Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2787 üzenetére
Valamit félre értettem a kérdéseddel kapcsolatban. A 10.x.x.x ip cím az a mérőeszközben volt valamelyik fülön. s A szelessav.net oldalon a saját méréseim mindig 109.61.x.x címet mutatnak, az utolsó 2 karakter szokott néha változni.
A mérőboxban van olyan hogy Command & Control szerver IP: 185.72.x.x
WAN IP 109.61.x.x
és utána van még egy IP cím, amit a mérőbox osztott szerintem a saját routeremnek, a mi 192.168.x.x és ez jelenik meg a saját roueteremben is a DHCP résznél.
És a szoftveres szelessav mérésnél ugyanaz az ip van, ami a speedtestnél jelenik meg és amit az ip cím felderítő oldalak mutatnak. -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2783 üzenetére
Korábban NAT mögött voltam, de kértem a szolgáltatót hogy adjanak publikus IP-t. Elvileg meg is tették. A mérőbox mérést végezve kiírja hogy publikus ip, de ugye az más cím, mint amit a webes mérések során látok és amit az ip felderítő oldalak mutatnak.
Routerben pedig az az ip cím látszik, amit a webes mérők mutatnak.
Nem lehet hogy a mérőbox miatt van ilyesmi? ONU-mérőbox-saját router, így néz ki a hálózat nálam. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2776 üzenetére
Munkatársam 2 utcával távolabb lakik, ugyanannál a szolgáltatónál van, egyel magasabb (1000/1000) csomaggal. Ma mondja hogy fel fogja hívni őket, mert a torrenten nem észlel ő sem nagyon durva változást, de bármilyen webes sebességmérőt használ (szelessáv, speedtestek, sőt, a szolgáltató egyik saját webes mérője se), megy 300 megánál feljebb. Neki 300 mega a minimális sebesség a csomag szerint. Ezzel még együtt tudna élni, mivel a torrenten nem lát gondot, de nem tud online bankkártyás fizetést használni, mert amikor fizetni akar, csak pörög, csak pörög az oldal és minden alkalommal kidobja időtúllépés miatt.
Na hát vannak itt dolgok akkor mégis. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2774 üzenetére
Itt valami nagy turpisság van, vagy hatalmas gikszer. Pár percen belül teszteltem speedtest.net-en az összes bp-i szervert, plusz a szerelő által a közelség miatt nem javasolt Znet-et (ami eddig közel a maxot hozta), plusz parancssoros speedtest, szelessav.net webes mérőjét, és szinte mind ugyanazt az eredményt hozta, 200 alatt. Lehet a nemrég elvonult vihar és az azt követő áramszünet is bedolgozott ebbe az értékbe.
DE! A szolgáltató 2 korábban említett webes mérője, a speedtest bp-i Giganet szerver újfent 450 környéki letöltést mutat, plusz a torrent is szintén az említett 55MB/s sebességgel töltött. Tehát vagy van bőven, vagy turpiság és játszadozás a mérésekkel.
Régebben olvastam valami VGA drivert, ami ha érzékelte hogy benchmark-t fut, a teszt idejére felemelte a kártya órajeleit, hogy ügyesebbnek mutassa magát mint a másik gyártó. De persze játékokban ennek semmi jele nem volt, az órajeleket csak a teszt idejére bírta emelni. Lehet itt is ez van, érzékeli a szolgáltató mérője hogy saját hálózatból érkezik a tesztkérés, gyorsan kinyit minden csapot, ömlik a sok bit, aztán a teszt után meg visszarakja a korlátot, és ezt a korlátot nem inaktiválja egy másik szolgáltató mérője.
De még mindig ott van akkor a torrent, ami meg jól fut -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2768 üzenetére
Igazából csak azért mondta hogy a saját mérőjüket tekintik elfogadhatónak, mivel ezt ismerik, tudják a működését. Kérdeztem tőle ezt a saját és nem saját hálózat dolgot, azt mondta nincs különbség, ők nem korlátoznak, nem befolyásolnak semmit. Javasolta hogy speedtest.net méréseknél ne a közeli szerverekre mérjek, ne is külföldi szerverekre, és ne nagy szolgáltók (voda, T, Digi) szerverre, mert azok csak saját ügyfélnek mérnek sokat, más hálózatba direkt rontja az értéket. Amikor rákérdeztem hogy ugyanezt nem csinálja-e meg a HWR saját mérője, azt mondta nem
Na igen. Javasolta a szerverek között az Antenna hungáriát válasszam, de az már nem elérhető.
Amikor a rendes körülményes sebesség napi 90%-os rendelkezésre állásra kérdeztem, azt mondta a szolgáltató azt is mondhatja, hogy pont amikor a box a napi 24 mérést végzi, pont akkor nincs meg a 90%, de amint vége a méréseknek, egyből megvan. Azt mondta, sajnos ezt is megtehetik, amit ugye csak egy napi 24 órás folyamatos terheléssel tudnám megcáfolni, de akkor meg a szolgáltató levághat a rendszerről, mert extrém módon használom.
Jó fej volt, nagyon segíteni akart, mondta, higgyem el, megvan a csomagomnak megfelelő érték. Ő is akkor boldog, ha az ügyfél boldog. Hát, megkérdezem még az NMHH-t hogy mi a véleménye erről a sokféle mérési eredményről. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2766 üzenetére
Most beszélgettem közel egy órán át telefonon a szerelővel. Kértem ne jöjjön, mert nem akarok fizetni a kiszállásért, mivel nem tudom egyértelműen bizonyítani hogy hiba van és hogy az a hiba az ő ONU eszközükben, hálózatukban lenne. Beszélgetés közben javasolta hagyjuk ki a mérőboxot és közvetlenül a saját gépembe menjen a lan kábel, így már olyan sebességtesztek is normálisabbak lettek, amik a mérőbox közbeiktatásával lassabb sebességet mutattak. De hogy a szelessav szoftveres mérése miért mutat több mint 100-al magasabb feltöltést (450) mint a hardveres mérésük (330), rejtély. A hatóság szoftveres letöltési sebességtesztje a mérőbox kihagyása után se lett jó, ugyanúgy 250-300 között mér, mint a hardver.
Viszont a torrent jól megy, a szerelő szerint ha kijön, csak a saját mérőjüket fogadják el ha hibát jelzek ( [link] [link] ezek meg a box nélkül jól mennek. Javasolta hogy figyeljem a méréseket, esetleg próbáljam a hatóságnál kicseréltetni a mérőt, használjak a hálózati eszközökhöz szünetmentes tápot, mert ezek a vackok érzékenyek az áramingadozásra, és elmondása szerint ebben a régióban mostanában elég sok ilyen van, ami miatt sok eszközt cserélnek.
Szóval nem mertem így hibára jelenteni, nem akarok felesleges pénzt kidobni, azt mondta ő se tudna többet ha itt lenne, futtatni az említett 2 tesztoldalt, azok meg jó értéket adnak. Központban ránézett, a jel jó minőséget mutat nálam, tehát nem tud mit tenni. -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2764 üzenetére
qBittorrent 4.5.4-et használok. Van egy csomó adat a peernél, de hálózatot nem látom.
Ezekből lehetne következtetni a hálózatokra?És még valami eszembe jutott. Ugye az említett lassulás 06.09-én kezdődött, és írtad korábban, hogy az NMHH változtatott valamit a mérésekkel kapcsolatban. Azt esetleg nem tudod, hogy ez a változtatás akkoriban történt-e, amikor nálam ez a lassulás kezdődött?
-
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2762 üzenetére
[HWR telecom]
A torrent peer hálózatokat hol tudom megnézni? -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2760 üzenetére
500/500 az elméleti maximum. A rendes körülményes sebesség 300/200. A garantált minimum 150/40.
De ugye leírtam az előző hozzászólásban a különböző mérési eredményeket, közvetlenül azután elindítottam egy torrent letöltést, ami újra 54MB/s feletti sebességgel jön. Feladom -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2758 üzenetére
Szóval ha a mérőbox 250 megát mér, a hatóság webes mérése szintén annyi, de a szolgáltató 440 megát, a speedtest a 20km-re lévő szerveren 460, a speedtest a pesti Vodafone szerveren csak 184, és a vodafone webes mérője 170 megát mér, akkor senki se tudja megállapítani hogy mi a valós sebesség? Mi alapján lehet akkor hibát keresni, hivatkozni bármilyen sebességre?
-
dethroner
veterán
Nem lehetséges hogy az NMHH mérőboxa hülyült meg, vagy a mérésük valamiért hibás? Csak azért kérdezem, mert pont most torrenteztem le egy filmet, ami 55MB/s sebességgel jött le, ami ha jól számolom 440Mbit. Amint végzett a letöltés, egyből csináltam egy mérést az NMHH oldalán, és a mostanában szokásos 260Mbit lett az eredmény. Belépve a mérőboxba, szintén ezen alacsony sebesség körül vannak a mai mérések is. Gyanús nekem, hogy a hatóságnál van a hiba.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #2751 üzenetére
Az összes sebességteszt össze-vissza mér. A mérőbox utolsó pár mérése a mostanában szokásos 260-310 közötti le és 320-340 közötti feltöltést mutat.
A szélessávnet oldalán a szoftveres mérés egyik percben 220/450 egy perccel később 308/547. Újabb egy perc múlva a speedtest.net 460/284 értéket mér.
Mindig azt hallottam korábban hogy a szoftveres mérés nem megbízható (erre szoktak a szolgáltatók is hivatkozni ha hibát jelez az előfizető), hardveres mérés kell. Ehhez képest pont a hardveres mérés a leglassabb nálam. -
dethroner
veterán
Hát ez az, semmi nem változott nálam. Minden ugyanaz, mint előtte, csak a sebesség esett vissza. Ugye alap esetben a saját routeremből kapja a mérőbox a netet amit méricskél. Ma reggel próbaképp a saját routerem kikapcsoltam és közvetlenül a mérőboxba vittem a netet. De semmi változás.
És nem volt egyik mérés se jóval 300 felett. És nem az átlagot írtam
Az átlagot könnyű kiszámolni, az stimmel is. Van egy olyan érték, amit úgy hívnak Rendes körülmények között elérhető. Az NMHH megfogalmazása szerint a rendes körülmények között elérhető sebességnek naptári naponként legalább az idő 90%-ában az előfizető rendelkezésére kell állnia, kivéve a szolgáltatás korlátozásának, szüneteltetésének és felfüggesztésének esetét.
Na most ha a mérőbox napi 24 mérést végez, és ebből 13 mérés kevesebb mint 300 megabit, akkor ez rohadtul nincs 90%-ban 300 felett. Ehhez képest az NMHH oldalán van egy statisztika, ami szerint az említett napon 327 mega a rendes körülmények között elérhető. Na de hogy? -
dethroner
veterán
Mostanában gyanús volt hogy nem stimmel minden a netkapocsolattal. Ránéztem az NMHH mérőboxra és az utóbbi 2 hónapban nagyon visszaestek a mérési eredmények. Az esetek több mint felében nincs meg a szolgáltató által meghatározott Rendes körülmények között elérhető érték. Ehhez képest a speedtest mérések szinte a csomagom maximumát mérik. Na most ki a hülye
-
dethroner
veterán
Hello!
Ha a mérőbox a portscan eredményeknél azt mutatja hogy TCP 80 nyitott és TCP 22 zárt, az jó nekem, vagy rossz? -
dethroner
veterán
válasz
vargalex #2718 üzenetére
Én azt tettem, amit az NMHH javasolt reset címszó alatt:
A RESET folyamat:
A mérőeszköz legyen bekapcsolt és üzemkész állapotban. Ezt követően a WAN/LAN csatlakozók felöli oldalon elérhető egy piros RESET feliratú gomb.
Kérjük ezt a gombot (pl egy toll segítségével) a mérőeszköz bekapcsolt állapotában folyamatosan, megszakítás nélkül kattanásig nyomja meg pontosan 25 másodpercig, majd engedje fel a gombot. Sikeres volt a művelet, ha a gomb felengedése után 2-10 másodpercen belül az eszköz összes előlapi ledje felvillan. Ha ez nem történt meg, kérjük ismételje meg a folyamatot.
Na erre jött be a gyári felület. -
dethroner
veterán
Valami gebasz van nálam az NMHH mérőbox-al. 15 napja nem volt mérés a weboldal szerint. Routerben látom hogy kap ip címet, ugyanazt, amit mindig is kapott, de nem érem el pc-ről.
Saját routert kiiktatva a szolgáltatói ONT-ből egyenesen a mérőboxba dugva a nat kábelt, gyönyörűen működik, osztja a netet, de továbbra is elérhetetlen a 192.168.199.1 címen se tudom elérni. Semmilyen változás nem történt a hálózatomban az utolsó mérése óta. Ilyenkor mi lehet a baja? -
dethroner
veterán
válasz
golya87 #2670 üzenetére
Pedig nem egy nagy ördöngösség. A mérési programra hogy jelentkeztél?
pl info@nmhh.hu -
dethroner
veterán
Megfigyeltem hogy az NMHH box a szokásos óránkénti mérései során rendre 900 Mbit felett méri mindkét irányú sebességet, ami a csomagnak megfelelő érték. De ha belépek a box oldalára és manuálisan indítok mérést, az soha nincs ilyen jó, nem éri el a 600-at lefelé és a 800-at fel irányba. Ez miért van?
-
dethroner
veterán
Vajon mi lesz a kiküldött WRT3200 eszközök sorsa? Visszakérik majd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- EA Sports WRC '23
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest