Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
A villámcsapásból származó áramlökés terjedésével nem sokat foglalkoztam, az említett esetben nagyon kicsiny áram juthatott csak oda, ha után még működött a PC. (Ha desktop PC-ről van szó, akkor az nem erősáramról megy.)
Eszközkezelős kérdés valóban megválaszolt kérdés, még az is szóba jöhet - esetéleg - hogy a routeren az áramtéskor használt port dobta be a törülközőt (erre sincs sok esély).
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
válasz CptMisi #2006 üzenetére
(#2005) Romeo23: egy értelmes okot mondj, hogy miért nem jó, ha ezt a router megoldja?
(#2003) crea1984: olyan, hogy a "router tűzfala" nincs. Ez marketingfogás, NAT-nak nevezik (Network Adress Translating). Neked is a portforward nevezetű opcióra van szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Antenna típusától függ, hogy merre szór a legjobban.
(#1986) bezzeg: elméletben a kihagyás nem okozhatna ilyesmit, ha a táp megfelelően működik, akkor viszont a router a ludas. Az inicializálás nem ok, mert az aktív állapotban végzi a router.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Siffredi #1971 üzenetére
Sokkal jobb sávszélességre nem sok esély van, túl nagy a csillapítás. A modemben semmiféle sávszélesség nincs beállítva, ha DSL-ed van, akkor az a központban, a DSLAM-ra történő csatlakozás szabja meg.
(#1970) racsi69: elsőre azt mondanám, hogy nem bírja memóriával, de a gyári fw nem tudom, hogy mit logol, ha logol egyáltalán. Utánanézek.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz sosperecek18 #1968 üzenetére
Hello, a routernek kell lennie egy leírásnak, abban - elméletben - szépen le van írva. Milyen router? Nagyvonalakban:
1. kábelezés, kivéve, ha WiFi hálózatot építesz (egy kábeles gép kell a konfiguráláshoz)
2. PPPoE kapcsolat típus kiválaszt, felhasználónév, jelszó megad
3. örül, hogy megy a net.Ha WiFi átvitel is lesz, akkor a 2. lépés kiegészül a titkosítással.
(#1967) bazsa0007: a megfelelő IP-re a megfelelő portot engedted be? TCP-n és UDP-n is engedélyezted?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz downnola92 #1958 üzenetére
Biztosan kap címet a harmadik PC?
(#1957) pepe1970: már hálózatba vannak kötve. Futtass le egy Hálózat beállítása varázslót.
(#1956) tilla1989: szvsz ennyi a WAN-LAN áteresztőképessége ennek a routernek.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz hyperspace #1941 üzenetére
MAC cím helyes? Mert ha nem, akkor fel kell hívni az ügyfélszolgálatot (ha jól emlékszem chello), és a router MAC címét regisztráltatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
bnss
veterán
Gyári fw? Nekem eddig 84 napot ment legtöbbet, akkor is egy áramszünet szólt közbe. A kérdésre felelve, nem, nem normális működés.
(#1934) hyperspace: az internet beállítással van még gond?
(#1935) Caks20: a válasz igen. Viszont ha eddig egy szál PC-n volt csak net, akkor dugd csak azt a routerre és keress olyat, hogy MAC Clone.
(#1931) Beya: sajnos az SMC nem tud normális W-LAN routert készíteni, ezzel együtt kell élni.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz dani0904 #1924 üzenetére
A felhasználónevet @t-online.hu végződéssel adtad meg? A jelszóban figyeltél a kis- és nagybetűkre?
(#1925) miauut: vagy automatikusan kéred a címet, ekkor a routerben be kell kapcsolni a DHCP-t, vagy kézzel állítod be a címeket. Az internethez milyen adatok vannak megadva (pl. felhasználónév/jelszó van)?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz nova001 #1917 üzenetére
Igen ez eddig jó, de ki kell még deríteni, hogy melyik PID a játék. Vagy megnézel egy játék szervez címét, és a netstat erdményéből megkeresed a szerver címét, akkor azokat a portokat kell forwardolni.
(#1918) //Crouch//: típusszám is kell, mert ez így önmagában lényegében semmitmondó. Az internet elérést szeretnéd beállítani? Az nem nagy művészet, szívesen írok egy kis tutort.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz nova001 #1909 üzenetére
Itt a tutorial:
1. Lépés: indítsd el a játékot/programot, amiről ki szeretnéd deríteni az általa használt portokat/protokollokat.
2. Lépés: ALT+TAB, majd (Windows gomb + R gyorsbillentyű) vagy Start->Futtatás, ide bepötyögni a cmd-t, majd enter. A parancssorba begépeled a netstat -o parancsot, majd ismét enter.
3. Lépés: CTRL+ALT+DEL, a Folyamatok fület váalsztod ki, majd Nézet menü->Oszlopok kiválasztása (Kép). A felugró ablakban (Kép) a bekeretezett rséz elé (PID) berakod a pipát, majd OK.
4. Lépés: most már látod a játék/egyéb program process ID-jét, így a fentiekben megnyitott parancsorból ki tudod deríteni, hogy mely portokat és protokollokat használja!Sok sikert!
(#1913) nova001: TCP (Transmission Control Protocol - Átvitel-vezérlési Protokoll) - Összeköttetés alapú protokoll. Megbízható bytefolyamot biztosít a végpontok között egy egyébként megbízhatatlan összekapcsolt hálózaton. UDP (User Datagram Protocol - Felhasználói Datagram Protokoll) - Összeköttetés nélküli protokoll. Egy egyszerű protokoll és van néhány sajátos alkalmazása, mint pl.: kliens-szerver-interakciók és a multimédia.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz nova001 #1903 üzenetére
Portforward, általában a portszámokat is megadják. Sok sikert.
-
bnss
veterán
Itt kérdezz rá, vagy az SMC honlapon nézelődj.
(#1899) trlala: 1. simán NAS (Network-attached storage) a neve. Kívülről szeretnéd elérni, akkor a freenas által használt portot kell forwardolni a NAS-nak.
2. mégis mi nem áll vissza? Milyen router?[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz TomBoy1986 #1894 üzenetére
DynDNS? Én is használok, igaz nekem a router végzi az IP frissítést a dyndns felé, persze egy kis programmal megoldható PC-ről is.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Ronnie12 #1888 üzenetére
MAC Clone működik? A router WAN portjának azt a MAC cmíet kell beállítani, amelyik PC-re eddig a modem csatlakozott.
(#1889) RAMBÓ: azt hiszem valahol válaszoltam már, de ismétlés a tudás anyja. Keep alive-rakd, a radial time-ot hagyd alapértelmezett értéken, ezáltal - elméletben - folyamatos kapcsolatot kell biztosítson a router.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Ki kellene próbálni másik internettel is a routert, esetleg a modem lelkében megnézni a vonal tulajdonságokat (jel-zaj viszony pl).
(#1886) hyperspace: nem emlékeztem pontosan ,hogy ismerősömnél hogyan állítottam be, de megkérdeztem, dynamic IP-re van beállítva a WAN setupban és megadtad a szolgáltató DHCP szerverének címét?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Krystal_s #1879 üzenetére
Nem ismerem a router belső felépítését, csak a tapasztalatokból merek arra következtetni, hogy egyszerűen "elfogy" a CPU sokszálas forgalmazás esetén. Ha lenne ilyen routerem, válaszolni tudnék, hogy csak az UPnP vagy együttesen a torrent miatt van fagyi. Egyszerűen forwardolj egy port tartományt a torrentnek, menni fog.
(#1880) Obus: biztos jó az a cím? Vezetékezés rendben van (LAN porton van a PC)? Router reset volt (nem hard-reset)?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Ezt nekd kell tudnod, hogy melegszik-e vagy sem. Az a valami lehet a CPU, az 5 fájl önmagában nem sokat jelent, az számít, hogy hány szálon meg a töltögetés.
(#1872) Krystal_s: szia, sajnos ez a router hajlamos a torrentre így reagálni, az UPnP-re meg pláne. Ha kikapcsolt UPnP-vel működik, akkor úgy kell használd. Sajnos ez a router nem nem a magas WAN - LAN adatátviteli képességéről híres.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Addikt létedre tudhatnád, hogy az elégedetlenkedés nem vezet eredményre. Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szántam. Ha Rommel kollegáék ne tudtak mit kitalálni, akkor itt sem fogsz előrébb jutni, én nem tapasztaltam még ilyet, ezért nem tudok nagyon mit mondani rá. Ha jól emlékszem a régi BIOS-szal is maradt a probléma. Elég rejtélyes, nem sok értelmét látom, hogy másik LAN porton is megpróbáld, mert másik hálókártyával megy.
-
bnss
veterán
De, jó totyikban jársz. QoS-t kapcsold ki, ha be van kapcsolva, WAN setupot nézd meg, hogy a kapcslat állandó jellegű-e.
(#1835) g@bo: gondolom a BIOS-t már nem egyszer átnyálaztad. Érdekes kérdés ez, a router totyikjában sem jutottál semmire?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Tp-Linkeket szoksá "Cisco klónoknak" nevezni, ez a név már valamit jelent. Ha ADSL-ed van, akkor szóba jöhet modemmel felvértezett router, de az árban ennek a kategóriának legalább kétszerese. Az 54 és a 108Mbit is elméleti maximum, ezt nem lehet elérni. Nézz meg néhány PH! tesztet, tanulságos.
-
bnss
veterán
Fw frissítés sem segített, az újabb fw-ben legalább MTU-t lehet már állítani, de azzal sem sikerült emgoldani a problémát, mert nem az óriási forgalommal volt a gond (levelezés, böngészés és a helyi hálón fájl és nyomtató megosztás). Vidd vissza, ha lehet beszámítós módszerrel cseréljék ki.
Router kalauz - itt találsz routereket, a lista a felhasználói tapasztalatok alapján bővül.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Elkeserítő választ fogsz kapni, amit routernek vettél nem az, egy kalap... Amikor melóhelyre kerültem, ott is ilyet használtak, két hét után olyan messzire dobtam, amennyire csak lehet. Volt, hogy egy nap 15 percenként elhalálozott, pedig semmi P2P nem ment, de volt, hogy egy hétig ment.
-
bnss
veterán
válasz qwertly #1815 üzenetére
Linux alatt csak vezetékes hálót használtam, próbáld meg a megfelelő disztribúció topicjában, ott biztos tudnak segíteni.
szerk.: azt derítsd ki, hogy az USB-s W-LAN adapter mely titkosítási algoritmusokat támogatja, mielőtt nekiállsz a mókának.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Hello. A MAC szűrés önmagában védelmet biztosít mindaddig, amíg egy hozzáértő nincs a közelben, neki nem sokáig tart bejutni. Igen, csak a routerben emgadott MAC címekre küld címeket.
szerk.: ennyire véd.
szerk2.: router kalauz frissítve az ajánlásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz qwertly #1811 üzenetére
Hello. Első körben pontosítani kellene a router típusát. Ha nincs titkosítás, szinte bárki monitorozhatja a forgalmad, ergo minden általad küldött és fogadott adatot megtudhat. A titkosítással megoldható, hogy idegen ne férjen hozzá a háálózatodhoz. MAC szűrés is erre van kitalálva, de egymagában nem sokat ér.
A WLAN setupnál kell keresni WEP, WPA beállításokat, kell generálni egy megfelelő szintaxisú passkey-t és mehet a móka.
-
bnss
veterán
Így kell cinálnie! Hatékony hibakeresés, nem hiszem, hogy nagyon elterjedt lenne még a Draft N-es routerek szériája.
QoS beállításról kellene magyar nyelvű leírás? Én még nem láttam, ezért készülök/készülünk (www.wrt54.info) egy rövid, "helpet" írni hozzá.
szerk.: ha már témánál vagyunk, néhány tapsztalatot, első benyomásokat írnál a routerről? Infót gyűjtök Draft N-es routerekről a Router kalauzhoz.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Kicsit lejjebb olvasható a link, hogy mi fán terem az MTU. Esetleg vedd visszább, hátha az segít. A többi beállítás szvsz ok.
(#1801) szepsuti: ez kérlek jó kérdés, szvsz a LED csak a vonalat jelzi, hogy be van dugva a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz szepsuti #1797 üzenetére
Az invitel tudtommal Annex A hálózaton van.
(#1798) Kami11: a portforward biztosan rendben van? Mondjuk nem magyarázat a akpcsolat bontogatásra. A WAN setupban mi van beállítva a kapcolódásra (pl. állandóan kapcsolódik, kapcsolatot bont, ha nincs forgalmazás)?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
A Connect Automatically-ra állítsd be, ezzel automatikusan fog csatlakozni, ha minden igaz így folyamataosan lesz kapcsolat (azért mondom, hogy ha minden igaz, mert ahány gyártó (fw író), szinte annyi megnevezés létezik erre az opcióra).
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz 7Heads Drago #1791 üzenetére
Kézzel adj címet a notebooknak, hátha. DNS szervernek és átjárónak a router címét add meg.
-
bnss
veterán
Gondolom nem véletlen nincsenek nyitva azok a portok, hasonló témájú kérdés volt már, a moderátorok nem díjazzák.
(#1788) Goya: router WAN Setupban keress olyat, hogy keep alive, vagy connect on demand.
(#1789) Spirál: ismételgetéssel pláne nem érsz el semmit, PH!-n nem divat. Mielőtt valaki durvábban szólna.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz 7Heads Drago #1776 üzenetére
Sebesség mérésre csak azért gondoltam, hogy legyen számszerá adat, ill. viszonyítási alap az egyes portokhoz (valamely online tesztre gondoltam). Ha modemmel is lassú, akkor ahogy mondtad, nem a routerben van a hiba. A kábel elég érdekes kérdés, én úgy tudtam, hogy minden router mellé jár.
"Az a fura, hogy a vezetékes PC lassabb, mint a wezeték nélküli laptop (de ez már modemmel is így volt)." - hardverelemeket tekintve teljesítménybeli különbség nem mutatkozik (közelítőleg)?
-
bnss
veterán
válasz 7Heads Drago #1774 üzenetére
Ezekszerint sikerült megoldani a kapcsolódási problémát. Jelentős a lassulás? A laptopon milyen sebességget érsz el? Mérted őket?
-
bnss
veterán
válasz motrola #1768 üzenetére
Amit előzőleg írtam, ott nagyvonalakban utaltam a címek beállítására. Már miért ne lenne értelme az átjárónak? Egyes esetekben igenis indokolt a router címét emgadni DNS szervernek.
XP tűzfal nálam is ki van kapcsolva, helyette Comodo üzemel.
-
bnss
veterán
válasz motrola #1766 üzenetére
Átjáró talán azért, mert egyes esetekben nem egyértelmű kedves vindózunk számára az átjáró címe. Ha már így belecsaptunk a lecsóba, akkor kézzel címezehtünk mindent, átjárónak és az elsődleges DNS szervernek pedig a router címét kellene megadni.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz qwertly #1742 üzenetére
Ezekszerint kicsit el vagyok maradva, nem hallottam ilyen ADSL szolgáltatásról. Utána kell nézzek.
(#1743) Gabee87: Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> Helyi kapcsolat jobb klikk -> Tulajdonságok -> TCP/IP protokoll -> Tulajdonságok és ott látni fogod a felsorolt címeket.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Gabee87 #1739 üzenetére
Kézzel, minden PC-n beállítva a helyes címeket, DNS kiszolgálónak és alapértelmezett átjárónak a router címét megadva sincs internet? (Válasz gombot használd, átláthatóbb a fórum.)
(#1740) qwertly: milyen internet hozzáférésed van (ADSL, kábel, LAN)?
[ Szerkesztve ]
-
-
bnss
veterán
válasz Jano_023 #1726 üzenetére
Paint, és takard ki a felhasználónév, jelszó, IP címeket. Amúgy az adatlapomon van cím.
(#1727) McCloude: szvsz így felejtős ez a megoldás, talán egy próbát megér, ha switchként használnád a routert.
(#1728) LittleBirdY: igen, jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1720 üzenetére
Edimax BR-6104K ez megfelel, ha vezetékes router kell.
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1716 üzenetére
A Linksys-re telepíthető ún. 3rd-party firmware, ezekkel jóval okosabb lesz, mint a gyári szoftverrel. Edimaxra nem telepíthető, viszont az olcsóbb szegmensben szvsz az egyik, ha nem a legmegbízhatóbb router.
(#1717) Virtualista: próbálj egy resetet, ha azután sem megy, akkor elég valószínű, hogy sikerült rosszúé flashelni.
(#1718) Jano_023: tedd be az előnyben részesített hálózato közé, és pipáld ki, hogy ha hatókörön belül vagy, azonnal csatlakozzon.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz LittleBirdY #1714 üzenetére
Mert az MSI nem tud routert gyártani. A másik, nem az ár a lényeg. Ha lecseréled, legalább meg volt a tanulópénz, hogy először utánaolvas, aztán vásárol.
szerk.: Edimax és MSI routerek között ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest