Hirdetés
- Apple notebookok
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
vadasz70
aktív tag
válasz Gubek-Einste #24597 üzenetére
Szia! 651 hiba kódot ír ki.
Most ráraktam egy másik routert és azzal is azt produkálja. -
Topikgazda
-
vasi89
addikt
válasz Intruder2k5 #24595 üzenetére
Albérletben vagyunk. Sajnos ez a megoldás nem jöhet szóba koszi a segítséget.
-
MODERÁTOR
válasz vasi89 #24594 üzenetére
Ez ellen nem nagyon tudsz tenni semmit, esetleg letapétázhatod a lakást.
-
vasi89
addikt
válasz Intruder2k5 #24593 üzenetére
Nem is lenne gond de barátnőm telefonja és gépe csak 2,4ghz-et tud De sajnos az ő telefonja is elég sokmindent lát.
-
MODERÁTOR
-
vasi89
addikt
válasz Intruder2k5 #24586 üzenetére
-
vadasz70
aktív tag
sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy tp-link 741 routerem és olyat írki hogy nem tud kapcsolódni a DNS
szerverhez mi lehet a probléma pedig jól beállítottam mindent. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Gubek-Einste #24582 üzenetére
Én pedig tegnap megválaszoltam, hogy köszönöm, de mivel a modem teljesen más tartományra van állítva, mint a tp link, ezért nem tudom így beállítani, illetve hozzáértésem híján nem tudom megfelelően módosítani a megszerzett tudást
Közben azonban nagyjából megoldódott az ügy, bár nem az én érdemem. dhcp deaktiválást, majd hajtépős kézi konfigurálást követően a vonakodó router wan portjából átdugtam a modemet egy lan bemenetre és egyszercsak elindult.
Köszönet főleg Intrudernek
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vasi89
addikt
válasz Intruder2k5 #24586 üzenetére
Este dobok képet ha hazaértem
farkas-j: köszi
-
Shingen
addikt
-
MODERÁTOR
válasz vasi89 #24585 üzenetére
Szia!
Esetleg lehet ennek az oka, hogy a Tieden kívül van még 50 másik 2.4GHz-es AP, ami vidéken valószínűleg nem volt így, és szerintem 5GHz-en sincs így, tehát ott zavartalanul tud működni, még az alacsonyabb frekvenciájú sávon lehet 10 másik AP-val azonos csatornán zavarják egymást.
Csinálj egy képet inSSIDer programmal, és tedd be ide.
-
vasi89
addikt
Hali!
Be újítottam egy tplink 4300as routert. Rendben is van minden vele 5ghzen. Viszont a 2.4ghz nagyon sűrűn szakad es lassú is. 5ghzen a wifi tudja a 120megat viszont 2.4en csak max 10et. Tudom h 2,4en vannak korlátok de a 10 az nagyon kevés. Illetve vagy két hónapig azt a routert használtam itt Pesten ami otthon van vidéken. Ott hibátlanul megy 3 éve itt meg ugyan azokkal a beállításokkal néha használhatatlan volt. Mi a bánat zavarhat itt vagy mi lehet az oka? Az is érdekes h jelenleg 5ghzen hibátlan. A csatornákat állítottam már kb az összesre de nagy változás nincs. Mit lehetne meg tenni? Openwrt a Gari miatt kizárt illetve nem is értek hozza
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #24583 üzenetére
Moderátori útmutatás szerint ezeket az "értelmetlen +1" hozzászólásokat törölni kellene, főként mert Gubek-Einste megválaszolt hsz-e sem olyan jellegű volt amire három megerősítés lenne szükséges. Most még bent hagytam, de ha egyéb érdemi hozzáfűznivaló nincs, csak a +1, akkor ezt a jövőben inkább kerüljük.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #24580 üzenetére
Mint korábban is írtam ÍGY állítsd be a TP-Link-et.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #24580 üzenetére
Ha a TP-LINK-et is el szeretnéd érni, akkor annak a LAN IP címét át kell állítsd abba a tartományba, ahol a modem, és a kliensek is vannak.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #24579 üzenetére
Oké, köszönöm szépen, a lan-ba átdugás megoldotta. Most nagyjából lát mindent a modem és úgy látom a wifi is megy a routerrel. Viszont innentől a tp link online beállítási felülete nem elérhető (gondolom azért, mert nem a wan porton keresztül kapja a naftát). Ez megoldható valahogy, vagy éljek együtt vele? Esetleg a modemtől kapott új ip címen keressem (ezt még nem is próbáltam, most jutott eszembe)?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Intruder2k5 #24578 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálom. Azonban közben elment a net fél órára és most, hogy visszajött, a tp link nem hajlandó netre menni (kikapcsoltam ugye a dhcp-t és így a PC nem bír érvényes címet kiosztani neki, legalább is asszem)
Pedig win alatt a lan adapterben kézzel beállítottam a modem által küldött adatokat (ip, dns, gateway) és a modem jelzi is a rádugott routert. Hibaelhárító szerint a standard gateway nem elérhető. Kicsit elegem kezd lenni"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #24577 üzenetére
Tehát a 192.168.192.1 IP című modemnek kellene, hogy lássa a 192.168.0.103 PC-t a média szerverrel? Ez nem fog menni, mivel a TP-LINK routerben van egy tűzfal, ami a WAN -> LAN irányú kéréseket nem engedi át!
Ezt úgy tudod megoldani, ha a TP-LINK routernek nem a WAN, hanem az egyik LAN portjába dugod be a fő modemtől jövő kábelt, így egy hálózat lesz ez egész.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Intruder2k5 #24576 üzenetére
Na akkor:
fö modem ip:
192.168.192.1
dhcp tartomany x.x.x.2-.65tp link router wan: 192.168.192.57 (modemtöl kapta)
lan: 192.168.0.1 (default)
dhcp disabled, start-end ip, standard gateway es tarsait nem piszkaltam.Net remekül megy, media szervert a modem nem latja, rohadna el. A media szerver ip-je a tp-linkhez idomul: x.x.0.103
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #24575 üzenetére
A saját hálózaton belüli, privát IP címeket (192.168.x.x) nyugodtan kiírhatod, azzal senki sem megy semmire.
A WAN és a LAN port nem lehet azonos tartományban!
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gubek-Einste #24561 üzenetére
Üdv ismet,
gondoltam, hogy a dhcp bekavarhat (meg ha nem is ertem mi az). Kikapcsoltam. Az eddigi automatikusan megadott cimekhez nem nyultam, mert megfelelönek tüntek; bar a modem alap cime rendesen elter a tp link sajat alap cimetöl (tehat az utolso hat szamjegy mas rendszerü). Tovabbra sem latja.
Megadhatom az ip cimeket segitsegül, vagy az nyilvanosan gaz?
ui. a modemtöl kapott WAN cim es a tp link LAN cime erösen elter es ha a modem alap cimehez akarom igazitani egy szam elteressel mondjuk, akkor aszongya: "WAN IP address and LAN IP address cannot be in a same subnet. Please input another IP address".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kamracuc #24573 üzenetére
Azért a WiFi titkosítást még nem árthat beállítani, hogy ne a Te netedet használja az egész környék! Nem ismerem az adott routert, de feltehetően Wireless menü alatt lesz, ezen belül pedig olyanokat keress, hogy WPA2 Personal és AES, add meg a jelszót (PSK, vagy Pre Shared Key), azt is APPLY-zd le, és kész.
-
kamracuc
csendes tag
válasz trebrona #24572 üzenetére
Köszi sikerült mindent beállítani...
Tehát.
TRUST WIRELESS ROUTER 300N BEÁLLÍTÁSA.
1. ÖSSZEDUGNI A KÁBELEKET
2. BÖNGÉSZŐBE BEÍRNI : 192.168.16.1
3. UTÁNA BEÍRNI A WIFIROUTER ALJÁN LÉVŐ
FELHASZNÁLÓNÉV : admin
JELSZÓ : trustadmin
4. QUICK SETUP-NÁL VÉGIGMENNI
5. INTERNET SETTINGS-->WAN Connection Type: PPPoE(xDSL)
felhasználónév és password beírása amit a szolgáltatótól kaptunk.
6. APPLYKÉSZ....NÁLAM KÜLÖNBEN A DIGINET A SZOLGÁLTATÓ
MÉGEGYSZER KÖSZI A SEGÍTSÉGET MINDENKINEK
KÖSZI trebrona[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Parson
addikt
sziasztok,
uj routerem van - Speedport W 724V - es hiaba allitom be a port forwardingot, nem tudom elerni a NAS-t kivülröl, csak helyi halozati cimmel (192.168.x.x:yyyyy).
Vkinek vmi tippje esetleg?───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
kamracuc
csendes tag
válasz trebrona #24565 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/150409/wifihez3_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most ezt látom de a digitől kapott felhasználónév és jelszó vagy a wifirouter alján lévő kód beírásával sem tudok tovább jutni.
Vagy variálni kell a kettőt?Akkor mit kell ide beírni?
A vicces az az hogy mivel még nem működik, újra minden kábelt ki be kell dugdosnom hogy tudjak válaszolni nektek és ki be kell lépkednem a fórumba....várjál most jövök rá ez valami haladói fórum nem?
Mondjátok hogy az és nem én vagyok sík hülye.
Vagy ezt már minden háztartásban ismerik?
Remélem csak internetes szakemberek tudnak ilyeneket..nyugtassatok meg[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Fordított a kérdésem lényege de azt gondolom ebben a fórumban lehet hozzá értő.A Wi-Free -vel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Ahol használni szeretném van több elérhető pont is de sajnos nem tudok választani közülük mert teljesen automatikus a csatlakozás és hosszas próbálkozás után jöttem rá miért nem tudom rendesen használni.
Érthetetlen módon a gyengébb jelerősségű hálózathoz csatlakozik és folyamatosan megszakad a kapcsolat perceken keresztül hitelesít meg próbája lekérni a címet.Használhatatlan.Hogyan tudnám Én kiválasztani a több elérhetőség közül a megfelelőt?
Megoldható a csatlakozó wifi eszköznél (nem a routerben) ugyan úgy a MAC szűrés?Az azonos név miatt nem is látom külön külön a hálózatokat!
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
trebrona
nagyúr
válasz kamracuc #24564 üzenetére
Admin felületre bejelentkezés:
"a sikeres csatlakozás után már elérhető a router vezérlőpultja, ami a 192.168.16.1 ipről érhető el"
nyitsz egy böngészőt => beírod a címsorba: 192.168.16.1
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
kamracuc
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24561 üzenetére
Szia köszi a választ de lila köd.
Az első lépésben csatlakoztattam oké az rendben....a tápegységet be kell dugni vagy csak később?
Mit jelent az hogy admin felületre bejelentkezés?
Ilyen itt nincs.
Manuális beállításra arra gondolsz ahová a felhasználónevet meg jelszót kell beírni?És ezeket meg főleg nem tudom merre keressem...
4; Wifi beállítás igény és helyi viszonyoknak megfelelően
5; Admin beállítások megváltoztatása, hogy ne az alap user/pass páros legyenKérlek írd le szájbarágósabban ez így nem fog menni
Már elővettem a kalapácsot.Szóval ezt az egész szar kütyüt nem is látja a gépem.
Miért nem lehet olyat csinálni hogy összedugom a kábelekkel és működik?
Nagyon kőkorszaki cipőben jár ez az egész.
Miért van modem és router két külön házban?
Miért nem lehet egy dobozba rakni?A gyári papíron azt írja hogy látnom kellene a jobb alsó sarokban egy kis ikont...na az nincs ha lenne már túl lennék az egész beállításon...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Van egy kis problémám, ami nem is igazán router probléma, de azért beírom!
utorrentem nem tölt vissza, port nincs nyitva !
upnp nem segít.
Tenda w316R routerem van.
A http://portforward.com/ oldal segítségével mindent beállítottam és nem jó (igaz pont ilyen router nincs a listában, de a hasonló számúnak ugyan ilyen a menüje).
beírtam ezeket is:
Már annyi mindennel próbálkoztam hogy teljesen belezavarodtam, nemtudom így jó-e ?
PC mac címét is hozzáadtam, de abban nem vagyok 100-as hogy jó-e
a szolgáltatóm LRT Com, ők korlátozhatják ezt a dolgot ?
a portforward.com port ellenőrző programja szerint ez a port nincs nyitva ( ezt állítottam be a utorrentbe is )
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #24559 üzenetére
Mivel ez egyben egy router is így hogyan van összekötve a router-rel? LAN-LAN és a TP-Link-en DHCP ki van kapcsolva? Mert ilyen beállítás kellene ahhoz, hogy menjen amit szeretnél, ÍGY kellene beállítani.
#24560 kamracuc
Elvileg működnie kellene modem nélkül is.
Beállítás:
1; Gép csatlakoztatása kábellel az egyik LAN portban, modem a WAN portba
2; Admin felületre bejelentkezés
3; Manuális beállítás a net szolgáltatásnak megfelelően, nem a Quick Setup használata
4; Wifi beállítás igény és helyi viszonyoknak megfelelően
5; Admin beállítások megváltoztatása, hogy ne az alap user/pass páros legyen
3-5. lépek között 1-1 újra indítás, hogy biztosan véglegesedjenek a beállítások.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kamracuc
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy trust wireless router 300N típusú routert.
A szolgáltató kábelen hozta be az internetet a lakásba.
Próbáltam a leírás alapján beállítani az eszközt de nem sikerült.http://rendszerigeny.hu/trust-wireless-router-300n-teszt/2013/02/18
A gépemen Windows7 64 bit van de a routert nem érzékeli, pedig vártam 2 percet ahogy írták, mielőtt bedugtam a tápot.
A választható kapcsolatok között nem látja a wifis routert.Mindenképp szükség van modemre vagy anélkül is működnie kell?
Mit kell ilyenkor tenni?
Egyenlőre nem verem szét kalapáccsal de már gondoltam rá.
Köszi előre is a segítséget -
RetepNyaraB
veterán
válasz Gubek-Einste #24558 üzenetére
Huha, utana nezek (Nemetorszagban lakom). Ez egy Horizon fantazianevre hallgato multimedia box, de ugy latom, a Samsung SMT-G7400 gepet takarja. teszt link, nemetül
-
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #24557 üzenetére
Pontosan milyen a szolgáltatói eszköz?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok,
Legutobb a vacak routerem miatt jartam erre (meglepö modon). Azota beszereztem ujat, egy TP-Link TL-WDR4300 szemelyeben. Ez rendesen megy, de...
A gond a következö: A földszinten tronolo kabelmodem/media receiver/router/mindenegyben gepnek elvileg latnia kellene a halozaton levö PC-t es az azon futo twonky media szervert. Nem latja...
A földszinti cucc madzagon csatlakozik az emeleti routerbe (a tp-linkbe), onnan ujabb madzag megy a pc-be. Többi esetleges gep wifin.Teszem fel valami gond lehet a cimkiosztassal peldaul, illetve a router biztosan rosszban van a fö egyseggel nemzetisegi alapon.
Erdekes, hogy ha a laptopot direkt LAN-on kötöm a (fenti) routerre, akkor latja otthoni halozaton a pc-t, de ha wifin kapcsolodik, akkor nem Regebben ilyen gond sem volt.milyen adatokat adjak meg, hogy tudjatok segiteni rajtam?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz nepszter1 #24555 üzenetére
Első körben ki kellene deríteni, hogy mi is a hiba oka mert könnyen lehet, hogy az eszköz csere nem oldja meg.
Kezdetnek egy reset-et kellene csinálni a jelenlegi eszközön.
Wifi-n vagy kábelen csatlakozol hozzá?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nepszter1
addikt
Sziasztok remélem jó helyre írok a Főbérlőnek van egy Cisco-Linksys WRT320N routere szerintem az a hibás sajnos beállítani nem tudom mert le van jelszavazva a jelszót mert biztos nem adná meg. A hiba a következő kb 2-3 óráig jól megy a net aztán elkezd lassulnő majd a végén csak 1 mega jön 10helyett aztán ujra resi és működik rendesen újra minden . Szerintetek ha veszek egy másik router-t az megoldaná a problémát? Nem nagyon vagyok benne biztos hogy a router a hibás Vidanet szolgáltató nem igazán hallani jókat róla.
Ping nagyon magas
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Metacska #24551 üzenetére
"Ez már kiindulási alapnak jó , valóban ilyen modem szuperál náluk, de ezt a szolgáltató adja. Hogyan tudom elérni / kieszközölni ennek cseréjét?"
Ha nem kerult a tulajdonodba a modem, akkor mindenkepp a a cseret kellene forszirozni.
Ha mar a tied, akkor lehet probalkozni az elektrolit kondenzatorok cserejevel. Ehhez mindosze egy nem tul durva forrasztopaka, forrasztoanyag, egy keves kezugyesseg, es par szaz forintba kerulo cserekondenzator szukseges.
Ha nincs kedved / idod / lehetoseged a forrasztassal bibelodni, akkor "ujat" kell venni. Hasznaltan par ezer forinttert hozza lehet jutni a DSL-360R T1-es, fekete verziojahoz, ami sokkal jobb es dchard kollega firmware modjaval "szarnyakat kap".
Speciel nalam egy DSL-380T huzta az igat vagy 8 evig, majd amikor tonkrementek a kondik, (lustasagbol) egy Annex B-s TP-link modemet tettem be helyette (a pontos tipusszamot nem tudom fejbol, mert a konfiguralas ota ra sem kellet neznem).
-
attant
újonc
Olaszorszagban lakom, Netgear N300 modem+routerrel hasznalnek ADSL-t. Egy honapig ment, de nehany napja mar nincs net.
A jelenseg:
- minden led zold a routeren
- ha random karaktereket gepelek be, a google talalati lista megjelenik, de “normalis” cimekkel vagy linkekkel nem mukodik
- 2 tableten + 2 laptopon is sikertelenul probalkoztam
- szereztem ismerostol egy olyan routert, ami a szolgaltatotol szarmazik, azzal is ugyanez a problema
- a szolgaltato szerint a vonallal minden okNem ertek hozza, a netes bongeszesek alapjan a DNS beallitasokra gyanakszom.
Mivel a szolgaltato supportja nagyon lassu, parom pedig otthonrol online treningeket tart, ezert szeretnek itt segisteget kerni. Van tartalek mobilnet, de mint most kiderult, ott a sebesseg nagyon hullamzo.
Elore is koszi!
-
Metacska
aktív tag
válasz krealon #24549 üzenetére
Ez már kiindulási alapnak jó , valóban ilyen modem szuperál náluk, de ezt a szolgáltató adja. Hogyan tudom elérni / kieszközölni ennek cseréjét?
Ők nyilván az én 3. féltől származó routeremre fogják fogni a problémát. Vagy kötelesek ezt az előfizető kérésére cserélni?
Egyébként az a vicc, hogy 1,5 évvel ezelőtt egy régebbi TP-LINK routerrel (sajnos típusra már nem emlékszem) gond nélkül ment a PPPOE náluk, csak kellett a router máshol a családban így elajándékozták.
gy.selmi: Emlékeim szerint anno amikor nálunk is DSL volt még a régi otthonomban, akkor gond nélkül ment a PPPOE.
[ Szerkesztve ]
-
-
krealon
veterán
válasz Metacska #24548 üzenetére
"TP-Link TL-WR841N-t, hogy legyen az egyik rokonomnál wifi. Számtalan ilyet és ehhez hasonlót beüzemeltem már, de ilyen hibával még nem találkoztam. PPPOE kapcsolatot létrehoztam, a felhasználónév és a jelszó helyes (szolgáltatóval leegyeztetve), de képtelen kapcsolódni a nethez a wifi, ha direktbe kötöm a modemet a géppel, akkor gond nélkül megy.
[...]
Hol keresendő a hiba?"A szurke szinu, eloregedett, D-link DSL-360R B3/C3 modemben.
[ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Vettem a családba egy TP-Link TL-WR841N-t, hogy legyen az egyik rokonomnál wifi. Számtalan ilyet és ehhez hasonlót beüzemeltem már, de ilyen hibával még nem találkoztam. PPPOE kapcsolatot létrehoztam, a felhasználónév és a jelszó helyes (szolgáltatóval leegyeztetve), de képtelen kapcsolódni a nethez a wifi, ha direktbe kötöm a modemet a géppel, akkor gond nélkül megy.
-Próbáltam már Router Resetet, csináltam modem resetet, de semmi.....egyszerűen megragad a router Connecting státuszban, nem hoz létre kapcsolatot.Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi ilyenkor a teendő? Hol keresendő a hiba?
Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz adriankoooo #24545 üzenetére
Talán Bridge mód lehet a modemkénti működés.
Mikor és kell megadni a user/pass párost?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adriankoooo
senior tag
válasz Gubek-Einste #24501 üzenetére
-
Shingen
addikt
válasz Gubek-Einste #24541 üzenetére
Értem, köszi!
(#24539) BRIKLY Szerintem jobban járnál nem ott vennéd nem sokkal drágábban itthoni cégektől is megveheted és így jobb lenne a gari intézése, ha szükség lenne rá.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Topikgazda
válasz gy.selmi #24542 üzenetére
Már csak a net sebesség okozta terhelés miatt is erősen javasolt a csere.
Most nem néztem vissza, hogy korábban mik voltak az okok de nagyobb sebesség nagyobb terhelés jelent egy router számára és emiatt elsőnek a wifi-től veszi el az erőforrást.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gy.selmi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24541 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Még annyit kérdeznék: elég lehet-e a router csere a feltételezhetően 100-as lépcsőházi switch mellett? Van-e nem informatikusok számára is érthető magyarázata ennek a csökkenésnek?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shingen #24538 üzenetére
Nincs semmi baj vele, csak általában az cserélhető antennás típusok szoktak lenni a preferáltabbak.
#24540 gy.selmi
Ehhez a nethez már gigabites eszközök ajánlatosak.
Többeknél is volt ilyen wifi sebesség csökkenés sebesség emelés után.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gy.selmi
csendes tag
Segítséget kérnék, és előre is elnézést, kicsit hosszú leszek.
Eredetileg 40/20-as DIGI lant kötöttek be Cat5 kábellel, + telefont.
Később megemeltettem 80/25-re, ami a tavaly júliusi általános sávszélesség emelésig kb. 75 Mbps-sel jött wifin. Az emeléssel párhuzamosan lecsökkent a wifin mérhető letöltési sebesség 30-40 Mbps-re.Mivel novemberig sem jöttek switchet cserélni (szükségem sincs 200-as netre), így visszasoroltam 100/50-re. Ez bőven elég is lenne, de a DIGI hivatalos mérőjén most sem tudok 30-40/52-nél jobbat mérni.
Rendszeresen két laptopon megy a wifi: mindkettő n-es, a Dell 2,4 GHz-t tud, a Vaio tudja az 5 GHz-t is. Routerre tökéletes a rálátás.
A Dell van kábelközelben, a 10/100-as(!) hálókártyáján 90 Mbps körül mutat közvetlenben.Jelenleg TP-Link WR841N v7.2 router üzemel, de hosszabb ideig egy Airport Express osztotta a netet, az tudja az 5 GHz-t is, de semmivel sem volt gyorsabb a wifi, pedig az InSSIDer szerint nem volt másik gép 5 gigán.
Mindkét routeren az utolsó gyári fw van, hard reset megvolt, az éppen használt csatornán nincs senki más, igaz, 2,4 GHz-n nagy a zsúfoltság, -34 és -44 dBm között van a jelerősség. MTU 1492, Channel with 40 MHz, DHCP-n nincs beállítva DNS.Ha vennék egy TP-Link 4300-at, az meg tudná növelni a wifin mért sebességet?
-
Shingen
addikt
válasz Gubek-Einste #24537 üzenetére
TP-Link 841ND ???
TP-Link 841N mi a baj?
Mert sokan az Nd ajánlják és elvileg csak a cserélhető antenna a különbség?風林火山
-
Topikgazda
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24535 üzenetére
Hát az biztos,hogy régi,már vagy 4 éve vettem 2000Ft-ért.
Tudnál akkor ajánlani valami olcsót helyette? (tudom,másik topik,de úgyis Ti vagytok ott is a szakik. )
Vagy a UPC wifi-s routere még mindig sz@r? Kérhetnék azt is elvileg,csak anno lebeszéltetek. -
Topikgazda
válasz BRIKLY #24529 üzenetére
A 340GD régi és gyenge eszköz, ráadásul még G-s is ami miatt ha wifi-n lesznek összekapcsolva akkor a sebesség alaposan redukálódni fog. Hosszútávon mindenképpen megéri egy újabb N-s eszközre váltani.
Lehetséges, hogy az új eszközzel, megfelelő beállítások és elhelyezés mellett, már nem is lenne szükséged másodlagos beüzemelésére.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már téma.
Valaki tudná linkelni megoldást avgy leírná?A helyzet az hogy földszinten van egy adsl+ modem, rákötve TP Link 843 router.
Abból jön vezetéken az emeletre a net.Mivel fent elég gyenge a wifi és egyik gép wifin csatlakozna ezért a jelenlegi switchet szeretném lecserélni a régi wifi-s routerre, amit tehát swirtch-ként használnám csak úgy hogy wifin is lehessen scatlakozni rá.
A régi router tipusa tp link wr542gKérdésem tehát akkor hogy tudom a routert switch módba tenni wifivel? Ami lentről jön a routerból UTP kábelt azt hova dugjam és a routerbe mit állítsak be?
Van még esetleg egy 4 portos switchem is, jelenleg arra van kötve a fenti 2 gép. (a 3. wifivel szeretne csatlakozni)
Köszi
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24521 üzenetére
Előbb inkább megpróbálnám ezeket összehangolni ha lehet,mert őszintén szólva nincs szükségem ettől jobbra.Esetleg ha lenne olyan,ami erősebben szórja a jelet. Sebességre meg jó ez,mert bár 60/6-os netem van,wifin csak netezésre használom laptoppal,tablettel,mobillal.. A gépem meg így is megkapja LAN-on a maximumot.
A gond csak az,hogy a másik szobában,ahol csak wifi használat van,ott gyenge a jel.Falat fúrni meg nem szeretnék,mert 2 szekrénysort kellene hozzá elpakolni a helyéről..
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Van egy tplink tl wr71nd routerem még 1. generációs. A szolgáltatóm pár hónapja felhúzta a netsebességet 25mbit re, pár hétig tökéletes volt, de már hetek óta, ha letöltök az párszáz kb és ~2mB körül ingázik, és gyakran befagy a router, és ledobja a gépem wifiről. Csak wifiről van használva, a modemen a PC actitvity led gyakran majd megőrül úgy villog, ami a router forgalmát jelzi. Mi lehet a gond? Talán túlmelegedhet?
-
davidsone
addikt
válasz Intruder2k5 #24525 üzenetére
Még nem. Megpróbálom hátha...
Köszi!
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
MODERÁTOR
válasz davidsone #24524 üzenetére
Igen erre gondoltam, de ez teljesen rendben van!
Az összefoglalóban leírtakat próbáltad már?
Néhány általános művelet, amit érdemes megpróbálni, ha a routered működésében rendellenes dolgokat tapasztalsz.
-
davidsone
addikt
válasz Intruder2k5 #24523 üzenetére
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
MODERÁTOR
-
davidsone
addikt
válasz Gubek-Einste #24521 üzenetére
Kábelen keresztűl, Cisco EP3212 a modem. Csak akkor csinálja ha letöltök. Az ASUS rootert áramtalanítom vissza dugom és ennyi utána jó. Böngészés közben nem csinálja. A modem-rooter közti kábelt cseréltem a géphez menőt még nem próbáltam mert nincs másik 5m-es az csak cat5ös a modemek közti 5e érdemes lenne ezt is lepróbálni/cserélni?
Nem hiszem h ez a baj mert ez csak pár hete van......reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Topikgazda
válasz BRIKLY #24519 üzenetére
Én inkább vennék a helyedben két új N-es eszközt de lehet egy is elég lenne és azokat használnám a jelenlegiek helyet.
#24520 davidsone
Kicsit részletesebben ha lehetne?
Wifi-n vagy kábelen van ez?
Csak egy eszközzel vagy többel is?
Köthető időponthoz/eszközhöz?
A szolgáltatói eszköz modem vagy HGW? Ha az utóbbi akkor router vagy bridged módban van?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
davidsone
addikt
Hali!
Olyan problémám volna h az utóbbi pár héten ha letöltök vmi nagyobb adatmennyiséget elmegy a net kapcsolat kis sárga 3szög megjelenik, kihúzom a konnektorból a rootert vissza dugom aztán megy rendesen
win 8
asus RTN65U
UPC...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
BRIKLY
veterán
válasz Gubek-Einste #24518 üzenetére
Azt,hogy az egyik router átadja a jelet a másiknak vezeték nélkül,én pedig arra is tudjak csatlakozni. Azért kellene ez,mert az egyik szobában mobilról szinte használhatatlan a net.
-
Topikgazda
válasz DerDer #24507 üzenetére
Mik a pontos wifi beállítások?
Mi a fő router?
Milyen adapterrel/kliens eszközzel próbálkoztál?
inSSIDer/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Hogyan van összekötve az elsődleges és a másodlagos eszköz, LAN-WAN vagy LAN-LAN (beállítások rendben vannak, mik azok)?#24512 BRIKLY
Pontosan mit szeretnél elérni?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24516 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infókat
-
MODERÁTOR
válasz allein #24515 üzenetére
http://www.qca.qualcomm.com/wp-content/uploads/2013/11/AR9285.pdf
AR9285 Specifications
Frequency Band: 2.4 GHz
Network Standard: 802.11b, 802.11g, 802.11n
Supported Data Rates: 11b: 1-11Mbps, 11g: 6-54Mbps, 11n: 6.5 to 150MbpsEzek alapján felejtős az 5GHz, sőt 2.4GHz-en is csak 150Mbps-t tud!
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24514 üzenetére
Atheros AR9285 wifi kártya van benne.
-
MODERÁTOR
válasz allein #24513 üzenetére
Ebből a linkből nem derül ki a WLAN kártya pontos típusa, én pedig most nem fogok utána nyomozgatni! Esetleg ha megnéznéd az eszközkezelőben, ott lehet ír pontos típust is.
Hogy egy adott eszköz melyik sávra csatlakozik, azt Te adod meg minden eszközön külön-külön, ezt nem a routerben kell beállítani.
-
allein
addikt
válasz Intruder2k5 #24510 üzenetére
Ő lenne az. Amennyiben visszakapcsolom a 2.4 GHZ-et, akkor mi alapján csatlakozik majd a többi eszköz? Arra gondolok, hogy mitől függ az, hogy a másik laptopom, teló, ipad amik most 5GHZ-en vannak, ha mindkét wifi ON lesz, melyikre csatlakoznak?
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Van 2db TP-Link TL-WR340GD routerem.Össze lehet ezeket kapcsolni valahogy bridge-ben? Ezt a cikket láttam,de az enyémekben nincs WDS, de "Enable Bridges" opció az van.
-
MODERÁTOR
válasz allein #24509 üzenetére
Szia!
Hát akkor kapcsold vissza, ha szeretnél WiFi-zni, mert a jelek szerint a kérdéses laposban nincs 5GHz képes WiFi adapter!
Ez nincs korhoz kötve, ma sem mindegyikben van, ugyanakkor az én Lenovo T500-am simán használja az 5GHz-es netet, akár egyszerre is csatlakozik a két rádióra is, Intel WiFi Link 5300 AGN adapterrel.
Elképzelhető még az is, hogy a beállításaiban váltani kell a használt frekvenciát, vagyis manuálisan kell átállítanod 5GHz-re.
Milyen WiFI kártya van abban a laposban?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy egy 4 éves Sony Vaio nem látja az 5GHZ wifit? Elavult a technológia a laptopban? Mini Ipad2 és Note3 is látja, mindkettő hasít. Nem olvastam utána annyira, hogy milyen eszközök támogatják az 5 GHZ-et. 2.4 GHZ wifi opciót kikapcsoltam a routerben.
[ Szerkesztve ]
-
DerDer
tag
Sziasztok!
Vettem egy routert (TP-Link TL-WR841N), összekötöttem egy kábellel a főrouterrel. Ha kábelen csatlakozok az új saját routeremhez akkor átjön a 90mps le/fel (ugyanennyi ha egyből a falba dugom).
Wifin keresztül azonban 5-20mbs, hatalmas ingadozásokkal, pedig egy méterre van a router és az laptop. Több eszközzel is próbáltam, ugyanez. Sugárzási channel tök üres. -
Buli77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24504 üzenetére
Szerintem nem!
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
Buli77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24489 üzenetére
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
mukisrác
aktív tag
Gyári firmware miatt az 5ghz-nél a 11a/n/ac mixed van beállítva (a másik lehetőség a 11a/n mixed). Mindkettővel próbáltam.
Természetesen wpa2 a titkosítás és a régió magyarra van állítva. Most pillanatnyilag a 44es csatornán jön a wifi, de megpróbálom másikon is.
A két sáv különböző SSID - vel is meg van különböztetve, így tuti az 5ghz-es tartományba kapcsolódik rá.Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
Topikgazda
válasz adriankoooo #24499 üzenetére
Milyen beállítások vannak EtherWAN esetén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ukrajnai háború
- Tesla topik
- Apple notebookok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Home server / házi szerver építése
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest