetére
nah ma kaptam meg a monitort és az a bajom hogy nem működik az auto gomb =>Auto adjustement not avaible
Driver installálva, nem tom mi a baja tippek? -
SNOOPDOGG199
csendes tag
Hy.Misike ati radeon 9600. ez rossz vagy mi?
-
hl225
tag
válasz
-= CsoCso =- #45 üzenetére
Köszönöm, valóban sikerült már rájönnöm.
-
Kraptor
őstag
Szülőm a nagytestvérét vette meg(910T) de nekem annyira nem jön be. Én még mindig CRT használok és egy jó ideig azt is fogok.
Most jó kis CRT monitorom van és jó árban nincs jobb TFT nálla.
A frissitésnél nagy külömbség van TFT és CRT között. CRTnél 100Hz alatt megvakúl az illető. -
Bile Demon
őstag
válasz
SNOOPDOGG199 #46 üzenetére
Ha áll a betű és élesen olvasható, ha mozog akkor megvastagodik, akár 2-3x vastagabbra is, az teljesen üzemszerű egy TFT-nél.
A szürke háttér problémára az egyetlen megoldás az, ha csinálsz háttérvilágítást a monitor mögé, pl egy olvasó lámpával, és nem nézed teljesen sötétben.
Esetleg még a panel döntésével lehet játszani egy kicsit, nálam akkor a leg feketébb a fekete ha pontosan szemből nézem és a képernyő felső harmada van szemmagasságban, a panel pedig kb 5 fokban dől hátra, ilyenkor vak sötétben is megfelel nekem, filmezésre-game-ra (de ez lehet, hogy a 710T-nél más magasságban és szögben optimális). Ha sehogy sem felel meg neked, az már gáz, akkor sajnos le kell cserélned másra -
Misike
tag
válasz
SNOOPDOGG199 #46 üzenetére
Milyen vga-val hajtod?
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
hello!1280/1024 van a felbontásom (710tr-ől van szó) 60Hz-en és elmosodnak a betük amikor görgetek lefelé egy oldalt a netem pl ez mér van? meg a filmnézsénl a fekete inkább ilyen szürkés. ha tud valaki pls segítsen.elöre is kösz!
-
-= CsoCso =-
tag
Gondolom már rég' rájöttél magad is, de mivel eddig nem kaptál választ: Húzd ki a kis fém pöcköt hátulról, aztuán ''magától'' emelkedik ha húzod felfele. Valami rugó-szerű dolog van benne; érdekes megoldás, de eddig nem volt vele gond...
Kicsit eltűntem... sok a játék mostanában!Na meg a tanulnivaló - természetesen!
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
válasz
SNOOPDOGG199 #43 üzenetére
felbontás: 1280x1024
frissítés: 60Hz
fényerő, kontraszt ízlés szerint, olyan 50-50 saccolnám -
SNOOPDOGG199
csendes tag
hello.mit mire érdemes beállitani a 710 T paraméterekre gondolok mekker felbontás meg ilyesmi ha tudja valaki lécc írjon.
-
Tündi
csendes tag
Hello srácok!
Meg tudná nekem mondani valamelyikőtök, hogy a Samsung 173P monitor ami 25 ms válaszidővel rendelkezik használható-e játékra???
(Valahol korábban olvastam, hogy valaki vett egy 19''-os 25ms monitort és tökéletesen megy vele minden játék)
Ezért lennék kiváncsi konkrétan ezzel a tipussal van-e valakinek tapasztalata hogy viselkedik játékok esetén????
Köszönöm -
Bile Demon
őstag
válasz
SNOOPDOGG199 #40 üzenetére
Ha legalább egyszer ki akarsz próbálni egy játékot (amiben sok sötét árnyalat van), akkor a PVA/MVA paneles TFT-ket felejtsd el. Egy 30ms TN-nél érezhetően nagyobb az utánhúzása. Ezt kifejtettem bővebben is pár hsz.-al ezelőtt.
A 710T meg jó vétel mostanság, érdemes venni. Ebben a kategőriában jobb ár érték arányút nem tudok ajánlani, de lehet hogy van, írjanak olyanok is akik jobban ismerik a piacot.
szerkesztve:
VAN DVI bemenete
[Szerkesztve] -
SNOOPDOGG199
csendes tag
de az jóval drágább! jó azér szoktam de nem sűrűn. meg már megisrendeltem.
-
Nyuf
senior tag
válasz
SNOOPDOGG199 #37 üzenetére
Ha nem játszol akkor nem éri meg.
Akkor inkább 173P,lassabb,de cserébe sokkal szebb a képe,feketébb fekete stb... -
SNOOPDOGG199
csendes tag
ebbe van digitális kimenet?
-
SNOOPDOGG199
csendes tag
hello! megéri megvenni 710t ?játékra nem használnám!mondjatok véleményt lécc!
-
Bile Demon
őstag
Ha analógon használod, akkor minél kisbb frissítés a jobb. A nagyobb frissítés esetén a videójel sávszélessége is nagyobb, így a kábel és elektronika ''hibája'' jobban kijön, ami abban nyilvánul meg, hogy a kép kissé szellemképes LEHET, vagy kissé el mosódhat. Ha megnézel egy CRT-t 60Hz-en, aztán ugyanazt 120Hz-en vagy ami a max amit elbír, akkor ÁLTALÁBAN elmosottabb a kép a monitor max frissítésénél, 60hz-en élesebb, bár ott meg nagyon vibrál (én ezért 75Hz-n használtam a 85Hz-s CRT-met, mielott megváltottam magam egy TFT-vel).
TFT-nél alig van különbség a 60 vagy 75Hz között képminőségben, ha van, akkor nem kérdéses, hogy 60Hz-n kicsit jobb, de lehet, hogy észre se venni.
Én eleinte 72Hz-n használtam, (ez is max 75Hz-s) de az INF file 72-re korlátozta ha feltettem, egy ideje már fel se szoktam tenni, mert rájöttem tök feleslegesmost éppen 59.8Hz-n megy, nem szoktam állítgatni, ennyit állít be a rendszer install után.
-
nimfas
addikt
Hi.... mondjatok olyan monitort ami 19-es 25ms alatti a válaszidő, van rajta DVI bemenet, és megfizethető az ára, továbbá 16,7 M színű és nem 16,2 M!!!
Eddig a Viewsonic VX912 az egyetlen.... más alternatíva????
Előre is köszi.
Nimfas -
Priamus
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen képfrissítéssel használjátok?
85 Hz után (CRT) kicsit furcsa volt az a 60 Hz ami alapba van neki, egyből fel is nyomtam 75 Hz-re, tudtommal ez a max. -
SNOOPDOGG199
csendes tag
hello! megéri megvenni 710t ?játékra nem használnám!mondjatok véleméynt lécc!
-
hl225
tag
Sziasztok:
710T monitornál a függőleges helyzetet (magasságot) hogyan lehet állítani. Úgy látom, hogy lehetne csak nem tudom hogyan és nem akarom nagyon erőltetni.
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #28 üzenetére
Először kicsik furcsák voltak a TFT-m színei. Tudom, hogy nagyon is mesterkéltek a színek, mint az összes TFT-nek, amit láttam, túl élénkek, le se lehet venni sehogy
, haverom amikor meglátta, akkor egyből azt mondta, hogy nagyon fel van nyomva a kontraszt (egy tescos philips crt után, drámai a különbség), igaz ő kissé rossz szögből mézte
, aztán szemből is megnézettem vele, de a lényeg benne volt, elmondása alapján kb, az volt neki furcsa, mint nekem első látásra, amikor megnéztem a ''szalonban''.
Összefoglalva:
A színek szépek/szebbek, mint egy FAKOCRT-n, de nem biztos, hogy jók és helyesek is. Nálam az XP lanka hátterén a kéknek köze nincs az ég színéhez, nagyon szép, de teljesen mesterkélt kék, még szerencse, hogy nekem nincs is igényem a color-matched monitorra! Gamehoz nem kell, webezéshez se, filmeknél nem zavar semmi, a 15 éves lekoszhodt TV-m is pont ilyen távol áll a a valóságtól.
A látószög kérdésre:
nem függ a napszaktól, hőmérséklettől stb.
A lelkiállapotodtól kis mértékben függhet.
De amitől nagyon az az ábrázolt szín!
Nálam a fehér vagy nagyon világos árnyalatok látószöge elég nagy, a fekete vagy nagyon sötét is jó, teljesen megfelel.
A közép árnyalatok, középszürke, vagy zöld vagy bármi (pl win98 háttér, amikor megláttam elsírtammagam), szóval nincs olyan pont a szobámban, de meg merem kockáztatni, hogy az univerzumban sem, ahonnan ne lenne a kép teteje durván sötétebb, mint az alja, (messzebbről nézve javul a helyzet, kisebb a szögeltérés a kép teteje és alja között). Amúgy állítom, hoyg ehhez is teljesen hozzá lehet szokni, nekem tényleg fel sem tűnik már. Talán az a berögződés maradt meg, ha pl lanpartyra az egyik CRT-met viszem, és sötét van, akkor kissé felülről próbálom nézni
a TFT-n ez gyakran segít észrevenni dolgokat egy jókis sötét FPS-ben...
Nagyon jól tetted, hogy nem PVA/MVA-t vettél (mondom ezt arra az esetre ha havonta egyszer töltesz be ''sötét FPS-t''), én láttam egy 25ms (15+10ms) MVA-t (neovo x19), teszteltem is. BORZALMAS, a Painkillert ahogy megláttam rajta a jókis 30ms iiyama után háát, ilyen 10cm csíkot tudtam látható utánhúzásból húzni. A fekete alapon fehér szöveg scrollozás pedig kb. egyforma volt, de a fekete sötétszürke átmenet az inkább 100ms volt, amikor a PIXPERAN-el bővebben nézegettem. Mondom ezt 1.5 évnyi 30ms TN használata után, Painkillerben semmit nem veszek észre, végig is vittem gond nélkül, egyedül a full képernyőt scrollozós felülnézetes stratégiákban van érzékelhető (de nem zavaró) utánhúzás-mosódás. A betűvastagodás meg minden TFT-n volt amit láttam, először fura, de az is elmúlt, ameg kissé vibrál ahogy ugrál ennyit veszek észre, na az MVA-n ez is 2-3mm csíkot húzott.
MVA színei, van látható különbség, de NEM EGET RENGETŐ, a gradiens pl az alcohol 120% bal oldalán qrv jól nézett ki a TN után, meg talán rikítóbbak voltak egy picivel az iiyamánál (ez is elég rikító/telt a többi tft-hez képest általában, kb olyan mint a TN-es sony, a samsung TN-je kicsit fakóbb), más külöbség nem nagyon van. Látószög, MEGGYŐZŐ, kb 160 fokban oldalről a fehér annak is látszik részletek is megmaradnak, a TN-en ez kb egy egyenletesen sárgásbarna képernyő már. Fentről és lentről nézve azt hiszem mindkét irányban enyén sötétedett (10-20% kb. +/-120 fok eltérésre), nagyobb szögben is használható volt.
A fekete háttér elég jó, pont olyan, de semmivel sem volt sötétebb, mint a iiyama-n. (Az X-19 az fix max. háttervilágítású, úgyhogy ez jó eredmény ahhez képest). -
Wayne
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #27 üzenetére
Ma jött ki a HL2! Hajrá!
-
Wayne
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #28 üzenetére
Sajnos nem volt alkalmam 173P-t látni élőben. Elolvastam a neten találhaztó összes review-t, forumot ezekről a moncsikról, erre alapoztam azt amit írtam a képminőségről. Nálam csak a konfortérzetet javította volna a design-val egyetemben, mivel nem használom olyan dolgokra, ahol számítana a színhűség. Ennél meg fontosabb a reakcióidő. Egyébként ha valamit veszek a gépemhez, akkor ellőtte mindig netről(fórumokból) szerzek infot, hogy mit, milyen típust, stb.-t érdemes. De egy biztos ennyit még nem görcsöltem semmilyen alkatrész előtt...
A végére már elég jól kiokosítottam magam a témában. Elég sok számtechboltot körbejártam a napokban, h beszerezzem ezt a típust, de az eladóknak f*ngjuk sincs az egészről. A végén mindig én magyaráztam nekik, hogy melyik típus miért jó vagy nem
Ezzel inkább őket minősíteném nem magam...
-
-= CsoCso =-
tag
Teljesen egyetértek kedves Wayne!
Csak még annyi, hogy az a képmikőség -beli kár, amit írtál, mennyire észrevehető?? Mert én a TFT-m színeit sokkal szebbnek látom a mellette lévő CRT-m színeinél! Való igaz, nem egy profi 100-200 ezres CRT, de nem is gagyi; újság-teszteket nyert annak idején... Szóval állítólag a CRT színei az igaziak, nem? Akkor miért szebb egy ''sz*r'' TN+film -es kijelző, és mennyit javíthat még mondjuk egy MVA/PVA, vagy még inkább egy S-IPS?
(láthatósági szögön túl persze)
Ha a közeljövőben elérhető lenne, természetesen - mint mindenki más - én is vártam volna az OLED-ig, de amíg az LCD nem hozza be a fejlesztése árát, addig úgysem adják ki (tömeggyártásra) az újabb technológiát... addig meg megvakulok ennyi gépezés mellett. Vagy minimum szemüveges leszek.Szerintem mivel az emberek egyre nagyobb része gondolkodik így, ezért jelentősen megritkulhatnak a CRT-k, akár le is váltódhatnak
! És akkor még nem is számoltam az ''ez a divat, a haveromnak is ilyen van'', és a ''rendszeresen költözök és helyem sincs'' típusú vásárlókat!
Bocsi a hosszú OFF-ért, kicsit elkalandoztam...
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Alapvetően én sem játékokra használom a monitort/gépet, úgyhogy tul. képp. inkább 173P-t vettem volna szívem szerint.
De most itt ez a fránya HL2 ugye, és hát akkor már a 12ms dukál
A nagy fényerő ellen szokták használni a sötétebb hátteret, de engem valahogy még a fehér sem zavar; MagicBright -> Text mode még filmeknél is OK.
Szöveg-elkenődés ellen 12ms -os LCD?
Nos, hát ebből az aspektusból még nem gondoltam át, de személy szerint, ha nem jött volna a HL2, én 173P-t vettem volna, nem számított volna az elkenődés. Annak ellenére, hogy - ahogy Wayne barátunk írta - scrollozásnál még ezen is vastagodnak kicsit a betűk.
Én így ist tökéletesen elégedett vagyok.
u.i.: illetve mégsem: létezik, hogy amióta megvettem, egyre kisebb a látószöge egy monitornak, vagy csak én veszem észre egyre jobban a hibáit?!? Egyáltalán befolyásolja ezt a dolgot bármi? (páratartalom, hőmérséklet, mágneses terek, környezet világossága, föld forgási sebessége, hanyadika van, bármi...?? ) -
Wayne
aktív tag
Ha az egérgörgőt használom scrollozáshoz, akkor nem veszek észre semmit, de ha jobb oldalt a gördítősávot, vagy hogy hívják
akkor egy kis betűvastagodás észlelhető, ahogy mosódik. Ugyanez a helyzet, ha megragadok egy ablakot és mozgatom az asztalon. Számomra annyira nem zavaró, de ez szubjektív...
Egyébként én se fehér hátteret használok win-ban, de weblapoknál nincs mit tenni.Pl. ez a rész, ahol válaszolok... Én azért vettem LCD-t, hogy ne bántsa annyira szemem, mint CRT! Erre.... Azért az LCD még messze nem tart ott, hogy leváltsa CRT-t, talán nem is fogja soha... pl. nincs olyan LCD, ami minden területen megállja a helyét(ellentétben a CRT-vel), ami jó játékra meg komoly grafikai munkára is. Ezért voltam én is kénytelen a képnisőség kárára választani a jobb ms-t. Szóval végeredményben elégedett vagyok, de nem maradéktalnul...
-
saba
csendes tag
Köszönöm, Wayne, a válaszod. Kezdek én is a 173P felé hajlani, de az ára mellett tényleg ellene szól még a válaszidő. Ez nem is a játékok miatt aggaszt, hanem a szöveg elkenődése miatt pl. scrollozáskor. Látható/zavaró ez a 710T-n? Nekem nagyon furcsa volt, amikor először próbáltam LCD-n dolgozni.
A nagy fényerő nem kompenzálható azzal, hogy nem teljesen fehér hátteret használsz? Én a CRT-n is valami halvány homokszínt állítok be, mert a tiszta fehér nagyon bántja a szemem. Lehet, hogy a ''csak'' 270-es fényerő is a 173P mellett szól? -
Wayne
aktív tag
Ha álló helyzetben használod és szemben ülsz a moncsival, akkor nem annyira zavaró, ilyenkor a jobb széle kicsit sötétebb. Viszont ha már nagyon pict is mozgatod a fejed oldalirányba, akkor már előjön a rossz látoszög miatti képromlás.
Úgy vettem észre, hogy főleg akkor ha balra mozdítod a fejed (sötétedik), pont az miatt, amit te is észrevettél. Lehet háklis vagyok, de én épp ez miatt nem használom álló helyzetben. Egyébént az én szubjektív véleményem szerint megér 20e forint töbletet a 173P, ha csak főként szövegszerkesztésben használnád. Én a reakcióidő miatt vettem csak ezt. Egyébént fényerejével még nem vagyok teljesen kibékülve, pedig már egy hete megvan. El sem tudom képzelni, hogy egyesek hogy bírják elviselni a 350-400-as fényerőt.
-
saba
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom, sok itt a lelkes 710t tulajdonos, jó lenne, ha valaki megnyugtatna egy aggodalmam miatt:
Amikor a boltban megnéztem, feltűnt, hogy ''alulról'' nézve már sokkal kisebb szögben romlik a képminőség, mint ''felülről''. Ez azt hiszem, normális, más LCD-knél is ezt figyeltem meg. Nem is lenne baj, mert az LCD szinte mindig némileg szemmagasság alatt van.
Na de mi van, ha függőleges helyzetben van a képernyő? Nem zavaró ilyenkor az aszimmetria? Én jellemzően szövegszerkesztésre fogom használni, ezért ez egy elég fontos szempont. Tudom, hogy a 173p jobb ebből a szempontból, de vajon megér a különbség 20eFt-t?
Bármi tapasztalat? -
Bile Demon
őstag
-
heddiw
csendes tag
válasz
Bile Demon #19 üzenetére
analog, bocs...vibralas:
- boot kozben
- nagy osszefuggi hatterszin eseten, de most ahogy irom ezt nem annyira latvanyos a feher hatter elott, mint varnam.
nem a teljes egeszen, hanem ahol az adott szin van. nah, ez igy ertelmes mondat, de azt hiszem ertheto. szoval sony crt utan nekem vibral, bar neha azt erzem belemagyarazom, de talan megsem, mert erezhetoen zavarja a szemem..
bemelegedes utan is. [mar megy par oraja..]
beallitas alatt mit ertesz? -
Wayne
aktív tag
Csatlakoztam én is a táborhoz!
Minden ok. csak egy gondom van: Nincs kép a bootoláskor (villog az analóg/digital felirat), csak akkor, ha már a win-t kezdi el tölteni. DVI-n használom Gef4 Ti4200-vel. De ha rákötöm a régi moncsimat is az analóg kimenetre, akkor mindekettőn van kép már bootolástól kezdve! Mitől van ez?
Wayne
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
-
heddiw
csendes tag
magam is 710t tulajdonos nehany oraja, de zavar, hogy mintha kep vibralna - szurke hatternal latszik leginkabb - (amugy win2k). mi lehet oka? amugy kep szep, a fekete az fekete, a kek az kek, a vilagos szinekene meg vibralast erzek. gondolom osi radeon 8500-nek ehhez semmi koze..
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
Bile Demon #16 üzenetére
Nagyon bejön!
Főleg, hogy tényleg nem fárasztja le az agyamat, szememet...
Most már suliban gáz a ''homályos'' monitorokat nézni, eddig meg fel sem tűnt...
Meg ugye hogy sokkal több minden fér a képre!
Főleg amíg haza nem viszem a régi moncsit!
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #14 üzenetére
Onnan lehet felismerni, egy jó CRT-t, hogy első ránézésre még nem homályos
csak egy TFT-mellett... (ez tudom, hogy sokaknak szívebe gázol, pláne aki nem tudja kipróbálni és tényleg elégedett a CRT-jével, bocs, inkább tekintsük viccnek)
Kontraszt dolog:
van 70%-os backlight-od (0 és 70% fényerő között), mert az a minimum. Akkor a 35% fényerő úgy jön létre, hogy a panel veszi le a felére a fényerőt, vagyis a legvilágosabb árnyalatot (FEHÉR) korlátozza le a felére. Ha alapból 700-as a kontraszt, akkor fele fényerőn, már csak 350 lehet. kisebb fényerőn még kevesebb. Ha teljesen lineáris lenne, akkor a 10% fényerő már csak 100-as kontraszt mellett működne.
A lényeg, viszont az, hogy elszántad magad, és örömmel tudod használni! Gratulálok hozzá! Várjuk a tapasztalatokat!
A 15'' után milyen a nagy felbontás (1280)? -
-= CsoCso =-
tag
Egyébként most egymás mellett használom a ''régi'' és az új monitoromat, és fantasztikus, hogy milyen homályos(nak tűnik most) a CRT-m! Pedig magában összehasonlítva más monitorokkal ANNO még élesnek tűnt a képe...!
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
Bile Demon #13 üzenetére
Köszi, nagyon köszi!
Időközben azonban szert tettem egy 710T-re, EDDIG nagy örömömre! Egy hét múlva már azt is tudom majd, hogy bevált-e!
Nagyon furcsa ez a fényerő! Még filmezéshez sem kell 40% fölé tennem...
Mi ez a dolog a 35%-os fényerővel meg a kontraszttal?!?
// Egyelőre azt hiszem végre újragyúrom az XP-t (nem konkrétan emiatt, de...) -
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #12 üzenetére
Nem jár maximumon a Samsung sem, 1 vagy 2 lépcsőben veszi le a fényt, 0 és 70% között minimumon van, 90% fölött meg maximumon, ezt egy 710T tulaj nézte meg nekem.
Engem az zavar, hogy pl 20% fényerőhöz is 70%-nak elegendő háttérvilágítás van, ami pont 3.5x nagyobb a kelleténél. Ha igaz a samsungnál az a nagy kontraszt, akkor 35% fényerőnél már tudja a 350-es kontrasztot (amit a régi TFT-m minden fényerőnél) csak egy gond lehet, hogy ilyenkor az egész kép már túl világos.
A mostani TFT-m, egy 15''-os iiyama BX3814UT. Viszont olyat találni, ami mindenben jobb nála elég nehézde azért van rá esély.
Amikor vettem 3 hónapnál tovább agyaltam, vegyek e, milyen legyen AOC, LG 1510, CTX, Neovo, ezek voltak a menők, egy éjjel 0:17-kor találtam rá (modemes idők), akkor mentettem le az adatlapját, kiolvastam, minden pont úgy nézett ki mint amire végytam (külső táp, 2 színű powerled, kocka forma, nem agyondesignolt, hangszórómentes, fehér szín, cserélhető adatkábel, menüben állítható RGB komponensek) és reggel mentem nyitásra a miklandba, rám nem jellemző határozottsággalkértem, hogy tegyék ki azt a példányt megtekintésre, amit el fogok vinni, úgy is lett.
Fényerőben nem is céloztam meg még ennyit se (ez 350cd/nm), tényleg bántja a szemem már 50%-on is a fehér, a filmeknél se szokott kelleni ennyi, legfeljebb fényes nappal nyáron, de akkor semmi se elég -
-= CsoCso =-
tag
válasz
Bile Demon #11 üzenetére
15'' -ösön néztem filmeket, azon OK volt.
Ez a háttérvilágításos dolog azonban elgondolkodtató; tényleg semmi értelme folyamatosan maximumon járatni egy monitort... Most milyen TFT-d van?
Egyébként köszi, ez alapján is megnézhetem holnap! -
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #10 üzenetére
Film nézésnél az is zavaró lehet, hogy túl éles a kép, jobban látszanak a hibák, mert nincsenek elmosva, meg talán a színek lehetnek szokatlanok.
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy zavarni fog e a szürke háttér, egyrészt nem tudom, mi az, amit még tolerálni tudsz, másrészt nem láttam mennyire világít a 710T háttere, azt hiszem engem zavarna, mert a háttérvilágítást nem lehet levenni, valaki írta, hogy 0 és 70% fényerő közt, ugyanazzal az intenzitással világít, kisebb fényerőn csak a fehér fog sötétedni (kontraszt leromlik), mert a panellal veszi le a fényerőt.
A mostani TFT-m éjjel bevilágítja a szobát, de most egy db 20w-os kompaktfénycső van 3 méterre a szobában, de a háttér olyan fekete, mint kikapcsolva. Az elöbb kapcsoltam ki-be párszor, hogy megnézzem, bekapcsolás után 1mpig látni a hátteret, mert ilyenkor 100%-on üzemel, hogy begyújtson, aztán leveszi a beállított 30%-ra, amit már nem látok, a következő TFT-m is mindenképpen olyan lesz, ahol a háttérvilágítást le tudom venni.
Nem tartom azt se kizártnak, hogy a Samsung 710T feketéje még így is elég jó, látni kéne. Egy biztos, ha erős világítás mellett látod a hátteret, akkor az éjjel sokkal jobban észlelhető lesz, talán zavarni is fog.
Amikor tehetem egy olvasó lámpát felkapcsolok és szorosan a felhoz nyomom, az a fény is elég ''ellen háttérfénynek'' és sokkal jobb a szemnek is, persze valamikor vaksötétben is nyomom.
A filmeket meg nem úgy nézem, hogy alul és felül a kép negyede fekete sáv, mert az összesen már fél képernyő veszteség, hanem kicsit zoomolok rajta, kb 4 4 cm fekete sávval (15''-on!) a jobb és baloldalról elvész egy kis kép de eddig sose hiányzott. -
-= CsoCso =-
tag
válasz
Bile Demon #9 üzenetére
Áhhh, nagyon köszi!
Akkor ezek alapján /után/ még nyugodtan megvehetem, miután alaposan megvizsgáltam pl. a Nokia, Iiyama, stb. teszterekkel?
Természetesen nem 1024x768 -ban fogom használni, csak most abban láttam. Illetve filmezésnél - részemről gyakori felhasználási mód - remélem nem lesz semmi zavaró tök sötétben!?!? Vagy vegyek inkább 173P-t?? -
Bile Demon
őstag
válasz
-= CsoCso =- #8 üzenetére
éljen a topikom
A homály nyilván abból adódott, hogy nem natív felbontásban volt. Bár akkor sem homályos szokott lenni egy TFT, csak az egy pixeles vonalakban van törés (2 pixeles lesz itt ott). A samsung lehet hogy valamit próbál simítani ezen, azzal, hogy szándékosan ''elmossa'' a képet.
A háttér meg nemtudom, normális e, 710T tulajok a megmondhatói. Ami TFT-k nekem vannak, ott a háttér egyenletesen szürke, max az élek mentén egy picit világosabb.
Ja ugye teljesen szemből nézted? A TN+film panelek világítani szoktak rendesen ha már nem merőlegesen nézed, hanem 30-40 fokban. Valahogy úgy működnek szerintem (bár ezt leírva sehol nem láttam), hogy az elülső polarizátor nem elnyeli a fényt, csak eltéríti a nem kívánt polarizációjú összetevőket, csak szemből , merőlegesen nézve polarizált a fény.
Ha egy porszem van a képernyőn akkor az szépen világít még akkor is, ha fekete a háttér, ez is azzal magyarázhatő, hogy a körülütte levé pixelek eltérített fénye megvilágítja, ha nem így lenne, akkor a porszem helyén feketeséget látnál.
mod:
ja hogy be se volt állítva az AUTOSET... attól simán lehetett sávos a kép
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Tudom, hogy feltehetném a ''nagy'' 'Milyen 17-es tft-t?' topicban is, de ha már van ilyen is...
Szóval: Néztem egy helyen 710T-t, de csak egy 15''-ös helyére dugva, mintegy bepillantás szinten. sajna így csak az 1024x768 -as felbontást láthattam, de attól nem voltam elragadtatva: kicsit homályos volt, a full fekete pedig kb. 1.5 centinként függőleges világos csíkokkal volt tűzdelve!
Ez normális dolog? Más is tapasztalt ilyet? Avagy ez csupán a puritán körülményeknek (analóg kábel, 0 állítgatás) köszönhető? -
Tonyo
őstag
válasz
Bile Demon #6 üzenetére
na akkor jól gondoltam:ez csak táp lehet.Én is olvasgattam teszteket és volt olyan ahol tényleg azt írták,hogy nem teljesen 12 vagy 16 ms.DE!!Az biztos,hogy nem 25-30ms.Max18-20ms.Valaki viszont azt mondja,hogy ez fix adat.Nyugodtan vegyél 710t-t jó lesz játékra.Vagy vegyél olyat amilyen az enyém
-
Bile Demon
őstag
melóhelyről kapkodva hoztam létre a topicot, nem volt időm sokat keresni!
azért keresgéltem, de nem volt a monitornak megfelelő topicot.
válaszok hiányában, nem rendeltem meg a cuccot, pedig ma szerettem volna
amikor tavaly neovot akartam venni, meg lg-n vaciláltam, akkor voltak sípolós gondok egyikkel, vagy mindkettővel, inkább vettem egy külső tápos iiyamát (egy gonndal kevesebb), megláttam megszerettem, olcsóbb is volt mindkettőnél (és jobb is). nekem is volt sípolós panasonic monitorom, 99-ban, még mindig emlékszem rá... a tápja lett hibás, szervizben is volt, utána lett olyan, eleinte elhallgatott, aztán már nem.
jobb informálódni az esetleges típushibákról
az utánhúzást meg azért kérdeztem, mert láttam egy tesztet annó, ahol sokféle moncsit hasonlítanak össze méréssel (fotodióda + szkóp), és a samsungok közül egy se tudta a speckót, 20 helyett 29 meg 25 hleyett 32ms ilyeneket mértek. Az iiyama 30ms moncsija is 29 volt... nekem ez teljesen megfelel. gondolom a 12ms is meg fog, de az szerintem csak papíron annyigyakorlatban semmi érzékelhető nem lesz, de cáfoljon meg akinek van viszonyítási alapja. pl a neovo 417 tutira lassab a 30-as moncsimtól, mert teszteltem, és papíron sokkal gyorsabb kéne legyen.
Ja mostanában ezek a 12 és 16ms-ok dithereléssel értendőelk, mint régebben?
Vagy ez tényleg 16millió szín 12ms mellett? -
Calogero
addikt
-
én is ilyen moncsit tervezek, szoval választ várunk már 2en
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #1 üzenetére
magyarországon nincs senkinek, vagy csak nem akartok válaszolni?
az users manualt nem találom sehol a neten, meg teszteket se nagyon, ez nagyon furcsa. kérek linket, ha valaki tud valamit!
a válaszidős kérdésemre a válasz, az hogy külfüldi gamer forumokon nagyon dícsérik.
A többi kérdésem még aktuális.
meg az érdekelne még, hogy DVI-re kötve is lehet e állítani a fehér egyensúlyt, szóval az R G B értékeket egyesével, vagy csak presetek vannak? -
Tonyo
őstag
válasz
Bile Demon #1 üzenetére
off:ezt a kérdésedet itt is felrakhattad volnaBővebben: link
on:elvileg változik a háttérvilágítás.A sípoló hang szerintem 1 tft-re sem jellemző,ha igen akkor a tápja szerintem hibás.Nekem 16ms tft-m van ennél nem látok utánahúzást,szóval 12ms is jó lesz. -
Bile Demon
őstag
710T tulajok, kérdéseim:
a brightness állításakor a háttérvilágítás változik, vagy szoftveresen csinálja?
ugye nem ad semmilyen sípoló vgy cicergő hangot a monitor se be se kikapcsolt állapotban?
hogy vagytok megelégedve vele?
mi az ami nem tetszik/lehetne jobb is?
a válaszidő tényleg észrevehető, mondjuk egy 25-30ms 15'' után vagy inkább csak papíron olyan szép (12ms)?
köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Kompakt vízhűtés
- Milyen autót vegyek?
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 1 / 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza