Aktív témák
-
Satan-Claus
senior tag
-
Satan-Claus
senior tag
Igazából azt csináltam, hogy figyeltem milyen portokat nyit meg egy win update, de mivel egyszerre több ip-t és egy valag portot hívogatott, ezért letettem a dolog ilyentén megközelítéséről. Kapott egy proxyt az arcába, ahhoz meg csak egy portot kellett engedélyeznem. :)
A többi is nagyjából sikerült a routing and remote access alatt. Kb. mint a Linux IP tables megoldása.
A microsoft knolidzsbéz szerint viszont a LAN beállítások alatti IP szűrővel próbálkozni sem érdemes, mivel nem elég hogy buta, még csak működni sem működik...(Úgy néz ki mintha, de mégsem.) -
Satan-Claus
senior tag
No. A tűzfalas megoldás nem jó, hoszt szinten kéne megoldani az egészet. A komplett http-t simán engedélyezni túl sok, nekem csak pár port kell amire a windows update-nek szüksége van. A TCP/IP-s beállítást kipróbálom, ha végre feláll ez a dög 2003 Server a WMware-el (végül az lett.) Az lenne a lényeg, hogy ez a gép senkinek ne létezzen a hálón, csak nekem azokról az ip-kről amikről én szeretném. (Ne tudják pingelni, ne tudjanak bejelentkezni rá, stb.) Később lehet, hogy az egészet egy vpn-en keresztül hozom össze, de egyelőre ez legyen meg. Azért köszi.
-
Satan-Claus
senior tag
válasz
Satan-Claus #2 üzenetére
up again
-
Satan-Claus
senior tag
up.
És eszembe jutott még, hogy pingelhetőnek is kéne lennie. -
Satan-Claus
senior tag
Van egy nagy fám, amibe belevágtam egy fejszét, de szükségem lenne egy kis segítségre a favágásgoz.
Win2000 Server-rel fut egy IBM szerverünk aminél a következőket szeretném elérni.
-Kizárólag egy olyan külső ip-ről lehessen elérni remote accessel, amit én adok meg neki.
-Kifele ne tudjon semerre kommunikálni, kizárólag a windows update induljon el. (Milyen portokat kell engedélyezni ehhez?)
-Ezeken kívül minden port be legyen csukva, csak a belső hálón tudjon kommunikálni, kifele sehogy. (És kívülről se jöjjön be semmi.)
Szóval a kérdés: Mit és hogyan állítsak be a routing management-ben, hogy teljesüljenek a fenti követelmények?
Előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest