Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Newyorker #37384 üzenetére
Nagyszerű, az most egy remek router. Ha esetleg azt is moddolnád, vagy bármi okból kevésnek bizonyul a gyári szoftver, itt találsz hozzá cfw-t.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Newyorker #37380 üzenetére
Leginkább a Milyen routert? topikot.
Egyébként ha be tudod még szerezni akkor ASUS RT-AC57U v1-est, de csak v1-est, a Bluechip-nél a minap még azt adtak, ha ilyet nem tudsz már szerezni akkor Euronics ASUS RT-AC1200GU, ezután pedig az ASUS RT-AC65P-t szokták még ajánlani, de ez utóbbit én személy szerint azért nem szívlelem, mert csak OpenWrt létezik rá a gyári szoftveren kívül, még az első kettőre van Padavan is.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
carr
őstag
-
félisten
válasz Newyorker #1044 üzenetére
Hali!
A switch csak eegy elosztó, a Router pedig egy olyan szerkezet, ami tud csatlakozni a nethez. Vagyis Router használata esetén nem a gépeden csatlakozol, hanem ezt elvégzi a router, és a rá kapcsolódó szgépeken alapból lesz net.
A switch-el is lehet sok esetben netet megosztani, feltéve, ha a szolgáltató ezt nem tiltotta le. Ez esetben csak össze kell kötni a dolgokat, és minden gépen külön-külön csatlakozni.
Ha engedi is a szoláltató, ez nem célszerű megoldás, mert a vonal szakadozásához vezet.
A routert be kell állítani, a switch-et csak össz kell dugni. A mai Routereket nem sokkal nehezebb beállítani, mint a gépen az ADSL-t.
Amúgy azért tudom ilyen jól, mert épp ilyen cipőben járok én is.
A szakadozós switch-es megoldásról szeretnék áttérni routerre, de mivel nincs pénzem újra, be kell érnem egy régivel, amit régebben kaptam.
Sikerült is beállítani, de csak DHCP-re állított hálózati beállításokkal megy, fix IP-vel egyáltalán nem. A router mindkét esetben csatlakozik a netre, de fix IP esetén mégsem jön át a gépre a net.
A másik probléma, meg az, hogy a 8Mbites vonal sebessége leesik, 1,1-1,3MBit-re. Ha közvetlenül csatlakozom, akkor is csak 4,5Mbit körül teljesít, de az asszem a telefonháló hibája.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami beállítás, amivel fel lehetne kicsit turbózni a routert, és/vagy fix IP esetén is működésre lehetne bírni?
Köcce!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Opel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali játékos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.