Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
beneszilo
tag
Sziasztok
Hogy kell update-elni az smc 7004vbr firmware-t? -
bnss
veterán
válasz Gézuka1976 #1697 üzenetére
Passz, nincs Nokia telefonom. Esetleg nézz szét a telefonon a beállítások között. Jobb ötletem nincs.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Gézuka1976
csendes tag
Hát ezt sikerált kivadásznom a NOKIA E65 Felhasználói könyvéből:
"
• WLAN-biztonságmód — Ugyanazt a biztonsági módot kell kiválasztanunk, mint amelyiket a WLAN-hozzáférési pontnál
használtunk. Ha a WEP (vezetékessel megegyező titkosság), a 802.1x vagy a WPA2 (Wi-Fi-védett hozzáférés) pontot
választjuk, meg kell adnunk a megfelelő beállításokat is.
"Ezek szerint tudnia kellene a WPA2-őt ha jól értelmezem
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1694 üzenetére
Valami fals tűzfal beállítás (bár erre reálisan nem sok esélyt látok)?
(#1695) Blizz: nestat-ot a megfelelő kapcsolóval kell használni, hogy azt mondja, amire szükséged van. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1687 üzenetére
Ez elég érdekes, hogy a torrent ezekszerint megy rendesen, és a "többiek" nem. Biztosan semmi korlátozás nincs a routerben beállítva?
(#1688) Zimmi91: routerhez driver? A router totyikja, sok sikert.
(#1690) Blizz: netstat parancs a megfelelő kapcsolóval, vagy a portforward.com-on.
[ Szerkesztve ]
-
Blizz
őstag
és hol lehet megnézeni hogy milyen portokat használ az alkalmazás?
No mistakes, just happy little accidents
-
Blizz
őstag
mindig nem jó.folyamatosan ledob.Megooldás egy új router lenne?
-
Zimmi91
addikt
Srácok van olyan ember aki tud VISTA drivert ZTE ZXDSL 831A tipusú routerhez?
USB driver kéne!!!
HELP ME!!![ Szerkesztve ]
" Just remember Manchester is RED! "
-
-
bnss
veterán
válasz Gézuka1976 #1680 üzenetére
Egyszerű a dolog, ezekszerint a telefon nem kompatibilis a WPA2-vel.
(#1681) LittleBirdY: torrent megy rendesen, de a többi letöltésisebesség igényes programban lassú a letötlés?
(#1682) g4dg3t: de még mennyire, feledékeny vagyok. A netstat -n is kiírja.
(#1683) Blizz: derítsd ki, hogy mely portokat használja az adott alkalmazás első lépésként. Utána a routerben megekresed a portforward menüpontot, bepötyögöd a porto(ka)t, protokollnak beállítod a TCP-t és az UDP-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Blizz
őstag
fenébeis
[ Szerkesztve ]
-
Gézuka1976
csendes tag
Picit félre értetted
NOKIA E65 és egy D-Link Di-524-ról van szó!
A Wifi roter természetesen tudja a WPA2-őt és amikor a telóval beállítom a hozzáférési pontot akkor az is felismeri de már utána csatlakozni és bömgészni nem tudok a telóval
Azonban ha WEP vagy WPA-t állítok be akkor minden zsír és üzemel!
Szóval erről lenne itt szó
-
bnss
veterán
-
McSzaby
őstag
Úgy van azt hiszem ez itt a probléma....De az a vicces hogy én nem emlékszek rá hogy megváltoztattam...ennyire hülye csak nem lehetek....na mindegy...esetleg tudnál segíteni hogy kell vissavarázsolni???
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1655 üzenetére
Igen arra gondoltam. Titkosítás nélkül is ilyen lassú a letöltés/feltöltés? (A vevő támogatja a WEP-et?)
(#1670) McSzaby: helyi kapcsolatodnak adj kézzel címet, pl.: 192.168.1.2 és próbáld így, átjárónak a router címét add meg.
(#1669) Blizz: nem a DMZ-vel kell kezdeni a beállítást, hanem a portforwarddal.
(#1667) Gézuka1976: ha a router nem támogatja a WPA2-t, akkor nincs megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
Hello!
Nekem egy olyan problémám akadt hogy nem tudom elérni a routerem, szóval nem tudok beállításokat állítani... úgy hogy közbe a router tökéletesen működik szal van net meg minden,,, olyan mintha elvesztette volna a router az IP címét (TP-Link TL-R402M) Beírom a böngészőbe hogy 192.168.1.1 és nem jön ki semmi mintha meghalt volna a routerem....passzív vagyok és ezt akartam volna beállítani de nem érem el a routert...érdekes... Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném...#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Blizz
őstag
Sziasztok,kéne egy kis segítség,mert a KTI nevezetű routerem sose jó.Mindig ledob a world of warcraft nevezetű játékból.Beállítottam már a DMZ mappába is a dolgokat de így se jó valami ötlet?
-
LittleBirdY
csendes tag
Akkor senki nem tud segíteni a sebesség problémámon?
Acer Aspire 5310-301G08Mi
-
Gézuka1976
csendes tag
válasz Gézuka1976 #1650 üzenetére
Nahh picit próbálkoztam!
Frissítettem a D-Link-et a V2.06-ra és így már csatlakozik de csak
a WEp ill. a WPA-valSajnos a WPA2 titkosításnál továbbra sem!
Valakinek esetleg erre megoldása?Üdv G
-
dogf4t3r
csendes tag
válasz thomasson88 #1656 üzenetére
milyen op rendszer van a gépen ami nem csatizik? Vistán elöfordult velem is, azon sikerült megoldani.
-
LittleBirdY
csendes tag
Helyesbítenék: torrenttel már nincs gond, ott kihasználja a sávszélességet, de más letöltéseknél, még streaming videóknál is nagyon lassú a sebesség. Erre valaki valami megoldást tud?
-
kiszu
senior tag
Syiasztok. A segítségeteket kérném.
Nekem fél éve van egy ilyen D link Di524-es routerem,Annó még egy wifis mobilhoz vettem,hogy tudjam használni a lakásban is.
De szeptemberben eladtam a mobilt és a routert is kikotottem.
Viszont a jelszavamra amivel az adminfeluletre belépek,azt totál elfelejtettem.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Kuka?
Ha visszadugom,tudok netezni,de az adminfeluletre nem tudok belépni,ezáltal nem tudom,hogy milyen kódot adtam meg még annó a titkosításoknál.Ha nem lehet semmit tenni vele,akkor az megoldás ha veszek egy másik routert?
A válaszokat előre is köszi.
-
thomasson88
csendes tag
Sziasztok.Sajnos gondokba akadtam itthon.Nem rég vettem egy D-Link DI-524 4 portos wireless routert.Erre azért volt szükség, mivel itthon, van egy asztali PC, egy laptop beépített antennával, és egy laptop egy D-Link DWL-G630 wireless PCMCIA kártyával.Tehát 3gépre kell megosztani a netet.A helyzetem a következő:A PC-t összekötöttem a Routerrel, a Routert a Chello Modemmel, és láss csodát, van net a PC men.Majd ezek után megpróbálom a wifit is osztani.A laptopon amin beépített antenna van, minden gond nélkül csatlakozik a kapcsolathoz.Majd a laptop ami a PCMCIA kártyával csatlakozna, a következő dolog áll be.Kiírja hogy csatlakoztatva van a kapcsolathoz, a kapcsolat kítűnő, ellenben se MSN , se böngésző nem jön be.Parancssorban a google.com ot nem pingeli.Szóval nem értem hogy milyen probléma állhat fenn.Valaki segítsen légyszi.Fontos lenne nagyon.
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1653 üzenetére
5 percig tudod módosítani a hozzászólásod a mod gombbal.
DHCP be van kapcsolva? MAC szűrés, titkosítás hogy áll?
-
LittleBirdY
csendes tag
válasz LittleBirdY #1652 üzenetére
Ja, és nem fix ip-vel csináltam, hanem UPnP-t engedélyeztem, egy pár napig tökéletesen működött chelloval az alapbeállításon hagyott Dynamic IP, és most meg belassult.
-
LittleBirdY
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy MSI RG60SE wifi routerem, amivel sikeresen megosztottam a netet a notebook és az asztali gép között. A problémám az, hogy egy pár nap után az internet sebessége lecsökken mindkét gépen, max 20kb-tal tudok tölteni gépenként. Portforwarding megvan, utorrentben a portok rendesen meg vannak nyitva, tud is kapcsolódni, de mégis csak max 20kb a sebesség, még ha ftp-ről töltök is. Tudna valaki segíteni?
-
SirVigh
tag
Ahoy Mindenki!
Nemrég beszereztem egy D-Link DI-524UP wlan routert, gondolván a régi Edimax 6104 már kiöregedett (jó lesz anyáméknak )
Ez egy D-Link DSL-360R DSL modemhez csatlakozik. Két gép használja kábellel, wireless off, tüzfal be, mindkét gépen megy torrent, dc, némi böngészés és kisebb kommunikációs programok (pl, MSN, etc). Egyiken Windows Firewall+Avast, másikon Comodo 3+NOD32.
Elég gyakran rebootol a router, néha reboot után nem is tér észhez (nem lehet hozzá csatlakozni) kézzel kell kihúzni a tápot várni 10mpt és újraindítani, hogy visszacsatlakozzon) Ezt eljátsza 2-3 naponta, mit ne mondjak elég zavaró.
A router és a modem is álló helyzetbe van helyezve, nincs összezsúfolva.(Tud szellőzni)Miért van ez? Egyszer már a modemet is reseteltem (azóta nincs gond, bár lehet most kiabáltam el), reseteltem a routert (alapbeállítások), új fw-t kerestem (nincs )...ötletek, tapasztalatok?
Mindenki másképp csinálja...
-
Gézuka1976
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy D-link DI-524-es kütyüt és pikk-pakk sikerült beállítani!
Egy dologra eddig nem találtam a fórumokon megoldást ebben kérnék egy kis tanácsot!
Nokia E65-el szeretnék ezen wifi routeren keresztül netezni.
Fel is ismeri a teló meg sikerül is un. párosítani de még sem megy fel a teló, ledob hogy nincs wlan hálózat (miközben van) és a router log-ban a következő hibát írja:
"Wednesday December 19, 2007 21:51:58 Disassociated: xx-xx-xx-xx-xx-xx because WPA retey failed"Már átállítottam másik csatornákra és ott sem megy ledob hogylan nem csatlakoztatható ill. nincs Wlan hálózat
Még azt is olvastam hogy gyenge a jel ezért oda ültem a wifi router mellé de ott sem csinálja
Lécci segítsetek mi lehet a gond?
Kösz Üdv G
-
Oreg_Nene
tag
Van egy Dialcom BBR-1500 routerem es szamomra nem egyertelmu a setupja. Szuksegem lenne hogyan tudnam beallitani az Xbox360 port forwardingjat, es a p2p adatforgalom miatt is. Valakinek van ilyen csodaja? Nem is nagyon tudok torrentbe belekezdeni, a letoltesem nem nagyon meg 2kb/s fole
''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”
-
soldi3r
veterán
Heló!
Apróbb gondom akadt egy Thomson Speedtouch 546 és egy 546v6 routerrel.
Igazság szerint még egyik sem volt használva. ezek modemek is egyben? Meg tudná valaki mondani, hogy melyiknek milyen a zavarszűrője (vagy amit elé kell kötni)? Mert 1 dobozban érkeztek. A másik gond velük, hogy a telefoncsatijuk osztrák szabvány, azt, hogyan tudom átkötni magyarra (normál 4 eres kábelre)? Erre kéne kapcsrajz, de elég ha valaki tudja melyik vezeték miE30 (oo=[][]=oo)
-
-
shev7
veterán
válasz pkiraly #1640 üzenetére
az nem mond semmit, mert a tippem az, ohgy a dns szerver resze hal meg a routernek, es a mailhez elvileg az is kell (hacsaknem ip cim van megadva pop szerver cimnek)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
pkiraly
csendes tag
sziasztok!
a következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket:
miután sikeresen telepítettem/beállítottam a wifi kapcsolatot, működött is minden pár napig...
aztán mostanában az történik, hogy bejelentkezés után teljesen váratlanul, és változó időközönként megszakad a kapcsolat...illetve a notebook azt mutatja, hogy van élő kapcsolat, de mégsem működik semmi...
és ezen csak az segít, ha áramtalanítom a routert...utána megint működik egy darabig, aztán kezdődik előlről...találkoztatok hasonlóval?? mi lehet a probléma???
Acer notebook - D-link router - Chello net
előre is köszi a segítséget
-
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1625 üzenetére
A WAN setupot nézd meg, ott lesz a bibi.
(#1627) alitak: a torrentet és a routert is.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBirdY
csendes tag
Na, megoldódott a sebesség problémám, azzal, hogy most egyáltalán nem megy routerrel a net. Nem értem mi baja van, délután egyszer csak elment a net, és azóta routerrel nem tudok kapcsolódni. Router rendesen be van konfigurálva, ping-gel megnéztem, és el is éri a gép, csak az internetkapcsolat nem elérhető most. Megpróbáltam resetelni a routert, nem működött, minden konfiguráció megmaradt. Nem értem hoyg mi baja van, mert teljesen hirtelen történt az egész, én nem csináltam semmit. Remélem valaki tud segíteni.
-
alitak
senior tag
Beújjítottam itthonra adsl-t. Hozzá lett egy ZyXEL Prestige 660H típusú modem. Elméletileg az ezen oldalon található leírás alapján nyitottam egy portot, amelyet megadtam az utorrentnek is. Utóbbi viszont azt jelzi továbbra is, hogy nincsen nyitva az adott port. Kell még valami mást is állítani, hogy működjön?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Zyxel P-334WT típusú routerem van és T-online kábelnet !
Működési problémám van, ezér párt kérdés:
- millen kábel kell a modem és a router közé ( sime v. CrossLink ) ?
- lefuttatom a router konfig. wizzard -ot , megadom a modem MAC address -t de nem sikerül a bekonfigurálás. Hibát nem üzen csak a végén pár kedves sort miszerint sikerült a konf. de sajna nem !! A net továbbra sem érhető el.Ötletek, tapasztalatok ?!?!
....
-
shev7
veterán
válasz LittleBirdY #1619 üzenetére
nem teljesen ertem... az ossz sebeseg nem eri el az 5 mbit-et, vagy csak az egyik gep kap keveset a masikhoz kepest?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
LittleBirdY
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert vettem egy MSI wifi routert, sikerült is beüzemelnem, tehát a notebookon és az asztali gépen is van már net. A problémám az lenne, hogy a sebesség nagyon lecsökkent. A chellos 5Mb helyett csak 128Kb körül van a sebesség, ami azért jelentős csökkenés. Nem csak torrenten tapasztaltam a gondot, hanem ftp letöltéseknél is: maximum 40KB körül tudok letölteni. Van valamilyen beállítás egy routeren, amivel a sebesség úgy oszlik meg a gépek között, hogy nem 90%-os a sebességcsökkenés?
Köszi a válaszokat!
-
gadaffy
csendes tag
Sziasztok!
Hajt a végelkeseredés, tehát felvázolom a gondom, aki tud, kérem segítsen!
Mammutkorszakbéli Surecom EP 4904SX routeren keresztül (csak ez van kéznél) csatlakozok az adsl modememhez, mert ha direkt kötöm a modemet a géphez, akkor 5 perc, mire a win elindul (XP pro SP2). Az internet működik, a letöltés is hozza a 8M-t, a feltöltés is az 512 Kb-t. A gondom az, h nem tudok megnyitni egy portot, amit az utorrent használhatna... Folyton nincs bejövő kapcsolat üzenetem van. A megoldáshoz ugye nem kell fix IP-t kérnem tonline-tól? Már próbálkoztam a "special application" fül beállításával a rúteren, de semmi eredmény... Ha lekapom a routert, és direkt csatlakozok, akkor olyan szép zöld a kapcsolatjel az utorrent-en, h gyönyörűség nézni!
valaki, valamilyen ötlet esetleg?
Előre is köszi! -
bnss
veterán
Nálam egy PC-n keresztül megy a móka még egy darabig, majd ha összejön a pénz, akkor veszek egy prit szervert.
(#1612) boss16: fájl és nyomtató megosztás mindkét gépen bekapcs, a kívánt meghajtó/mappa megosztása, majd a másik gépen hálózati helyként csatlakoztatás (Vista alatt nem tudom, hogy ez pontosan hol van).
[ Szerkesztve ]
-
boss16
csendes tag
Sziasztok!
Router: D-LINK DIR-655
Gépek: - asztali (WIN XP)
- laptop (VISTA HOME PREM)Segítségetek kérem abban, hogy a két gép lássa egymást. Az internet megosztás rendben.
Mit tegyek?Köszi
-
AT1S
tag
Így van Xp-n működik az aszali gépemről + a notin is, de mivel a notin van egy Vista is ezért arra külön be kell állítani (telepíteni)! Amit látszólag ugyanúgy kell, csak itt valamiért nem találja meg a nyomtatót a router ip címének (ami egyben a nyomatóé is) beírása után.
A félreértés elkerülése végett még1X: NEM a gépen osztom meg a nyomatót, hanem a router osztja meg!!! Ezért kell hozzáadni egy új portot a listához (ami a router ip-jével egy /TCP/IP port/ ), és ezután kell feltelepíteni minden egyes oprendszerre a nyomató driverét. (persze a portot is be kell mindegyik oprendszeren)
Csak a Vista valamiért nem látja a nyomtatót az új porton (Tcp/ip) keresztűl, mig az Xp gond nélkül felismeri.
[ Szerkesztve ]
ლ(ಠ益ಠ)ლ
-
bnss
veterán
Álljunk meg egy szóra, ha jól értelmeztem, akkor sikerült feltelepíteni a nyomtatót, csak Vista alól nem éred el?
Azért a fájl- és nyomtatómegosztást bekapcsolhatod, mivel a router a print szerver, így az is számítógépként kezelendő.
[ Szerkesztve ]
-
AT1S
tag
Hello! Igazándiból ez egy nyomtatóportos router és a fentebb leírtak alapján szeretném telepíteni! Tehát:
1. Az USB-re dugsz egy nyomtatót. /* A router USB portja*/
2. Elindítod az új nyomtató hozzáadását a PC-n
3. Kiválasztod a helyi nyomattót
4. Új port, Standard TCP/IP port a routered IP címévelNa és itt kezdődik a gond, amikor beírom a router ip címét utánna megkéne találnia a nyomtatót és majd ezután kezdődne maga a nyomtató driver telepítése. És ez így tuti h. működő dolog, mert XP-n felismeri meg minden jó csak a Vistával szarozik. Tűzfal "nincs"csak alap Vista semmi cicoma. Meg szerintem ha a router setupját eltudom érni, akkor gondolom csaknem blokkolja azt az ip-t!? A fájl és nyomtató megosztás meg nem "játszik", mivel nem a gép a megosztó, hanem a router (gondolom erre van valami saját beépített protokol).
[ Szerkesztve ]
ლ(ಠ益ಠ)ლ
-
AT1S
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy egy d-link-524up (nyomtatóportos(usb)) routert. Ahogy a fórumon megtudtam a következők alapján telepítettem:
1. Az USB-re dugsz egy nyomtatót.
2. Elindítod az új nyomtató hozzáadását a PC-n
3. Kiválasztod a helyi nyomattót
4. Új port, Standard TCP/IP port a routered IP címével
5. Erre a portra feltelepíted a nyomtató drijvert.Ez mind szép és jó csak az a baj h. XP-n működött, Vistán nem. Beírom a router ip-jét, majd írja h. nem talál semmilyen eszközt, míg az xp simán felsimeri! Előre is kösz a segítséget!
ლ(ಠ益ಠ)ლ
-
shev7
veterán
Ha lan portra dugod, akkor gyakorlatilag switchkent hasznalod a routert, anno a "csoro" egyetemista koromban nem vettunk routert, mert switch volt otthon, es egyszerre tobben tarcsaztunk be a switchen keresztul, mukodott frankon akkor szerencsere olyan szolgaltatonal voltunk aki engedte a tobb parhuzamos betarcsazast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Filmvilág
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autószerelők, autószerelés
- Ilyen lehet az életlen Galaxy S25 Ultra
- Egészséges életmód
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?