- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikalav2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6102 üzenetére
Hello!
Néztem a DNS dolgot, és mivel bejött a Google úgy ahogy írtad, akkor úgy néz ki ez a gond.
A Lan setup-nál nem volt lehetőség a DNS beírására viszont az Internet setup-nál igen. Gondolom ugyanaz. Egyelőre megy a net.Remélem ez volt a gond.
Mi az a MAC Adress? Ott kattintsak a Clone Mac Adress-re? (mintha a telepítési kiskönyvben lett volna ilyen, de lehet, hogy hülyeség) Most üres.
A DHCP server most be van klikkelve, gondolom arra is szükség van nem?
KÖszönöm a segítséget!
-
ikalav2
csendes tag
Hello!
A helyiségbe 2 telefonvonal jön be, ami bemegy a Getway-be (bocs, ha hülyeséget írtam), ebből jön az UTP a routerbe. Innen pedig közvetlenül két géphez ill. megy egy Utp a kollégiumi szobák felé. Ezt switch-ek (4db) osztják le a kollégium szintjeire ill a szobák felé. Összesen kb 25 gép van a hálózatban.
A Dynamic IP van beállítva a routeren.
az Lease Time érték 10080 on volt
Router nélkül nincs gondja.
A firmware frissitést néztem, de azt írta ki, hogy ez a legfrissebb verzió rajta.
Skype továbbra is töretlenül megy.
Érdekes
-
ikalav2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6099 üzenetére
Köszönöm a választ!
A helyzet az, hogy kb 5-10percig van net, utána 5-10percig nincs DE a skype folyamatosan megy a háttérben és használható is, akkor is, amikor egy honlapot sem tölt be.
Hálózati kapcsolat tehát van.
Amikor nincs net az Admin felületet elérem, azzal nincs gond, és ott is úgy látom, hogy csatlakoztatva van.
Azt, hogy PPPoE vagy DHCP-s a net nem tudom pontosan (egy kisebb kollégium rendszere ez, én csak használomDe hogy tudom könnyen megnézni, megállapítani, hogy melyik? Vagy csak a szolgáltatótól lehet megtudni?
A routerben sokmindent nem állítgattam, csak az autómata konfigurálást csináltam a hozzá adott cd-vel (naivan) azt hittem annyi elég. Ezt a folyamatos kapcsolatot, hol tudom beállítani?Köszönöm a segítséget!
-
ikalav2
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. D-link dir 615 ös router-t vettünk. A telepítés rendben ment, de azóta hol van net, hol nincs. (jópár gép rá van kötve )
Mi lehet a gond?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest