-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edi77
őstag
válasz
Gubek-Einste #25199 üzenetére
Uhh, az a gond, hogy a srác kapta a routert minden doboz és leírás nélkül. De most meg annyira elnyomkodott rajta valamit, annyira elállította, hogy már a pc-t sem ismeri fel a router.
-
-
Azért olvasd még el a téma összefoglalót, legalább a "WiFi beállítás, csatornaválasztás" részig.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Intruder2k5 #25195 üzenetére
Nyúzom nyúzom, de nem hajlandó a modem elszállni, tehát, ha direktbe a modem egységbe van csatlakoztatva az UTP kábel, akkor semmi gond.
Sajnos gondolom beállítás probléma nem lehet hiszen eddig ment.
Akkor ez garancia? -
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Van egy TPLink WRD4900 ruterem, a problémám az hogy az elmúlt időszakban, napokban megállás nélkül dobálja az internetet, hol Wifi-n hol helyi hálózaton, szakadozik.
Azt hittem a modem készülékem meghalt, be is jelentettem a UPC-nál a hibát akik vissza írtak hogy ők semmilyen gondot nem látnak a modemmel kapcsolatban. Még szakadozást se.
Innentől kezdve gyanús lett a ruter.
Tudnátok tanácsot adni hogyan tudom 100% biztosra le ellenőrizni hogy a ruter rossz?!Ilyenem van.
Ha tönkre ment nagyot csalódnék, garanciális még a termék. -
Edi77
őstag
válasz
Gubek-Einste #25190 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítő szándékodat! Továbbítom ezeket a kérdéseket az illetőnek. A router d- link 802.11g/2.4 ghz-es, ennyit tudunk, és gyaníthatólag nem mai darab.
-
Zsocy155
őstag
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Ilyesmivel találkozott már valaki? Valami beállítást nézhettem be, de még nem tudom, mit... D-Link DI-524-ről van szó, de hasonlóképp viselkedik az SMC WBR14-G2 is. Annyi a különbség, hogy nála 70/50-nél többet nem mértem - eddig.
A válaszokat előre is köszönöm!
Vigi
-
-
Edi77
őstag
Sziasztok.
A teló topicjából de irányítottak.
Adott egy LG L70 teló 4.4.2 es rendszerrel, gyári ROM-mal, független. Sehogyan sem sikerül a routerhez (wifi) csatlakoztatni, hiába adjuk meg a felhasználónevet és a jelszót, nem enged fel, azonnal eldob. Más a saját telójával simán fel tud a routerre csatlakozni az adott adatatokkal. Mi lehet a gond? Más nyílt wifihálózatra (meki) simán felmegy a teló. (ismerősé a telefon és a router is, elnézést, ha hiányos az infó, de ha megmondjátok, milyen adat kell még a segítséghez, megszerzem) Reset, reboot mindkét készüléken megvolt.
-
-
tomic
addikt
válasz
Gubek-Einste #25170 üzenetére
Köszönöm megtaláltam.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25185 üzenetére
Windows Tűzfal illetve Defender kikapcsolva mit lehetne még kikapcsolni?
-
-
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25181 üzenetére
Csak ezzel van összekötve , WAN portba nincs bedugva semmi hanem mellette a másik 4 csatlakozót próbáltam sikertelenül.
Az alján nincs belépési adat csak típus jelzés , S/N , MAC , illetve a hardver és a firmware verziója
-
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25179 üzenetére
Igen magamban elszámoltam 10 másodpercig és utána engedtem fel a gombot a ledek kialudtak majd újra elkezdtek világítani de ugyanott tartok se 0.1 se 2.1 pedig régen a 0.1-el sikerült belépnem
-
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25177 üzenetére
Ez a weboldal nem érhető el
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Sajnos ezt dobja be
-
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25175 üzenetére
Ezt adta ki :
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Home
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoEthernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce hálózati vezérlő
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-F7-91-E7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8de1:a688:7bd6:a85a%3(Preferred
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.104(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2015. május 24. 18:43:37
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2038. január 19. 5:14:07
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 50341154
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1C-C5-66-29-00-25-22-F7-9DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledTunnel adapter Helyi kapcsolat* 1:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter isatap.{DD7E67ED-A6D5-4385-8804-C90E4AC5C012}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes -
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25172 üzenetére
Mikor összekötöm a géppel akkor lent a tálcán a net ikonon ( windows 8.1 ) egy sárga felkiáltójeles háromszög van.
Ip cím osztás hogy tudom megnézni ? sajnos ehhez nem értek
Világít a Power , Status , Wlan illetve az 1 ,2,3,4-es led amelyikbe bedugom a kábelt
Wifi : Default -kód nélkül
Reset után a Power és a Status leden kívül minden elalszik majd újra megjelenik de belépni továbbra sem tudok -
Zsocy155
őstag
válasz
Gubek-Einste #25168 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudnék életet lehelni egy D-Link DI-624+ routerbe? Kb 3 éve volt utoljára használva de most már hiába dugom rá a gépre és írom be az ip címet ( 192.168.0.1 ) nem csinál semmit. Resettel próbálkoztam de nem jártam sikerrel. Meglehet hogy végképp meghalt?H/W Ver : B2 F/W Ver : 2.05 ha ez segítség
-
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni router fix ip cím beállításában.
Volna egy Technicolor TG588v router amit a szolgáltató adott(Ausztria). Nem egy nagy kaland tudom de amire kell itthon azt tudja.Erről találtam egy pdf-et [link] de gőzöm nincs hol tudok az egyes eszközöknek fix ip címet beállítani.Tudna nekem segíteni valaki?
-
válasz
Zsocy155 #25166 üzenetére
Öreg router GYIK
Mivel már egy nagyon régi és gyenge eszköz így vegyél helyette egy modern N-s vagy AC eszközt. Ajánlásért menj a Milyen routert? témába, kezdetnek olvasd el a TIR-t és az utolsó 30-40 hozzászólást mielőtt kérdeznél. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Van egy régi D-Link DI-524-m.
Már egy ideje előfordul, hogy eldobja a laptopot, a telefont, de újraindítás után ez megoldódott.
Most viszont semmi nem segít, lehet, hogy lejárt az ideje (7-8 éves).
Vegyek inkább egy újat?
Köszi -
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25162 üzenetére
fuh hát nem vagyok valami járatos ebben a témában, de a parancssorral kiirattam és azt irja, hogy ip-t kap, maszkokat, átjáró is ok, de dns-t nem látok. meg azt irja, hogy adathordozó leválasztva ami nem biztos, hogy jó?
-
Secunda
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy wifis routert (ilyet), hogy legyen wifi a lakásban. Rákötöttem az adsl-kapcsolatom modemjére (dlink 360r). A router webes felületén mindent beállítok jól (pppoe, felhasználónév, jelszó), van is kapcsolat, de 1-2 perc elteltével megszakad, és annyi.
Próbálkozom egy ideje, de most feladtam. Kábeleket cseréltem, a routeren minden jól van beállítva, bár lényegében már mindent végigpróbáltam
Ha simán a gépbe dugom a modemből az utp kábelt, akkor tárcsázok és megy, a routernél meg mindig megszakad.
Valamit én csinálok rosszul?
-
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25158 üzenetére
Azóta sikerült csatlakoztatni, de nincs internetkapcsolat.
-
Pecas94
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy elég érdekes problémám, amit valahogy az istennek nem tudok megoldani. Kb egy éve vettem egy TP Link TL-WR741ND típusú routert. A héten elég érdekes dolgokat kezdett el művelni. Random időközönként egyszer csak minden készülék ami rá csatlakozik kiírja, hogy "Az internetkapcsolat instabil" ekkor gondoltam arra, hogy a routerben lehet a hiba, vagy előtte a modemben. Igazából annyi lenne a kérdésem, hogy mit is tudnék most csinálni ? Hol kezdjek el keresni, hogy minek lehet baja ?
-
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25153 üzenetére
Fentvannak, újak már csak win8ra vannak a régiek meg már 1 évesek szóval ennél nem kellene régebbi
Az a vicces hogy eddig jó volt, de most nem akarja.... volt azóta egy router reset mert a gépeken sem volt jó, de ott meg tudtam csinálni.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25155 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm a válaszaidat
-
válasz
Den Hadnagy #25154 üzenetére
A WiFi nem torrentre (sok egyidejű párhuzamos kapcsolatra) van kitalálva, de végül is ha működik, maradhat, csak ilyenkor mindig számba kell venni mint hibalehetőséget. Ha bedugod az UTP kábelt, és megszűnik a hiba, akkor a válasz egyértelmű, a WiFi miatt van minden.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25148 üzenetére
De, wifin torrentezem, baj (kerülöm a kábeleket, ha lehet)? Laptopról van szó, meg kipróbáltam, ha kábellel megy a dolog, ugyanazokat a sebességeket hozza, mert a lapos kb. 2 méterre van a routertől.
-
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25151 üzenetére
Megtörtént, ugyan azt dobja.
-
-
albert8
veterán
Helló! Lenne egy kis problémám a wifi kapcsolattal.
Az alap T-s router osztja a wifit a mobilokra rendesen, de a laptopomra nem akarja az igazat. Érzékeli az SSID-t meg elkezt kapcsolódni, de nem csatlakozik. Ha rámegyek a problámamegoldásra akkor azt irja, hogy útválasztó vagy hozzáférési port hibája. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25148 üzenetére
Rendben, köszi, kipróbálom.
-
válasz
Den Hadnagy #25147 üzenetére
Akkor javaslom próbáld meg ezeket...
Maximum letöltési sebesség 1024K/s
Maximum feltöltési sebesség: 64K/sFeltöltési szálak száma: 5
Kapcsolatok maximális száma torrentenként: 20
Kapcsolatok maximális száma összesen: 100Aktív torrentek maximális száma: 10
Aktív letöltések maximális száma: 5Ja, és ugye nem WiFi-n torrentezel?
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25146 üzenetére
Aktuális eredmények speedtestről: [link]
Hivatalosan tékom, 10/1-es ADSL.
Torrentről a cuccok 1-1,2 mb/s jönnek max, ami jó, csakhát a többi... Próbáltam már a sávszélkiosztást 750k/s-re levenni, de a net akkor se volt valami húdegyors. Meg azt akarom, hogy üresjáratban maximumon pörögjön a torrent, ne kelljen hozzányúlni újra és újra.
DH
-
válasz
Den Hadnagy #25145 üzenetére
Milyen neted van? Mármint azt tudjuk, hogy ADSL, de sebességre...
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25144 üzenetére
Bekorlátozom, ha megmondjátok, hogy mik az ideális értékek a körülményeket figyelembe véve?
A QoS-szel, akkor ne bajlódjak? Jobban járok, ha a torrentklienst piszkálom, jól értem?
Csak azért gondoltam a QoS-re, mert ahogy utánaolvastam, ennek a szolgáltatásanak pontosan a hozzáméhoz hasonló problémák kiküszöbölése lenne az értelme...A klienst amúgy automatikusan konfiguráltam, ezek alapján a feltöltési korlátom 70.0 kB/s, feltöltési szálak: 5, kapcsolatok torrentenként: 90, kapcsolatok (összesen): 400, max aktív torrent: 15, max aktív letöltés: 5.
Köszönöm,
DH
-
válasz
Den Hadnagy #25142 üzenetére
A kliensben a kapcsolatok maximális számát, és a le/fel töltési sebességet bekorlátoztad? Ha ezek nincsenek normális értékre konfigurálva, akkor nem kell csodálkozni, hogy beakassza a netet...
Illetőleg torrentes témában jelezték többször is, hogy az újabb utorrent verziók hajlamosak ilyenre, talán próbáld meg valami 2.x példánnyal. Bár jómagam nagyon ritkán használok PC-s klienst, mert routeren futtatom a torrentet, de ezen ritka alkalmakkor 1.8.5 utorrent-et használok.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Den Hadnagy #25142 üzenetére
Használhatsz Cfos-Speedet is, illetve bekorlátozhatod a feltöltést olyan 80% körülre..
-
Den Hadnagy
senior tag
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Telekomos ADSL-net (10 megás), a szolgáltatótól kapott D-link DSL 360R típusú modemmel.
Erre kapcsolódik egy TPLink TL-WR641G típusú router.A modemet tegnap cseréltem le, mert ha nagyon megterheltem a netet (pl. letöltés + youtube), akkor hajlamos volt szakadozni. Eredetileg szürke volt, itt meg is válaszoltátok anno, hogy annak gondjai lehetnek a routeremmel, ezért a szakadozás. Az új típusú (Telekomtól vásárolt, fekete, szintén D-link 360R) modemmel semmi baj, stabilan megy a net.
A kérdésem az, hogy a router felületén a QoS-nél mit kell beállítanom (lásd. a mellékelt képet), hogy az utorrent (3.3.2) ne tegye használhatatlanná a netem? Szóval menjen a letöltés, de prioritást pl. a böngésző, youtube, stb. kapjanak.
A válaszokat előre is köszönöm!
DH
-
fonseca
tag
válasz
TeeJay #25138 üzenetére
Szia. Az általad leírtaknak megközelítőleg a felét értettem.
A lakásomban van 2 számítógép, 1 laptop, 1 xbox 360,és 3db okos telefon. Nos az én számítógépemen kívül mindegyik wifin keresztül kapcsolódik. A továbbiakban is ezt szeretném elérni,és nem számít hogy wifin mennyi megy ki,de az én gépemen szeretném ha a teljes sáv meglenne amire fizetek. Rákeresek az általad linkelt routerre,de előbb valahogyan vissza szeretném csinálni az adás-vételt.
-
TeeJay
félisten
válasz
fonseca #25137 üzenetére
12ezer 2év garival egy TP-Link WR1043ND V2.1 router, az úgy kihajtja LAN-on a gigabitet mint a huzat
3x3:3 2,4GHz-es N-es wifije van, nálam szépen teljesít, jelenleg a legolcsóbb full gigabites combos router. ettől már csak drágább van 5GHz-es N-es móddal vagy 22körül AC-s router
wifin szerintem még az AC sem viszi át az 500megabitet, szóval húzz be otthonra CAT5e kábelt, krimpelj rá dugót és örökre boldog leszel. hidd el a wifivel szívtam már éveket, csakis gigabit LAN jöhet szóba nálamnem drága 10-15méter CAT5 kábel, falon átfúrsz, dugót 10-20forintért adnak rá és ha nincs krimpelőd csavarhúzóval is meg lehet oldani
-
válasz
fonseca #25134 üzenetére
Már eleve ugye a 100Mbps WAN porton nem tud bemenni a routerbe 94Mbps-nél gyorsabb net, ezért aztán bármilyen WiFi is lenne benne, nyilván azon kijönni sem fog több.
Ha egy vízcsapra rákötsz egy negyed colos tömlőt, annak már a kezedben lévő végét szélesítheted Te 2 colra is akár, úgyis csak annyi víz fog kijönni rajta, ami a csapból az 1/4 colon bele tud menni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
fonseca #25134 üzenetére
Ezzel a routerrel wifi-n sem lesz meg az 500 Mbps. Kevés hozzá a vas, fogadd el! Házi körülmények között erősebb routerrel sem tudsz ekkora sebességet elérni wifi-vel!. Ez a típus wifi tekintetében is gyengébb a "szokásos" AC-s routerekhez képest. Mivel írtad, hogy nem értesz a routerekhez, felesleges belemenni a technikai részletekbe. De ha mégis érdekel, innen informálódhatsz: [link]
-
fonseca
tag
válasz
Multibit #25131 üzenetére
Hát ez csodálatos.. Mivel online rendeltem 2 héten belül elállhatok a vásárlástól,ha jól tudom. Ja és hivatkozhatok hogy az oldalon szereplő adatok nem felelnek meg a valóságnak? Bár ez a kérdés már nem ide tartozik. Azért köszönöm a gyors válaszokat,valószínűleg hamarosan találkozunk a "milyen ruotert vegyek" topikban is...
-
Multibit
nagyúr
válasz
fonseca #25130 üzenetére
Egyrészt nem igaz amit azon a honlapon írnak, másrészt még a gigabites portok megléte sem garantálja a gigabites WAN-LAN áteresztőképességet! Több olyan gigás porttal rendelkező router van, ami nem tudja átvinni az 500 Mbps netsebességet (LAN-on belül persze megy a gigabites sebesség). Tehát add el ezt a routert és vegyél egy jobbat, vagy válts vissza kisebb csomagra a netszolgáltatódnál!
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
fonseca #25127 üzenetére
akik nálam sokkal jobban otthon vannak ebben a témában
Annyira azért mégsem - ezek szerint. Vagy talán érdekeltek az eladásban...Vásárlás előtt érdemes lett volna ellátogatni a Milyen routert? topicba, azonnal megírtuk volna neked (is), hogy sürgősen felejtsd el ezt a kütyüt! Ott már szóba került ez a típus, nem ajánlott.
-
fonseca
tag
Sziasztok. A segítségeteket kérem! Néhány napja vásároltam egy Asus RT-AC51U [link] típusú routert. A problémám pedig az hogy a letöltési sebesség sehogy sem megy 100Mb/sec fölé,pedig 500Mbit áll a rendelkezésemre. Közvetlenül gépre kötve hellyel-közzel ez az érték meg is van,de a routeren keresztül 90-100 közötti értékeket mérek. Hozzáteszem wifin,meg ennek a fele. Egyszerű gyors internet beállítást (pppoe) többször is megismételtem,de az eredmény ugyanaz.Az alaplapom B-75 pro-3 M,de mivel közvetlen kapcsolatnál nincs problémám gondolom ez nem releváns.
-
válasz
#85290240 #25121 üzenetére
Az itteni szokás szerint csak akkor válaszol valaki, ha érdemi választ tud adni a feltett kérdésre, egyéb esetben nem. Kicsit fura lenne a fórum, ha minden feltett kérdésre, minden erre járó odaírná, hogy passzolom, nem tudok segíteni.
Azt pedig már gondolom nem is kell mondani, hogy ez itt nem egy szolgáltatói vagy gyártói helpdesk, hanem egy fórum, ahol önkéntesen segítünk egymáson, és ennek esetleges elmaradása ugye nem számonkérhető senkitől, hiszen a szabályzat betartásán túl itt senkinek semmilyen kötelezettsége nincs.
Ezen kívül lehet az illető (akár én) nem ért rá, vagy simán csak átsiklott a kérdésed felett. Jelen esetben utóbbi történt, nem láttam a kérdésed!
Amennyiben a gyári fw-ben ilyen hibát tapasztalsz, javaslom fordulj az asus supporthoz, én ezzel nem sokat tudok tenni, ha nem áll le az upnp a tiltás ellenére sem. Illetőleg opció még a 3rd party fw használata.
További szép napot!
-
válasz
galaxys80 #25116 üzenetére
Persze tudom ez nagyon ritka, nem hétköznapi eset, de vannak meglehetősen furcsa jelenségek, egyszer írta valaki itt a fórumon, hogy miután beépítették salgó polcrendszerrel a pincét, az addig tökéletesen működő wifi hálózat, fent a lakásban, mondhatni megszűnt működni, alig lehetett használni.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Gubek-Einste #25109 üzenetére
már lassan mindenhonnan mindent.vissza nem tudom keresni... hivatalos honlapon nincsen az aa frissités amit szeretnék, fura...
[link] -
w333
félisten
Hát nem tudom komolyan megmondani hogy mi lehet az oka ... Note 4 telefonjával már legalább 10X mértünk nálam az elmúlt 1-2 hétben és ugyan ezt az eredményt adja (komolyan nem értem) Beállítások Wifin belül ugyan az mint S6 esetében, valamiért de az ő telefonja nem szereti az én lakásomat
Különben másik eszközökön 2.4Ghz (Moto G, Galaxy Tab 3 Lite) 32/40MB !
Míg 5Ghz S4 i9506 (32/40), S6 (52/52), Notebook speedtest (Dunaújváros) (50/50) míg Digi sebességmérő oldalán (65/50)
Szóval a mai nap S6 és S4 esetében is a 89-92MB letöltés nem tudom hogyan sikerült (Bp. Kissnet szerverén) viszont mikor elindult volna a feltöltés (Communication issue lett a Speedtesten belül)
-
mérsz máskor, más csatornán, másik szerveren...stb., úgy kapsz majd fordított eredményt is, ahogy igaz lehet ez nála is, mert adott dolog nem csak a telefon, vagy csak a router függvénye, a beállításokat már nem is említve, hogy telefonokon sem mindegy sok beállítás milyensége. (intelligens hálózatválasztás...stb., meg milyen adatforgalom, frissítés, szinkronizáció és társai futnak épp a háttérben.)
jelenlegi s6 tulajok többen is írták, akiknek volt korábban note 4, hogy az s6 gyengébb mobilinternetes és wifi vételben.#25108; korábban is biztos több szerveren mértél, így ezt a hibát kizárnám, inkább nem adott jelenleg az a probléma, ami máskor bekavar.
nekem ideális kapcsolat esetén nem csak 50 Mbps környékén tud a note 4 n szabványos 5 GHz kapcsolaton, inkább a csak 94/94 Mbps netem a szűk keresztmetszet már úgy is, bár egy ideje ac kapcsolaton használom, de olyan gyors netem meg nem mostanság lesz, hogy az ac kapcsolat legyen a szűk keresztmetszet.
-
w333
félisten
válasz
Intruder2k5 #25114 üzenetére
-
-
-
ManY
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25109 üzenetére
jelen pillanatban inkább kivan lőve a 2. router mert a nélkül minden stabilabb
egyébként a 2 router között légvonalban kb 6 méter lehet és sajnos 2 falmost azt beszéltük pont hogy úgy fest holnap kábelezzük össze őket...
persze ezt már 2 hete beszéljüktalán holnap sor kerül rá tényleg
viszont a hsz amit linkeltél elég nagy segítség, köszönöm szépenami még kérdés hogy nekem a torrentem egy synology nasról megy
a másik ház torrentje pedig az archerről menne mert ott nem megy nagyban az ipar
a net természetesen tőlem megy majd a szomszédba ahogy most is és az archer is nálam lesz.
a kérdés az lenne hogy az álltalad linkelt ap/switch módban ha az archeren belövök egy dlna vagy upnp szervert akkor az tenni fogja a dolgát a szomszédban lévő TV-n is? -
válasz
bb.bocs #25104 üzenetére
Honnan és mit szedtél le?
#25107 ManY
Mekkora távolság van a két ház között?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Most mik a beállítások a router-eken?
A legegyszerűbb kábeles összekötésnél az AP/Switch mód lenne. -
ManY
senior tag
Üdv mindenkinek
Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Eddig egy tp link 743 volt a routerem és ahhoz kapcsolódott egy 741 bridge módban teljesen hibátlanulMost fejünkbe vettük hogy összekötjük a 2 házat hogy egy nagy családi hálózatunk legyen
jönnek is a gondok egyből...A fő router most a 743 helyett egy tp link archer c5 lett amin most már openwrt fut
és a 743 as kerül át a szomszédba a 741 helyett
ideiglenesen amíg nem kábelezzük át wifi-n szeretnénk megoldani
mivel egy hálózatot szeretnénk ezért számomra a repeater mód tűnt logikusnak
de annyira mégsem egyszerű mert folyamatosan lekapcsolódik, újrakapcsolódik és nagyon ingadozik a 743 nál a dolog
nem tudom milyen beállítást ronthattam e vagy mi lehet a gond de bridge ben még anno midnen tökéletes volt még a 2 gagyibb routerrel is.Esetleg tudnátok tanácsot adni hogy melyik routeren mit mire állítsak?
illetve ha kábellel szeretnénk később megoldani mindezt mik a lehetőségeink?
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25098 üzenetére
-
w333
félisten
Na srácok ezt magyarázzátok meg ? X-akták
Galaxy S6 : 53/53 (5Ghz wifi)
Note 4 : 5/54 (5Ghz wifi)
Érdekes hogy otthon nála a Note 4 és S6 is 40/50 sebességet tud, viszont nálam az ő telefonja felugrik kb. 20MB -ra aztán visszamegy 5MB -ra (ki érti ezt) ?
Természetesen külön-külön mértük és (ugyan azon a szerveren)
Valaki látott már ilyet ?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. nagy segítség kéne.adott 1 dlink di-604es router, és leszedtem hozzá több fw t is, de egy ment fel, a többi nem.
noipt akarom megnyitni rajta keresztűl, de nem megymert fwt nem tudom frissiteni.
invalig update file t irogat folyamatosan. tudtok rá megoldást? -
btomi9
aktív tag
válasz
btomi9 #25087 üzenetére
Pontosítanám a kérdésemet: mit csinálok rosszul.
A topológia:
DIGI WAN (jelenleg 178.164.244.144) ----> DIGI ZTE router (192.168.1.1) ----> saját ASUS RT-AC56U (192.168.104.1) ----> PC (192.168.104.2)
És azt szeretném, hogy mondjuk a külső háló felé megnyitom a 9404 -es portot, és az a belső routert a 9495 -ös portján szólítsa meg. Belül aztán tovább portforwardolnám a PC felé.
Egyelőre azt szeretném tesztelni, hogy a ZTE felől működik-e a portforward http://ping.eu/port-chk/ külső ip:9404 -re azt mondja, hogy zárva van.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5 #25100 üzenetére
Thx...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25098 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Projektor topic
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest