- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocko007
aktív tag
Hmmm.... Szerintem tökéletesen jó poháralátétnek, rajztáblának tökéletes!
-
mdk01
addikt
A szelektív hulladékgyűjtésről csak annyit hogy én egyszer láttam séta közbe ahogy egy kukáskocsiba burogatták az üveget, újságot,elemet, műanyagot tartalmazó kukákat.(egy kocsiba az összeset)Tudjátok azokat amik így egymás mellett szoktak lenni.
Most annyit még hozzáteszek, hogy nem tudom hogy működik egy kukáskocsi, de nem hinném hogy külön kukáskocsival szedik össze az ilyen fajta kukákból a szemetet és hogy mindegyiket külön rekeszbe tárolja a kukáskocsi belseje. De ez is elképzelhető. Majd legközelebb megkérdezem tőlük..biztos örülnek majd nekem. -
Findzs
addikt
mennyire igaza van szatirnak
megnyugtato hogy vannak még ilyen emberek
sajna nem tudok en sem ertelmes megoldast pedig boltvezető vagyok
majd utana kérdezek a nagykerekben hogy mitcsinalnak veluk -
The DJ
addikt
Én még egy rontott CD-t/DVD-t sem dobtam ki...
Vagy a falamon vannak dekorácíós célból, vagy a plafonról lógnak, vagy a szekrény alján vannak, de egy sincs kidobva.
Nemtudom miért, de valamiért nem szeretek megválni a PC-s cuccaimtól
Mondjk azért aerodinamikailag is le lett tesztelve pár darab (magyarul frizbiztünk vele) Annak nagyon megfelelő!
Tegyétek ti is ezt!
(A megőrzésre gondoltam.Ne szennyezzétek a környezetet.)
-
Drótszamár
őstag
Elviszem az artistjust-nak, és ők visszaadják a jogdíjat a rontott lemezek után
álmodik a nyomor... -
(Kolombusz)
veterán
Kidobom.
-
bnorci71
addikt
Érdekes a kérdés
azt kéne megtudni van-e rajta termékdíj /mint aksi-gumiabroncs stb/
mert ha igen akkor ugye már vásárláskor kifizettük a megsemisítés díjját /legalábbis én ezt értem termékdíj alatt/ és ebbe az esetbe állambácsi feladata lenne a szakszerü hulladék kezelés-bár ezt szerintem sok esetben nem müxik
-
@neo.man
csendes tag
En vagy megmikrozom, vagy ha valami irmeretlem cd/dvd kiprobalom hogy torik, vagy hogy mennyir karcolhato, a cd-rol mekkora erovel jon le a boritas...
-
Encian
tag
Ma olvastam, talán még működik:
Eredeti link: Bővebben: link
CD- és DVD-lomtalanítást kezdeményez a KJK-KERSZÖV
2004. január 26. 14:33
[MTI]
A KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft. az idén már harmadik alkalommal kezdeményezi a használt CD-k és DVD-k összegyűjtését és ártalmatlanítását, közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. Az akcióban a CD Jogtárat is kiadó társaságot támogatja a VTCD Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. Jablonszky László, a CD Jogtár főszerkesztője az MTI-nek elmondta: a társaság bármilyen CD-t és DVD-t szívesen fogad. Hozzátette: a kft. a XI. kerületi Prielle Kornélia u. 21-35. szám alatt lévő székháza előtt elhelyezett egy konténert, és ebbe bárki beledobhatja használt adathordozóját. A társaság több ügyfelének egy borítékot is postázott, amelynek segítségével összesen 10-12 kidobandó CD-t, DVD-t juttathatnak el a megadott címre.
Az először két évvel ezelőtt meghirdetett akció során a használt adathordozókat díjmentesen fogadja a társaság. Az összegyűjtött CD-ket, DVD-ket a VTCD-nek továbbítják, ahol gondoskodnak a lemezek további hasznosításáról, feldolgozásáról. A főszerkesztő közölte: két évvel ezelőtt 60 ezer, míg tavaly 30 ezer lemezt sikerült összegyűjteniük. Reményeik szerint az idén is összegyűlik 30 ezer használt CD és DVD. Magyarországon 2002-ben mintegy 40 millió CD-t és DVD-t adtak el. A lemezek 700-750 tonna nettó, veszélyes hulladéknak számító polikarbonátot, lakkot, festéket és egyéb szerves anyagot tartalmaznak, a csomagolóanyag - többnyire polisztirol - összetétele minimum 50 százalékban szintén veszélyes hulladék, tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény. -
Gdi
senior tag
Én falra szokram ragasztgatni őket
-
-
Freddy TNT
őstag
Én is ilyesmit találtam ki anno,csak azzal a különbséggel, hogy fehér cérnával lógatom le a plafonról és így olykor förögnak-pörögnek egy kicsit.
Ha valaki betér hozzám mindig a plafont nézik vagy fél órán át
Mellékhatásként megjegyezném, hogy telexarják a legyek a fényesebbik oldalukat -
Szatír
aktív tag
vígasztal,hogy nem vagyok egyedül...de amint feljebb látszik már mások is foglalkoznak a dologgal.
Picit számoljunk..
Átlagban vegyünk 10 rontott lemezt felhasználónként.
100.000 felhasználónál ugye ez 1.000.000 darab, ami 20.000 50-s henger.
Nem mondom szép kis szemétdomb. Lehet belőle Bábel tornyot is faragni... -
micro
addikt
Poháralátétnek pont jó méret ez a 12 cm. Én annak szoktam használni.
-
corlagon
senior tag
Hír + fórum
Bővebben: link -
Szatír
aktív tag
válasz
Adrian Mole #40 üzenetére
köszi szépen megnézem
-
probesz
csendes tag
Hali!
Esetleg ilyet is lehet rontott CD-kből:
Adrian Mole
senior tag
Wacs disz:
Bővebben: link
Nem tudom, mikor lesz újra ilyen akció, valószínűleg ott, ahol lesznek LME-sek nyári fesztiválokon. A begyűjtött lemezeket megsemmísitik (megfelelően kezelik, tkp szemét lesz belőle, de hozzáértő cég ''ártalmatlanítja'', nem a háziszeméttel kerül kukába).
Keressétek Bosit, vagy nézzétek a www.zpok.hu-t, elvileg ott is lesznek hírek. -
Bigya
őstag
én csak felhalmozom, már van egy jó pár száz, igaz ezekben van öreg, megunt pc ujságos lemez is. Majd dekorálok vele vagy mittomén. Még elfér, nem nyom ki itthonról...
-
fokukac
nagyúr
en az elmult 5-6 evben osszesen kb. 2 cd-t rontottam, meg 2 dvd-t (de az valami uberszar emtec lemez volt)
nekem inkabb az a bajom, hogy mit csinaljak azokkal a cd-lemezeimmel ( van egy szekrenyre valo), amiken divx filmek vannak, sokszor nem tul jo minosegben, de azota mar megvan dvd-n a film?
azon gondolkozom, hogy kirakom valami jol lathato helyre oket, csak kell valakinek...i
-
drpele
senior tag
Ezt:
Bővebben: link
Bár ezeknek nagyrésze újságmelléklet, de ide kerülnek a rontott korongok is
[Szerkesztve] -
ReDPiTTY
tag
vettem az olcsó piacon 200 ft-ért órát,kibeleztem,majd szépen ráinstalláltam a lemezre,s most ugyan olyan óraként funkcionál a falon,mint amilyeneket xezer forintért árulnak néhány lakber boltban.ez pl a gyermekem szobájában van:
corlagon
senior tag
Hmm... én tervezem, hogy készítek egy cd-páncélt belőlük, méhsejt-szerűen összekapcsolva + mikróban formára hajlítva. Ilyen félvért-szerűségre gondoltam. Igaz, értelme nem lenne, viszont jól nézne ki.
-
Vangelis
félisten
Kuka.
-
Arval
csendes tag
Kell par buszsofor ismeros, es kiosztogatni koztuk jol
Valami okbol kifolyolag imadjak a visszapillanto tukorre aggatni a cdket
(Radar? Nem, az ellen nem ved.)
-
cromex
aktív tag
Tényleg környezetszennyező lenne a cd-dvd?! egy ásványvizes palacknál jobban?
-
cromex
aktív tag
jóhogy nemakartok már szalonnát sütni a lemezekem..
nemezért nyitotta Szatír a topicot, jesszusom
inkább utánanéznétek hol veszik át a selejt lemezeket.. -
Gergello
addikt
shurikennek egész jól lehet használni őket, osztályteremben dobálózni sötöbö
-
Hequila
őstag
Szerintem valami szobrot kellene építeni a rontott CD-kből! De most komolyan! Vagy mondjuk söralátétként használni. Vagy házat építeni belőle. Bármit.
Egyzser láttam olyat, hogy egy srác kiült az iskolaudvar közepén egy padra, és a rontott CD-kkel elkezdett frizbizni. Ez mondjuk nem túl környezetkímélő mód. Meglepően könnyen törtek a lemezek. -
$
tag
Én azt csinálom velük, hogy rákötözök egy petárdát, és eldobom, majd a levegőben pukk
-
PPeter
addikt
-
Calogero
addikt
Mivel a baratnom benzinkutnal a shopba dolgozik es ott arulnak olyan ujsagokat amikben DVD film van.
Azt mielott visszamenne ''Remi''be hazahozza, majd ovatosan kibont, lemez kicserel, foliahegesztovel szepen visszacsomagol, es visszavisz.
A remibe visszavitt ujsagokat ugyis megsemmisitik ugyhogy en lopjam ki, mint a kiadoban dolgozok.
[Szerkesztve] -
-
Szatír
aktív tag
kb 8 év alatt összejött olyan 20-30 darab. Nagy részük ''kezdeti'' bandzsázás.
Szerintem ez nem ''szépség'' kérdése, valahogy nincs kedvem belefulladni a szemétbe.
Tudom egy fecske nem csinál nyarat, nem is akarok, mindenki döntse el, hogyan szeretne/ tud élni. Engem felháborít ami megy nálunk, utánna meg csak a sírás-rívás megy. Holott ha odafigyelnének az emberek....
Elegen vannak akik úton-útfélen szemetelnek, nézz körül a városban , vagy a főutak mellett. Igyekszem ''környezetbarát'' módját választani a szeméttől való megszabadulásnak. Pölö: fáradtolaj,aksi,elem a gyűjtőhelyre. Ez egyszerűbb, mert ez már viszonylag elterjed dolog. A lemezekkel is bizti foglalkozik valaki, kerestem is (neten) de nem találtam.
Gondoltam valaki tud segíteni. -
BullSoft
tag
Hat nekem rengeteg elrontott CD-m volt regebbrol, amikor meg egy sz*r Philips irom volt, es minden harmadik cd rossz lett. + Vmelyik nap selejteztem a cd-imet, es tele voltam 199x-es evekbeli ujsagmelleklet cdkkel, demo cdk, kb. 50 db ősregi microsoftos cd, (spanyol nyelvu service pack nt4.0-hoz es egyeb finomsagok, amiket egyszer talaltam es hazahoztam - utolag nem tudom mar miert
) Nos hat ilyen hulladek cdkbol osszjott ugy 150 db, ugyhogy egy laza mozdulattal kihajitottam oket a kukaba
Sry ha tul hosszu voltam -
PumukliM
csendes tag
Miért, mennyi lemezt szoktál elrontani?
Nekem az utóbbi három évben összesen 2 lemez lett rossz. Hozzá kell tenni, hogy ez idő alatt összesen 3 nem márkás lemez fordult meg az írómban. Na ezek közül volt a fent említett 2.
Mondjuk az szép dolog tőled, hogy odafigyelsz ilyen apróságokra, más meg a fáradt olajat odab.ssza a fa tövébe. -
turho
addikt
Keveset kell rontani
Amit elrontok nagynéha, az megy a mikróba 1 sec-re, majd kuka. -
Szatír
aktív tag
Érdekelne ki mit csinál a hibás, rontott lemezekkel ?
Tudomásom szerint veszélyes anyag, és az évek alatt összegyült kisebb halmot nincs kedvem a kukába dobni.
Esetleg átveszik valahol ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Autós topik
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- ÚJ 2TB Kingston KC3000 M.2 NVMe SSD 7000mb/s
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest