Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
todi1
csendes tag
Ha bárki tudna vmit, akkor kérem írja meg a todi1@vipmail.hu címre
[Szerkesztve] -
todi1
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem asus 520g-s routeren a firmware-t, de vmi miatt megszakadhatott, és most a power led se világít. Hogy tudnám visszaállítani az eredeti állapotokat?
Köszi: Tódi -
bnss
veterán
MTU-t most visszavettem 800-ra, eddig minden jó. Elég valószínű, hogy a router és az ADSL modem nem fér össze, mert az éjjel kiakadt a modem.
Igazából erre van valami megolád a modemcserén kívül?
Dial on Demand opcióra még nem jöttem rá, hogy mire jó.
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
Az az érdekes, hogy a régi firmware esetén 3-4 percenkét új WAN IP-je volt a routernek, ez az új firmware-el megoldódott, mert amíg nem szakad, addig nem dobálja el csak úgy a kapcsolatot ergo addig változatlan a WAN IP. A beállításokat visszaállítottam a régire - leglábbis első pillantásra mindent. A tápja nem hiszem, de holnap megnézem - nonstop megy a router. Melegedés szvsz nem melegszik, a D-Link 360T ADSL modem jobban melegszik.
-
bnss
veterán
Üdv!
Adott egy ADSL és azt kell ketté osztani egy Gigabyte routerrel (pontos típus: GN-BR01G, firmware: 1.3). Nem tudom miért csinálja, hogy kb. fél óránként, óránként lecsatlakozik és akkor már nem csatlakozik vissza, csak ha kézzel admin panelről csatlakozom. Egy fél évig működött, de azóta hozzányúlt egy hozzá nem értő, reset is volt, és azóta nem tudok egyszerűen mit kezdeni vele. Az új firmwareben - ma frissítettem - legalább MTU-t lehet állítani, nem fix, mint az előző verzióban. Köszi az ötleteket előre is.
-
netboy
senior tag
Valaki nem tud SMCWBR14-G hez firmwaret???
Szakad a wifi feszt
Előre is köszike -
Szávó
csendes tag
Nekem D-link DIR100 routerem van ez tud valami QoS-t,de csak a feltöltési sávot tudja figyelni
,hogy a VoIP jól müködjön! Amit nem is használok,Ezek szerint Más routerek több beállítási lehetőséget adnak?Nekem a letöltés a fontos mert a szomszéd csávó ezerrel torrentel és én
miatta böngészni alig tudok Jól beakarom korlátozni a netet feléje -
Newyorker
addikt
Most volt egy ugyanilyen gond
És ilyenkor újra kell indítanom a gépet is, meg a routert is ki kell húznom a 230-ból!Egyszerűen nem tudom, h mi lehet!★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Newyorker
addikt
Skacok az miért lehet, hogy elég sokszor megáll a netem, a firefox, az IE is azt írja ki az oldalra, h nem jeleníthető meg!Megszakad a net és ha utána kihúzom a routert a 230-ból és utána visszadugon ismét jó!
Szval a router fagy meg, vagy mi
Ez mitől lehet?!
Gigabyte routerem van!★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
Egy kissé abszurd, eléggé hihetetlennek tűnő problémám van. Nemrégiben szereztem be egy Draytek Vigor 2200X típusú routert. A probléma az lenne vele, hogy nem érem el vele sem a Google, sem a Yahoo oldalait. Tehát sem a weblapok sem a többi szolgáltatás nem működik (Messenger, email, stb.). Bármilyen más oldal tökéletesen bejön, csak ezzel a kettővel van gond. A router beállításait ellenőriztem, nincs tiltólistára téve semmi, a tűzfal ki van kapcsolva, minden port engedélyezve van, ezért nem értem, hogy miért pont ez a két weblap nem működik.
Köszönöm előre is a segítséget!MobileArsenal - World domination temporarily suspended...
-
schumi
aktív tag
... mondtam h érdekes
egyébként azt is próbáltam, ilyan manuális resetként , kb 1óráig voltak kihúzva, de egyébként az 1h töredéke alatt felejtenek elvileg, de persze nem segített
na egyébként annyi a változás h a kölcsön routerrel egész jól kibékültem , ha be tudok lépni a kezelőfelületére akkor tudok forwardolni : miután applyzek kifagy frissítéssel, de rájöttem ha a powert ki-be dugom akkor megjegyzi a forwardot ( ) is és helyre is áll, na most minden forwardot megcsináltam ezzel a szisztémával.... remélem mostanában nem kell új portot kiengednem
valóban érdekes és már minden ésszerűt kipróbálltam, és még mindig így megy, de mivel most már nagy nehezen megcsináltam a forwardokat, most már annyira nem érdekel, nem lépkedek be a kezelőfelületére csak ha szükséges most már
köszi a választAmi nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
Noxy
veterán
Tényleg jó amit írtál de ezt abban az esetben használják ha a reset gombra sem reagál.
Nem tom, de nem lenne 1xüb megnyomni a reset gombot?''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Wickey
csendes tag
Ez de érdekesen hangzik... ilyet még nem láttam, megnézném.
Ez tipikusan a ctrl-alt-biztosítéktábla típusú problémának hangzik.
Ha még nem tetted, próbálj meg áramtalanítani és kihúzni mindent. Szó szerint mindent. Az ADSL modemből a powert, a lant, és a telefont, a routerből az összes lant és a powert, a szgépekből is a powert. Utána kávészünet, vagy mégjobb ha elmész csicsikálni, majd másnap reggel összedugdosol mindent. Oszt próba. A legrosszabb ami történhez hogy megjavul. A legeslegrosszabb esetben változatlan lesz a dolog, de legalább megspóroltál egy század kilowattórátThere is no replacement for displacement
-
Wickey
csendes tag
válasz Redpaladin #977 üzenetére
Az alábbi leírás a netről származik, nem én találtam ki. (google a barátod, ST Labs IRP-4P-1 reset kulcsszavakra az egyetlen találat).
Próbáld ki, és jelentsd milyen eredménnyel jártál, én is kíváncsi vagyok.
a) Turn off the power of the IPR-4P Router.
b) And take one straight-through Cat.5 LAN cable.
c) Connect one end of the cable to WAN port, and the other end to any LAN
port of IPR-4P.
d) Turn on the power to the IPR-4P router and wait around 30 seconds.
e) All setting values will be cleared and back to factory default value.
f) Remove the straight-through cable.
Magyarán:
a. Kikapcs router
b. Kukázz egy patch kábelt. (Azt a fajtát amin egyforma a színkiosztás mindkét oldalt)
c. Kösd össze a WAN portot bármelyik LAN porttal
d. Kapcsold be a routert, úgy fél percre.
e. Minden érték törlődik, és visszaáll gyári alapbeállításra. (megj: remélhetőleg a default password is, szóval szedd elő a manualt, és nézd meg mi az gyárilag).
f. Vedd ki a kábelt.There is no replacement for displacement
-
rdi
veterán
-
Wickey
csendes tag
Ez biztos? Úgy tudom, hogy épp fordítva. Crosslink kell a modem és a router WAN portja közé, és patch kell a szgép és a router közé.
Ugyanúgy ahogy crosslink kell a szgép és a router közé, crosslink kell két szgép közé, és patch (a sima, egyforma színsorrendű) kell a hálózati eszközök (routerek, switchek, hub-ok) és a szgép közé. Irodában, koleszban, egyéb helyeken is az a kábelezési policy hogy a fali dugó és a gép közé is patch kábel kelljen.
Amúgy a képek szemléletesek és jók, el is mentettem magamnak. (Persze amikor kellett volna, nem volt kéznél ilyen, kénytelen voltam fejből megtanulni a két szabványos kiosztás színkódjait)... de minek, egyből borult az egész, amikor a kliens kifejtette hogy neki hirtelen kábé duplaannyi csatlakozó kell mindenhova... pafff... Kiderült hogy az ipse csak dupla fali csatlakozót látott eddig életében, tehát amikor azt mondta hogy a kis irodába egy dugó, a nagyba három stbstb, akkor ő két, illetve hat csatlakozásra gondolt. ) A fali kábelezés megvolt már, szóval a nyolc eres kábeleket kétfelé szedtük és két-két csatlakozót klimpeltünk mindkét végére. A kliens oldali vége elég korrekt, elvégre süllyesztett fali csatlakozók és nem látszik, de a switch oldal elég hardcore-n néz ki. Nem éppen a zavarvédelem csúcsa egy kábelen két kliens forgalmát bonyolítani 100mbit-en, de szerencsére korrekt a switch, és lekezeli kisebb-nagyobb teljesítményingadozásokkalThere is no replacement for displacement
-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Van routerem,s lassan két éve használok:
ST Labs
IRP-4P-1
S most be kellene állítanom benne, hogy szabadá tegyem egy port-ot,de istenbizony az a nagy gondom,hogy elfelejtettem a jelszót. Most szerintetek,hogy kerüljem ki a jelszavas gondot? Tök gáz,hogy ilyen gondok vannak! -
Szávó
csendes tag
Sziasztok! Létezik -e olyan router amelyiken lehet korlátozni a rákötött gépek le/feltöltési
sávszélességét?Ha igen melyik tipus?
előre is köszi -
schumi
aktív tag
üdv!
Van egy elég érdekes problémám, próbállom rövidre fogni ... :
adott 2 gép, adsl, router
Egy ideig tökéletesen ment a routerem, de kb 2 hónapja --semmi változtatás a gépben, sem hardwares sem vmi xtra softwares-- nem lehet belépni a router böngészős felületére, router reset megvolt, hálókártya le-fel install -sokszor- megvolt, másik hálókártya próba volt, kábelekkel semmi probléma, egyébként mind2 gépen próbálltam de egyiken sem tudok belépni, ja igen és jelenleg már router sem a régi, hanem van nálam egy kölcsön router és azzal ugyanez...
jelenség a következő : amint be szeretnék lépni a kezelőfelületre folyamatos frissítés mellett kifagy, (a régi router azt írta, hogy busy), ha sikerült is belépnem amint portforwardot csinállnék lefagy, ill. olyan mintha töltene, de csak olyan mintha... ekkor ha csinálok egy router ki-be kapcsot akkor a net újra jó...
szóval ez lenne ''röviden'', de fogalmam sincs mi lehet rossz-hiszen gyakorlatilag minden jó , ja igen amit nem írtam még, más böngészővel is próbálltam belépni a felületre, ill. rendszerreinstall is volt
ha valakinek van még valami ötlete mindenképpen ossza meg légyszi, mert nekem már nincs más ötletemAmi nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
tomirevesz
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt ezen a fórumon, előre elnézést kérek tudatlaságomért.
Következő a problémám: Unicomm 4Mbit/sec ADSL en egy SMC VBR7004-es routeren keresztül két géppel vagyunk a neten. Az egyik gép tökéletesen gyorsan megy. A másik gépen kb 2-5 percenként megszakad a netkapcsolat. Átcseréltem a router kimeneteit és ugyanaz. Sőt, ha közvetlenül (a routert kihagyva) csatlakozok a modemre, szintén ugyanaz. Tehát nem modem vagy router hiba.
Oprendszer (XP) újratelepítve, vettem új hálókártyát is (RTL8139) az UTP kábel nem szakadt.
Az SMC konfig oldala (http://192.168.2.1/) nem jön be.
Mi lehet a gond? Kérem segítsetek!!
Tamás -
ÉM
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, mivel tegnap egy áramszünet óta, nem működik a jó pár évig hibátlanul használt ST lab routerem.
A probléma az, hogy router nem érzékeli, hogyha be van dugva a modem. Tehát nem világít a ''wan act'' led. Ugyanez a helyzet a normál portoknál is.
Próbáltam resetelni, de semmi. A wan és egy port összedugását is próbáltam már egy patch kábellel,ahogy azt a gyártó is tanácsolja, de ez sem használt. Igaz itt már mutat valami életjelet a router, mivel ilyenkor világítanak normálisan a wan és a port ledek, de normális használtkor ugyanaz a helyzet maradt, hogy a router nem érzékeli a modemet sem a gépeket.
Van valakinek vmi ötlete? Semmi kedvem most új routert venni. -
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SMC BR14UP típusú router-em, eddig minden jó volt és szép, de pár hete észrevettem, hogy nem tudok böngészőn keresztül file-t feltölteni (képek, szöveg file-ok, sebesség mérő tesztek, stb), de pl FTP-n semmi gond a file feltöltéssel. Eddig azt hitem a szolgáltatómnál van valami gond, de ma kipróbáltam hogy a net kábelt közvetlenül átdugtam a gépbe, és egyből minden müxött jól, de ahogy visszadugtam a router-be ismét nem volt jó. A beállításokhoz már hónapok óta nem nyúltam, most már próbáltam hogy visszaállítom a default gyári beállításokat, de az sem segített. Firmware frissítés nem találok sem a hivatalos oldalon sem máshol.
Ha valaki találkozott már ilyen problémával, vagy van valami ötlete, hogy mit lehetne vele kezdeni, az légyszi ossza meg velem. Iszonyatosan zavaró így... -
Reinhardt
őstag
Igen, ez router, én is meglepődtem, de már ilyen is van.
Most nem vagyok otthon, de ha hazaértem kipróbálom ezt a statci dolgot.
Köszi!
Ott kell IP-t beállítani? Ha igen mit? -
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
válasz Reinhardt #960 üzenetére
Ne haragudj de ez 1 PCI-s Wlan kártya és 2portos hálókártya 1ben.
Switchként működhet de nem mint router. Nincs DHCP . Nem tud routelni, ezért kel a gépet bekapcsolva hagyni. A másik topikban már írtam hogy 1 Wlan router lenne a legjobb megoldás.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Lala6
őstag
válasz Reinhardt #960 üzenetére
A mostani router jó úgy ahogy van.
Az első routerből jövő kábelt ennek a wan portjába kell dugni. A LAN-ba mehet egy számítógép.
Ezt a másodikat kell csak állítani. Nem PPPoE protokoll kell, hanem statikus IP, vagy automatikus is lehet, de akkor az első routeren engedélyezni kell a dhcp-t. Ezután a wireless-t kell beállítani, más névvel, mint az első router. Átirányításokat itt is be kell állítani, ha vannak.
Így fog működni szerintem. -
-
Reinhardt
őstag
Hali!
A következő a problémám:
ADSL-em van amit egy Linksys Wifi-s routerrel osztok meg a házban, a ház elég nagy. A routertől két gépbe vezetéken megy a net, meg van egy gép ami közel van a routerhez, és abba vezeték nélkül, plusz van egy notebook amivel mászkálunk a házban. Azon hol van net, hol meg nincs.
Most itt van nálam egy PCI-os Gigabyte router (1 Lan és 1 Wan port van rajta) .
Az elképzelés az lenne, hogy belerakom az egyik kábeles gépbe, ami mellett már nem túl erős a Linksys-es jel és ez felerősítené/megosztaná, mittomén.
A probléma ott van, hogy a gép nem látja a routert, nem úgy üzemel benne mint egy hálókártya, gondolom csak az áramot kapja a géptől.
Hogyan tudnám megoldani a dolgot?
Egyáltalán ha a Linksys-t a Gb-Lan-ját összekötöm akkor tovább osztja a netet a Gigabyte?
Hogyan kéne beállítani? -
Sz__G
csendes tag
Helló!
Próbálkozott már valaki a fli4l linuxal? Ez egy floppis disztribúció kifejezetten acélból, hogy egy gépet telepakolsz hálókártyákkal (lehet wlan is), és router-t csinál belőle.
Egy mezei routert szeretnék kreálni -- 1 wan 4 lan port.
WAN-DHCP client
4LAN-DHCP szerver
Addig jutottam, hogy mind az 5 hálókártyát felismerte a progi, de IP címet nem tudok adni a kártyáknak. Meg a routolás sem megy.
Ezzel próbálkoztam:
WAN:
DHCP-n kap IP-t
LAN1:
192.168.0.10/24
LAN2:
192.168.0.20/24
LAN3:
192.168.0.30/24
LAN4:
192.168.0.40/24
Ez jó lehet? Nemcsak a szoftver nemismerete jelent gondot számomra, hanem az alapvető routolási szabályok is. Köszönettel venném, ha valaki tudna segíteni.
Itt vannak az alapbeállítások:
http://www.inf.bme.hu/~sg634/fli4l/base.txt
Kösz:
SzGapt-get install *.*
-
SlashMate
csendes tag
Szervasztok.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Routeren melyik porto(ka)t kell megnyitni a szimpla fájl és nyomtató megosztásához?
A választ előre is köcceOlyan nincs, hogy valami nem sörbontó.
-
Konflikt
addikt
olyan routerre lenne szükségem, ami LAN és WAN között 100Mbit-et tud valójában. A WAN-t is egy helyi hálóra kötném (koli háló), de fontos h 1 IP látszodjon a szobán belüli hálóból kifelé, emellett a 2 hálózat között 100Mbit maradjon meg. Wifi nem kell bele, arra van más, egy egyszerű, olcso router kellene.
Milyen router tudja ezt, mit tudnátok javasolni?Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
tcsfm
tag
Sziasztok,
Egy tp-link tl-r860 routert kellene bekonfigurálni, semmilyenhez sem volt eddig szerencsém. A baj az hogy egy ''rendes'', szolgáltató által biztosított fix ip-cím tartományt kellene szétosztani a gépek között, nem a szokásos 192.168.1.x-et. Gondok adódtak abból is hogy a kapcsolat beállításánál nem igazán találtam olyat, hogy pppoe is és static ip egyben, csak külön.Two great European narcotics, Alcohol and Christianity, I know which one I prefer...
-
ByB
addikt
Sziasztok!
Tegnap óta ötször fagyott le a routerem (SMC7004ABR), úgy, hogy eddig max havonta egyszer kellett ki-be kapcsolnom. Mi lehet a megnőtt fagyásszám oka? Semmi változás nem történt a rendszerben. Pár napja reseteltem és egyszer kétszer ki lett iktatva a rendszerből, de semmi extra.
Általánosságban én jókat olvastam erről a routerről, de elképzelhető, hogy megöregedett? Ugye nem?
üdv
Bence -
webkuka
csendes tag
köszi a segitséget aszem reset lesz
csak attol félek hogy kinai marad és nem lesz egyszerű visszairni az adatokat a routerba -
webkuka
csendes tag
edimax br-6104k routerem van és nincs benne nyelv választási lehetőség ez tuti
na visszatettem ezt az utorrentet és kiprobáltam ezt a port átirányitás tesztelést és azt irta ki hogy ok de még mindig nem tudom hogy mitöl let kinai és hogy hogy javul meg -
Jadro
veterán
Egyszerűen nem tudom elhinni hogy a torrent állította át a nyelvet. A torrent ynit egy portot vagy nem. Attól függ sikerül-e neki. Ennél többet nem tesz. Mindegy. A torrentet ne indítsd el akkor egyelőre! Valahogy meg kellene találnod a routerben a menüpontot ahol vissza tudod állítani angolra vagy magyarra. Mivel nem ismerem a menüd felépítését, ebben nem tudok segíteni. Ezt neked kell megkeresned. Azután próbálhatod újra a torrentet. (Jegyezd meg hol állítottad vissza a nyelvet.) Ha megvan a nyelv akkor keresd meg a port forwarding menüt. Ez valószínűleg egy almenü. Applications and gamings vagy hasonló menüben keresendő. Ebbe kell egy bejegyzést tenned. EGy nevet adsz neki, megadod a portot, az ipdet és a protocollt. Aztán mentesz. Ezután ezt át fogja engedni.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
carnby
csendes tag
sziasztok!
Bocsi, de nem tom végigolvasni az összes hozzászólást, inkább leírom a spec. problémámat:
Adott egy hálózat ami a következőkből áll. SMC router, kivülről kapja a netet és szétdobja 3 gépre 1 lakásban. A 4-ik kábel átmegy a szomszédba (vagyis hozzánk) és ott egy switch-el megintcsak szétdobja 2 gépre (az egyik a kisöcsém gépe, amit nevezzünk most A gépnek) + átjön a szobámba egy router-be (Gigabyte W-lan router) és én erről kapom w-lanon keresztül a netet. (az én laptopom nevezzük most B gépnek)
Minden frankón műxik, csak van egy kis problémánk. Szeretnénk játszani STARCRAFT-ot hálóban, de az a gondunk hogy nem látjuk ha bármelyikőnk csinál szervert. Ha átviszem a laptopot és bedugom az ő switch-ébe (magyarul kiküszöbölöm a saját routerem) és kábelesen csatlakozok a LAN-ra akkor megy a STARCRAFT. Ebből kifolyólag sikerült kiderítenem hogy valahol a w-lan ROUTER-emnél akad el a dolog.
Meg is néztem a hálózati beállításokat, az SMC router 192.168.2.x kezdetű IP-ket oszt ki, a w-lan routerem pedig 192.168.1.x kezdetűeket. Ebből kifolyólag két külön hálózat vagyunk és az a gyanúm hogy emiatt nem jó az egész. Belemásztam tehát a router menüjébe és a LAN SETUP-nál megpróbáltam átállítani az IP beállításokat a következőkre:
LAN IP Address:192.168.2.100
LAN Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Setup: enable
Start Address: 192.168.2.102
End Address: 192.168.2.110
Amikor ez sikerült, reboot és egy pár másodpercig működött is a beállítás, de aztán magától megint rebootolt a router és visszaállt alapértékekre:
LAN IP Address:192.168.1.254
LAN Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Setup: enable
Start Address: 192.168.1.1
End Address: 192.168.1.33
De ez miért van? Illetve mit kellene és hogyan beállítanom a routerben hogy az A és B gépek 1 hálózaton legyenek?
Aki érti a problémámat, segítsen plz! Előre is tenx!!! -
webkuka
csendes tag
tuti hogy ez a uttorent állitotta át a nyelvet pont azt a port tesztelőt probálgattam ki benne
de az a gond hogy nem nagyon értek a torrenthez meg ehhez a programhoz se
a routerbe meg nem találok már meg semmit mert kinai
letudnád irni érthetően hogy mit csináljak -
Jadro
veterán
válasz matzsolt #939 üzenetére
Javallom az utorrentet. Két lehetőséged van a routerben. Első az upnp. Ez megoldja az automatikus portforwardot. Ha ezt nem kapcsolod be akkor a routeredben keresd meg a port forwarding menüpontot és kézzel állítsd be a portot hogy mit engedjen át! Utorrent beállításokban pedig beállíthatsz egy tetszőleges portot.
Utorrentben van egy port tesztelő rész is. Azzal tudod ellenőrizni.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
webkuka
csendes tag
sziasztok
mitől van az hogy kinai lett a router menüje
sehol nem találom hogy hol lehetne visszaállitani angolra
egyébként edimax br-6104k
resetelni nem merem -
matzsolt
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám az MSI RG54G3-mas routeremmel. Maga a router jól működik csak sok mindent blokkol, többek között a torrenthez szükséges protot is. Így csak passzív módban lehetek. Ha valaki tudna segíteni hogy hogyan nyithatnék a routeremen egy portot írja le pls. hálás lennék. Előre is köszönöm.
-
Noxy
veterán
Ha a router IP címe Pld: 192.168.0.1
Akkor 1 gép IP-e: 192.168.0.2 Átjáró: 192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1
Akkor 2 gép IP-e: 192.168.0.3 Átjáró: 192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1
Mod: Ezeket a hálókártya TCP/IP tulajdonságoknál állítsd be.
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
Nem kapnak IP címet a h.. kártyák. Kapcs.. be a DHCP-t a routerba, vagy adj nekik IP-t a router IP tartományából. Átjáró meg DNS, a router IP címe.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
ivcsi86
tag
sziasztok. az lenne a bajom , h miután reseteltem a routeremet azota ha fennt vagyok a neten mind a 2géppel akkor mind a 2 gépnél 2percenént kiirja h ''Egy hálozati kábel nincs bedugva''(egy perc mulva meg megint fennt van),pedig rohadtul de be van dugva... mi lehet a baj?
elöre is köszi.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Szia!
A modem és a router közé (WAN port) olyan kábel kell, aminek a két végén a színek sorrendje egyforma, ilyet szoktak is adni tartozékként a routerhez:
A routerből a szgépekbe (LAN portok) crosslink kábelen közlekednek a jelek, itt a drót két végén eltérő a színek sorrendje:
Némelyik router elfogadja mindkét típust a LAN kapcsolathoz, de a legtöbb cross kábellel megy csak.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Balci
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ''Conceptronic DSL Firewall Router w 4 port LAN'' routert és nem tudom hogy kell bekötni!
Légyszives aki tud segitsen, Küldje el a balkabalci@vodafone.hu email cimre a megoldást!
Elöre is köszönöm! -
Norbi27
aktív tag
válasz RoyalFlush #925 üzenetére
Az jó lesz szerintem. Általában az a jó, ha azonos márkájúak az eszközök.
-
magi20
senior tag
Sorry hogy megint okvetlenkedünk, de bajban vagyunk a routeres hálózattal (is).
Szóval rendesen bekötöttük a net kábelét a ''wan'' portba, két gépet 1-1 másikba.
A kliens gépeken a hálózat automatára van állítva, a router manualja szerint ez jó is lenne így.
De természetesen nem jó...
XP nem észlel semmiféle hálózatot, és a router konfigja sem elérhető, mikor az ip-címét beírjuk a böngészőbe.
A router és a gépek között 1-1 patch-kábelt használunk.
Plz HELP!Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
Norbi27
aktív tag
válasz RoyalFlush #918 üzenetére
Vegyél hozzá egy switch-et
-
Spirit
őstag
Sziasztok.Szeretném, ha valaki tudna olyan oldalt mondani, amin a routerek WAN portja van tesztelve, és lehetőleg lehessen magyarban kapni.
Most emelték a chellot, és a routerem kifekszik alatta.Routerrel 19000kbit/sec, vele meg 8500. -
RoyalFlush
őstag
válasz eaposztrof #919 üzenetére
Azon a gépen viszont amelyik nem a routerhez csatlakozik csak akkor lesz net, ha az a gép be van kapcsolva amin a proxy fut. Szóval a tényleges megoldás még 1 ilyen eszköz beállítása lenne. Nem?
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
RoyalFlush
őstag
válasz eaposztrof #919 üzenetére
Thx.
[Szerkesztve]“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
eaposztrof
csendes tag
válasz RoyalFlush #918 üzenetére
4 porttal 5 gepet nem fogsz tudni ellatni,
tipp: egyik gepbe pakolj +1 halokartyat, ezen fusson egy proxy (pl: ccproxy) es a fuggoben levo egy gepet erre a halokartyara csatold
a suported users alatt azt erti h anyi fele tudja leosztani a netet.. persze ha tovabbi switchek lognak a kabelen..
[Szerkesztve][ e' ]
-
RoyalFlush
őstag
Van egy Edimax BR-6104KP routerem 4 portos, viszont hamarosan hálózatba szeretnénk kötni egy 5. gépet. Hogyan lehetne kivitelezni? Ezt azért kérdezem, mert:
support up to 253 users. Csak nem igazán látom át ennek technikai megvalósítását hogy hogy is lenne ez az egész. Köszi előre is!“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
szeva000
addikt
válasz eaposztrof #916 üzenetére
pont ezért írtam,hogy ne ringasd magad nagy álmokba.
Ha beviszed,azonnal kérdezz rá mennyi is lenne,nehogy meglepődj.Vannak ahol már 2-3rugót elkérnek bevizsgálásra van ahol rendesek és megnzik ingyéé.Figyelj nagyon és előbb kérdezz ne aztán sírj.(én is szervizes vagyok,tudom az árakat nagyjából) -
szeva000
addikt
válasz eaposztrof #913 üzenetére
Ha full kakukk vagy az elektronikához,akkor hagyd is rá.Nem nagy valami egy soros illasztőt megcsinálni egyébként.Szerintem már csakis így lehetne még újraírni,ha meg megcsináltatod mással,akkor meg nagyon kérdéses,hogy ér e annyit az egész router
-
eaposztrof
csendes tag
X-micro 11b broadband router with wlan
firmware-t frissitettem (mar nem tudom honnan toltottem, de nem az x-microtol) lanon keresztul, s azota sem a wlan led nem aktiv, sem a 192.168.1.254-et nem erem el, sem dhcp funkcio.. vajon mehet a kukaba?!
talaltam egy tartalmas oldalt a temaban.. de foggalmam nincs hogyan oldhatnam meg a com-os hacket..
[link][ e' ]
-
Noxy
veterán
Nyomj 1 resetett, oszt konfigold ujra. Néha segíteni szokott.
Mod:
Esetleg 1 másik kábelel próbáld még meg. Háló kártya ki vesz, meg mozgat. (Ha nem intgr..-t)
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok, lenne egy problémám!
Vettem nemrég egy Edimax routert, előtte 1 SMC volt, amit le kellett cserélnem mert állandóan szakadozott.. Szóval most az edimax BR-6204Wg routert használom. Eleinte semmi gond nem volt, de mostanában elkezdte azt csinálni, hogy néha néha megakad, pl felszalad a ping, vagy a honlapokat nem teljesen hozza be, nyomni kell neki a frissítést.. WLAN nem kavar be, mert másik gép kikapcsolt állapotában is fenáll a probléma. Ha a routert kiiktatom, akkor megszűnik a jelenség! Tud valaki segíteni? Köszi---
-
Noxy
veterán
válasz SlashMate #905 üzenetére
Vagy a hálózat beáll.. varázsló, vagy a hálókártya tulajdoságainál engedélyezd a fájl és nyomtató meg osztást. A win tűzfalában szintén.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
SlashMate
csendes tag
Szevasztok.
Segítséget szeretnék kérni hálózati nyomtatás ügyben. Tehát: adott 2 gép, egy SMC router, és egy nyomtató. Az egyik géphez (nevezzük A-nak) van csatlakoztatva a nyomtató (egy hp psc 1200s-ről van szó). Az ''A'' gépen a nyomtatás hiba nélkül megy. A hiba a következő: ''B'' gépről ping paranccsal sem lehet elérni A-t, és fordítva, A-ról pingelve a B-t semmi. Hogyan lehetne beállítani, hogy érzékejék 1mást? Már mindent kipróbáltam. Ugyanezzel a routerrel a netet gond nélkül sikerült megosztani, de a fájl/nyomtató megosztás sehogy sem akar sikerülni, pedig a router adminjában mindkét gép megjelenik.
Lécci segítsetek
Hy all.
[Szerkesztve]Olyan nincs, hogy valami nem sörbontó.
-
Noxy
veterán
Háát nem tom de ma mindenkinek ping problemája van, Nincs itt valami összefüggés.
Soknak elmegy, szakad a netje.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
AsusBoy
senior tag
Help vettem routert és a net minda két gépen tökkkéletees de a codban a ping nagy miért? és akor is ha a bátyám gépe ki van kapcsolva?:S egyébként a net sebesség 65kilobyte/sec
H. E. L.P -
-
AsusBoy
senior tag
Én se annál vaok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Filmvilág
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autószerelők, autószerelés
- Ilyen lehet az életlen Galaxy S25 Ultra